ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ

Ένα παιδί δισεκατομμυριούχων πέφτει σε μια τρύπα, η οποία καταλήγει σε μια σπηλιά. Εκεί βρίσκεται ο χειρότερός του φόβος – οι νυχτερίδες.

Κατάλαβες ποια ιστορία είναι; Σκέψου λίγο, είμαι σίγουρος πως την ξέρεις. Αυτή, λοιπόν, είναι η ιστορία του Batman. Το θυμήθηκες τώρα;

Και τώρα θα αναρωτιέσαι “Πως γίνεται ένα παιδάκι που φοβόταν τόσο πολύ τις νυχτερίδες να κατέληξε να γίνει ο Batman;” Καλή ερώτηση. Πάμε να δούμε το πως γίνεται, αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, το γιατί γίνεται.

Ο φόβος είναι ένα ανθρώπινο ένστικτο – μια βαθιά αντίδραση που πηγάζει από μέσα μας και δεν ελέγχουμε την εμφάνισή της.

Γιατί, άραγε, η μαμά φύση να μας έδωσε αυτή την ικανότητα; Μήπως χρησιμεύει κάπου; Ή μήπως απλά ήθελε να μας ταλαιπωρεί και να γελάει με τις φοβίες μας;

Ο φόβος υπάρχει για κάποιο λόγο και αυτός έχει να κάνει με την επιβίωση μας.

Σκέψου ότι είσαι ένας πρωτόγονος άντρας και έχει πάει να κυνηγίσει με τον κολλητό του. Φτάνετε σε ένα σημείο που έχει άγρια βλάστηση και δεν έχετε καλή ορατότητα του πεδίου. Σταματάτε. Θέλετε να δείτε αν υπάρχει κάτι. Και αφού δεν βλέπετε, χρησιμοποιήσετε τα αυτιά σας. Ξαφνικά, ακούτε έναν περίεργο θόρυβο να έρχεται κατά πάνω σας. Τι κάνεις; Και τι κάνει ο κολλητός σου;

Ας υποθέσουμε πως εσύ είσαι ατρόμητος και δεν νιώθεις το αίσθημα του φόβου, ενώ ο φίλος σου είναι μεν ατρόμητος αλλά μπορεί να το νιώσει. Ποιός θα επιβίωνε αν ο θόρυβος που ακούσατε και οι δύο ήταν ένα λιοντάρι που κρυβόταν στους θάμνους; Η απάντηση, όπως καταλαβαίνεις, δεν είσαι εσύ αλλά ο φίλος σου.

Έτσι, λοιπόν, σε ένα άγνωστο περιβάλλον γεμάτο άγρια ζώα, αυτός που επιβίωνε ήταν αυτός που μπορούσε να νιώσει φόβο. Και γι’ αυτό το λόγο, ο φόβος έγινε ένστικτο και ρίζωσε μέσα στον άνθρωπο.

Αλλά το θέμα ποιο είναι; Ότι πλέον δεν ζεις στην άγρια φύση. Ζεις στην πόλη, όπου δεν υπάρχουν λιοντάρια και κροκόδειλοι. Αλλά εσύ συνεχίζεις να νιώθεις φόβο. Και επειδή είναι ένστικτο, δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Τι μπορείς να κάνεις όμως; Ό,τι έκανε και ο Batman: να το κοιτάξεις κατάματα και να το πολεμήσεις.

Το φοβισμένο παιδάκι δεν έγινε Batman από τη μία μέρα στην άλλη – του πήρε χρόνια. Δεν ήταν ούτε έυκολο, ούτε γρήγορο το ταξίδι του. Αντιθέτως, ήταν ένα ταξίδι γεμάτο αποτυχίες και τραυματισμούς.

Αλλά, στο τέλος τα κατάφερε.

Αυτά όσον αφορά το πως γίνεται να νικήσεις τον φόβο. Πάμε, όμως, στο σημαντικότερο κομμάτι της ιστορίας: το γιατί.

Ποιος είναι ο λόγος να κοιτάξεις τους φόβους σου και να τους αντιμετωπίσεις; Γιατί να μην κάτσεις αναπαυκτικά, να συνεχίσεις τη ζωούλα σου, και να κάνεις πως είτε δεν τους βλέπεις ειτε να τους κρύβεις κάτω από το χαλί;

Πιστεύεις ο Batman θα γινόταν ποτέ ο Batman αν επέλεγε να κάτσει στην έπαυλη της οικογένειας του παίζοντας με τις αμαξάρες του και διασκεδάζοντας με όλα τα κορίτσια που τον θέλανε; Όχι. Ποτέ. Ούτε σε χίλια χρόνια.

Θέλεις να γίνεις καλύτερος; Θέλεις να δεις τις δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου; Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Αν, λοιπόν, τα θέλεις όλα αυτά έχεις μόνο ένα πράγμα να κάνεις.

Σήκω πάνω, και πολέμησε τους φόβους σου.

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!