9 Aποδεδειγμένοι Τρόποι για να Γίνεις πιο Δυναμικός Άντρας

9 Αποδεδειγμένοι Τρόποι για να Γίνεις πιο Δυναμικός Άντρας

Για να είσαι εδώ λογικά θα σκέφτεσαι μέσα σου «πως μπορώ να γίνω πιο σκληρός;» ή «πως μπορώ να γίνω πιο δυναμικός;»

Μήπως θες να είσαι ανεξάρτητος και να ζεις τη ζωή με τους δικούς σου όρους;

Μήπως νιώθεις μερικές φορές σα να λείπει το πάθος, η σπίθα, ή το κουράγιο στη ζωή σου;

Μήπως έχεις την εντύπωση ότι σε διακατέχει μια ασάφεια, ότι γίνεσαι βαρετός, ή υπερβολικά ευγενικός;

Μήπως δυσκολεύεσαι να βρίσκεις κίνητρα στο μονοπάτι της καριέρας σου, να τραβάς την προσοχή ερωτικών συντρόφων για τις οποίες νιώθεις βαθιά έλξη, ή να βρίσκεις την αποφασιστικότητα να τηρείς τις δεσμεύσεις σου;

Τότε, το μόνο σίγουρο είναι πως είσαι στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις πιο σκληρός.

Τι σημαίνει σκληρός και δυναμικός άντρας;

Τι Σημαίνει Σκληρός και Δυναμικός Άντρας;

Το να είσαι σκληρός και δυναμικός άντρας σημαίνει να έχεις πραγματική ενέργεια που φυσικά διακατέχει έναν άντρα που γνωρίζει τι κάνει.

Δεν τα βάζεις ποτέ με έναν σκληρό και δυναμικό άντρα που ξέρει τι θέλει και δεν φοβάται να το επιδιώξει.

Ο άντρας αυτός δεν είναι ποτέ επιθετικός χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν το παίζει ποτέ μάγκας. Αλλά, είναι ικανός να σου δείχνει την πυγμή του χωρίς να ποτέ να χρειαστεί να δράσει.

Φαντάσου να στέκεσαι φάτσα-κάρτα με έναν άντρα που σε κοιτάζει κατάματα χωρίς να βλεφαρίζει. Το βλέμμα του σε διαπερνά χωρίς τον παραμικρό περιττό εκφοβισμό. Η φυσική σου παρουσία δεν τον επηρεάζει. Παρατηρείς στα μάτια του έναν βαθύ, σκοτεινό ωκεανό εμπειρίας από μια ζωή γεμάτη όλων των ειδών εμπειρίες.

Υπάρχει ταυτόχρονα μια αγριάδα και μια ήρεμη αίσθηση σταθερότητας στο πεδίο της ενέργειάς του.

Συναντώντας το έντονο, ευθές βλέμμα του νιώθεις άμεσα γειωμένος, ήρεμος, και ταυτόχρονα εμπνευσμένος να αναβαθμίσεις τη ζωή σου.

Αυτό είναι το αίσθημα του να βρίσκεσαι μπροστά σε έναν πραγματικά σκληρό και δυναμικό άντρα.

Ποια είναι τα οφέλη του να είσαι σκληρός και δυναμικός;

Ποια είναι τα Οφέλη του να Είσαι Σκληρός και Δυναμικός;

Καλλιεργώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία ενός σκληρού και δυναμικού άντρα, θα βιώσεις τα παρακάτω οφέλη, κι όχι μόνο:

 • Σταθερότερες και πιο εκπληρωμένες φιλίες/σχέσεις
 • Μεγαλύτερη ευκολία στη σύναψη ερωτικών σχέσεων
 • Μία βαθύτερη, ικανοποιητική σεξουαλική ζωή
 • Περισσότερη σταθερή ενέργεια και πάθος στην καθημερινότητά σου
 • Περισσότερος σεβασμός από τους άλλους
 • Περισσότερη κατανόηση προς τον εαυτό σου και συμπόνια προς τους άλλους
 • Περισσότερο κουράγιο και αυτοπεποίθηση μέρα με τη μέρα
 • Πιο ειλικρινείς διαλόγους και σχέσεις σε όλο το φάσμα της ζωής σου

Πως να γίνεις πραγματικά σκληρός και δυναμικός άντρας;

Παρόλο που είναι ένα σπάνιο προτέρημα στη σύγχρονη δυτική κοινωνία, το να γίνεις πραγματικά σκληρός και δυναμικός άντρας είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις.

Χωρίς να φλυαρούμε περαιτέρω, παρακάτω έχουμε τους 9 πιο αξιοποιήσιμους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να γίνεις ο άντρας που πάντα ήθελες.

1. Παρουσία

Παρουσία

Πάνω απ’ όλα, ένας σκληρός και δυναμικός άντρας είναι παρών.

Ένας άντρας με έντονη παρουσία, μπορεί να βλέπει, να ακούει, και να κατανοεί κάποιον απλά και μόνο παρατηρώντας τον. Ένας άντρας που είναι παρών, μπορεί να δείχνει πλήρη προσοχή χωρίς να αποσπάται από οτιδήποτε.

Ο άντρας που είναι παρών, είναι η ενσάρκωση της γνήσιας συνείδησης των πραγμάτων γύρω του.

Η ικανότητά σου να είσαι παρών ενώπιον άλλων είναι εν τέλει ένα υποπροϊόν της υγιούς γνώσης των προσωπικών σου ορίων.

Τι πρέπει να κάνεις;

Σε επίπεδο στρατηγικής/καθημερινότητας, μάθε να λες «όχι» σε πράγματα, συμβάντα, και ανθρώπους στους οποίους δεν θέλεις να επενδύσεις την ενέργεια σου. Βγάλε από τη ζωή σου τα «βαμπίρ» που σου ρουφάνε την ενέργεια. Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που σε ανεβάζουν, σου βάζουν προκλήσεις, και σε εμπνέουν.

Σε επίπεδο συμπεριφοράς/λεπτομερειών, να έχεις σταθερή οπτική επαφή με τους συνομιλητές σου – ένα μείγμα έντονης αλλά και ήρεμης ματιάς. Χρησιμοποίησε τα μάτια σου ώστε να παρατηρείς και να αντιδράς, όχι για να εκφοβίζεις ή να κρίνεις.

Άλλες προτάσεις για να βελτιώσεις την ικανότητά σου να είσαι παρών:

 • Πήγαινε για βόλτες χωρίς να πάρεις το κινητό μαζί σου
 • Κάνε τακτικά διαλογισμό και γιόγκα
 • Αποσυμφόρησε το περιβάλλον σου από τα πολλά φυσικά αντικείμενα, φρόντισε να κατέχεις λιγότερα (μικρότερη φυσική συμφόρηση ίσον μικρότερη πνευματική συμφόρηση)
 • Κάνε ένα μπάνιο, περπατά ξυπόλητος στο γρασίδι, ή κάνε ό,τι σου προκαλεί ηρεμία και σε συνδέει πιο άμεσα με τη φύση

2. Πάθος και ένταση

Πάθος και Ένταση

Ένας από τους κυριότερους λόγους που οι άντρες δεν είναι πλέον σκληροί και δυναμικοί είναι η έλλειψη πάθους και έντασης για τη ζωή.

Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει; Τι είναι αυτό που κάνει την ψυχή σου να φλέγεται; Για ποιες αξίες θα θυσιάζες τον εαυτό σου;

Εάν δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή σου που να ανάβει αυτή τη φλόγα μέσα σου, τότε θα έχεις έναν χαρακτήρα ανούσιο, ουδέτερο, και χωρίς νόημα.

Τι πρέπει να κάνεις;

Ανακάλυψε τι είναι αυτό που ανάβει τη φωτιά μέσα σου, τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή σου, και ζήσε γι’ αυτό. 

3. Καθόρισε την κατεύθυνσή σου

Καθόρισε την Κατεύθυνσή σου

Η ουσία της ενέργειας ενός σκληρού και δυναμικού άντρα είναι η αίσθηση της κατεύθυνσης στη ζωή.

Είναι κατεξοχήν αρρενωπό το να βλέπεις μια πιθανή ερωτική σύντροφο και να την πλησιάζεις απευθείας με μια ενέργεια του τύπου «γνωρίζω τι άλλο υπάρχει εκεί έξω… και επιλέγω ΕΣΕΝΑ.»

Είναι κατεξοχήν αρρενωπό το να βρίσκεις μια καριέρα συμβατή με τις αρχές, τις ικανότητες και το πάθος σου, και να λες: «Θα δώσω τα πάντα γι αυτή την αποστολή. Θα συνεισφέρω στον κόσμο με όλη μου τη δύναμη, κι έτσι θα κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.»

Είναι κατεξοχήν αρρενωπό να χτίζεις ένα καλύτερο, υγιέστερο σώμα, και να αφιερώνεις χρόνο, ενέργεια και πόρους ώστε να το πραγματοποιείς αυτό.

Τίποτα δε σου στέκεται εμπόδιο. Βρέχει έξω; Θα πας για τρέξιμο παρ’ όλα αυτά. Δυσκολεύεσαι να τηρήσεις τη διατροφή σου ενώ ταξιδεύεις;

Τι πρέπει να κάνεις;

Δώσε βάση στην κατεύθυνση που θέλεις να πάρεις στη ζωή. Ακολούθησε αυτό που θέλεις. Βάλε στόχους, τήρησέ τους, και μην αφήσεις τίποτα να σου σταθεί εμπόδιο.

4. Να λες την αλήθεια

GentlemenOnly-Να λες την Αλήθεια

Στο σήμερα, οι περισσότεροι άντρες δεν λένε τα πράγματα όπως έχουν. Μιλάνε με υπερβολές και δημιουργούν πραγματικότητες με σκοπό να κάνουν τους άλλους να τους βλέπουν όπως θέλουν οι ίδιοι.

Οπότε, αν θες να διαφοροποιηθείς από αυτούς τους άντρες και να γίνεις σκληρός και δυναμικός άντρας, τότε πρέπει να γίνεις μετρ της ειλικρίνειας.

Εύκολο στη θεωρία, δύσκολο στην πράξη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε αποφεύγοντας την αλήθεια για τον εαυτό τους. Μια αλήθεια που μπορεί να πονάει, αλλά σε απελευθερώνει.

«Σε βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα και θέλω να σε γνωρίσω καλύτερα.»

«Δεν αισθάνομαι πια ερωτευμένος μαζί σου.»

«Μισώ αυτή την καριέρα και θέλω να αξιοποιήσω την καθημερινότητα μου με κάτι άλλο.»

“Δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, οπότε το σταματάς τώρα.»

Μιλώντας ειλικρινά για τον εαυτό σου, έρχεσαι σε μεγαλύτερη αρμονία με τις επιθυμίες, τους στόχους, και την αποστολή σου στη ζωή.

Τι πρέπει να κάνεις;

Κάν’ το συνήθεια να λες τα πράγματα όπως έχουν. Μια ζωή με μισές αλήθειες και κατασκευασμένες πραγματικότητες μπορεί μόνο να σε οδηγήσει σε μια διαρκή αίσθηση κενού και χάους.

5. Σταμάτα να δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων

GentlemenOnly-Σταμάτα να Δίνεις Προτεραιότητα στις Ανάγκες των Άλλων

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους να χάσεις την προσωπική σου δύναμη είναι να δώσεις προτεραιότητα στην αντίληψη των άλλων για σένα και όχι στη δική σου αντίληψη για τον εαυτό σου.

Ο σκληρός και δυναμικός άντρας κάνει κουμάντο στη ζωή σου. Οπότε, σταμάτα να επιζητάς την αποδοχή από τους άλλους και εντυπωσίασε πρώτα τον εαυτό σου.

Εάν προσπαθείς να ικανοποιείς τους πάντες, δεν θα ικανοποιήσεις κανέναν… και πόσο μάλλον τον εαυτό σου.

Τι πρέπει να κάνεις;

Εάν είσαι μονίμως ανιδιοτελής ή έχεις συνηθίσει αποκλειστικά να δίνεις, φρόντισε να γύρεις τη ζυγαριά προς τον υγιή εγωισμό.

Δώσε προτεραιότητα στις ανάγκες σου. Φρόντισε να γεμίσει το δικό σου σακί, ώστε να μπορείς μετέπειτα να προσφέρεις από αυτή την αφθονία και στους άλλους.

6. Επέτρεψε στον εαυτό σου να γίνει άνετος εν μέσω κοινωνικών εντάσεων

GentlemenOnly-Επέτρεψε στον Εαυτό σου να Γίνει Άνετος εν Μέσω Κοινωνικών Εντάσεων

Πολλά σύγχρονα “καλά παιδιά” δυσκολεύονται στην αντιμετώπιση κοινωνικών εντάσεων, είτε μιλάμε για τον φόβο προσέγγισης είτε για έναν διάλογο με κάποιο πρότυπό τους ή πρόσωπο εξουσίας ή κάποιον διάσημο, είτε μιλάμε για την ικανότητα να κρατούν μια σταθερή στάση και να παίρνουν στα σοβαρά τον εαυτό τους.

Αν θες να γίνεις σκληρός και δυναμικός, πρέπει να μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τέτοιες κοινωνικές καταστάσεις.

Σε επίπεδο συμπεριφοράς, είναι πιθανό να προδώσεις τη δυσφορία σου σε μια κατάσταση κοινωνικής έντασης, έχοντας μονίμως ένα χαμόγελο ή γελώντας ώστε να διώξεις αυτή την ένταση από πάνω σου, είτε ανασηκώνοντας συνεχώς τα φρύδια σου δίνοντας μια εντύπωση αθωότητας στους παρευρισκόμενους.

Επίσης, προδίδεις την αμηχανία σου με το να συμφωνείς μονίμως με τους άλλους, ή ελέγχοντας ακατάπαυστα εάν η σύντροφος σου περνάει καλά ή περιμένοντας να εκφέρουν όλοι τη γνώμη τους πάνω σε ένα θέμα, ώστε στη συνέχεια να εκφράσεις κι εσύ εκ του ασφαλούς τη δική σου άποψη σε συμφωνία με αυτή των υπολοίπων.

Επέτρεψε στον εαυτό σου να είναι πιο άνετος σε καταστάσεις στις οποίες έως τώρα ένιωθες άβολα. Όταν αποκτήσεις μεγαλύτερη ανοχή σε καταστάσεις κοινωνικής έντασης, θα ξεκινήσεις να γίνεσαι πιο σκληρός και πιο δυναμικός.

Τι πρέπει να κάνεις;

Αντιμετώπισε τους φόβους σου. Πάρε μέρος σε συνομιλίες που αποτελούν πρόκληση για σένα. Ζήτα από την κοπέλα που σου αρέσει πολύ να βγείτε.

Απέβαλε αυτή την ένταση ή το μόνιμο χαμόγελο όταν συζητάς με άλλους. Για κάθε «μονάδα» κουράγιου που βάζεις στη ζωή σου, θα ανταμειφθείς με ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό «μονάδων» πραγματικής αυτοπεποίθησης.

7. Έλα σε επικοινωνία με το θυμό σου (και με όλα τα αισθήματά σου)

GentlemenOnly-Έλα σε Επικοινωνία με το Θυμό σου

Τα μυαλά των περισσότερων αντρών παίρνουν εύκολα αέρα. Αντιθέτως, ένας σκληρός και δυναμικός άντρας είναι προσγειωμένος, συνειδητοποιημενος, και αγκαλιάζει τα συναισθήματά του.

Θεωρείς ότι αναλύεις πολύ καλά καταστάσεις; Πιστεύεις ότι είσαι υψηλά σκεπτόμενος και πιο έξυπνος από τους περισσότερους; Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, αλλά αν πορεύεσαι στη ζωή με φουσκωμένα μυαλά, στο τέλος θα μείνεις απογοητευμένος από τη ζωή.

Το ένστικτό σου πρέπει οπωσδήποτε να συνδέεται με την καρδιά σου και με τα αισθήματά σου γενικότερα.

Μπορεί να έχεις ανατραφεί με την πεποίθηση ότι σου επιτρέπεται, ως άντρας, να εκφράζεις συγκεκριμένα μόνο αισθήματα (συνηθέστερα: χαρά, θυμό, υπερηφάνεια).

Πιθανό να σου έλεγαν, είτε φανερά είτε κρυφά, ότι η λύπη είναι κάτι εκτός των ορίων σου, ή με άλλα λόγια ότι «τα αγόρια δεν κλαίνε.»

Μπορείς να εκφράζεις ολόκληρο το φάσμα των αισθημάτων σου. Ουσιαστικά, η πραγματική σου ευτυχία βασίζεται σε αυτό. Δεν μπορείς να αποσυνδέεσαι από συγκεκριμένα αισθήματα χωρίς να επηρεάζεις αρνητικά την ικανότητά σου να βιώνεις πλήρως όλα τα αισθήματά σου.

Τι πρέπει να κάνεις;

Έλα σε επαφή με όλα σου τα αισθήματα – κλαίγοντας, θυμώνοντας, νιώθοντας χαρούμενος. Όλα μέσα, χωρίς εξαιρέσεις. 

8. Πέρνα περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου

GentlemenOnly-Πέρνα Περισσότερο Χρόνο με τους Φίλους σου

Κάτι μαγικό συμβαίνει όταν αφιερώνουμε χρόνο αποκλειστικά για παρέα με άλλα άτομα του φύλου μας. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι σκληροί και οι δυναμικοί άντρες, γι’ αυτό έχουν πολλούς άντρες φίλους.

Επουλώνουμε τη σχέση μας με τον πατέρα μας, μαθαίνοντας καλύτερα το πώς λειτουργούν οι άντρες.

Νιώθουμε μία φωτιά μέσα μας να ανάβει καθώς δεχόμαστε προκλήσεις και κριτική από άντρες τους οποίους σεβόμαστε.

Νιώθουμε τη βαθιά υποστήριξη των αδελφών μας και έχουμε μια πραγματική αίσθηση ότι είναι πάντοτε εκεί για εμάς.

Είτε είναι μια εβδομαδιαία, ομαδική αθλητική δραστηριότητα, ένα γκρουπ αντρών, μια νύχτα πόκερ, ένα κλαμπ αναγνωστών, ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει, περνώντας τακτικά χρόνο με άλλους άντρες θα σε αλλάξει με τρόπους που δε φαντάζεσαι.

Τι πρέπει να κάνεις;

Αφιέρωσε χρόνο αποκλειστικά σε παρέα αντρών. Βγες με τους κολλητούς για ποτό, για μπάσκετ, για μπάλα, για οτιδήποτε. Κάνε το συνήθεια. Ιδανικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

9. Ζήσε τη ζωή σου σαν να μην υπάρχει αύριο

GentlemenOnly-Ζήσε τη Ζωή σου σαν να Μην Υπάρχει Αύριο

Χθες βράδυ, κάποιος από το γκρουπ αντρών το οποίο διευθύνω, με ρώτησε «πώς εξακολουθείς να έχεις κίνητρο στη ζωή;»

Η απάντησή μου ήταν απλή… «Να θυμάσαι πάντα ότι πρόκειται να πεθάνεις.»

Ο θάνατος δίνει στη ζωή σου νόημα. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό ενστικτωδώς.

Όταν ένας φίλος ή ένα οικογενειακό μέλος πεθαίνει, σου υπενθυμίζει να ρίχνεις μια κριτική ματιά στο πώς ζεις τη ζωή σου.

Γεννιούνται ερωτήσεις όπως: «Ζω, άραγε, την πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού μου;»

Οτιδήποτε δημιουργείς για τον κόσμο είναι σαν ένα κάστρο από άμμο πριν το χτυπήσει το κύμα. Αυτό μπορεί να φαίνεται αποθαρρυντικό, αλλά είναι στην πραγματικότητα ακραία απελευθερωτικό.

Όλοι μας κάποια μέρα θα πεθάνουμε. Και είτε μας πατήσει λεωφορείο, είτε πεθάνουμε στα 120 σ’ ένα άνετο κρεβάτι, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους μας, θα μετανιώσουμε που δεν μοιραστήκαμε τις αλήθειες μας με τον κόσμο.

Τι πρέπει να κάνεις;

Ρώτα τον εαυτό σου, «τι θα έκανα αν γνώριζα ότι θα πεθάνω σε ένα χρόνο;» και ζήσε με αυτό τον τρόπο.

Δώσε βάση στις διαφορές μεταξύ του πως θα ζούσες τη ζωή σου και πως τη ζεις, κι έπειτα δούλεψε για να χτίσεις αυτό το κενό ώστε να έρθεις σε πλήρη συμφωνία.

Πως να γίνεις σκληρός και δυναμικός άντρας με απλά λόγια

Στη βάση του, το να γίνεις σκληρός και δυναμικός άντρας έγκειται κυρίως στο να αποβάλλεις τις συνήθειες του «καλού παιδιού».

Πρέπει να ζεις σε συμφωνία με τον εαυτό σου, να αποδέχεσαι οτιδήποτε υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στη ζωή σου, και να είσαι άνετος όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με άβολες καταστάσεις.

Αυτό σημαίνει να είσαι σκληρός και δυναμικός άντρας.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter