Πως να κάνεις κοπλιμέντα στις γυναίκες με σωστό τρόπο

Πως να Κάνεις Κοπλιμέντα στις Γυναίκες με Σωστό Τρόπο

Τα κοπλιμέντα είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Αν τα χρησιμοποιείς σωστά, όχι μόνο δε θα λες λόγια του αέρα αλλά θα δημιουργείς και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Αν τα χρησιμοποιείς λάθος θα σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Γιατί όμως πρέπει να κάνεις κοπλιμέντα με σωστό τρόπο;

 • Δείχνει αυτοπεποίθηση. Θέλει αρχίδια να πεις σε κάποια ότι σου αρέσει κάτι σε εκείνη, ειδικά όταν το εννοείς. Με το να είσαι ξεκάθαρος γίνεσαι ευάλωτος και ρισκάρεις.
 • Κάνεις γνωστές τις προθέσεις σου. Οι άντρες δυσκολεύονται να δείξουν το ενδιαφέρον τους σε μια κοπέλα. Ένα σωστό κοπλιμέντο μπορεί να γυρίσει μια αλληλεπίδραση από φιλική σε μια πιο παιχνιδιάρικη και σέξι.
 • Σε βάζει στη θέση να διαλέγεις εσύ. Αν της κάνεις κάποιο κοπλιμέντο πάνω σε κάτι που πραγματικά σου έκανε εντύπωση, αυτό μπορεί να σε βάλει στη θέση εκείνου για τον οποίο αυτή θα πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει.
 • Δείχνει ότι την εκτιμάς σαν άνθρωπο και πως δεν τη βλέπεις απλά σαν μια τρύπα. Αυτό που χρειάζεται είναι να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου αλλά για τους σωστούς λόγους. Αυτό επίσης την ενθαρρύνει να ανοιχτεί περισσότερο ώστε να δεις ποιες πτυχές του χαρακτήρα της σου αρέσουν. Να θυμάσαι, καμία γυναίκα δε θέλει να νιώθει ότι τη θες απλώς για το σεξ, ακόμα κι αν της περάσεις αυτό το μήνυμα με ωραίο τρόπο.

Το σκεπτικό που πρέπει να έχεις ώστε να κάνεις ένα γαμάτο κοπλιμέντο

Πολλοί γκουρού του φλερτ ισχυρίζονται πως το να κάνεις κοπλιμέντα σε γυναίκες φανερώνει οτι είσαι αδύναμος και απελπισμένος. Αυτό ισχύει και πολύ μάλιστα όταν τα κοπλιμέντα που λες δεν τα εννοείς πραγματικά και ψάχνεις απλώς για επιβεβαίωση. Όλα έχουν να κάνουν με την πρόθεση.

Κάνεις κοπλιμέντο για να δώσεις ή για να πάρεις αξία; Το κάνεις για κάποιον απώτερο σκοπό ή για να επαινέσεις πραγματικά τον άλλον; Είσαι ‘’καλό παιδί’’ ή αληθινός άντρας;

Το θέμα είναι πως πάρα πολλοί άντρες κάνουν κοπλιμέντα περιμένοντας κάτι ως αντάλλαγμα. Σκέφτονται, ‘’Αν πω αυτό θα της αρέσω περισσότερο.’’ Θέλουν να κερδίσουν κάτι απο όλο αυτό. Τα κοπλιμέντα τέτοιου είδους είναι ψεύτικα και οι γυναίκες το παίρνουν χαμπάρι κατευθείαν, ειδικά αν δεν έκαναν τίποτα για να τα κερδίσουν.

Αν κάνω κάποιο κοπλιμέντο σε μια γυναίκα, σημαίνει πως κάτι έκανε για να το κερδίσει. Μου έδωσε λόγους να μου αρέσει κάτι πάνω της. Με ενθουσίασε. Έκανε κάτι με νόημα. Με εντυπωσίασε με την προσωπικότητα της. Δε λέω κάτι απλά για να το πω, είναι το πως νιώθω.

Όταν οι σκέψεις σου είναι υγιείς και κατασταλλαγμένες, τότε μπορείς να κάνεις κοπλιμέντα ακόμα και για την εμφάνιση της, χωρίς αυτά να φανούν άσχημα. Μέχρι και σεξουαλικά κοπλιμέντα μπορείς να κάνεις (με προσοχή όμως) και να δημιουργήσεις αυτή την ερωτική σπίθα μεταξύ σας. Αυτό που μετράει πραγματικά, είναι απο που πηγάζει όλο αυτό.

Μερικά πράγματα για να θυμάσαι

 • Να είσαι σαφής και λακωνικός. Μην το πολυκουράζεις με το κοπλιμέντο, απλά πες το και αυτό ήταν. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, το να πεις κάτι απλό αλλά με νόημα αρκεί και περισσεύει.
 • Μην υπερβάλλεις. Είναι στα αλήθεια η ομορφότερη γυναίκα που έχεις δει; Μάλλον όχι.  Όταν λες μαλακίες το μόνο που καταφέρνεις είναι να φαίνεσαι ψεύτικος και πως προσπαθείς πολύ να την εντυπωσιάσεις. Τα κοπλιμέντα που κάνεις για να είναι πιστευτά πρέπει να τα εννοείς.
 • Γίνε όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται. Το ‘’Είσαι όμορφη’’ είναι πολύ γενικό. Ναι είναι κάτι που μπορείς να πεις, αλλά συνήθως υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Άκου, γίνε παρατηρητικός και δημιούργησε. Σύνδεσε τα κοπλιμέντα σου με εκείνη και πες της κάτι που δεν έχει ξανα ακούσει. Απέφυγε τις ηλίθιες κλασσικές ατάκες που ξέρει όλος ο κόσμος εκτός αν θες να σε περάσει για χαζό. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν τις χρησιμοποιείς αλλά με παιχνιδιάρικο τρόπο που φανερώνει οτι κάνεις απλώς χιουμορ και απολαμβάνεις τη στιγμή.
 • Χρησιμοποίησε τη δύναμη των κοπλιμέντων με σοφό τρόπο. Ένα, άντε δύο κοπλιμέντα το πολύ σε μια πρώτη επαφή (γνωριμία, ραντεβού κλπ) είναι ύπεραρκετά. Αν τα κάνεις συνέχεια θα φανείς απελπισμένος και μετά ό,τι κοπλιμέντο και να κάνεις δε θα έχει πια αξία. Να θυμάσαι πως θα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα κοπλιμέντα θα περισσεύουν.

Πως να κάνεις κοπλιμέντα σωστά

Αυτή είναι μια βασική δομή που μπορείς να έχεις στο μυαλό σαν μπούσουλα:

 1. Κάνε της κοπλιμέντο – ‘’Μου αρέσει πόσο ανεξάρτητη είσαι.”
 2. Εξήγησε το – ‘’Δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν τέτοιο κίνητρο σε νεαρή ηλικία.’’
 3. Ρώτα για εκείνη, βάλ’της μια πρόκληση ή πες της κάτι για σένα – ‘’Τι είναι αυτό που σε ενθουσιάζει;’’

Μερικά Παραδείγματα:

 • ‘’Περιτριγυρίζεσαι συνέχεια από φίλους, πρέπει να είσαι καλή παρέα.’’
 • ‘’Μου αρέσει πολύ που μιλάς με πάθος για την δουλειά/χόμπι σου, το βρίσκω αρκετά σέξι!’’
 • ‘’Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους με τόσο ισχυρές αξίες και αρχές. Ο πατέρας μου θα είναι πάντα ο ήρωας μου.’’(να μοιράζεσαι πράγματα για σένα, να είσαι πιο ελεύθερος ακόμα κι αν δείχνεις ευάλωτος)
 • ‘’Τι ωραία που σου πάει αυτό το φόρεμα, είναι λες και το έραψαν ειδικά για σένα. Πότε θα μου χορέψεις μ’αυτό να δω τις γαμάτες σου χορευτικές φιγούρες;’’ (της βάζεις μια πρόκληση αλλά με παιχνιδιάρικο τρόπο)
 • ‘’Τα πόδια σου πάνε λες και είσαι μοντέλο όταν περπατάς, έχω μείνει μιλάμε!’’ (πες το πάλι με παιχνιδιάρικο τρόπο ενώ ταυτόχρονα βάζεις λίγο και το σεξουαλικό στοιχείο μέσα)

Γενιές ολόκληρες γυναικών έχουν ψαρώσει από αυθεντικά κοπλιμέντα, δε νομίζω να αλλάξει σύντομα αυτό. Εκτίμησε την άλλη γι’ αυτό που είναι και δείξε τις προθέσεις σου σαν άντρας με σωστό τρόπο.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter