ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ;

Στη σημερινή κοινωνία, η παραπληροφόρηση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που τα περισσότερα από όσα μαθαίνουμε και διδασκόμαστε απέχουν δραματικά από την πραγματικότητα.

Είμαστε κοινωνικά όντα. Ζούμε σε κοινωνίες εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Αυτός ο τρόπος ζωής μας έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό: από τον τρόπο που σκεφτόμαστε μέχρι τον τρόπο που δρούμε, από το τι επιθυμίες έχουμε μέχρι το τι φοβόμαστε.

Από μικρή ηλικία, ρουφάμε τα πάντα, σαν σφουγγάρια. Βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι και κάνουμε και εμείς το ίδιο. Επαναλαμβάνουμε λόγια, πράξεις, και νιώθουμε ό,τι βλέπουμε τους άλλους να νιώθουν.

Αυτός είναι ο λόγος που ο άνθρωπος έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Αλλά, δυστυχώς, αυτές οι ικανότητες του ανθρώπου είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν απο κάτι πολύ θετικό σε κάτι τρομερά αρνητικό.

Οι κοινωνία, πλέον, αποτελείται από εκατομμύρια ανθρώπους και όχι μερικές εκατοντάδες. Αυτό σημαίνει πως για να ελεγχθεί όλη αυτή η μάζα ανθρώπων πρέπει να υπάρχει κάποια επιρροή που θα τους κατευθύνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αυτή η επιρροή λέγεται κοινωνικός προγραμματισμός.

Από τη γέννηση σου, αρχίζει η κοινωνία να προγραμματίζει το μυαλό σου. Ξεκινάει από τους γονείς σου που έχουν υποστεί κι αυτοί προγραμματισμό. Έπειτα, συνεχίζει στο σχολίο από τους δασκάλους και όλα τα παιδάκια σαν εσένα.

Έτσι, λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λες και ζουν τη ζωή τους σε κατάσταση ύπνωσης.

Πιστεύουν ότι τα όσα βιώνουν και ξέρουν αποτελούν την αλήθεια για τη ζωή, και ότι με αυτά θα μπορέσουν να ζήσουν ευτυχισμένα. Κάτι που, απ’ ότι φαίνεται, δεν ισχύει. Και για να το δεις αυτό, αρκεί μόνο να δεις τους ανθρώπους τριγύρω σου.

Ψεύτικες φιλίες με πισώπλατες μαχαιριές. Ερωτικές σχέσεις χωρίς νόημα, ή με τοξικούς τσακωμούς, με τα ποσοστά διαζυγίων να είναι πιο υψηλά από ποτέ. Μηδενικός επαγγελματικός προσανατολισμός, με τους περισσότερους να ζουν δυστυχισμένοι κάνοντας κάτι που μισούν.

Κάτι, μάλλον, δεν πάει πολύ καλά στην κοινωνία. Και αν θες να πάρεις πίσω τον έλεγχο της ζωής σου, πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

Όσο πιο σύντομα, λοιπόν, συνειδητοποιήσεις ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών που γνωρίζεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και προχωρήσεις σε μια ουσιαστική εσωτερική αναζήτηση του εαυτού σου, τόσο πιο γρήγορα θα ανακαλύψεις την πραγματική δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Και θα βελτιώσεις στο έπακρο τις ικανότητές και τις επιτυχίες σου.

Υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα εκεί έξω και δεν είναι αυτή που σου μάθανε. Αρκεί μόνο να το καταλάβεις και να ανοίξεις τα μάτια σου.

Και να αναρωτηθείς… μέχρι πότε θα σε παρασέρνει το κύμα;

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!