Οι γυναίκες σου λένε ψέματα…

Έστω ότι γουστάρεις πολύ σαν χόμπι το κυνήγι. Και συγκεκριμένα το κυνήγι της μπεκάτσας γιατί έχεις και σκυλάκια και γουστάρεις να κυνηγάς μαζί τους. Έστω, όμως, ότι είσαι μέτριος κυνηγός μπεκάτσας. Κι αυτό στο λένε τα αποτελέσματά σου.

Αν ήσουν, λοιπόν, ένας μέτριος κυνηγός μπεκάτσας, θα πήγαινες σε μία μπεκάτσα να την ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις, για να γίνεις πιο εύστοχος; 

Ή έστω ότι τη βρίσκεις με το ψάρεμα, αλλά και εκεί είσαι μέτριος. Αν ήσουν ένας άμπαλος ψαράς, θα ρωτούσες κάνα ψάρι, ποιο δόλωμα είναι πιο καλό, για να καταφέρεις να το ψαρέψεις; 

Το να ζητάς συμβουλές από το θήραμα, είναι απλά γελοίο… 

Αρχικά γιατί ούτε τα ψάρια ούτε οι μπεκάτσες μιλάνε –άρα και να ρώταγες απάντηση δεν θα ‘παιρνες– και έπειτα γιατί ακόμη κι αν μιλάγανε, δεν θα σου λέγανε ποτέ, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν το επόμενο γεύμα σου. 

Υπάρχει και άλλος λόγος, όμως. Και ίσως πιο ουσιαστικός.

Ρε αδερφάκο, ξέρει το ψάρι ή η μπεκάτσα με ποιον γαμημένο τρόπο καταφέρνει ο ψαράς να το ψαρέψει ή ο κυνηγός να την πετύχει; Ούτε καν! Αν ήξεραν, θα είχαν βρει τον τρόπο να ξέφευγαν και κανένας δεν θα κατάφερνε να πιάσει ούτε μπεκάτσες ούτε ψάρια.  

Αν κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει, αυτός είναι κάποιος πολύ επιτυχημένος ψαράς ή κυνηγός. Γιατί αυτοί κατέχουν την τέχνη, ξέρουν τον τρόπο και τις μεθόδους και γι’ αυτό τα καταφέρνουν. 

Σωστά; Πολύ σωστά! 

Από ψάρεμα και από κυνήγι είσαι κομπλέ. Με τα κορίτσια τι γίνεται, όμως, ρε αδερφέ; Αφού είσαι μυαλωμένο και λογικό παλικάρι. Είναι δυνατόν να ρωτάς διάφορες τύπισσες, για να σου πούνε πώς να φερθείς, για να ρίξεις τις ίδιες ή άλλες τύπισσες. 

Και άντε σου λέω πως το γκομενάκι ψήθηκε και θέλεις να μοιραστεί μαζί σου τα μυστικά των γυναικών. Τι πιστεύεις ότι θα σου πει;

Θα σου πει μαλακίες. Να είσαι σίγουρος. Θα σου πει πράγματα που και καλά θα θέλει από έναν άντρα, αλλά δεν ξέρω πόσα από αυτά θα εννοεί. 

Πριν, όμως, ξεκινήσεις να κατηγορείς τις γυναίκες, να σου εξηγήσω κάτι: Δεν το κάνει, για να σου γαμήσει το μυαλό. Υπάρχει άλλη εξήγηση. Και η εξήγηση αυτή είναι πως, δεν είναι ότι δεν θέλει να σου πει την αλήθεια, αλλά μάλλον δεν μπορεί να σου πει τι ακριβώς την κάνει να «πέφτει». 

Γιατί; 

Α) Γιατί δεν ξέρει καν.

Δεν το προγραμματίζει, ούτε το ελέγχει. Απλώς συμβαίνει. Και αν κάτσει και σκεφτεί, γιατί συνέβη ό,τι συνέβη, καταλήγει απλώς να δικαιολογεί τον εαυτό της, εντοπίζοντας κάποια χαρακτηριστικά του άντρα που την «έριξε», που και καλά ήταν αυτά που την έκαναν να «πέσει». 

Πάρε και ένα παράδειγμα: Είχα μία φίλη την Δώρα, που κάποτε τα έφτιαξε με έναν αποτυχημένο τραγουδιστή. Ο τύπος ήταν για τον πέο και το έλεγαν όλοι. Η Δώρα στο μεταξύ, ένα κορίτσι να το πιείς στο ποτήρι. Περνούσε μπροστά από τις πόρτες και σηκώνονταν τα πόμολα. 

Σηκώνομαι ένα πρωί παίρνω δύο φρεντάκια και πάω για περίπατο με την Δώρα. Είχε πλέον τελειώσει με τον τύπο. «Ρε όμορφη» της λέω, «τι σκατά έκανε ο βλάκας και σε έριξε;». Σοκαρίστηκε λίγο και προσπάθησε να βρει κάτι να πει. «Ήταν ο εαυτός του. Αυτό πρέπει να κάνεις και συ» μου είπε. 

Σώπα! Γιατί εμείς, όταν φλερτάρουμε δεν είμαστε ο Μήτσος ή ο Τάκης ή ο Σάκης. Είμαστε κάποιος άλλος;

Μου έλεγε ξεκάθαρα μαλακίες.  

Δεν μου ‘χε πει κανένα σπουδαίο μυστικό, αλλά ένιωθε πως μου ‘χε δώσει το κλειδί που θα άνοιγε το κάθε γκομενάκι, για να μπω. 

Στην πραγματικότητα, ο τραγουδιάρης την είχε βάλει στο μποξεράκι του. Είχε πείρα και ήξερε τι έκανε. Και πολύ κακώς ρώτησα αυτήν. Γιατί αυτή δεν ένιωθε. Δεν καταλάβαινε πως ο τύπος την έσερνε από την μύτη. 

Και αν έπρεπε να ρωτήσω κάποιον ποιος είναι ο τρόπος να το κάνω και γω, αυτός ήταν ο ίδιος ο τραγουδιάρης. Αλλά πλέον η Δώρα δεν μου επέτρεπε ούτε να του μιλάω ούτε να ακούω τα τραγούδια του. 

Β) Γιατί ντρέπεται να σου πει πώς πραγματικά νιώθει.

Και ξέρεις γιατί ντρέπεται; Γιατί, αν είχε καταλάβει έστω και στο ελάχιστο τι συμβαίνει μέσα της, είναι κάτι που οι άλλοι, ο περίγυρός της ή γενικότερα η κοινωνία δεν θα το ενέκρινε. 

Μπορεί π.χ. η Δώρα να ψήθηκε, επειδή ο τραγουδιάρης ήταν και γαμώ τους γαμιάδες. Την πηδούσε όπου γούσταρε, της τραβούσε τα μαλλιά και της έσκιζε τα στρινγκάκια. Ήταν αρχηγός στο κρεβάτι ή στο αμάξι ή στο παγκάκι ή όπου αλλού την γαμούσε και αυτή απλώς υποτασσόταν. 

Υποθέτω πως όντως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αλλά η φίλη μου δεν θα μου το έλεγε ποτέ. Πίστευε ότι θα πίστευα πως είναι ένα τσουλάκι. Ότι ανοίγει τα πόδια της εύκολα και δεν τα κλείνει μέχρι να ξεπατωθεί. 

Αλλά εμένα μου ‘λεγε απλώς να κάνω υπομονή, να λέω τι νιώθω, να είμαι σοβαρός και ευγενικός και gentleman. Που καλά ήταν όλα αυτά, αλλά από μόνα τους δεν βοηθούσαν, γιατί αποτελούσαν απλώς τη μισή αλήθεια. 

Γ) Γιατί δεν μπορεί καν να συλλάβει στο μυαλό της το πώς εσύ μπορείς να βελτιωθείς στο φλερτ.

Πιθανότατα δεν θα ασχοληθεί καν μαζί σου σοβαρά. Γιατί; Επειδή το φλερτ είναι πιο εύκολο για αυτήν σαν γυναίκα. Κουνάει λίγο κώλο ή πετάει λίγο βυζάκι και έχει όποιον θέλει στο πιάτο. Οπότε πιστεύει ότι για εκείνη το φλερτ είναι μια ικανότητα που την έχει έμφυτη, ενώ για εσένα ότι δεν το έχεις και ότι δεν μπορείς να το αποκτήσεις. Πιστεύει ακράδαντα ότι δεν πρόκειται να μάθεις. 

Τι να μάθεις; Αυτά ή τα ξέρεις ή δεν τα ξέρεις. 

Και αυτήν τη γαμημένη άποψη δεν την έχουν μόνο γυναίκες, αλλά και ορισμένοι άντρες. Για ρωτήστε τους άντρες που διάβασαν το βιβλίο μας, να σου πουν αυτοί, αν το φλερτ μαθαίνετε ή όχι. 

Έχω ακούσει πολλές γκόμενες να την λένε αυτή την παπαριά. «Δεν το ‘χει ρε συ ο τύπος». Και πάντοτε η απάντησή μου ήταν ότι θα μπορούσε άνετα να το αποκτήσει. Και αν τα κατάφερνε, αύριο-μεθαύριο θα τις έκανε όλες τόσο μούσκεμα που θα μαζεύαμε τα υγρά τους με σφουγγαρίστρες. 

Τις περισσότερες φορές μου έλεγαν πως λέω πίπες, γιατί αυτό ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις. Και γω επέμενα, λέγοντας πως είμαι ζωντανό παράδειγμα, αφού από αγάμητος φλωράκος έγινα αυτό που ήξεραν πως πλέον είμαι. 

Οι περισσότερες γυναίκες δεν με πίστευαν. Νόμιζαν πως από πάντα γαμούσα και έδερνα. Αλλά δεν ήξεραν. Πού να ήξεραν; 

Ίσως και να μην μάθαιναν ποτέ. Όπως και ‘γω δεν θα μάθαινα αν είχα απευθυνθεί σε αυτές. Γιατί κατάλαβα κάποτε πως μία γυναίκα δεν μπορεί με τίποτα να σου δώσει συμβουλές για το πώς να φερθείς σε μία άλλη γυναίκα. 

Κράτα αυτό: Για το κυνήγι ρωτάμε τον κυνηγό. Για το ψάρεμα τον ψαρά. Και για τα γαμήσια τους άλλους σοβαρούς παίχτες. Μας φώναξε κάποιος; Εδώ είμαστε!

Πάντως φίλε μην ξαναρωτήσεις γυναίκα. Γιατί το πιο πιθανό είναι να μπερδευτείς και να βυθιστείς μέσα στο γυναικείο χάος, στο οποίο αν μπεις, δύσκολα βγαίνεις. Και να ξέρεις… όταν είσαι μέσα στο χάος της, δεν παίζει να «μπεις» σε τίποτα άλλο δικό της. Κατάλαβες πού το πάω… μην στα λέω και όλα από εδώ. 

Πάντως εσύ έχεις κάνει ήδη τα πρώτα βήματα για την αλλαγή. Και η ομαδάρα μας είναι εδώ, για να κάνουμε παρέα και τα επόμενα.

Πάτα αυτόν τον σύνδεσμο και απόκτησε «Τα Μυστικά της Έλξης» και μπορείς να μάθεις το πώς.

Εκεί, τίποτα δεν μένει μυστικό. Τα λέμε όλα. Μιλάμε για την αυτοπεποίθηση, για το φλερτ, για το πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι γυναίκες και για το πώς θα πρέπει να σκέφτεσαι και να λειτουργείς εσύ με τις γυναίκες.

Μερικά από τα μυστικά που θα μάθεις:

  • Τα 12 πράγματα που θα σε κάνουν Θεό με τις γυναίκες! (Αυτά δεν στα έχει πει κανένας «γκουρού» εκεί έξω) – Σελίδα 186
  • Ένας φοβερός τρόπος συμπεριφοράς που θα ανάψει τις γυναίκες… (αυτή η στρατηγική θα σε ξεχωρίσει από όλους τους άλλους άντρες) – Σελίδα 93
  • Ο μυστικός τρόπος να προσαρμόζεσαι σε οποιαδήποτε κατάσταση βρεθείς, που θα σε κάνει τον άντρα με την υψηλότερη αξία στην παρέα – Σελίδα 86
  • Οι 15 κυριότεροι μύθοι γύρω από το φλερτ που έχει φυτέψει η κοινωνία στο μυαλό μας – Σελίδα 9
  • Ο απίστευτος λόγος που οι γυναίκες μας τεστάρουν συνέχεια (είναι τόσο βαθιά στο μυαλό τους που δεν αλλάζει με τίποτα) – Σελίδα 20
  • Και άλλα πολλά…

Λοιπόν, παλίκαρε εσύ αποφασίζεις. Με τι θα μείνεις; Με τα ebook ή με το πουλί στο χέρι;

Μάλλον διάλεξες ebook. Και το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Πήγαινες για ένα και φεύγεις με έξι. Φίλε ετοιμάσου… το ίδιο θα συμβεί και με τα γκομενάκια!

Πάτα εδώ για να αποκτήσεις τον απόλυτο οδηγό αντρικής αυτοβελτίωσης: «Τα Μυστικά της Έλξης».

– Γιώργος από GentlemenOnly

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter