FLOW – ο σύμμαχος ενός άνδρα

Φίλε μου PUA, σίγουρα θα σου έχει τύχει να βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπου ως παρατηρητής βλέπεις κάποιον να μιλάει και να “ανοίγει” οτιδήποτε κινείται γύρω του και να είναι τελείως ανεπηρέαστος από τις αντιδράσεις του κόσμου. Μιλάει σε όποια γκόμενα έχει το μαγαζί, κάνει χαβαλέ με τους άντρες του χώρου, γενικότερα «πειράζει» οτιδήποτε του κάνει κλικ. Οι αποδέκτες των ενεργειών του δεν δείχνουν να ενοχλούνται, αλλά αντιθέτως να ευχαριστιούνται με την όλη φάση. Παράλληλα κάποιοι φαίνονται να παρακαλάνε από μέσα τους να ασχοληθεί μαζί τους, γιατί όλοι έλκονται από ευχάριστα άτομα και καταστάσεις. Καλώς ή κακώς, τέτοια άτομα σε όλη την υφήλιο δεν υπερβαίνουν το 10% του πληθυσμού, και χαρακτήριζονται ως άτομα με τρομερή κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη (social και emotional intelligence). Πετυχαίνουν τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ακόμα όμως κι αν δεν ανήκεις σε αυτό το 10%, μπορείς να μάθεις κάποια πράγματα για την συμπεριφορά τους και προσπαθήσεις να την υιοθετήσεις. Μπορείς να αποκτήσεις τις απαραίτητες ικανότητες με τους ανθρώπους ακόμα και αν δεν τις έχεις από την φύση σου.

Το μυστικό αυτών των ανθρώπων λέγεται flow («ροή»). Μπαίνουν, δηλαδή, σε ροή κάθε φορά που κάνουν κάποια κοινωνική κίνηση (πχ χαιρετάνε, χαμογελάνε κτλ). Είναι με άλλα λόγια διαρκώς σε μια ροή αλληλεπίδρασης με τον κόσμο. Το άγχος της προσέγγισης και οι σκέψεις τύπου “τι θα κάνω αν νιώσω κοινωνική απόρριψη” είναι άγνωστες έννοιες για αυτούς. Υπάρχουν μόνο στο τώρα και βιώνουν την ψυχολογία της ευτυχίας. Πώς όμως μπαίνουν σε μια τέτοια ροή; Γίνεται να υιοθετηθεί μια παρόμοια συμπεριφορά και από το υπόλοιπο 90% ;

Η ευτυχία του να ανοίγεις οτιδήποτε κινείται επέρχεται ύστερα από βαθιά συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις. Βασική προϋπόθεση είναι νοιωθεις βαθιά χαρούμενος και να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Μια εμπειρία γίνεται πραγματικά ικανοποιητική όταν ο νους μπαίνει σε ροή. Οι επιστήμονες ορίζουν το flow ως μια κατάσταση πολύ έντονη, που προέρχεται από την απόλυτη αφοσίωση σε μια μόνο δραστηριότητα. Όλοι μας βιώνουμε εμπειρίες ροής και είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά τους: ελέγχουμε την κατάσταση απόλυτα και οι ικανότητες μας λειτουργούν στο έπακρο, νοιώθουμε δυνατοί και χαρούμενοι. Ο χρόνος μοιάζει να περνάει πολύ γρήγορα, και διάφορα προβλήματα συναισθηματικής φύσεως εξαφανίζονται. Ταυτόχρονα μας πλημμυρίζει μια υπέροχη αίσθηση υπέρβασης και επιτυχίας.

Για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα την ουσία αυτού του φαινομένου θυμήσου πόσες φορές ξενύχτησες παίζοντας κάποιο video-game ή διαβάζοντας για πανελλαδικές/εξεταστική. Στην αρχή σου έβγαινε λίγο πιο δύσκολα, μετά από λίγο όμως έμοιαζε να κυλάει μόνο του και κάποια πράγματα σου έβγαιναν αυτόματα. Τις βασικές αρχές που εφάρμοσες τότε για αυτές τις περιπτώσεις, εφάρμοσε τες τώρα για να μπεις σε μια διαφορετική πόρωση που θα είναι πιο καρποφόρα και θα σου αρέσει σίγουρα πιο πολύ. Ξεκίνα να μιλάς σε σχολή, δουλειά, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ, περαστικούς και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα όταν βγεις για να γνωρίσεις γυναίκες (sarge)!

Ο κυριότερος, ίσως, λόγος που αυτό το 10% των ανθρώπων βρίσκεται σε flow σχεδόν συνέχεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι με το που ξυπνάνε και σηκώνονται απ’ το κρεβάτι τους «μιλάνε μέχρι και στις πέτρες». Κάνουν συνέχεια πλάκες και χαβαλέ με τους γύρω τους, δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο τους και γενικότερα επιδιώκουν να βρίσκονται συνέχεια με κόσμο. Η καθιστική ζωή, η τηλεόραση, το αδιάκοπο facebook και άλλες τέτοιες αντικοινωνικές ενέργειες δεν συμπεριλαμβάνονται στο ημερήσιο πρόγραμμά τους.

Ο νους, φίλε μου, αποτελείται από διάφορους μύες, υπεύθυνους για την υλοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων, οι οποίοι χρειάζονται εξάσκηση για να βελτιώνονται συνέχεια. Η συνεχής , λοιπόν, εκγύμναση του μυός της κοινωνικότητας και της αλληλεπίδρασης με κόσμο τους φέρνει στο αποτέλεσμα «είμαι cool, μιλάω στους πάντες, γίνομαι cocky funny στις γυναίκες, μπορώ να κάνω ότι θέλω χωρίς να έχω το άγχος της προσέγγισης ή της απόρριψης». Όταν όλη μέρα είσαι απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να εξασκείς αυτόν τον μυ καθόλου, πώς περιμένεις όταν βγαίνεις για club-game να αρχίζεις να μιλάς χωρίς άγχος στην κουκλάρα που σου άρεσε;

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!