Δεν είσαι… φλώρος επειδή έχεις hangover – Πως να το σώσεις

hangover

«Πωωωω τι φλώρος που είμαι ρε πούστη μου!» Ναι, εντάξει, δεν ξέρω για εσάς, πάντως αυτή είναι η δική μου αντίδραση κάθε φορά που ξυπνάω με hangover. Προφανώς και είναι χαζή σκέψη, λες και οι άντρες οι σκληροί, οι λεβέντες, οι νταβραντισμένοι δεν το περνούν.

Ίσως πολλοί να μην το παραδέχονται βέβαια και να θέλουν να το παίξουν ιστορία ότι είναι βαριά ποτήρια και πίνουν κούπες το κρασί χωρίς να τους πιάνει ποτέ (όπως μικροί στο σχολείο που το παίζαμε θερμοί άντρες ότι δεν κρυώναμε για να το παίξουμε μάγκες στη Χριστίνα από το Δ1.

Εντάξει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε στο πιώμα, ούτε και στο ξύπνημα το πρωί. Αν πάντως μερικοί λένε «πωω φλώρεψα», ίσως έχουν πιο πολύ δίκιο αυτοί που λένε «πωω γέρασα.» Για να είμαστε ξεκάθαροι πάντως, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα βιολογίας και DNA.

Είναι μερικοί που δεν τους πιάνει όσο και να έχουν πιει την προηγούμενη μέρα, μερικοί  που ξυπνούν μέσα στην ενέργεια παρά το μπουκάλι Τζόνι που κατέβασαν την προηγούμενη μέρα και με δύο μόνο ώρες ύπνο (άλλο πονεμένο κομμάτι αυτό). Μερικές, επίσης, που ξυπνούν στις 8.30 το πρωί και θέλουν και σεξ (εκεί και αν νιώθεις ότι γέρασες… «Μα πρωί πρωί ρε κοπελιά, κάτσε να φάμε μια μπουκιά να συνέλθουμε»).

Όλοι αυτοί ανήκουν στο 3%-23% του πληθυσμού που δεν τους πιάνει hangover και μας σπάνε τα νεύρα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Για όσους μας διαβάζουν και είναι σε αυτή την κατηγορία που το παίζουν σκληροί και μάγκες, επειδή απλά… έτυχε από τη φύση, τα κύρια συμπτώματα του hangover είναι τα εξής

Πονοκέφαλος: Όχι απλά πονοκέφαλος, είναι γάμα τα. Το κεφάλι πάει να σπάσει και αυτή η κατάσταση μπορεί να κρατήσει και μέχρι το απόγευμα. Σύμφωνα με την έρευνα, είναι επειδή διαστέλλονται τα αγγεία στο κεφάλι μας καθώς το ανοσοποιητικό παράγει χημικά για να αντισταθεί στον «πόλεμο» με το αλκοόλ, αλλά κι επειδή το πολύ πιώμα μας προκαλεί αφυδάτωση.

Δεν παλεύεται το φως και η φασαρία: Άλλος ένας λόγος που είναι ότι χειρότερο το πρωινό ξύπνημα. Οι ακτίνες του ήλιου είναι μαχαιριές στα μάτια σου και η ηλεκτρική σκούπα της μάνας –ναι για πρωινό Κυριακής μετά από σαββατιάτικο κλαμπάκι στο λύκειο λέω- είναι το χειρότερο ξύπνημα. Το επόμενο σπαστικό ξύπνημα χρονολογικά για τον άνδρα είναι το κλάμα του μωρού του…

giphy 3

Στομαχικά: Χέζεις περισσότερες φορές από όσες φανταζόσουν ότι μπορείς μέσα σε λίγες ώρες… Όλα είναι υγρά, σε πιάνει και πονόκοιλος μετά, όλα είναι σκατά κυριολεκτικά!

Υπάρχουν κάποια hacks που μας επιτρέπουν να γίνουμε κομμάτια, αλλά και να αποφύγουμε ένα ζόρικο πρωινό

Μην πίνεις πολύ ρε συ

Ναι εντάξει όσο να ναι, είναι η λύση, δεν φταίνε οι φίλοι σου να σε μαζεύουν από τα πατώματα, μαζέψου μόνος σου.

giphy 2

Αργά αργά, με ρέγουλα

Δεν χρειάζεται να κατεβάζεις με τις κούπες το κρασί, τη βότκα, τα ΟΥΪΣΚΙΑ. Το σώμα σου μπορεί μεν να ανταποκριθεί στο αλκοόλ, αλλά όταν του το δώσεις μαζεμένο το ζορίζεις και θα σε “κρεμάσει”. Για να μην… κρεμάσει και κάτι άλλο λοιπόν όταν παραπιείς, πιες, αλλά σιγά σιγα, γουλιά γουλιά, έχεις όλο το βράδυ μπροστά σου

Αραίωνε

Δεν προσπαθούμε να σε κάνουμε φλώρο. Εντάξει, λεβέντικο το σκέτο ουΐσκι χωρίς πάγο (ξέρουμε οτι νομίζεις οτι στάζει η άλλη απέναντι που το πίνεις έτσι), αλλά αν βάλεις και λίγο νεράκι, ή αν βάλεις λίγη λεμονάδα στη βότκα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα μπορείς να πας και να της μιλήσεις χωρίς να σκουντουφλάς στα τραπέζια.

giphy 1

Μικρά ποτήρια

Ναι, είναι όντως τρόπος να πίνεις μικρότερη ποσότητα.

Διάφανα ποτά

Απ΄οτι φαίνεται από τις έρευνες, πιο πολύ θα σε πειράξει την επόμενη ημέρα το ουίσκι και η κίτρινη τεκίλα, από τη βότκα και το τζιν. Βέβαια, μπορείς να γίνει χάλια με οτι και να πιεις αν το παρακάνεις, οπότε δεν μας σώζει ούτε η τσικουδιά.

Μην σε πιάνει απόγνωση, το Gentlemen Only σου δίνει μερικούς τρόπους για να το σώσεις και να μην ξυπνήσεις κατουρημένος και με βαρύ κεφάλι το πρωί (ναι, έχουν δει πολλά τα μάτια μας)

Αντιφλεγμονώδη

Μιλάμε για μεγάλο hack, σύμφωνα με τους επιστήμονες (καλά, ρώτα κι ένα γιατρό, μην σε πάρουμε στο λαιμό μας), αφού αν συνοδεύσεις με ένα αντιφλεγμονώδες το γεύμα σου πριν πέσεις για ύπνο ή με το που ξυπνήσεις, μπορείς να μειώσεις σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα που προκαλεί η μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό σου.

Νεράκι 

Πιες πολύ νερό, κάνει πολύ καλό. Σε όλα, ε και σε αυτό. Μόνο μην το παρακάνεις και κατουρηθείς τη νύχτα…

Αλκοόλ

Όχι, δεν ισχύει αυτό που λένε “πιες μωρέ δυο τσίπουρα το πρωί και θα στανιάρεις αμέσως”. Απλά μεθάς ξανά μάλλον και δεν το σκέφτεσαι… Θα σου σκάσει αργότερα πάντως.

Καφές

Τουλάχιστον να ξυπνήσεις όσο γίνεται.

giphy 4

Άσκηση

Τι σου λέω τώρα… Άντε να βρεις όρεξη πρωί πρωί (ή μεσημέρι και απόγευμα) να σηκώνεσαι να κάνεις push ups για να ξεφορτωθείς πονοκέφαλο. Ούτε εγώ θα το κάνω, ούτε εσύ θα το κάνεις, βοηθάει πάντως να “ξυπνήσει” ο μεταβολισμός και να κάνει τα κουμάντα του.

Φαί

Εδώ μάλιστα, τι κάμψεις και μαλακίες; Οτι υπάρχει στο ψυγείο κατεβαίνει ευχάριστα, οτι καλύτερο είναι και η πίτσα που έμεινε από εχθές, με τον οργανισμό γενικά να χρειάζεται φαγητό, αφού είναι πολύ πιθανό να μας έχει πέσει το σάκχαρο. Ας φάμε κρουασανάκια, σάντουιτς, τυρόπιτες, πηγές υδατάνθρακα γενικά, ενώ σημαντικά θρεπτικά στοιχεία μας δίνουν και τα αυγά.

Το θέμα αυτό ξεκίνησε με σκοπό να πει τι μπελάς είναι το hangover και κατέληξε να δίνει συμβουλές στον κόσμο πως να πιει πολύ χωρίς να έχει ζόρια την επόμενη μέρα. Καλά πήγε αυτό…

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter