ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ – ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;

Στη ζωή υπάρχουν 2 δρόμοι: ο δρόμος της πραγματικότητας και ο δρόμος της ψευδαίσθησης. Και ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Ότι πρέπει να επιλέξεις, αλλιώς κάποιος άλλος θα επιλέξει για σένα.

Στην ταινία Μάτριξ, στην μια εικονική σκηνή που έχει μείνει στην ιστορία, ο Μορφέας λέει στον Νίο, τον πρωταγωνιστή, πως πρέπει να κάνει την πιο σημαντική επιλογή της ζωής του.

Ο Νίο πρέπει να επιλέξεις μεταξύ του μπλε και του κόκκινου χαπιού. Όπου το μπλε συμβολίζει την άγνοια ενώ το κόκκινο την αλήθεια. “Πάρε το μπλε χάπι… και η ιστορία τελειώνει, ξυπνάς στο κρεβάτι σου και πιστεύεις ό,τι θες να πιστέψεις. Πάρε το κόκκινο και θα μένεις στη χώρα τον θαυμάτων, και σου δείχνω πόσο βαθιά πάει η λαγουδότρυπα,” λέει ο Μορφέας.

Τι σημαίνουν, όμως, αυτά;

Με απλά λόγια, έχεις δύο επιλογές: η μία επιλογή είναι να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι έκανες μέχρι τώρα, χωρίς να το πολυσκέφτεσαι, και η άλλη είναι να αμφισβητήσεις όσα ξέρεις και να αρχίσεις να σκάβεις προσπαθώντας να βρεις την αλήθεια πίσω από τις ψευδαισθήσεις.

Έχουμε πει πολλές φορές πως η κοινωνία μας επηρεάζει από μικρή ηλικία. Τώρα, το θέμα είναι αν αυτή η επιρροή είναι θετική ή αρνητική. Μας μαθαίνουν ψέματα ή αλήθειες;

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν όσα ξέρεις είναι αλήθεια; Πόσες φορές έχεις σκεφτεί πως ό,τι κάνεις και ό,τι ξέρεις βασίζονται σε όσα ισχύουν πραγματικά, και όχι σε όσα κάνουν και λένε οι άλλοι;

Έχεις ψάξει ποτέ, πραγματικά όμως ψάξει, να βρεις την αλήθεια; Να δεις τι κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες των ψεμάτων;

Αυτός είναι ο σκοπός μας. Θέλουμε να σε παρακινήσουμε να ενδιαφερθείς για το τι ισχύει, για την πραγματικότητα. Να καταλάβεις πόσο κακό είναι να τρως αμάσητη τροφή.

Γιατί μόνο αν είσαι πρόθυμος να δεις την αλήθεια, να την αντικρίσεις κατάματα, θα μπορέσεις να βρεις την ταυτότητα σου και να βελτιωθείς.

Ο Νίο επέλεξε το κόκκινο χάπι και είδε την πραγματικότητα πίσω από το ψέμα. Στην πορεία, βρήκε την πραγματική του ταυτότητα και έσωσε την ανθρωπότητα – αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Αλλά, τα κατάφερε μόνο επειδή επέλεξε να αμφισβητήσει όσα ήξερε και ήταν πρόθυμος να αλλάξει.

Σου κάνω, λοιπόν, την ερώτηση άλλη μια φορά.

Τι θα επιλέξεις;

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 Βήματα για να κάνεις δική σου όποια γυναίκα θες!

Πρόσφατα Άρθρα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις σοβαρή σχέση

Πόσες φορές έχεις πει πως θα έκανες τα πάντα για να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να μην ξαναμπλέξεις με μια συγκεκριμένη γυναίκα; Πόσες φορές έχεις πληγωθεί πολύ άσχημα από μια γυναίκα που αγαπάς; Πόσες φορές την έχεις πατήσει γενικά με μια γυναίκα; Θα ήθελες να μην την πατήσεις ποτέ ξανά; Τότε είσαι τυχερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ »

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

25 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ!