ΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Ο Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, κι όμως βυθίστηκε από ένα απλό παγόβουνο.

Το παγόβουνο επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας. Είναι πανέμορφο, κάτι αξιοθαύμαστο, και κρύβει πολλά μυστήρια. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο του μέρος δεν το βλέπεις καν.

Αυτό το φαινόμενο οδήγησε στην έκφραση “η κορυφή του παγόβουνου”, η οποία χρησιμοποιείται για πράγματα που μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Αν διάβασες το ποστ μας στο instagram, θα κατάλαβες πως ένα τέτοιο φαινόμενο είναι και αυτό της επιτυχίας ενός ανθρώπου. Γιατί η επιτυχία είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου, και αυτό είναι που βλέπουν οι περισσότεροι.

Για να πετύχεις, πρέπει να αποτύχεις. Αυτό δεν στο λέει κανένας, είτε επειδή δεν το ξέρει είτε επειδή νομίζει πως η επιτυχία μπορεί να έρθει χωρίς την αποτυχία.

Επίσης, το που έχεις φτάσει μέχρι σήμερα εξαρτάται από την πορεία σου. Εξαρτάται από τις αποτυχίες, την υπομονή και την επιμονή που είχες μέχρι να καταφέρεις τους στόχους σου. Ο κόσμος φαίνεται να το ξεχνάει αυτό.

Είμαστε φτιαγμένοι να βλέπουμε το κοντινό, το άμεσο, το επιφανειακό. Από εκεί ξεκινάει το λάθος μας. Γιατί τα πράγματα δεν είναι απλά, αλλά περίπλοκα. Το ίδιο ισχύει είτε μιλάμε για την κοινωνική, ερωτική, ή επαγγελματική επιτυχία ενός ανθρώπου.

Πόσες φορές έχεις ακούσει για επιτυχίες που (υποτίθεται) πως έγιναν μέσα σε μια νύχτα; Για ανθρώπους που τα παράτησαν όλα και πέτυχαν; Και πως όλες αυτές οι επιτυχίες γίνανε γρήγορα και εύκολα;

Αυτά είναι λανθασμένα συμπεράσματα που βγαίνουν επειδή ο κόσμος βλέπει μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Δεν βλέπει το 87% του παγόβουνου που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.

Αυτό, λοιπόν, το φαινόμενο οδήγησε τον Τιτανικό στον βυθό του ωκεανού στο παρθενικό του ταξίδι. Αυτό οδηγεί καθημερινά ανθρώπους να πιστεύουν λανθασμένα σε επιτυχίες της μιας νύχτας. Το οποίο, με τη σειρά του, οδηγεί σε λάθος απόψεις για το χρειάζεσαι για να πετύχεις.

Αν δεις κάτω απ’ την επιφάνεια, θα δεις την πραγματικότητα. Θα δεις όλες τις αποτυχίες που χρειάστηκαν. Θα δεις πως η επιτυχία δεν έγινε σε μια νύχτα, αλλά σε άπειρα ξενύχτια. Θα δεις αίμα, υδρώτα, και όλη τη σκληρή δουλειά που απαιτήθηκε. Θα δεις την υπερανθρώπινη επιμονή και υπομονή. Θα δεις την αληθινή πίστη σε μια ιδέα, η οποία δεν παρέμεινε απλά μια ιδέα.

Όλα αυτά δεν είναι μέρος της επιφάνειας – είναι κάτω απ’ την επιφάνεια.

Αν, λοιπόν, θες να βγάζεις νόημα για το τι συμβαίνει γύρω σου, να βλέπεις την πραγματικότητα και όχι ψεύτικες ιστορίες, τότε πρέπει να έχεις ανοιχτά τα μάτια και το μυαλό σου. Να κοιτάζεις πιο βαθιά.

Πρέπει να δεις κάτω απ’ την επιφάνεια.

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!