8 Συμβουλές για να Κάνεις μια Καλή Σχέση (2024)

Couple in bed

Περιληπτικά: Είναι πανεύκολο να ξενερώσεις με την κοπέλα σου σε μια σχέση, αλλά είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως είναι και αυτή άνθρωπος και έχει τη δική της ζωή – έχει και αυτή τις ευθύνες της. Όταν η κοπέλα σου χρειάζεται βοήθεια, πρέπει να είσαι εκεί για εκείνη. Να τη βοηθάς όταν το χρειάζεται, και να είσαι εκεί όταν θέλει να σου μιλήσει για κάτι που την απασχολεί.

Πώς τα πας με την κοπέλα σου; Είσαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τη σχέση σας ή μήπως τα βρίσκεις σκούρα σε κάθε στραβοπάτημα;

Αν θες να έχεις μια καλή σχέση με την κοπέλα σου, τότε πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 8 συμβουλές που θα κάνουν τη σχέση σου καλύτερη, σε όλους τους τομείς.

Σε τι βασίζεται μια καλή σχέση; 

Μια καλή σχέση βασίζεται στην καλή επικοινωνία, στον αλληλοσεβασμό, και στα καλά και ευχάριστα συναισθήματα. Αν κάποιο από αυτά λείπει, τότε είναι πολύ πιθανό η σύντροφός σου να μην είναι χαρούμενη με εσένα.

Πως να βελτιώσεις τη σχέση με την κοπέλα σου

GentlemenOnly Πως να Βελτιώσεις τη Σχέση με την Κοπέλα σου

Ας μιλήσουμε για 8 βασικούς τρόπους που θα βελτιώσουν τη σχέση σου.

1. Να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου 

Το νόμισμα των σχέσεων είναι το συναίσθημα. Γι’ αυτό, αν θες να έχεις μια καλή ερωτική σχέση, πρέπει να τα πας καλά με τα συναισθήματα, είτε τα δικά σου είτε της κοπέλας σου. Αν νιώθεις καλά, να το δείχνεις. Αν νιώθεις άσχημα, να το δείχνεις. Αν εκείνη νιώθει καλά, να νιώθεις και εσύ καλά. Αν νιώθει άσχημα, τότε να είσαι στήριγμα.

Το θέμα με τα συναισθήματα είναι πως όσο τα κρύβεις κάτω από το χαλί, τόσο περισσότερο συσσωρεύονται. Και κάποια στιγμή αρχίζουν και βρωμάνε, με αποτέλεσμα το απόλυτο ξενέρωμα και τη συσσωρευμένη δυσαρέσκειά.

Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου σε μια σοβαρή σχέση γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις προβλήματα, τα οποία θα οδηγήσουν, σταδιακά, στον χωρισμό.

2. Να περνάτε ουσιαστικό χρόνο μαζί 

GentlemenOnly Να περνάτε ουσιαστικό χρόνο μαζί

Είναι φοβερά σημαντικό για μια σχέση να υπάρχει κοινός χρόνος. Αυτός, όμως, πρέπει να είναι ουσιαστικός και ουσιώδης, με βαθιές συζητήσεις, σοβαρές κουβέντες, αλλά και χαβαλέ.

Αν θες να βελτιώσεις την κατάσταση της σχέσης σου, τότε πρέπει και οι δυο σας να είστε παρόν στην κάθε στιγμή και να ακούτε πραγματικά τι λέει ο ένας στον άλλον.

Όταν τα κάνεις όλα αυτά, δείχνεις πόσο εκτιμάς την κοπέλα σου, το οποίο θα την κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη με τη σχέση σας.

3. Μη φοβάσαι να απολογηθείς όταν κάνεις λάθος 

Έχουμε πει πως δεν πρέπει να απολογείσαι για το παραμικρό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δεν πρέπει να απολογείσαι ποτέ.

Όταν κάνεις κάτι λάθος – λάθος για σένα, με βάση τις δικές σου αξίες – τότε πρέπει να απολογηθείς. Αν το κρατάς μέσα σου, τότε αυτό θα συσσωρεύεται και θα κάποια στιγμή θα σκάσει. Σκέψου πως όταν απολογείσαι είναι σα να ανοίγεις μια βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Δεν είναι καλό να μένεις θυμωμένος με την κοπέλα σου όταν κάνει κάτι κακό. Οπότε, προσπάθησε να μην κρατάς κακία και να απολογείσαι όταν νιώθεις ότι πρέπει να απολογηθείς. Έτσι, αναλαμβάνεις την ευθύνη και δείχνεις ότι είσαι ακέραιος χαρακτήρας.

4. Βρείτε ένα κοινό χόμπι 

GentlemenOnly Βρείτε ένα κοινό χόμπι

Ένας φοβερός τρόπος να βελτιώσεις τη σχέση σου είναι να έχετε κάτι κοινό – θα σας ενώνει και θα σας ανανεώνει.

Πάντα υπάρχουν νέα πράγματα που μπορείς να μάθεις για την κοπέλα σου. Το κοινό σας χόμπι, λοιπόν, θα βελτιώσει τη σχέση σας γιατί θα μαθαίνεται και οι δυο σας νέα πράγματα για τον άλλον στην πορεία.

Για παράδειγμα, αν μαγειρεύεις, τότε πες στην κοπέλα σου να συμμετέχει και αυτή στη διαδικασία. Ή βρες κάτι εντελώς καινούριο που θα κάνει μαζί σου, όπως ορειβασία, χορός και μουσική.

5. Να έχεις χιούμορ 

GentlemenOnly Να έχεις Χιούμορ

Μια καλή σχέση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χιούμορ. Γιατί; Γιατί το γέλιο φέρνει θετικά συναισθήματα και τα θετικά συναισθήματα είναι απαραίτητα.

Μην παίρνεις τα πάντα στα σοβαρά, γιατί αν το κάνεις τότε θα έχεις προβλήματα. Προφανώς, πρέπει να υπάρχει χρόνος και για σοβαρότητα, αλλά μόνο εκεί που πρέπει.

Επίσης, αν τα παίρνεις όλα σοβαρά, τότε σίγουρα θα υπάρχουν παρεξηγήσεις και κακά συναισθήματα, το οποίο θα φθείρει σιγά-σιγά τη σχέση σας.

Μη φοβάσαι να κάνεις αστεία και να πειράξεις την κοπέλα σου. Είναι μέρος της διαδικασίας και δεν πρέπει να σταματάς ποτέ να το κάνεις. Αν δε συνεχίσεις να φλερτάρεις την κοπέλα σου όταν είστε σε σχέση, τότε αργά ή γρήγορα θα πάψει να είναι κοπέλα σου.

6. Άσε κάτω το κινητό  

Οι συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο είναι πάντα καλύτερες από τις συζητήσεις από το κινητό, είτε με μορφή μηνυμάτων είτε με τη μορφή κλήσης.

Να θυμάσαι: Αν θες να κρατήσεις τη σχέση σας υγιή, πρέπει να δώσεις σημασία στην επικοινωνία.

Το να αφήσεις το κινητό θα βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείξεις στην κοπέλα σου πως νοιάζεσαι πραγματικά γιατί θες να αφιερώσεις ουσιαστικό χρόνο σε εκείνη.

Κάνε πως το κινητό δεν υπάρχει και θα δεις φοβερή βελτίωση στην επικοινωνία σας, άρα και στη σχέση σας.

7. Κράτα λίγο χρόνο για τον εαυτό σου 

GentlemenOnly Κράτα λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι σε μια σχέση είναι ο προσωπικός χρόνος.

Τι σημαίνει, όμως, προσωπικός χρόνος; Είναι απλό: προσωπικός χρόνος είναι όλα όσα πρέπει να κάνεις για το δικό σου καλό, τα οποία βελτιώνουν τη ζωή σου.

Σε μια σχέση, πρέπει και οι δύο να είναι ανεξάρτητοι. Αν κάποιος από τους δύο δεν είναι ανεξάρτητος, τότε θα υπάρξουν προβλήματα γιατί θα υπάρχουν φαινόμενο αλληλεξάρτησης.

Πρέπει ο καθένας να μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό του για να μπορεί να είναι καλά σε μια σχέση.

8. Να βγαίνετε ένα ραντεβού τη βδομάδα

Όπως είπαμε και πριν, το να συνεχίσεις να φλερτάρεις την κοπέλα σου είναι απαραίτητο αν θες η σχέση σας να κρατήσει. Εδώ πατάει και η 8η συμβουλή.

Το να βγεις ραντεβού με την κοπέλα σου και να τη φλερτάρεις σα να μην πέρασε μια μέρα από την πρώτη φορά που βγήκατε είναι φοβερά σημαντικό.

Δε χρειάζεται να είναι μια φορά τη βδομάδα, αλλά πρέπει να είναι αρκετά συχνά για να συντηρούνται τα θετικά συναισθήματα.

Επίσης, το ραντεβουδάκι σας θα βελτιώσει και την επικοινωνία σας. Και αυτό γιατί πέρα από το φλερτ θα παίξει και σοβαρή κουβέντα, η οποία είναι φοβερά σημαντική για την επικοινωνία.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς κρατάς μια σχέση από απόσταση; 

Για πολλούς ανθρώπους η σχέση από απόσταση είναι δύσκολη υπόθεση. Βασικά, η σχέση από απόσταση είναι δύσκολη υπόθεση για όλους.

Δυστυχώς, μια σχέση από απόσταση δεν μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό – αυτό είναι δεδομένο και πρέπει να το αποδεχτείς.

Υπάρχουν, όμως, μερικά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις τη σχέση σας ζωντανή, όταν μιλάμε για λίγους μήνες.

Αυτά είναι το να επενδύσεις πολύ στην επικοινωνία. Αυτή τη φορά όμως η επικοινωνία παίρνει τη μορφή των βιντεοκλήσεων, των κλήσεων, και των μηνυμάτων.

Δεν είναι πραγματική επικοινωνία που γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση.

Πρέπει, επίσης, να μην ξενερώσεις, γιατί αν το κάνεις θα τα παρατήσεις σε χρόνο dt. Και νιώθεις ότι πρέπει να τα παρατήσεις, τότε πάει… Τελείωσε.

Μη σε αποθαρρύνει η απόσταση. Αρκεί να μην είναι για πολύ.

Ποια σχέση είναι τοξική; 

Μια τοξική σχέση είναι μια ανθυγιεινή σχέση που βλάπτει και τους δύο.

Στις σχέσεις, τα πράγματα δεν είναι όλα ρόδινα και ωραία. Πρέπει να θυμάσαι πως πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες και “διαμάχες” – αυτό είναι δεδομένο σε κάθε σχέση.

Το θέμα είναι πως αν αυτό συνεχίζεται και συμβαίνει σε όλο και πιο συχνή βάση, τότε η σχέση σας αρχίζει και γίνεται τοξική.

Πολλές φορές, αν τα κύρια συναισθήματα στη σχέση σας είναι αρνητικά, τότε αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό σημάδι που δείχνει ότι η σχέση είναι τοξική.

Πώς ξέρεις ότι πρέπει να τελειώσεις μια σχέση; 

Αν δε νιώθεις χαρούμενος, αν μαλώνετε συνέχεια, και αν δεν καταφέρνετε να τα βρείτε, τότε μάλλον είναι ώρα να δώσεις ένα τέλος στη σχέση.

Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν και οι δύο σε μια σχέση. Πρέπει να καταβάλουν και οι δύο προσπάθεια – ο ένας δεν αρκεί. Αν ένας από τους δύο τα δίνει όλα, ενώ ο άλλος δε δίνει τίποτα και δεν προσπαθεί, τότε είναι ώρα να τελειώσεις τη σχέση σας.

Τι περιμένει μια κοπέλα από σένα σε μια σχέση; 

Η κοπέλα θα περιμένει από σένα να είσαι καλός ακροατής. Θα περιμένει να νοιάζεσαι για εκείνη και να την κάνεις να νιώθει πως την αγαπάς και την εκτιμάς. Και το σημαντικότερο; Η επικοινωνία, φίλε μου.

Αν περιμένεις διάφορα πράγματα από την κοπέλα σου, τότε πρέπει να της δείξεις και εσύ τα αντίστοιχα. Θες να σε εκτιμάει; Πρέπει να την εκτιμάς. Θες να μη θυμώνει μαζί σου; Πρέπει να μη θυμώνεις μαζί της.

Και εκείνη άνθρωπος είναι, κάνει ότι μπορεί για το καλό της σχέσης σας.

Τελευταίες Σκέψεις

Μια καλή σχέση είναι ένας ισχυρός δεσμός με τον σύντροφό σου, ο οποίος περιλαμβάνει εμπιστοσύνη, επικοινωνία, και αλληλοσεβασμό. Όταν αυτά τα 3 πράγματα συνυπάρχουν, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο. Τότε είναι που η σχέση είναι υγιής και έχει λαμπρό μέλλον.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter