Πώς νιώθουν τελικά οι γυναίκες;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ένιωθες αν ήσουν γυναίκα και αν έπρεπε να αντιμετωπίσεις πολλές απ’ τις άθλιες αντρικές συμπεριφορές;

Μιλάμε για πεσίματα, κεράσματα, ηλίθιες συμπεριφορές, κακά κοπλιμέντα… και πολλά άλλα. Σχεδόν όλα είναι χάλια. Και τα πεσίματα και τα κεράσματα και οι ηλίθιες συμπεριφορές και τα κακά κοπλιμέντα. Εκτός ίσως απ’ τα κεράσματα και ίσως και τα κοπλιμέντα, που, υπό πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί και να είναι καλά. 

Πριν το κάνεις εικόνα, θυμήσου: Έχουμε ήδη πει πως για να φλερτάρεις με επιτυχία, πρέπει πρώτα να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Αλλά η αυτοπεποίθηση δεν αποτελεί χρυσό εισιτήριο που σου δίνει μία θέση στην καρδιά μιας γυναίκας. Γιατί πριν μπεις στην καρδιά της –ή όπου αλλού σκέφτεσαι να μπεις– πρέπει πρώτα να μπεις στο μυαλό της.

Το να καταλάβεις τις γυναίκες είναι ένα απαραίτητο προστάδιο, αν θέλεις να έχεις μία ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους. Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει πως «οι γυναίκες έγιναν για να τις αγαπάμε, όχι για να τις καταλαβαίνουμε». Βέβαια ο Όσκαρ δεν πολυενδιαφερόταν ερωτικά για τις γυναίκες. Επομένως ανάμεσα στα άλλα τόσα σοφά που είπε, είπε να πει και μία μαλακία. Δεν γαμιέται.

Και είναι μια μαλακία που θα ακούσεις από πολλούς. Ακόμη και από άντρες που θέλουν πολύ τις γυναίκες, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για αυτές. Στην ουσία αυτή η νοοτροπία, έρχεται πάντοτε από κάποιον που βαριέται. Καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει τις γυναίκες και την σκαπουλάρει αναφέρονται αγάπες και φρου-φρου κι αρώματα. 

Για ποια αγάπη μου μιλας, ρε φίλε; Δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη για κάτι, αν δεν υπάρξει πρώτα κατανόηση. Π.χ. οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν το παστίτσιο, αλλά σίγουρα όλοι όσοι λένε ότι το αγαπούν μπορούν να καταλάβουν τι είναι ένα παστίτσιο. Γιατί αν πρώτα δεν το είχαν καταλάβει, δεν θα το είχαν αγαπήσει κιόλας.

Λοιπόν, ας επιστρέψουμε στα σημαντικά.

Φαντάσου ότι είσαι μια γυναίκα. Βγαίνεις Σάββατο βραδάκι σε ένα κατάμεστο κλαμπάκι. Ως συνήθως, γύρω σου βρίσκονται πολλά αγοράκια. Εσύ είσαι ένα από τα λίγα κορίτσια του μαγαζιού. Είσαι όμορφη και ελκυστική. Ωστόσο, είσαι άπειρη και ψιλοφοβισμένη. Επίσης, είσαι και ελεύθερη. Όχι από επιλογή, αλλά να, είσαι σε φάση «όλοι οι άντρες είναι μαλάκες» και έχεις καταλήξει μόνη σα το λεμόνι.  

Ρίχνεις, λοιπόν, μία γρήγορη πρώτη ματιά. Κάααατι παίζει! Άντρες τόσο ψηλοί, όσο οι παίκτες του NBA. Τόσο μυώδεις, όσο οι τύποι που κατεβαίνουν σε αγώνες bodybuilding. Και, οι περισσότεροι, τόσο σεξουαλικά επιθετικοί, όσο ένας πρώην κατάδικος που περνάει την πρώτη του νύχτα εκτός φυλακής. 

Νιώθεις ότι υπερτερούν σε πολλά, σε σχέση με σένα. Έχουν περισσότερη ταχύτητα. Περισσότερη δύναμη. Περισσότερες καύλες. Άντε να τους ξεφύγεις…

Συλλέγεις ό,τι δύναμη έχεις και κατευθύνεσαι προς το μπαρ. Δύο λεπτά και έξι ακούσια (;) χουφτώματα μετά, στέκεσαι μπροστά απ’ τον μπάρμαν. Παραγγέλνεις το ποτό σου. Και αργά ή γρήγορα μερικοί από εκείνους τους τεράστιους τύπους αρχίζουν να σε προσεγγίζουν… και να σου μιλάνε. 

Μερικοί από αυτούς είναι τελείως κάδοι και καθόλου ελκυστικοί. Μιλάνε και πετάνε βατράχια απ’ το στόμα τους. Άλλοι είναι ενοχλητικοί και άλλοι τελείως αμήχανοι. Άλλοι, πάλι, δείχνουν θυμωμένοι, κακοί ή άγριοι. Και υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο επίμονοι από τους άλλους. Και αυτοί σε τρομάζουν περισσότερο από όλους. 

Αλλά να! Λίγο πιο ‘κει στέκονται κάποιοι τύποι φαίνονται πολύ ωραία τυπάκια και σου τραβάνε το ενδιαφέρον. Είναι κοινωνικοί με όλους. Γελάνε συχνά και αληθινά. Και, κάποια στιγμή, σου πιάνουν κι εσένα την κουβέντα.  Ψιλομιλάτε… Κάνουν καταπληκτικά πράγματα στη ζωή τους και φαίνονται γενικά γαμώ τα παιδιά. Είναι αστείοι και ελκυστικοί.

Έχουν όλο το πακέτο. Μία υπέροχη, αφοπλιστική, ανδρική ενέργεια στην οποία οι γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν. Και μάλλον, αυτοί οι τύποι διαβάζουν τους GentlemenOnly και γι’ αυτό καταφέρνουν να είναι τόσο γαμάτοι. Και αυτό, προφανώς, βγαίνει προς τα έξω. 

Θυμήσου: Στο παράδειγμά αυτό είσαι γυναίκα.

Πώς θα ένιωθες, λοιπόν, βλέποντας γύρω σου όλους αυτούς να σε περικυκλώνουν; Πώς θα ένιωθες βλέποντας γύρω σου όλους αυτούς που περιγράψαμε πριν; Νευρική; Ανήσυχη; Φοβισμένη; Ευάλωτη; Ή μήπως κολακευμένη; Θελκτική; Και ενθουσιασμένη; 

Δεν είναι ανάγκη να επιλέξεις μόνο ένα συναίσθημα. Κι αυτό επειδή μπορεί να ένιωσες παραπάνω από ένα συναισθήματα. Επίσης, είναι πιθανόν να νιώθεις ταυτόχρονα ένα κατεξοχήν αρνητικό και ένα κατεξοχήν θετικό συναίσθημα. Να νιώθεις ας πούμε φοβισμένη, αλλά και ενθουσιασμένη παράλληλα. Γιατί μπορεί ένα χαρακτηριστικό ενός αρσενικού να σε τρομάζει, αλλά παράλληλα να το βρίσκεις και ελκυστικό.

Για παράδειγμα, εκείνος ο τύπος που σε κάνει να νιώθεις ότι απειλείσαι επειδή είναι πολύ πιο μεγαλόσωμος, είναι ο ίδιος που μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. Ο τύπος που φαίνεται –εκ πρώτης άποψης– εγωιστής και εγωκεντρικός, είναι εκείνος που μπορεί να σε κάνει να περάσεις καλά και να γελάσεις.

Τα πάντα στο σεξουαλικό παιχνίδι είναι μια γιγαντιαία αντίφαση. 

Καλωσήρθες, φίλε, στον κόσμο των γυναικών. Αυτή είναι η καθημερινότητα της κάθε γυναίκας. Στη δουλειά, στο κλαμπ, στον δρόμο, στο λεωφορείο ή στο μετρό. Εκτός αν είναι Θεσσαλονικιά. Αν είναι Θεσσαλονικιά θα υποστείς τέτοιες συμπεριφορές μόνο στη δουλειά ή στο κλαμπ ή στον δρόμο. Γιατί στη Θεσσαλονίκη το μετρό δεν υπάρχει και τα λεωφορεία μάλλον δεν έρχονται ποτέ. 

Οι γυναίκες περιβάλλονται σε κάθε κοινωνική κατάσταση από τέτοιους άντρες. Άντρες πιο μεγάλους, πιο δυνατούς, πιο γρήγορους από αυτές. Άντρες που φαίνεται από χιλιόμετρα ότι θέλουν να κάνουν σεξ μαζί τους. Άντρες που τις κοιτούν, τις καρφώνουν με το βλέμμα τους και τις παρακολουθούν. Άντρες που αλληλεπιδρούν μαζί τους και πετούν ωμά, σεξουαλικά υπονοούμενα με κάθε αφορμή.

Αν ένιωσες άβολα όσο «υπήρξες» γυναίκα, σκέψου ότι όλο αυτό ήταν απλά ένα νοητικό πείραμα. Ωστόσο, δεν ήταν μία απλή υπόθεση, γιατί βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Ο μέσος Αμερικανός, ενήλικος άντρας είναι περίπου 12,5 εκατοστά ψηλότερος από μία γυναίκα. Επίσης, είναι περίπου 30 κιλά βαρύτερος από τη μέση γυναίκα. Βέβαια, το βάρος του αυτό είναι κυρίως μυϊκό, αφού ο μέσος άντρας έχει περίπου 18% λίπος, την ίδια στιγμή που η μέση γυναίκα έχει περίπου 24% λίπος. 

Όλο αυτό μεταφράζεται σε δύναμη περίπου διπλάσια στο πάνω μέρος του σώματος ενός άντρα (αρκετό για να σηκώσει μια γυναίκα) και περίπου διπλάσια δύναμη λαβής (αρκετή για να την κρατήσει κάτω). Ωστόσο μην είσαι σαν τον μέσο άντρα εκεί έξω. Αν θέλεις να λέγεσαι άντρας, πρέπει να φέρεσαι σαν άντρας. Χρησιμοποίησε τη δύναμη που σου έδωσε η φύση, εκεί που πρέπει –δηλαδή, ούτε στο να σηκώσεις ούτε στο να κρατήσεις κάτω μια γυναίκα με το ζόρι.

Όσα περιγράψαμε είναι απλά μία προσπάθεια να καταλάβεις πόσο πολύ διαφέρουμε και το πόσο λάθος κάνουν όσοι λένε ότι άντρες και γυναίκες βλέπουμε το σεξ ή τις σχέσεις με τον ίδιο γαμημένο τρόπο. Αν ένας άντρας προσπαθεί να καταλάβει μια γυναίκα με βάση τα δικά του κριτήρια και αδιαφορεί τελείως για όλες εκείνες τις σωματικές διαφορές που μας διακρίνουν εκ φύσεως, τότε θα αποτύχει παταγωδώς. Με αποτέλεσμα να μείνει μόνος και έρημος και να αναρωτιέται μετά τι πήγε λάθος, για άλλη μία φορά. 

Λοιπόν, ξεκίνα να τα βλέπεις όλα αυτά απ’ την επόμενη φορά που θα αλληλεπιδράσεις με μια γυναίκα. Προσπάθησε λίγο περισσότερο να την καταλάβεις, όσο δύσκολο και αν φαντάζεσαι ότι είναι. Αν το κορίτσι στέλνει μηνύματα που δυσκολεύεσαι να αποκρυπτογραφήσεις, δεν το κάνει γιατί είναι τρελή ή περίεργη. Το κάνει, γιατί νιώθει όντως έτσι, όπως δείχνει. Έχει ανάμεικτα συναισθήματα και στέλνει ανάμεικτα μηνύματα. 

Μία κρύο, μία ζέστη, ενώ εσύ καις μέσα σου. Σου κάνει σκωτσέζικο ντουζ και εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι να κάνετε ντουζ μαζί. Όλα θα γίνουν και για να αλληλεπιδρά μαζί σου και να συνεχίζει να σου μιλάει, μπορεί να θέλει αυτό που θες κι εσύ. Αλλά μπάστα. Περίμενε και δώσ’ της χώρο και χρόνο. Τα χρειάζεται αυτά για να εκφράσει σε εσένα το ενδιαφέρον της. Αλλά για αρχή, να είσαι σίγουρος, ότι θα κρατήσει μια αμυντική στάση.

Δικαιολόγησέ την. Τα ‘χουμε ξαναπεί. Μπορεί να είσαι και γαμώ τα παιδιά και γαμώ τα τυπάκια. Αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το γνωρίζει εκείνη αυτό εξ αρχής. Πρέπει πρώτα να σε αξιολογήσει.

Σκέψου πόσο περίεργο και δύσκολο είναι αυτό. Να είσαι γυναίκα και να νιώθεις σεξουαλική έλξη για άτομα που μπορούν να σου κάνουν και κακό πέρα από καλό. Με βάση όλα αυτά, λοιπόν, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες και το ξέρουν. Και όλο αυτό τους προκαλεί άγχος που δύσκολα το διαχειρίζονται. 

Την καλύτερη και παράλληλα πιο αστεία εξήγηση στο όλο ζήτημα που συζητάμε μέχρι τώρα, την δίνει ο κωμικός Louis C.K. όπου λέει: 

«Το θάρρος που χρειάζεται για μια γυναίκα για να πει ναι [σε ένα ραντεβού με έναν άντρα] είναι πέρα ​​από οτιδήποτε μπορώ να φανταστώ. Μια γυναίκα που λέει ναι σε ένα ραντεβού με έναν άντρα είναι κυριολεκτικά τρελή. Πώς εξακολουθούν να βγαίνουν οι γυναίκες με τους άντρες, αν σκεφτείς ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τις γυναίκες από τους άνδρες; Είμαστε η νούμερο ένα απειλή! Παγκοσμίως και ιστορικά, είμαστε η νούμερο ένα αιτία τραυματισμού για τις γυναίκες. Είμαστε το χειρότερο πράγμα που τους έχει συμβεί ποτέ!». 

Αυτά τα έλεγε ο κωμικός Louis C.K.. Ωραιος ο Louis. Αλλά κάτι ξεχνάει. Μπορεί να είμαστε όντως ο,τι χειρότερο τους έχει συμβεί. Αλλά είμαστε παράλληλα και ό,τι καλύτερο τους έχει συμβεί. Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Ότι ο κάθε άντρας θα επιλέξει τι απ’ τα δύο θέλει να είναι.

Γι’ αυτό πρέπει να γίνουμε αυτό το καλύτερο. Και καλό θα ήτανε να είμαστε αυτό το καλύτερο. Για να γίνεις, λοιπόν, ό,τι καλύτερο για τις γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφεσαι, πρέπει απλώς να μπορέσεις να τις καταλάβεις και να εξαλείψεις όσα τις τρομάζουν, προσφέροντάς τους παράλληλα όσα γουστάρουν και αγαπάνε.

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος άντρας και να προσελκύεις τις γυναίκες σαν μέλι, τότε πρέπει να αποκτήσεις την κατάλληλη γνώση. Αυτή που θα σε μάθει πώς να σκέφτεσαι για να είσαι ένας ανεξάρτητος, δυναμικός και ωραίος άντρας που θα τραβάει τα βλέμματα των γυναικών.

Αυτήν την γνώση, μπορείς να την αποκτήσεις πατώντας εδώ.

Επιστημονικές Πηγές:

  1. Day, K., Stump, C., & Carreon, D. (2003). Confrontation and loss of control: Masculinity and men’s fear in public space. Journal of Environmental Psychology, 23(3), 311-322.
  2. Fairchild, K., & Rudman, L. A. (2008). Everyday stranger harassment and women’s objectification. Social Justice Research, 21(3), 338-357.
  3. Geary, D. C. (2009). Male, female: The evolution of human sex differences (2nd Ed.). Washington, DC: American Psychological Association.
  4. Ogden, C. L., Fryar, C. D., Martin, C. B., & Flegal, K. M. (2020). Mean body weight, height, and body mass index, United States 1960-2002. Advance Data, (347), 1-17.
  5. World Health Organization. (2013). Global and regional estimates of violence against women: prevalence and health effects of intimate partner violence and non-partner sexual violence. World Health Organization.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter