Αυτοπεποίθηση και φλέρτ

Αυτοπεποίθηση και Φλέρτ

Θα ήθελες να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να μπορείς να φλερτάρεις με όποια γυναίκα γουστάρεις;

Αν ναι, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις πως να ξεπεράσεις τον φόβο της απόρριψης και πως να ξεκινήσεις να φλερτάρεις για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

Το αν θα δουλέψουν αυτά που θα μάθεις έχει να κάνει με το πόση προσπάθεια και πόση ενέργεια είσαι πρόθυμος να καταβάλλεις.

Για πάμε να δούμε…

Γιατί είναι σημαντικό να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

αυτοπεποίθηση και φλερτ

Κάποιοι άντρες το έχουν με το φλερτ και τα πάνε καλά στο κοινωνικό κομμάτι – τους βγαίνει φυσικά. Κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν καν πως να ξεκινήσουν μια κουβέντα ή νιώθουν πολύ άβολα στο φλερτ και στις κοινωνικές καταστάσεις.

Όσοι δεν έχουν αυτοπεποίθηση επιλέγουν να μένουν σπίτι και να γκρινιάζουν για τα προβλήματά τους, αντί να βγαίνουν έξω και να συναναστρέφονται με άλλα άτομα και να μιλάνε με κόσμο.

Αν δεν προσεγγίσεις μια γυναίκα και δεν της δώσεις την ευκαιρία να σε γνωρίσει, τότε θα γεμίσεις τύψεις και θα έχει ένα μόνιμο ‘αν’ στο μυαλό σου. Μετά θα την δεις να μιλάει με άλλον και θα νιώσεις ακόμα χειρότερα.

Κοίτα, δεν χρειάζεται να προσεγγίσεις κάθε γυναίκα για να την κάνεις να σε γουστάρει σαν άτομο. Πρέπει, όμως, να προσπαθήσεις γιατί αλλιώς δεν θα αποκτήσεις ποτέ τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες.

Οπότε, είναι σημαντικό να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση αν θες να έχεις επιτυχίες στο φλερτ. Αλλά πως το κάνεις αυτό;

Πως να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση ως άντρας

Γλώσσα του Σώματος

αυτοεκτίμηση

Ο τρόπος που κινείσαι σε έναν χώρο με άλλα άτομα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που πρέπει να βελτιώσεις αν θέλεις να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

Αν περπατάς με καμπούρα, κοιτάς κάτω στο έδαφος, και δεν κοιτάς κανέναν στα μάτια, τότε θα σου είναι πανδύσκολο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Και ξέρεις γιατί; Επειδή κανένας δεν θα θέλει να μιλήσει σε ένα τέτοιο άτομο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περπατάς με σωστή στάση: να μην καμπουριάζεις και να κοιτάς τους άλλους στα μάτια. Μην φοβάσαι να ανταλλάξεις βλέμματα με μια γυναίκα που σε ενδιαφέρει και μην κοιτάξεις ποτέ κάτω όταν φλερτάρεις.

Τονικότητα φωνής

πως να φλερταρεις

Σίγουρα θα έχεις συναντήσει άτομα με φοβισμένη φωνή, οι οποίοι ψιλομασάνε τα λόγια τους. Αυτά τα άτομα δεν έχουν αυτοπεποίθηση όταν μιλάνε.

Ο κύριος λόγος γι’ αυτό το φαινόμενο έιναι ένας: αυτά τα άτομα δεν είναι σίγουρα για όσα θέλουν να πουν και φοβούνται να κάνουν λάθη όταν μιλάνε.

Όταν δεν μιλάς με αυτοπεποίθηση στη φωνή σου, τότε αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης θα φαίνεται σε όλα όσα λες και κάνεις, ειδικά στο φλερτ.

Τώρα, αν η φωνή σου τρέμει όταν μιλάς σε ανθρώπους, πρέπει να ξεκινήσεις την προπόνηση. Πρέπει να εξασκηθείς στην κουβέντα και να ξεκινήσεις να εκφράζεσαι όταν βρίσκεσαι σε κοινωνικές φάσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο φλερτ.

Ένας τρόπος να βελτιώσεις την τονικότητα της φωνής σου είναι να να μιλάς κρατώντας το πρόσωπό σου ανέκφραστο μέχρι να μπορείς να μιλήσεις χωρίς να τρέμει η φωνή σου. Έτσι θα χτίσεις τους μυς που εμπλέκονται στην ομιλία και θα μπορέσεις να έχεις μια στιβαρή και σίγουρη φωνή.

Αν θες να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, τότε το στυλ ομιλίας σου πρέπει να είναι άμεσο. Δεν πρέπει να φοβάσαι να κοιτάξεις μια κοπέλα κατάματα όταν της μιλάς – αυτό είναι θεμελιώδες στο φλερτ.

Για παράδειγμα, όταν είσαι σε μια παρέα και πας να γνωρίσεις μια κοπέλα, πρέπει να της δώσεις το χέρι σου και να την κοιτάς στα μάτια πριν της πεις το όνομα σου.

Αυτό θα της δώσει την εντύπωση πως έχεις πραγματική αυτοπεποίθηση, καθώς δεν φοβάσαι να την κοιτάξεις και να της μιλήσεις με στιβαρή φωνή από την πρώτη χειραψία.

Χαμόγελο και γέλιο

χαμηλή αυτοπεποίθηση

Χαμογελάς όταν μιλάς σε κόσμο; Αν δεν χαμογελάς, τότε πως περιμένεις να κάνεις καλή εντύπωση; Χωρίς χαμόγελο, κανένας άνθρωπος δεν θα καταλάβει ότι τον συμπαθείς.

Το να χαμογελάς και να γελάς συχνά θα κάνει τους πάντες να νιώθουν άνετα δίπλα σου.

Όταν κάποιος είναι χαμογελαστός και δεν φοβάται να γελάσει, τότε αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Δείχνει πως έχει αυτοπεποίθηση και είναι χαρούμενος μέσα του, και δεν φοβάται να το δείξει στον κόσμο.

Το να χαμογελάς γενικά και το να μην φοβάσαι να γελάσεις θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Κι αυτό επειδή θα κάνει τους άλλους γύρω σου να σε συμπαθήσουν πιο εύκολα. Και όταν βλέπεις τους άλλους να σε συμπαθούν, νιώθεις κοινωνικά αποδεκτός, το οποίο σου δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση.

Το χαμόγελο και το γέλιο είναι μεταδοτικά. Σκέψου πόσες φορές το κάνεις αυτόματα όταν κάποιος ή κάποια το κάνει. Οπότε, το να είσαι θετικός άνθρωπος επηρεάζει όποιον έχεις απέναντί σου.

Στο φλερτ, τα χαμόγελα και τα γέλια είναι από τα θετικότερα σημάδια ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Τις περισσότερες φορές, οι άντρες φροντίζουν τον εαυτό τους πολύ λιγότερο απ’ ότι οι γυναίκες. Λογικό δεν είναι; Όχι, γιατί η εμφάνιση παίζει κι αυτή τον ρόλο της.

Μπορεί να μην το παρατηρείς, αλλά τις περισσότερες φορές μάλλον δεν περιποιήσε τον εαυτό σου όσο θα έπρεπε. Και όταν αφήνεσαι τελείως, αυτό φαίνεται προς τα έξω και δίνεις κακές εντυπώσεις.

Για να το φτιάξεις αυτό, πρέπει να ξεκινήσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει να κουρεύεσαι συχνά και να μην αφήνεις τα μαλλιά σου στο έλεος της τυχαιότητας. Σημαίνει το να κάνεις συχνά μπάνιο και να φροντίζεις να μυρίζεις ωραία. Σημαίνει το να φοράς καθαρά ρούχα και να να έχεις ένα στυλ που το υποστηρίζεις. Σημαίνει να περιποιήσε τα γένια σου και να μην τα αφήνεις να πετάνε σαν σιτάρια.

Τι είναι το φλερτ;

Ας μιλήσουμε λίγο για το φλερτ.

Όταν μιλάς με μια γυναίκα και δείχνεις ενδιαφέρον, τότε αυτό που κάνεις ονομάζεται φλερτ. Όταν φλερτάρεις με μια γυναίκα, επικοινωνείς μαζί της σε λεκτικό και μη-λεκτικό επίπεδο.

Εδώ είναι που δίνεις την απόλυτη προσοχή σου σε ένα άτομο και στην αλληλεπίδραση μεταξύ σας. Μιλάτε, ακουμπάτε ο ένας τον άλλον, κοιτάτε ο ένας τον άλλον στα μάτια, και η ατμόσφαιρα φαντάζει ηλεκτρισμένη.

Το να ξεκινήσεις εσύ την κουβέντα δείχνει αυτοπεποίθηση. Αν, από την άλλη, την ξεκινήσει μια γυναίκα, τότε ρώτα την για εκείνη και μίλα λιγότερο για τον εαυτό σου – αυτό θα σε κάνει να φαίνεσαι άντρας με πραγματική αυτοπεποίθηση.

Όταν μιλάς με γυναίκες, πρέπει να κρατάς το κλίμα χαλαρό και ευχάριστο. Πρέπει να αποφεύγεις τα πολύ βαριά θέματα, όπως θρησκεία, πολιτική, κτλπ.

Οι γυναίκες γουστάρουν άντρες που δεν καυχιούνται και ενδιαφέρονται για τον άλλον σε μια κουβέντα. Επικεντρώσου στη γυναίκα απέναντί σου: ρώτα την για τη δικιά της ζωή, για τις εμπειρίες της, για το τι κάνει στον ελεύθερό της χρόνο.

Φλερτ με αυτοπεποίθηση

Ο μόνος τρόπος να κάνεις μια γυναίκα να σε δει ερωτικά είναι μέσω του φλερτ.

Μπορεί το φλερτ να φαίνεται εύκολο στα λόγια, αλλά αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, τότε είναι δύσκολο στην πράξη. Αν δεν έχεις τα κάκαλα να της εκφράσεις τον ερωτικό σου ενδιαφέρον, τότε το πράγμα δεν θα προχωρήσει ποτέ.

Ας δούμε πως μπορείς να φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση και να δείξεις ερωτικό ενδιαφέρον.

Να πιστεύεις στον εαυτό σου

αυτοεκτίμηση

Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από το πως νιώθεις για τον εαυτό σου και από το πως σε βλέπουν οι άλλοι. Αν είσαι γεμάτος ανασφάλειες, τότε ό,τι κι αν κάνεις δεν έχει σημασία γιατί οι κοπέλες δεν θα σε γουστάρουν.

Πρέπει να σταματήσεις να υπερσκέφτεσαι τα πάντα γιατί αυτό οδηγεί σε ανασφάλειες, οι οποίες σε αποτρέπουν από το να φλερτάρεις σωστά.

Επίσης, το πως είσαι ντυμένος λέει πολλά για σένα σε μια γυναίκα. Για παράδειγμα, αν τα ρούχα σου δεν σου κάθονται καθόλου καλά ή αν έχεις απεριποίητα γένια ή μαλλιά, τότε δεν επικοινωνείς καθόλου αυτοπεποίθηση.

Ενώ όταν είσαι ντυμένος καλά, μιλάς με σιγουριά, και γελάς συχνά, αυτό δείχνει τρομερή αυτοπεποίθηση στις γυναίκες.

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

Το να προσπαθείς να είσαι ο καλύτερό σου εαυτός είναι αγχωτικό όταν δεν έχεις πολύ εμπειρία με γυναίκες. Θα ανησυχείς αν όσα λες ακούγονται καλά και θα φοβάσαι μην σε παρεξηγήσουν.

Η μοναξιά και η απόρριψη είναι τρομακτικά, ειδικά όταν μιλάμε για το φλερτ με μια γυναίκα. Μπορεί να φοβάσαι να μιλήσεις με γυναίκες γιατί φοβάσαι πως θα σε απορρίψουν και θα μείνεις ολομόναχος.

Αν ισχύει αυτό, τότε έχεις μόνο ένα πράγμα να κάνεις: εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Πρέπει να εξασκηθείς στο να μιλάς και να κρατάς μια κουβέντα με γυναίκες. Όσο περισσότερο συζητάς, τόσο πιο εύκολο θα σου φαίνεται.

Το να μιλάς με κάποια για 5 λεπτά μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Κι αυτό επειδή όσο περνάει ο καιρός θα νιώθεις όλο και πιο άνετα να είσαι γύρω από γυναίκες και να τους μιλάς.

Ο μόνος τρόπος να έχεις αυτοπεποίθηση όταν μιλάς και φλερτάρεις με μια κοπέλα είναι με το να μιλάς και να φλερτάρεις με μια κοπέλα.

Μην φοβάσαι να το κάνεις. Όσο περισσότερο βγαίνεις από την άνεσή σου και επιδιώκεις αυτό που φοβάσαι, τόσο λιγότερο θα το φοβάσαι και τόσο περισσότερο θα το κάνεις. Και όσο περισσότερο το κάνεις – όσο το εξασκείς δηλαδή – τόσο καλύτερος θα γίνεσαι σε αυτό.

Πήγαινε με το flow

αυτοεκτίμηση

Έχεις παρατηρήσει ποτέ πως υπάρχουν στιγμές που απλά δεν σκέφτεσαι τι να πεις και πως να αντιδράσεις, και τα πράγματα πάνε τέλεια από μόνα τους; Αυτή η συναισθηματική κατάσταση λέγεται flow

Αν δεν ξέρεις τι να πεις σε μια κοπέλα, τότε προσπάθησε να βρεις κάτι που γουστάρετε και οι δυο σας, κάτι κοινό. Και να θυμάσαι πως οι συζητήσεις με τις κοπέλες πρέπει πάντα να περιλαμβάνουν συναισθήματα και όχι λογική.

Επίσης, να θυμάσαι πως μια κακή πρώτη εντύπωση σώνεται πολύ δύσκολα. Το να κάνεις καλή εντύπωση στην αρχή μιας γνωριμίας είναι απαραίτητο.

Οπότε, προσπάθησε να μην είσαι πολύ απότομος και απέφυγε πολύ επικίνδυνα θέματα για αρχή. Βρες κοινά ενδιαφέροντα, μίλα για συναισθήματα, μίλα για ταξίδια και εμπειρίες, και τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά.

Να έχεις πάντα κάτι ενδιαφέρον να πεις. Αν δεν έχεις τι να πεις, τότε η κοπέλα που φλερτάρεις θα χάσει το ενδιαφέρον της και η σχέση θα αρχίσει να παγώνει. Μπορεί να μην ξέρεις τι της αρέσει αλλά δεν έχει σημασία – βρες ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης και κάνε χαβαλέ.

Όταν κάνεις χαβαλέ και είσαι χαλαρός με μια κοπέλα, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνη να σε εμπιστευτεί και να αρχίσει να σε βλέπει ερωτικά.

Μερικοί φοβούνται να μιλήσουμε με άλλο κόσμο γιατί νιώθουν αβέβαιοι για ό,τι πουν και ντρέπονται για όσα κάνουν στη ζωή τους. Ωστόσο, πρέπει να είσαι εντάξει με όσα κάνεις στη ζωή σου και μην φοβάσαι να μιλήσεις για αυτά.

Κάνε ερωτήσεις

αυτοεκτίμηση

Πρέπει να μάθεις περισσότερα για την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, γιατί έτσι θα νιώσεις άνετα μαζί της. Και αν νιώσεις άνετα μαζί της, τότε το φλερτ θα γίνει πολύ πιο εύκολο και αποδοτικό.

Κάνε ερωτήσεις για να πάρεις μια πρώτη γεύση για το τι της αρέσει και πως νιώθει για μερικά πράγματα. Όσες περισσότερες πληροφορίες παίρνεις, τόσο πιο εύκολα θα καταλάβεις αν της αρέσει ή όχι.

Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις ερωτήσεις που την κάνουν να νιώθει άνετα μαζί σου, οι οποίες βγαίνουν φυσικά και δημιουργούν μια αυθεντική συζήσητη. Αντιθέτως, αν κάνεις απανωτές ρομποτικές ερωτήσεις, η αλληλεπίδρασή σας θα γίνει σαν συνέντευξη – και αυτό είναι κάτι που δεν το θες.

Για να την κάνεις να νιώσει άνετα μαζί σου, ρώτα ερωτήσεις για τη δουλειά της, για το τι κάνει στον ελεύθερό της χρόνο, για τα χόμπι της, και για το πως νιώθει για όλα όσα κάνει στη ζωή της.

Αν κάτι σου κινήσει το ενδιαφέρον, τότε πιάσου από εκεί και οδήγησε την κουβέντα σε κάτι που της φαίνεται ενδιαφέρον. Έτσι, θα την βάλεις να μιλάει για κάτι που έχει σημασία για εκείνη και θα νιώθει όλο και πιο άνετα.

Όταν έρθει η ώρα να το σπάσετε, πρέπει να ζητήσεις στοιχεία επικοινωνίας. Μην βιαστείς και μην είσαι απαιτητικός, απλά ζήτα το σα να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Έτσι η κοπέλα θα νιώσει άνετα και θα χαρεί να ανταλλάξετε στοιχεία.

Συχνές ερωτήσεις

Πως φλερτάρεις χωρίς να νιώθεις αμήχανα;

Το φλερτ είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Αλλά, πρώτα, πρέπει να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και να μην φοβάσαι να εκφραστείς.

Να μιλάς, αλλά όχι πολύ και όχι τόσο για τον εαυτό σου. Είναι πολύ καλύτερο να είσαι καλός ακροατής και να ενδιαφέρεσαι για όσα λέει η κοπέλα απέναντί σου.

Τι ψάχνουν οι γυναίκες σε έναν άντρα;

Πολλές γυναίκες ψάχνουν έναν άντρα που μπορεί να τις κάνει να γελάνε και να μπορεί να κάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αν μπορείς να τα κάνεις αυτά, τότε είσαι στο σωστό δρόμο.

Πως φλερτάρεις μια γυναίκα με τα μάτια;

Όταν την κοιτάς, κοίτα την βαθιά στα μάτια και χαμογέλα. Αυτό θα της δείξει ότι σου αρέσει και πως θέλεις να φλερτάρεις μαζί της.

Τελευταίες σκέψεις

Αν θες να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις καλός στο φλερτ.

Το να φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση θα σε βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σου, το οποίο με τη σειρά του θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να φλερτάρεις. Αλλά μην βιάζεσαι, το σημαντικότερο είναι να χτίσεις τα βασικά και να αρχίσεις να νιώθεις άνετα με την ίδια τη διαδικασία του φλερτ. Ξεκίνα, λοιπόν, απ’ όσα διάβασες παραπάνω.

Μπορείς, βέβαια, να κατεβάσεις το ΔΩΡΕΑΝ ebook μας «Ερωτική Έλξη: 25 Βήματα για να…» Εκεί θα μάθεις φοβερά πράγματα για το φλερτ και για το πως σκέφτονται οι γυναίκες.

Είσαι έτοιμος να δράσεις; Να θυμασαι πως για να έχεις αυτοπεποίθηση πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα, και να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του λες…

«Απλά καν’το.»

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter