ΧΩΡΙΣΕΣ; ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ

Σήμερα, στην εποχή της τεχνολογίας και της υπερκατανάλωσης, οι αξίες και οι βασικές αρχές γύρω από τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων έχουν αλλοιωθεί. Άντρες και γυναίκες είναι μπερδεμένοι για τους ρόλους τους μέσα στην σχέση και δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά όλο και περισσότερα ζευγάρια να καταλήγουν στον χωρισμό. Ακόμα και αυτοί που είναι παντρεμένοι, δεν έχουν ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα. 50% των ζευγαριών χωρίζουν.

Αν κι εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και μόλις χώρισες, ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. Παρακάτω ακολουθούν οι μοναδικοί επιστημονικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τον χωρισμό και να τον κάνεις να λειτουργεί υπέρ σου.

Συνέχισε να διαβάσεις και θα σου πούμε τα 2 σούπερ μυστικά που ελάχιστοι άντρες γνωρίζουν και που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το ότι έχεις χωρίσει!

Καταρχήν, αν μόλις έχεις χωρίσει, αυτό που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι να ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Πρέπει να σκεφτείς ότι ο πληθυσμός της γης είναι αρκετά μεγάλος για να σου εξασφαλίσει το ότι θα βρεις άλλη γυναίκα αρκετά σύντομα. Ανάμεσα στις 3 δις γυναίκες του πλανήτη σίγουρα θα βρεις κάποια που να σε θέλει. Και πίστεψέ μας, αν επισκεφτείς αυτό θα είναι σίγουρα καλύτερη απ’ την προηγούμενη!
Παρακάτω ακολουθούν οι παγίδες του χωρισμού που κάθε άντρες καλείται να αποφύγει.

Η φυσική τάση του ανθρώπου, και ιδιαίτερα του χωρισμένου ανθρώπου, είναι να απομονωθεί. Πρόσεξε, ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. Ο εγκέφαλος σου δεν είναι φτιαγμένος για την μοναξιά και την θλίψη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, την περίοδο μετά τον χωρισμό, όταν ο άνθρωπος απομονώνεται, κλίνεται στο σπίτι του και σκέφτεται όλες τις ωραίες στιγμές που έζησε με τον/την πρώην του με αποτέλεσμα να νιώθει θλίψη και στενοχώρια, οι ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο προκαλούν μεγάλη βλάβη στον οργανισμό. Το σώμα μας, επειδή είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί όπως λειτουργούσε εκατομμύρια χρόνια πριν, εκλαμβάνει την μοναξιά ως εγκατάλειψη από την φυλή που τότε ανήκε. Με τους νόμους των αρχέγονων ενστίκτων μας, αν μας παρατούσε η φυλή και μέναμε μόνοι μας ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να επιβιώσουμε. Αντίστοιχα και σήμερα, σε καταστάσεις μοναξιάς και απομόνωσης από τον έξω κόσμο, το σώμα μας νομίζει ότι δέχεται επίθεση, στρεσάρεται, και ως αποτέλεσμα εκκρίνει γλυκοκορτικοειδή. Τα γλυκοκορτικοειδή ρίχνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, εντείνουν το άγχος, μας εμποδίζουν να σκεφτούμε καθαρά, δημιουργούν προβλήματα στο πεπτικό μας σύστημα, και αυξάνουν τις καταθλιπτικές μας τάσεις.

Ποια είναι τα αντίδοτα.

Νο1: Να είμαστε ανάμεσα σε κόσμο. Για τον οργανισμό μας είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε αντίξοη συνθήκη και ειδικά έναν χωρισμό όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. Τα επίπεδα κορτιζόλης και γλυκοκορτικοειδών πέφτουν, το στρες φεύγει, και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Όταν έχουμε και άλλους ανθρώπους γύρω μας, ακόμα και αν δεν τους μιλάμε και σκεφτόμαστε μόνο τον πόνο μας, υποσυνείδητα νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια παρέα, σε μια φυλή, και ότι είμαστε ασφαλείς. Ένα θετικό και ασφαλές περιβάλλον αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, της αντικαταθλιπτικής ορμόνης, και ενδορφίνης, της ορμόνης της ευτυχίας και του έρωτα.

Ακόμα και αν δεν θες να μιλήσεις σε κανέναν είναι προτιμότερο να κάτσεις σε ένα κλαμπ μόνος σου παρά στο σπίτι σου όπου δεν είναι κανένας. Και μόνο το ότι υπάρχει γύρω σου κόσμος και θετική ενέργεια βοηθάει το σώμα σου να ξεπεράσει τον χωρισμό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Για να μάθεις ποιος είναι ο δεύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό δες εδώ.