ΧΩΡΙΣΕΣ; ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ (Μέρος 2ο)

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας χωρισμό στον οργανισμό σου.

Όπως είχαμε επισημάνει, λόγω του μεγάλου στρες που βιώνουμε κατά την διαδικασία του χωρισμού, αλλά και από το γεγονός ότι απομονωνόμαστε και έχουμε την τάση να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, εκκρίνονται μεγάλες ποσότητες γλυκοκορτικοειδών, τα οποία είναι βλαβερά για το σώμα μας.

Όσο περισσότερο ήσουν με κάποιον, τόσο πιο σκληρά βιώνεις τον χωρισμό. Μετά από δύο χρόνια σχέσης είναι λογικό να θέλεις να κλειστείς στο σπίτι σου και να μην μιλήσεις σε κανέναν. Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μας, ο Νο1 τρόπος αντιμετώπισης ενός χωρισμού είναι να είσαι ανάμεσα σε κόσμο. Το σώμα σου νιώθει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ευεξία ακόμα και αν δεν μιλάς με κανέναν. Όπως είναι λογικό, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και αντικειμενικότητα όταν είσαι χαλαρός και έχεις γύρω σου ανθρώπους.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τον 2ο τρόπο αντιμετώπισης ενός χωρισμού.

Αν όμως θέλεις να αποφύγεις τους χωρισμούς ΤΕΛΕΙΩΣ στο μέλλον, μπες εδώ.

Νο2: Πάρε αναλγητικό.

Έρευνες που έχουν γίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο αποκαλύπτουν ότι το κέντρο του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται όταν χωρίζουμε είναι αυτό που δραστηριοποιείται και όταν πονάμε. Όταν χτυπήσεις το πόδι σου, ενεργοποιείται η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον πόνο, η οποία λέγεται Nucleus Accumbens. Η ίδια ακριβώς περιοχή ενεργοποιείται και όταν χωρίζεις. Συμπέρασμα; Πάρε κάποιο αναλγητικό.

Τα αναλγητικά είναι σχεδιασμένα για να εντοπίζουν τον πόνο που υπάρχει στον Nucleus Accumbens και να τον απαλύνουν, ακόμα και όταν δεν υπάρχει πραγματική πληγή. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

Ο χωρισμός σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν εσύ είσαι αυτός που τον χώρισαν. Μην πέφτεις όμως σε κατάθλιψη. Παρακάτω ακολουθεί το μυστικό που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που χωρίζουν έναν άντρα, και που θα σε κάνει να δεις τον χωρισμό σου πολύ πιο θετικά.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα εκπλαγείς με την παρακάτω αποκάλυψη.

Στο συντριπτικό 90% τους, οι γυναίκες που χωρίζουν τους άντρες τους ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ γι’ αυτούς. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άντρες που χωρίζουν και καταφέρνουν να διατηρήσουν την στάση τους και να μην γυρίσουν στην προηγούμενή τους σχέση ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΠΡΙΝ.

Επειδή οι σχέσεις είναι πολύπλοκες, οι άντρες πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν πότε μια σχέση δεν πηγαίνει καλά και την συνεχίζουν ακόμα και αν έχουν βαρεθεί. Οι γυναίκες αντιθέτως, λόγω υψηλής κοινωνικής ευφυίας, αναγνωρίζουν ΠΑΝΤΑ το πότε η σχέση τους φθίνει και ΧΩΡΙΖΟΥΝ.

Αν μόλις χώρισες, τότε αυτό είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί. Προφανώς η πρώην σου, όσο και να αγαπιόσαστε, συνειδητοποίησε ότι κάτι στην σχέση σας δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε να την λήξει. Μην κάθεσαι και μην στενοχωριέσαι. Είναι η τέλεια ευκαιρία να βγεις έξω, να γνωρίσεις κόσμο, να ξεκινήσεις καινούριες γνωριμίες, να φλερτάρεις, και να συνειδητοποιήσεις ότι κάποια πράγματα γίνονται για το καλύτερο.