ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ, ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ

Ο βασιλιάς ρώτησε τον μάντη, “Ποιό θα είναι το μέλλον του γιού μου;” Και ο μάντης απάντησε, “Θα γίνει είτε μεγάλος βασιλιάς είτε πνευματικός ηγέτης.”

Η ιστορία ξεκινάει πριν 2.600 χρόνια, στην περιοχή του Λουμπίνι στο Νεπάλ, κοντά στα σύνορα με την Ινδία. Εκεί γεννήθηκε ο πρίγκιπας Σιντάρτα Γκαουτάμα, ο μελλοντικός Βούδας.

Ο Σιντάρτα ήταν ένα λαμπρό και συμπονετικό παιδί. Ήταν, επίσης, ψηλός και όμορφος, το οποίο τον έκανε να ανήκει στην κατηγορία του πολεμιστή.

Ο βασιλιάς ήθελε τον γιό του να κληρονομήσει το βασίλειο, να γίνει ο επόμενος μεγάλος βασιλιάς και όχι πνευματικός ηγέτης. Γι’ αυτό το λόγο, προσπάθησε να τον αποτρέψει από το να βλέπει τη μιζέρια του κόσμου – τον έκλεισε μέσα στο παλάτι και του παρείχε τα πάντα: γυναίκες, φαγητό, διασκέδαση.

Μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες απόλαυσης και καλοπέρασης, ο Σιντάρτα, στα 29 του, άρχισε να νιώθει μια θλίψη, ότι κάτι έλειπε. Δεν έβρισκε, όμως, λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι, αποφάσισε να βγει κρυφά από το παλάτι και να δει τι κρύβεται εκεί έξω.

Στην πρώτη του βόλτα έξω από το παλάτι είδε 3 ανθρώπους που τον άλλαξαν για πάντα: ένα θανάσιμα άρρωστο, ένα ετοιμόρροπο γέρο, και ένα νεκρό. Τρομοκρατημένος σκέφτηκε πως αυτή είναι η μοίρα όλων των ανθρώπων και κατάλαβε πως δεν μπορούσε να τους βοηθήσει.

Μια βόλτα, βέβαια, δεν του αρκούσε, γιατί ο έξω κόσμος ήταν κάτι εντελώς νέο για εκείνον. Στην επόμενη, λοιπόν, πρωινή του βόλτα είδε κάτι φοβερό. Είδε έναν μοναχό, ο οποίος ήταν σε βαθύ διαλογισμό. Και όταν οι ματιές τους συναντήθηκαν, ο Σιντάρτα ένιωσε πως τα μυαλά τους ήταν ενωμένα, ένιωσε μαγεμένος.

Συνειδητοποίησε πως η απίστευτη γαλήνη και ηρεμία του μοναχού πήγαζε από μέσα του. Σε αυτό το σημείο, ο Σιντάρτα, κατάλαβε πως αυτό που έψαχνε δεν βρισκόταν κάπου εκεί έξω, σε πλούτη και γυναίκες, αλλά μέσα του – μέσα στο μυαλό του.

Αυτή ήταν η πρώτη γεύση της δύναμης του μυαλού για τον Σιντάρτα. Ήταν το πρώτο βήμα στην αφύπνιση του, στην πορεία του να μεταμορφωθεί από Σιντάρτα σε… Βούδας.

Ο Σιντάρτα, λοιπόν, αποφάσισε να παρατήσει όλα τα εξωτερικά αγαθά, παλάτια, γυναίκες, πλούτη, γιατί κατάλαβε πως δεν θα του φέρουν τη γαλήνη που έψαχνε. Και, έτσι, στράφηκε προς τα μέσα. Ταξίδεψε σε όλη τη χώρα μελετώντας μοναχούς, οι οποίοι, όμως, μπορούσαν να του δώσουν μόνο μια γεύση από αυτό που έψαχνε.

Τελικά, αποφάσισε να διαλογιστεί κάτω από ένα δέντρο για 6 συνεχόμενες μέρες, μέχρι να βρει την πραγματική φύση του μυαλού του. Μετά από 6 μέρες, σε ένα πρωινό με πανσέληνο, και μετά από πολύ εσωτερική διαμάχη, τα κατάφερε.

Απέκτησε πλήρη συνείδηση. Τα αρνητικά συναισθήματα και οι κακές ιδέες που είχε πριν εξαφανίστηκαν. Ο χρόνος σταμάτησε. Ένιωθε τα πάντα. Παρελθόν, παρόν και μέλλον, όλα ήταν ένα – έβλεπε τα πάντα με διαύγεια. Ήταν σα να ξύπνησε από έναν αιώνιο ύπνο. Και έτσι ο Σιντάρτα έγινε ο Βούδας, ο Αφυπνισμένος.

Μετά τη φώτιση του, ο Βούδας, ταξίδεψε σε όλη την Ινδία και δίδαξε τους πάντες για 45 χρόνια. Όλοι τον αναζητούσαν, είτε βασιλιάδες είτε χωρικοί. Είχαν άπειρες ερωτήσεις, είχε μία απάντηση.

Τα πάντα βρίσκονται μέσα σου.

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!