ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα βγήκε ένα παιχνίδι που απεικονίζει το μέλλον – πως θα είναι η ανθρωπότητα το 2077. Το παιχνίδι λέγεται Cyberpunk 2077.

Ο Johnny Silverhand είναι ένας περίεργος τύπος. Είναι γνωστός για τη μπάντα του με όνομα Samurai και τον οξύθυμο χαρακτήρα του. Το παρελθόν του είναι βαμμένο κόκκινο, γεμάτο πολέμους και θανάτους. Πέθανε προδομένος, γεμάτος μίσος και θυμό. Και τώρα – στο 2077 – γύρισε για να πάρει… εκδίκηση.

Το θέμα είναι πως ο Johnny “πέθανε” στις αρχές τις δεκαετίας του 2020. Γύρισε όμως, με τη μορφή ενός “φαντάσματος” στο έτος που ξεκινάει το παιχνίδι – το 2077, μετά από 50 χρόνια.

Πέντε δεκαετίες μετά, το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι να εκδικηθεί όσους τον πρόδωσαν. Και αυτό είναι το κακό με την εκδίκηση: είναι σαν ένα παράσιτο που σε κυριέυει και δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι να μάθεις πως να πάρεις εκδίκηση αλλά να μάθεις πως να μην θες να το κάνεις.

Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα αρνητικά συναισθήματα σε οδηγούν στο να θες να πάρεις εκδίκηση. Και μέσα από τη διαχείριση να αρχίσεις να νιώθεις πως δεν έχεις ανάγκη να εκδικηθείς. Στα λόγια φαίνεται πολύ απλό. Δεν είναι όμως.

Στην περίπτωση που θες εκδίκηση, κάποιος σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Αφήνεις, λοιπόν, αυτόν τον κάποιον να σε επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό που, πρακτικά, να σε ελέγχει.

Θα έδινες ποτέ το σώμα σου σε κάποιον; Να το κάνει ό,τι θέλει: να είσαι σκλάβος και να υπακούς σε κάθε εντολή του; Δε νομίζω να το έκανες. Τότε γιατί κάνεις ακριβώς το ίδιο με το μυαλό σου; Γιατί δίνεις το μυαλό σου απλόχερα σε κάποιον και γίνεσαι σκλάβος του;

Πρέπει να θυμίζεις στον εαυτό σου πως δεν είσαι σκλάβος κανενός. Πως δεν θα αφήσεις τις πράξεις και τις απόψεις κανενός να σε κυριεύουν, να σε ελέγχουν σαν πιόνι.

Είσαι ανεξάρτητος. Είσαι ένας άνθρωπος που έχει τον έλεγχο του εαυτού του. Δεν χρειάζεται να ενδώσεις στα αρνητικά συναισθήματα – απέρριψε τα. Δεν είσαι ζώο: έχεις λογική και δεν είσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου.

Η εκδίκηση δεν είναι αυτό που ζητάς πραγματικά. Αυτό που θες, που έχεις ανάγκη, είναι η ψυχική ηρεμία. Και αυτήν την βρίσκεις μόνο μέσα σου και πουθενά αλλού. Αλλά πρέπει να δουλέψεις γιατί για να την βρεις θέλει εσωτερική αναζήτηση.

Οπότε ηρέμησε. Αποδέξου ό,τι δεν ελέγχεις τους άλλους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Ελέγχεις μόνο ένα πράγμα, αλλά αυτό είναι που καθορίζει τη ζωή σου: το μυαλό σου.

Η καλύτερη εκδίκηση ξέρεις ποια είναι; Η συγχώρεση. Αν συγχωρέσεις όσους σου κάνανε κακό, θα τους τρελάνει τελείως. Περιμένουν από εσένα έχθρα και θυμό, ενώ εσύ νιώθεις γαλήνη και τους συγχωρείς.

Γι’ αυτό ξέχνα την κόκκινη εκδίκηση του θυμού και ασπάσου τη μπλέ εκδίκηση της ψυχικής ηρεμίας.

Μάθε πρώτα τον εαυτό σου και μετά μάθε… πως να πάρεις εκδίκηση.

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!