ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ;

Ξυπνάς μια μέρα, φτιάχνεις καφεδάκι και αράζεις να το πιείς. Ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι. “Ποιός μπορεί να είναι τέτοια ώρα,” σκέφτεσαι. Ανοίγεις την πόρτα και δεν είναι κανείς. Βλέπεις, όμως, ένα δέμα. Το παίρνεις μέσα, το ανοίγεις και βλέπεις ένα πολύ περίεργο μηχάνημα. Το γυρνάς και βλέπεις να γράφει κάτι πάνω του… “ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”.

Έχεις μείνει κάγκελο. “Δεν παίζει να είναι αληθινό,” λες από μέσα σου. Ξαφνικά, περνάνε απ’ το μυαλό σου σκέψεις: πράγματα που δεν είπες, πράγματα που δεν έκανες, πράγματα που είπες και έκανες, τα οποία θα έπερνες πίσω.

Μάλλον σκέφτεσαι ήδη αυτά τα πράγματα. Σκέφτεσαι ότι θα τα έκανες εντελώς διαφορετικά αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Αν, ας πούμε, είχες μια… μηχανή του χρόνου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κουβαλάς μαζί σου, όλα αυτά τα χρόνια, πράγματα που σε βαρένουν. Κουβαλάς τύψεις που επιβαρύνουν το μυαλό και την ψυχή σου.

Αν το κάνεις αυτό, δεν ζεις, ενώ νομίζεις ότι το κάνεις. Πως θα σαλπάρει ένα καράβι όταν είναι ακόμα δεμένο στο λιμάνι; Αυτό το λιμάνι είναι το παρελθόν σου, είναι όλα θα ήθελες να αλλάξεις, αν είχες τη δυνατότητα.

Καλημέρα, καληνύχτα, αυτή είναι η ζωή.

Σενέκας

Αυτό πρέπει να καταλάβεις. Η ζωή φαίνεται μεγάλη όσο την κοιτάς από μακριά, αλλά είναι υπερβολικά μικρή όταν περάσει από δίπλα σου και σε προσπεράσει.

Δεν έχεις χρόνο για τύψεις. Βασικά, δεν έχεις χρόνο γενικά. Το βλέπεις και μόνος σου: τα χρόνια περνάνε και αναρωτιέσαι “Πως πέρασαν τόσο γρήγορα;”

Ας γυρίσουμε στην αρχική ιστορία. Τι θα έκανες, λοιπόν, αν είχες μια μηχανή του χρόνου; Τι θα έκανες αν μπορούσες να γυρίσεις στο παρελθόν και να αφήσεις ένα μήνυμα στον παλιό σου εαυτό; Τι θα του έγραφες; Έχεις μόνο μια ευκαιρία, πρέπει να την αξιοποιήσεις.

Αυτό το μήνυμα, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι για τον παλιό σου εαυτό. Πρέπει να το γράψεις για εσένα τον ίδιο, στο τώρα, στο παρόν.

Σταμάτα να κουβαλάς αιώνια τις τύψεις του παρελθόντος. Ξεκίνα να σηκώνεις το βάρος του παρόντος.

Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορεί η καλύτερη στιγμή να αλλάξεις να ήταν 10 ή 20 χρόνια πριν, αλλά η αμέσως επόμενη είναι ΤΩΡΑ. Μην το ξεχνάς αυτό, γιατί οι στιγμές που περνάνε μετατρέπονται σε πιθανές τύψεις. Και, είμαι σίγουρος, πως δεν θες άλλες τύψεις.

Σκέψου λοιπόν. Σκέψου καλά. Βγάλε το στυλό από το ράφι και γράψε ένα μήνυμα με όσα θα έλεγες στον παλιό σου εαυτό. Σφράγισε το. Πιές μια τζούρα καφέ και σήκω. Άφησέ το έξω από την πόρτα (εκεί που βρήκες τη μηχανή του χρόνου) και κλείσε την πόρτα.

Άραξε και μετά από 10 λεπτά κάνε λες και χτυπάει το κουδούνι. Άνοιξε την πόρτα και κοίτα κάτω. Σήκωσε το γράμμα. Μπες μέσα και κάτσε. Πιές λίγο καφέ και δες ότι στο όνομα του παραλήπτη γράφει το όνομα σου. Το γράμμα είναι για σένα. Άνοιξε και διάβασέ το.

Όταν το διαβάσεις, πρέπει να κάνεις κάτι συγκεκριμένο: βάλ’ του φωτιά και κάψ’ το.

Και, τώρα, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να ζεις. Να κάνεις όσα ήθελες να κάνεις και δεν έκανες. Να πεις όσα ήθελες να πεις και δεν είπες. Να κάνεις όσα θα ήθελες να είχε κάνει ο παλιός σου εαυτός.

Οπότε, τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: να πάρεις πράξη όσα θα έλεγες στον παλιό σου εαυτό. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που πρέπει – μην το ξεχνάς αυτό.

Σκέψου λοιπόν… τι μήνυμα θα έστελνες στον παλιό σου εαυτό;

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!