ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Ο Ηρακλής πήγε μέχρι τον Άδη, έχασε όλες τις δυνάμεις του, πόνεσαι, κάηκε, και, στο τέλος, βγήκε δυνατότερος.

Σε πόσες ταινίες και ιστορίες έχεις δει τον πρωταγωνιστή να πέφτει πριν ανυψωθεί; Είτε μιλάμε για τον Ηρακλή είτε για τον Neo από το Μάτριξ, είτε για τον Luke Skywalker από το Star Wars είτε για τον Σίμπα από τον Βασιλιά των Λιονταριών, όλες οι ιστορίες ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Μας διδάσκει κάτι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη φύση.

Στη ζωή θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες. Στην αρχή, θα μπορείς να τις παλέψεις, αλλά όχι για πολύ. Θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα κολλήσεις, δεν θα ξέρεις τι να κάνεις, θα νιώθεις αδύναμος. Αυτό το τοίχος που θα αντικρίσεις είναι ένα κάλεσμα, μια πρόσκληση (και πρόκληση) για να εξελιχθείς.

Αν θες, λοιπόν, να υπερβείς αυτό το τοίχος και να γίνεις πιο δυνατός, πρέπει να μπεις μέσα στις φλόγες – όσα εμπόδια σε τρομάζουν.

Αλλά, φοβάσαι και σκέφτεσαι πως θα καείς. Κανείς, όμως, δεν βελτιώθηκε, κανείς δεν εξελίχθηκε με το να κάθεται χαλαρός και άνετος, με το να περιμένει τα πράγματα να γίνουν καλύτερα από μόνα τους.

Τι είναι αυτές οι φλόγες, στις οποίες πρέπει να μπεις; Είναι όλα όσα φοβάσαι να αντιμετωπίσεις. Είναι τα εμπόδια που εμφανίζονται στη ζωή σου, τα οποία σε κάνουν να γυρίσεις πίσω, αντί να προχωρήσεις μπροστά. Είναι το άγνωστο, το αβέβαιο, το οποίο φοβάσαι να αντιμετωπίσεις.

Ό,τι στέκεται εμπόδιο στο δρόμο, γίνεται ο δρόμος.

Μάρκος Αυρήλιος

Με απλά λόγια, αν θέλεις να φτάσεις στον προορισμό σου, πρέπει να περάσεις μέσα από εμπόδια. Πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις το κάθε τοίχος ως δρόμο, γιατί αυτός είναι ο μονόδρομος της αυτοβελτίωσης.

Το δεύτερο μέρος του μαθήματος όλων των ιστοριών και των πρωταγωνιστών που πήδηξαν στις φλόγες είναι κάτι εξίσου σημαντικό με το πρώτο.

Μόνο όταν αγκάλιασαν την αβεβαιότητα, μάζεψαν όλο το θάρρος μέσα τους και πήδηξαν στις φλόγες, κατάλαβαν πως η δύναμη που έψαχναν να βρουν κρύβεται μόνο σε ένα σημείο – μέσα τους.

Η δύναμη που ψάχνεις, η δύναμη για να αντιμετωπίσεις όλα τα προβλήματα σου δεν βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Δεν θα στη δώσει κάποιος άλλος. Και σίγουρα δεν είναι τσάμπα.

Η πραγματική σου δύναμη βρίσκεται μέσα σου, απλά δεν το ξέρεις ακόμα. Και πως την αποκτάς; Πηδώντας στις φλόγες που φοβάσαι, στις φλόγες που θα σε κάψουν.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με ένα εμπόδιο – μια φλόγα που φοβάσαι πως θα σε κάψει – να θυμάσαι πως το να περάσεις μέσα του είναι μονόδρομος.

Αν θέλεις να εξελιχθείς, αν θες να γίνεις καλύτερος, έχεις να κάνεις μόνο ένα πράγμα: να έχεις θάρρος και να αντιμετωπίσεις ό,τι φοβάσαι.

Γιατί ο δρόμος είναι μόνο ένας, και είναι… μέσα από τις φλόγες.

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!