STICKING POINTS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Διδάσκοντας σε σεμινάρια για πάνω από ένα χρόνο και φτάνοντας στο επίπεδο του Master instructor(υπάρχουν τρία επίπεδα MM instructors), έχω κυριολεκτικά δει εκατοντάδες άντρες να μαθαίνουν και να εξελίσσουν το παιχνίδι τους. Αυτό είναι γενικά αρκετά διασκεδαστικό, αλλά μέρος της διασκέδασης βρίσκεται στο να βοηθάς άλλους ανθρώπους. Και πολλοί απ’ αυτούς έχουν τα ίδια προβλήματα όσον αφορά τη γλώσσα του σώματος, την τονικότητα της φωνής, την κοινωνική τους διαίσθηση, το ρυθμό τους κτλ.. Ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το “Άνοιγμα”. Το θέμα είναι λίγο περίπλοκο μιας και υπάρχουν άτομα που είναι καλοί στο να χτίζουν έλξη ή να δημιουργούν άνεση, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν ελαττώματα στο άνοιγμά τους.

Είναι σαν να προσπαθεί κανείς να οδηγήσει αμάξι χωρίς να είναι ικανός ν’ ανοίξει την πόρτα. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το πως λειτουργούν οι ταχύτητες μέχρι να μπορέσει να ξεκλειδώσει τη πόρτα και να μπει μέσα. Ακόμα κι ένας αρχάριος θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνει στο 99% των περιπτώσεων. Δεν προσπαθώ αυτή τη στιγμή να προωθήσω τα σεμινάρια της Mystery Method αλλά, κρίνοντας από την εμπειρία μου με αυτά, σχεδόν ο καθένας είναι ικανός ν’ ανοίξει επιτυχώς τα περισσότερα set μετά το πρώτο βράδυ. Αυτό μου δείχνει ότι με μερικές ώρες καλής καθοδήγησης κι εξάσκησης, θα πρέπει κανείς να είναι ικανός να φτάσει αυτό το επίπεδο.

Πριν προχωρήσουμε περισσότερο, χρειαζόμαστε έναν γρήγορο ορισμό. Ένα «επιτυχές» άνοιγμα είναι όταν κανείς μπορεί να πλησιάσει μια ομάδα αγνώστων και να ξεκινήσει μια συζήτηση, με τέτοιο τρόπο, ώστε να θέλουν να μείνει και να συνεχίσει να τους μιλάει. Παίρνει 3-30 δευτερόλεπτα.

Τέλος πάντων, παραθέτω εδώ μερικές σκέψεις γύρω από κάποια κοινά προβλήματα και λύσεις που έχω δει:

1.   Δεν ξέρουν τι να πούνε.
2.   Δεν ξέρουν που να σταθούν ώστε να μη φρικάρουν το κορίτσι ή την παρέα.
3.   Δεν ξέρουν τι να κάνουν μετά το άνοιγμα.

Δεν ξέρουν τι να πούνε

Αυτό το θέμα είναι και που λύνεται πιο εύκολα απ’ όλα. Κάθε ένας που παίρνει στα σοβαρά το παιχνίδι χρειάζεται τουλάχιστον ένα προκαθορισμένο τρόπο να ανοίγει. Αυτό ισχύει είτε ανοίγει κανείς με άμεσο τρόπο είτε με έμμεσο ή ακόμα και με συνδυασμό αυτών των δύο. Ένας προκαθορισμένος τρόπος ανοίγματος παίζει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι μας, είναι κάτι που έχει κανείς στην «άκρη της γλώσσας του» και μπορεί να το χρησιμοποιεί πάντα, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να χρησιμοποιήσει κάτι διαφορετικό. Φαντάσου ότι αυτή τη στιγμή, η γυναίκα των ονείρων σου είναι μπροστά σου και σε κοιτάζει περιμένοντας σε. Με ποιο τρόπο θα την άνοιγες; Εάν η απάντηση σε αυτό δεν είναι προφανής και δεν είναι ενστικτώδης, τότε αυτή είναι η πρώτη σου ευκαιρία να βελτιώσεις το παιχνίδι σου, αυτή τη στιγμή.

Οι τρόποι για ν’ ανοίξει κανείς εκτείνονται από τους πολύ απλούς έως τους πολύ περίπλοκους. Μερικοί από τους αγαπημένους μου είναι ο τρόπος του Style με τη ζηλιάρα γκόμενα, του Will με το «Είσαι τόσο…» και του Mystery με το «Σε μισώ»(χρησιμοποιείται μόνο στο 9ο και 10ο δευτερόλεπτο). Από την άλλη, μπορεί κανείς να το κάνει πιο απλό. Δοκίμασε αυτό:

«Παιδιά, είδατε τον καυγά εκεί έξω;»

Θυμήσου – η μόνη λειτουργία του είναι να ξεκινήσει την κουβέντα. Δεν υπάρχει κανένας «σίγουρα θα πηδήξω» τρόπος για ν’ ανοίγεις(και αν βρεις κανέναν τέτοιο πες τον μου κι εμένα). Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις με το άνοιγμα είναι να ξεκινήσεις την κουβέντα με ένα κορίτσι ή με μια παρέα. Οπότε διάλεξε ένα τρόπο σήμερα και λύσε αυτό το πρωταρχικό πρόβλημα. Πριν πάμε στο #2, ας ρίξουμε μια ματιά και στους περιστασιακούς τρόπους ανοίγματος. Ένας τέτοιος τρόπος είναι βασισμένος σε κάτι που συμβαίνει στο περιβάλλον σας εκείνη τη στιγμή. Όπως το «κάνει ζέστη εδώ μέσα!» ή «τι είναι αυτό το πράσινο ποτό που φτιάχνει;». Μπορούν γενικά να είναι πολύ καλοί τρόποι(όχι αυτοί εδώ), αλλά τις περισσότερες φορές είναι ελαττωματικοί. Γιατί; Επειδή τα ίδια συνέβησαν και με τους τελευταίους 5 άντρες που της μίλησαν και της τ’ ανέφεραν πριν από ‘σένα. Οπότε αν είναι να χρησιμοποιήσεις κάτι περιστασιακό, σιγουρέψου ότι δεν είναι κάτι το τόσο κλισέ.

Δεν ξέρουν το που να σταθούν ώστε να μη φρικάρουν το κορίτσι ή την παρέα

Στο άνοιγμα είναι σημαντικό κανείς να λαμβάνει υπόψη του τον προσωπικό χώρο των άλλων ανθρώπων. Αυτό διότι όταν πλησιάζει κανείς έναν άγνωστο ή μια παρέα από αγνώστους, είναι αρκετά εύκολο να τους πλησιάσει τόσο πολύ ώστε να τους ενεργοποιήσει το φυσικό «fight or flight» αντανακλαστικό. Έχεις ποτέ λογομαχήσει με κάποιον με τον οποίον βρισκόσασταν σε απόσταση αναπνοής, έτοιμοι να τις παίξετε; Θυμάσαι εκείνο το αίσθημα που δεν ήσουν σίγουρος εάν ήθελες να τον βαρέσεις ή απλά να εξαφανιστείς από μπροστά του; Οι γυναίκες νιώθουν κάτι παρόμοιο όταν τις πλησιάζουν άγνωστοι άντρες. Έτσι, εάν τη πλησιάσεις από μπροστά σιγουρέψου ότι έχεις κρατήσει μια καλή απόσταση ώστε να μην ενεργοποιηθεί αυτό το αντανακλαστικό της. Φυσικά είναι προτιμότερο να πλησιάζεις από γωνία, να μιλάς πάνω από τον ώμο σου και με το σώμα σου να κοιτάει αλλού. Αυτό βοηθάει στο να πηγαίνεις αρκετά κοντά σε μια γκόμενα χωρίς να την κάνεις να νιώθει κίνδυνο. Επίσης, δοκίμασε ν’ ανοίξεις περπατώντας μαζί με ένα κορίτσι ή μια παρέα – αυτό βοηθάει στο να φαίνεσαι σαν να ετοιμάζεσαι να φύγεις και θα βοηθήσει στο να μειωθεί η ενόχληση που μπορεί να νιώσει. Παρ’ όλα αυτά, σιγουρέψου ότι εν τέλει θα γυρίσεις το σώμα σου ώστε να τους μιλάς κανονικά! Μην είσαι ένα ολόκληρο λεπτό και τους μιλάς πάνω από τον ώμο σου. Σε κάνει να φαίνεσαι περίεργος.

Δεν ξέρουν τι να κάνουν μετά το άνοιγμα

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες καταστάσεις ξεπροβάλλουν όταν ένας μαθητής στο σεμινάριο αρχίζει «να το βρίσκει» κατά την πρώτη νύχτα και είναι ικανός να ανοίγει κανονικά και συστηματικά. Μερικοί απ’ αυτούς νομίζουν ότι κέρδισαν το Joker κι εγώ νιώθω πάντα άσχημα αν χρειάζεται να τους πω ότι το μόνο που έχουν καταφέρει είναι τελειώσουν την πρώτη – και πιο εύκολη – από τις εννιά φάσεις της Mystery Method. Όπως προείπα, το ν’ ανοίγεις επιτυχώς μια παρέα είναι σα ν’ ανοίγεις επιτυχώς την πόρτα ενός αυτοκινήτου. Είναι απαραίτητο μεν, όμως μετά θα πρέπει να μπεις μέσα και να οδηγήσεις.

Βέβαια, μετά από κάμποσα επιτυχημένα ανοίγματα ούτε καν που θα το σκέφτεσαι, έτσι κι αλλιώς, το ίδιο ισχύει και για την πόρτα του αμαξιού(η αναλογία αφορά και τις άλλες φάσεις της Mystery Method επίσης… Εγώ είμαι γενικά στον «αυτόματο πιλότο» μέχρι περίπου τα πρώτα 10 λεπτά που βρίσκομαι μέσα στο set, όταν πλέον χρειάζεται να περάσω από τη φάση της έλξης στη φάση της άνεσης).

Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάσαι είναι να συνεχίσεις να μιλάς και μετά το άνοιγμα και ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΘΕΜΑ! Οι τρόποι ανοίγματος είναι φοβεροί στο να ξεκινάς μια συζήτηση αλλά κακοί στο να χτίζεις έλξη. Έτσι, με το που έχεις ανοίξει επιτυχημένα, άρχισε να μιλάς για κάτι που θα την κάνει να στρέψει το ενδιαφέρον της πάνω σου. Μη κάθεσαι εκεί πέρα σαν ένα ρομπότ που το μόνο που κάνει είναι ν’ ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου όλη μέρα. Μπες μέσα και οδήγα! Στην αρχή θα πρέπει να είσαι αυτός που θα μιλάει περισσότερο. Όσο όμως θα καθοδηγείς την κουβέντα, μπορείς ν’ αρχίσεις να βλέπεις IOI’s(σημάδια ενδιαφέροντος) από το κορίτσι ή τα κορίτσια. Και τώρα αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα…

Χαιρετίσματα,

Sinn

Translated by permission from www.gentlemenonlytraining.com

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!