Τι από τα 2 θα επιλέξεις, αδερφέ;

Πριν καμιά βδομάδα ήμουν στο γυμναστήριο και μιλούσα με ένα παλικάρι για την ομάδα του GentlemenOnly. Ψηνόταν γενικά να διαβάσει «Τα Μυστικά της Έλξης» και ρωτούσε για τη δική μου εμπειρία.

Του είπα πως εγώ όντως άλλαξα μέσα από όλα όσα έμαθα και μερικές από τις προσωπικές μου ιστορίες, που κατά καιρούς λέω και σε εσένα. 

Ο Κωστής –αυτό ήταν το όνομα του παιδιού– μου είπε ότι δεν τον έπεισα ιδιαίτερα. «Πώς αποδεικνύονται, ρε μπρο, όσα μου λες; Δώσε μου έναν λόγο να σε πιστέψω» μου είπε. 

Και εγώ –παντελώς στα αρχίδια μου– γύρισα και του είπα απλά: «Μην με πιστεύεις». 

Πραγματικά απόρησα μαζί του. Είχε χαλάσει την προπονησούλα του, είχε φάει τον χρόνο και την ενέργεια του και ασχολούταν μαζί μου. Χάλασε στο μεταξύ και τη δική μου προπόνηση, έφαγε και τον δικό μου χρόνο. Και τη δική μου ενέργεια. Και όλο αυτό γιατί; Για να μιλήσουμε για τις αμφιβολίες του. Γιατί να ασχολείσαι τόσο έντονα με κάτι που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις; 

Δουλειές δεν είχε; Πραγματικά… 

Η αλήθεια είναι πως η δική μου ζωή ήταν πάντα τόσο έντονη και φίσκα, γεγονός που με έκανε να αντιμετωπίζω τον χρόνο μου ως κάτι πολύτιμο. Και για αυτόν τον λόγο δεν χαράμιζα ποτέ ούτε δευτερόλεπτο σε πράγματα των οποίων την αξία αμφισβητούσα. 

Να διαβάσω κάτι που δεν είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθούσε; Όχι! Να πάω κάπου, αν δεν πιστεύω πως θα με περάσω καλά; Με τίποτα! Να ασχοληθώ με ένα γκομενάκι, που μάλλον θέλει να φάει απλώς τον χρόνο μου; Ούτε καν! 

Στο παρελθόν προσπαθούσα να πείσω όσους έδειχναν και τους πιο δύσπιστους. Τους έλεγα πως το βιβλίο είναι και γαμώ –που όντως είναι– και πως μία δοκιμή θα τους έπειθε.

Όμως πλέον δεν το κάνω. Όποιος θέλει να ‘ναι μαζί μας, είναι μαζί μας όχι απλά γιατί είμαστε ωραίοι και γαμάτοι –που όντως είμαστε– αλλά γιατί γουστάρει όσα λέμε. Και όσα λέμε, τον βοηθούν να βελτιωθεί και να γίνει γαμάτος. 

Στ’ αρχίδια μου για το τι πιστεύει ο κάθε άλλος. 

Και μην πιστέψεις ότι το παίζω υπεράνω. Απλά ξέρω πλέον ότι το να προσπαθείς να πείσεις κάποιον για κάτι, απλά δεν λειτουργεί. Καλώς δεν πιστεύεις ό,τι σου λένε έτσι εύκολα. Αλλά έχεις στα χέρια σου όλες τις πληροφορίες και μπορείς να αξιοποιήσεις το μυαλό και την κριτική σου σκέψη, για να τα εγκρίνεις ή να τα απορρίψεις. 

Αν όσα λέω σου ακούγονται κομπλέ, δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο παρά να μπεις στην παρέα μας και να ρουφήξεις όλη τη γνώση, που απλόχερα προσφέρουμε. Μετά βγες έξω και δοκίμασε όλα όσα έμαθες. Στην πράξη θα δεις πως δεν πρέπει να ‘χεις καμία αμφιβολία. 

Γιατί πέρα από τον Κωστή, στο γυμναστήριο γνώρισα και τον Χρήστο. Ο οποίος Χρήστος πίστεψε από μόνος του ότι μπορούσε να δει την αλλαγή και όντως την είδε. Ο τύπος είχε αμέτρητες επιτυχίες, εφαρμόζοντας όλα όσα μάθαινε. Και μια μέρα ήρθε, με έπιασε και μου ‘πε: «Μαλάκα, είχες δίκιο». Γιατί ο Χρήστος είδε τη ζωή του να βελτιώνεται, αφού πρώτα έμαθε να βελτιώνει τις δεξιότητές του και γενικά την επικοινωνία του με τα γκομενάκια. 

Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Και για να μάθει τι έπρεπε να κάνει, απλώς διάβασε και μελέτησε αυτά που έπρεπε. Δεν έφαγε τον χρόνο του στο να προσπαθεί να πειστεί πως θα βοηθηθεί. Πίστεψε μόνος του πως θα μπορούσε να βοηθηθεί και απλώς βοηθήθηκε. 

Πάτα εδώ και τσέκαρε μία «Τα Μυστικά της Έλξης» και άσε τους άλλους να ψάχνουν αποδείξεις.

– Γιώργος από GentlemenOnly

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter