1 πράγμα που θα σε κάνει φοβερά ελκυστικό άντρα

Αν είσαι τόσο τυχερός που τα κακά σου γονίδια σου επιβάλλουν μια κακή σωματική υγεία, μην αγχώνεσαι καθόλου.

Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται να γίνεις μοντέλο, για να είσαι ελκυστικός άντρας.

Χρειάζεται απλά να δουλέψεις σκληρά σε άλλους τομείς που αφορούν τη σωματική υγεία. Τομείς που δεν καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό απ’ τα γονίδια σου.

Η δουλειά αυτή ξεκινάει με το να μπεις σε φόρμα, κάτι που είναι πιο απλό, πιο φτηνό και πιο εύκολο απ’ όσο σε έχουν κάνει να πιστεύεις.

Ουσιαστικά, υπάρχουν 3 βασικοί πυλώνες που καθορίζουν το σύνολο της σωματικής σου υγείας: 1) ύπνος, 2) διατροφή και 3) γυμναστική.

Η βελτίωση κάθε πυλώνα –ακόμα και μικρή βελτίωση– μπορεί να οδηγήσει σε τρελή βελτίωση της σωματικής σου υγείας.

Ύπνος

Κανένας δεν είναι σίγουρος γιατί όλα τα θηλαστικά ζώα κοιμούνται.

Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι ότι ο ύπνος είναι κρίσιμος για την ίδια τη ζωή.

Και η ποιότητα του ύπνου είναι φοβερά σημαντική για την σωματική σου υγεία.

Γι’ αυτό και βάζουμε πρώτο τον ύπνο.

Αυτό το ανακάλυψαν οι πράκτορες της CIA πριν από δεκαετίες, όταν κατάλαβαν ότι ο καλύτερος τρόπος να ΒΑΣΑΝΙΣΕΙΣ ανθρώπους είναι να τους κόψεις τον ύπνο.

Ρώτα οποιονδήποτε νέο γονέα «τι σε δυσκολεύει περισσότερο τώρα που έχεις ένα μωράκι;» και θα δεις ότι η απάντηση δεν θα είναι ούτε οι εμετοί, ούτε τα σκατά, ούτε το κλάμα –θα δεις ότι είναι ο ελάχιστος και κακής ποιότητας ύπνος.

Η έλλειψη ύπνου έχει τόσες αρνητικές συνέπειες που είναι αδύνατο να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία με διατροφή και γυμναστική αν δεν φτιάξεις πρώτα τον ύπνο σου.

Παρόλα αυτά στερούμε τον ύπνο απ’ τον εαυτό μας όλη την ώρα.

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι Έλληνες πάσχουν από χρόνια έλλειψη ύπνου, κάτι που τους κάνει πιο χαζούς, πιο χοντρούς, πιο άρρωστους, πιο επικίνδυνους, πιο αγχωμένους και λιγότερο ελκυστικούς απ’ ότι θα ήταν, αν κοιμόντουσαν κανονικά.

Και το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Ότι ο καλός ύπνος έχει μια πολύ απλή, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση.

Για να είσαι υγιής, χρειάζεσαι 8-9 ώρες ύπνου, σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο, κάθε νύχτα.

Αυτή τη στιγμή λογικά θα σκέφτεσαι «ναι, ναι, ναι, πρέπει να κοιμηθώ… τι άλλο;»

Αδερφέ, μη νομίζεις ότι μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα του καλού ύπνου.

Αν το κάνεις, μπορείς απλά να σταματήσεις να διαβάζεις γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να βελτιωθείς σε οτιδήποτε άλλο, αν δεν φτιάξεις πρώτα τον ύπνο σου.

Τώρα, υπάρχουν 6 βασικοί τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθείς, αν θέλεις να κοιμάσαι καλά.

Προφανώς, κάθε τομέας έχει το ιδανικό του, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις τέλεια –κάν’ το απλά καλά.

1. Τέρμα Σκοτάδι

Όσο λιγότερο φως μπαίνει στον χώρο που κοιμάσαι, τόσο το καλύτερο.

Το ιδανικό, προφανώς, είναι το δωμάτιο να έχει τέρμα σκοτάδι.

Και όταν λέμε τέρμα σκοτάδι, εννοούμε δωμάτιο από horror ταινία όπου δεν φαίνεται απολύτως τίποτα και δεν ξέρεις αν κρύβονται ή όχι τέρατα.

Τα μάτια μας –ακόμα και κλειστά– αισθάνονται το φως στο δωμάτιο.

Αυτό διαταράσσει την έκκριση μελατονίνης από την επίφυση του εγκεφάλου, το κομμάτι που ελέγχει τους κύκλους ύπνου/ξύπνιου στα σπονδυλωτά ζώα εδώ και 400 εκατομμύρια χρόνια.

Το μικρό LED στον φορτιστή δίπλα στο μαξιλάρι σου, η οθόνη του ρολογιού, τα φώτα στην οθόνη, το κινητό, τα φωτάκια σε οποιοδήποτε άλλο γκάτζετ, ή το φως που μπαίνει απ’ το παράθυρο που βλέπει τις λάμπες του δρόμου.

Όλα αυτά χαλάνε τον αρχέγονο μηχανισμό του ύπνου μέσα στο κεφάλι μας.

Και, δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται σε δωμάτια όπου το φως μπαίνει από παντού.

Αν, λοιπόν, χρειάζεσαι παραπάνω ύπνο, ξεκίνα με το να αποκλείεις αυτές τις πηγές φωτός.

  • Πάρε ένα διαφορετικό ρολόι.
  • Κλείσε το κινητό σου.
  • Βάλε μαύρη κολλητική ταινία στον υπολογιστή ή στην οθόνη.
  • Βγάλε την τηλεόραση απ’ το δωμάτιο που κοιμάσαι.
  • Βάλε κουρτίνες συσκότισης, απ’ τις οποίες δεν περνάει το φως.

Αν σου φαίνεται αδύνατο να φτιάξεις ένα δωμάτιο με τέρμα σκοτάδι, τότε τουλάχιστον χρησιμοποιήσε μια μάσκα ύπνου, ώστε να αποτρέψεις το φως να φτάσει στα μάτια σου.

Αν δεν μπορείς να αφαιρέσεις το φως, μπορείς απλά να προσθέσεις περισσότερο σκοτάδι.

2. Έκθεση σε Οθόνες

Οι ηλεκτρονικές οθόνες –όπως αυτές της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ και του κινητού– παράγουν μπλε φως που διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης, όπως ακριβώς κάνει το φως του ήλιου ντάλα μεσημέρι.

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σου παίρνει το λάθος είδος φωτός μέσα στη νύχτα, κάτι που σε δυσκολεύει όχι μόνο στο να σε πάρει ο ύπνος αλλά και το να κάνεις το σωστός είδος ύπνου.

Ιδανικά, πρέπει να αποφεύγεις οποιαδήποτε ηλεκτρονική οθόνη για δύο ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Ξέρουμε ότι για τους περισσότερους αυτό φαντάζει αδύνατο και μη ρεαλιστικό, αλλά υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις 2 ώρες.

  • Διάβασε ένα βιβλίο, όπως «Τα Μυστικά της Έλξης».
  • Άκου βίντεο ή podcast, όπως αυτά που έχουμε εδώ.
  • Εξάσκησε άλλες δεξιότητες, όπως το να ζωγραφίσεις, το να παίξεις κάποιο μουσικό όργανο ή οτιδήποτε σε γεμίζει.
  • Μίλα με φίλους σου στο τηλέφωνο ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ και όχι με τα δάχτυλα, στέλνοντας μηνύματα.
  • Κάνε διαλογισμό.

Είναι φοβερά σημαντικό να ΜΗΝ ασχολείσαι με τα social media σε αυτές τις 2 ώρες πριν τον ύπνο.

Εφαρμογές όπως το Instagram, το TikTok, το Facebook ή το Twitter είναι σχεδιασμένες, για να σε διεγείρουν και να σου προκαλούν συναισθηματικές αντιδράσεις (αλλιώς καμία εταιρεία δεν θα έβαζε διαφημίσεις στο feed), κάτι που δεν κάνει καθόλου καλό στον ύπνο σου.

Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι ακόμα χειρότερες, επειδή σε διεγείρουν ακόμα περισσότερο, κάτι που διαταρράσει τελείως τον ύπνο σου, οπότε μην τις χρησιμοποιείς ούτε αυτές.

Αν είσαι εθισμένος με τις οθόνες και δεν μπορείς να κόψεις την έκθεση σε αυτές, τότε μην ανησυχείς –τα μικρά, αλλά αποτελεσματικά βήματα αρκούν για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου ένα πρόγραμμα που μετατρέπει το μπλε φως σε πορτοκαλί, το οποίο δεν διαταράσσει τον ύπνο (όπως το f.lux που είναι και δωρεάν).

Μια άλλη λύση είναι να αγοράσεις γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως απ’ τις οθόνες.

Ναι, δεν είναι δωρεάν, ούτε προσφέρουν πάντοτε στυλ, αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερα απ’ τους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, λόγω έλλειψης ύπνου.

3. Συνέπεια

Τα σώματά μας έχουν μέσα ένα σταθερό ρολόι μέρας-νύχτας που λέγεται κιρκάδιος ρυθμός.

Ουσιαστικά, τα θηλαστικά που κυκλοφορούν τη μέρα εξελίχθηκαν να ξυπνάνε με την ανατολή του ηλίου (όταν μπορούν να βλέπουν και αξίζει να κυνηγήσουν) και να πηγαίνουν για ύπνο όταν δύει ο ήλιος (όταν δεν μπορούν να βλέπουν και πρέπει να προφυλαχτούν).

Αν, λοιπόν, μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα ύπνου που να ακολουθεί τον φυσιολογικό κιρκάδιο ρυθμό που έχουμε μέσα μας, τότε αυτό είναι το ιδανικό για την ορμονική σου υγεία.

Πέρα απ’ τον απόλυτο αριθμό ωρών του ύπνου σου, εξίσου σημαντική είναι και η συνέπεια της ώρας που κοιμάσαι.

Το κυλιόμενο ωράριο, για παράδειγμα, στο οποίο οι εταιρείες απαιτούν απ’ τους υπάλληλούς τους να δουλεύουν διαφορετικές ώρες σε διαφορετικές μέρες, είναι τόσο καταστροφικό για την σωματική και την πνευματική υγεία που το 2007 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το κατηγοριοποίησε ως κλάσης 2Α (πιθανό) καρκινογόνο.

Δυστυχώς, πολλοί νέοι άντρες υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε ένα πρόγραμμα που μοιάζει με αυτό του κυλιόμενου ωραρίου, πιστεύοντας πώς είναι ελεύθεροι να ξυπνάνε και να κοιμούνται όποτε θέλουν χωρίς συνέπειες –και πληρώνουν μεγάλο τίμημα, όσον αφορά την σωματική τους υγεία.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι το εξής: να πέφτεις για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Αν μπορείς να κρατήσεις μια συνέπεια στην ώρα που την πέφτεις (π.χ. 12), το σώμα σου θα προσαρμοστεί διαισθητικά και θα μπορέσεις να ξυπνάς κάθε πρωί την ίδια (π.χ. 8).

Αν μπορείς να βελτιώσεις τη συνέπεια στον ύπνο σου, θα ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα του οχτάωρου ύπνου.

Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο και το μυαλό σου στην αρχή θα αντιδράει.

Αλλά, σκέψου ότι αυτό το μυαλό είναι που θα σε αποτρέπει απ’ το να γίνεις πιο υγιής και κατ’ επέκταση πιο ελκυστικός στις γυναίκες.

Ο μόνος λόγος για να μείνεις ξύπνιος μέχρι αργά είναι, για να κάνεις καυτό σεξ με γυναικάρες –όχι επειδή το μυαλό σου το παίζει επαναστάτης και σου πάει κόντρα, επειδή θέλει να δει άλλο ένα επεισόδιο στο Netflix.

4. Θερμοκρασία

Εμείς οι άνθρωποι κοιμόμαστε καλύτερα σε πιο δροσερές θερμοκρασίες.

Οι περισσότεροι κοιμούνται καλύτερα όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι μεταξύ 18°C και 21°C, με αρκετό εξαερισμό ώστε το διοξείδιο του άνθρακα να μην συσσωρεύεται στο δωμάτιο όλη νύχτα.

Δυστυχώς, στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει το να κουκουλώνονται για να είναι ζεστά και άνετα το βράδυ, άρα κάνουν το λάθος να ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματός τους –κάτι που χαλάει την ποιότητα του ύπνου τους.

5. Κατανάλωση

Το τι βάζεις στο σώμα σου επηρεάζει το πώς κοιμάσαι, ειδικά όταν μιλάμε για διεγερτικές ουσίες, αλκοόλ και φαγητό.

Οπότε, το να είσαι προσεκτικός με τον τύπο της κάθε ουσίας, το πότε καταναλώνεις την κάθε ουσία και τις ποσότητες της κάθε ουσίας που βάζεις στο σώμα σου θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τον ύπνο σου.

Διεγερτικές ουσίες: Ελαχιστοποίησε όλες τις διεγερτικές ουσίες μετά τις 4 το απόγευμα, ειδικά τις πηγές καφεΐνης όπως είναι ο καφές, το τσάι, τα ενεργειακά ποτά και η σοκολάτα.

Ο λόγος πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι προφανής: βρίσκεται στο όνομα των ουσιών.

Η διέγερση είναι το αντίθετο της χαλάρωσης που βοηθάει το σώμα σου να πέσει για ύπνο.

Το αντίθετο της κατανάλωσης μιας διεγερτικής ουσίας δεν είναι η κατανάλωση του αλκοόλ ή της κάνναβης –είναι η ενσυνειδητότητα, ο διαλογισμός και η στοχευμένη χαλάρωση.

Αλκοόλ: Για τους περισσότερους άντρες, το αλκοόλ λειτουργεί ως διεγερτική ουσία, πριν γίνει κατασταλτική ουσία.

Στις νορμαλ βραδιές, πρέπει να περιορίζεις το αλκοόλ που καταναλώνεις σε 2 ποτά το πολύ και να προσέξεις το τελευταίο ποτό να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Το αλκοόλ καταστρέφει τον βαθύ και τον REM ύπνο που κάνεις και μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, οπότε να θυμάσαι να πίνεις αρκετό νερό πριν την πέσεις.

Φαγητό: Απόφυγε τις μεγάλες ποσότητες φαγητού λίγο πριν τον ύπνο –είναι πανδύσκολο να κοιμηθείς με γεμάτο στομάχι.

6. Άγχος

Μια απ’ τις συχνότερες αιτίες της αϋπνίας είναι το άγχος.

Τα συναισθήματα και τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίζεις κατά τη διάρκεια της μέρας, έρχονται να σε κρατήσουν ξύπνιο κατά της διάρκεια της νύχτας.

Και γι’ αυτό καταλήγεις να στριφογυρνάς στο κρεβάτι όλη νύχτα.

Ο καλύτερος τρόπος, για να το αντιμετωπίσεις είναι κάποια μορφή ψυχοθεραπείας σε κάποιον ειδικό, ή καθημερινές ασκήσεις ενσυνειδητότητας και διαλογισμού.

Δεν θα σου πω «μην αγχώνεσαι», γιατί είμαι σίγουρος πως θα μου πεις «μα πώς δεν το είχα σκεφτεί»; Θα σου πω απλά πως πρέπει να προσπαθήσεις να ελέγξεις τόσο τα συναισθήματά σου, όσο και τις υπόλοιπες συνήθειες στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω.

Σύντομα θα δεις πως όσο βελτιώνεις τον ύπνο σου, τόσο περισσότερο θα μπορείς να περνάς τον χρόνο σου –στον ξύπνιο σου– ευχάριστα. Κάπως έτσι, θα βρεις το κουράγιο να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και τελικά να γίνεις καλύτερος με το γυναικείο φύλο.

Πάτα εδώ, αν θες να μάθεις τα μυστικά της σεξουαλικής έλξης.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter