Ένα Μυστικό που Έλκει τις Γυναίκες

ena mystiko poy elkei tis gynaikes new2
«Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης.»
— La Vie en Rose


Απ’ τα ρωμαϊκά χρόνια, οι άντρες στολίζονταν με κολώνιες και αρώματα, για να προσελκύσουν την προσοχή των όμορφων γυναικών.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

Όλοι θα θέλαμε να μάθουμε, αν υπάρχει ένα μαγικό άρωμα που μαγεύει τους πάντες, όπως αυτό στην ταινία «Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου».

Μπορεί να μην υπάρχει κάτι τόσο μαγικό, αλλά κάτι μπορούμε να κάνουμε.

Μια επιστημονική έρευνα1Wallrabenstein, I., Gerber, J., Rasche, S., Croy, I., Kurtenbach, S., Hummel, T., & Hatt, H. (2015). The smelling of Hedione results in sex-differentiated human brain activity. NeuroImage, 113, 365-373. doi:10.1016/j.neuroimage.2015.03.029 βρήκε ότι υπάρχει μια χημική ουσία που διεγείρει μια περιοχή του εγκεφάλου στις γυναίκες, η οποία είναι υπεύθυνη για την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών.

Η ουσία αυτή λέγεται “hedione” και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Christian Dior στο εμβληματικό του άρωμα Eau Sauvage.

Βρίσκεται πλέον σε πολλά γνωστά αρώματα όπως το “CK One”, το “Invictus” του Paco Rabanne, το “Acqua di Gio” και το “Voyage d’Hermes”.

Υπάρχει, ωστόσο, κι ένας άλλος τύπος μυρωδιάς που είναι ακόμη πιο ισχυρός και αποτελεσματικός απ’ την “hedione”.

Μιλάω, φυσικά, για την τεστοστερόνη, ή, πιο συγκεκριμένα, την ανδροσταδιενόνη (μην προσπαθήσεις να την πεις 3 φορές γρήγορα, θα αποτύχεις).

Η ανδροσταδιενόνη είναι μια φερομόνη που προέρχεται απ’ την τεστοστερόνη και βρίσκεται στους άντρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Πώς ακριβώς λειτουργεί λοιπόν η ανδροσταδιενόνη και τι κάνει;

Μια συναρπαστική μελέτη2Mak, G. K., Enwere, E. K., Gregg, C., Pakarainen, T., Poutanen, M., Huhtaniemi, I., & Weiss, S. (2007). Male pheromone–stimulated neurogenesis in the adult female brain: possible role in mating behavior. Nature Neuroscience, 10(8), 1003-1011. doi:10.1038/nn1928 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Nature Neuroscience” διαπίστωσε ότι θηλυκά ποντίκια, όταν εκτέθηκαν στη μυρωδιά κυρίαρχων άλφα ποντικών, υπέστησαν μια μορφή νευρολογικής αλλαγής μετά από μόλις δύο ημέρες.

Μετά την έκθεσή τους σε άλφα ποντίκια, τα θηλυκά ποντίκια αρνούνταν να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με τα άλλα βήτα/ωμέγα ποντίκια.

Ήταν λες και ήταν αόρατα… σου θυμίζει κάτι;

Οι εγκέφαλοι των θηλυκών ποντικών είχαν ουσιαστικά αναδομηθεί, ώστε να συνδέονται και να ζευγαρώνουν μόνο με τα άλφα ποντίκια.

Τα θηλυκά πηγαίναν πάνω τους σαν τη μύγα στο σκατό.

Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες αντιδρούν με τον ίδιο περίπου τρόπο μετά την έκθεσή τους στην οσμή των άλφα αντρών.

ena mystiko poy elkei tis gynaikes 2


Η ανδροσταδιενόνη έχει και μια άλλη ισχυρή επίδραση στον γυναικείο εγκέφαλο.

Η έκθεση στην ανδροσταδιενόνη έχει βρεθεί ότι ενεργοποιεί την κορτιζόλη στις γυναίκες.

Αυτή η απελευθέρωση κορτιζόλης μπορεί να προκαλέσει ευφορία, να αποβάλει την αναστολή και να μειώσει την αβεβαιότητα και τις ψυχολογικές ανησυχίες σχετικά με έναν σεξουαλικό σύντροφο.

Αρχίζουν και ενδιαφέρονται δηλαδή –όπως κάνουν με όσους ξέρουν τα μυστικά τους.

Μια άλλη μελέτη3Saxton, T., Lyndon, A., Little, A., & Roberts, S. (2008). Evidence that androstadienone, a putative human chemosignal, modulates women’s attributions of men’s attractiveness. Hormones and Behavior, 54(5), 597-601. doi:10.1016/j.yhbeh.2008.06.001 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Hormones and Behavior” διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που εκτέθηκαν στην ανδροσταδιενόνη για περίπου δεκαπέντε λεπτά ήταν πιο συγκεντρωμένες, πιο διεγερμένες και πιο ευτυχισμένες.

Αρχίζουν και καυλώνουν δηλαδή –όπως κάνουν με όσους ξέρουν τα μυστικά τους.

Όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να αυξήσεις την τεστοστερόνη στο σώμα σου, αν θέλεις όλα τα παραπάνω να συμβαίνουν στις γυναίκες με τις οποίες αλληλεπιδράς.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να αυξήσεις την τεστοστερόνη στο σώμα σου, ώστε να μπορέσετε κι εσείς να αξιοποιήσετε τα οφέλη της ανδροσταδιενόνης:

  • Να κάνεις 8 ώρες ποιοτικού ύπνου.
  • Να καταναλώνεις περισσότερο ψευδάργυρο και βιταμίνη D.
  • Να διατηρείς μια υγιεινή διατροφή με επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών.
  • Να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ είναι εξαιρετικά οιστρογονικό και τοξικό.
  • Να μειώσεις το υπερβολικό σωματικό λίπος, μέσω της διατροφής και της άσκησης.
  • Να κάνεις διαλειμματική νηστεία, για να μειώσεις τις αιχμές ινσουλίνης και για να απελευθερώσεις περισσότερη HGH (ανθρώπινη αυξητική ορμόνη).
  • Να τρως περισσότερα υγιεινά λιπαρά (όπως φυστικοβούτυρο, ελαιόλαδο, αμύγδαλα, αβοκάντο, κόκκινο κρέας, αυγά και μαύρη σοκολάτα).
  • Να κάνεις γυμναστική, εστιάζοντας περισσότερο σε σύνθετες κινήσεις (όπως καθίσματα, άρσεις θανάτου, πάγκο) και ασκήσεις απομόνωσης σε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση.

Επίσης, καλό είναι να εντάξεις το σκόρδο στη διατροφή σου.

Ναι, τώρα μιλάμε για την οσμή του σώματος και όχι του στόματος.

Μια έρευνα4Fialová, J., Roberts, S. C., & Havlíček, J. (2016). Consumption of garlic positively affects hedonic perception of axillary body odor. Appetite, 97, 8-15. doi:10.1016/j.appet.2015.11.001 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite ανακάλυψε ότι οι άντρες που καταναλώνουν τακτικά μία έως δύο σκελίδες σκόρδο την ημέρα μυρίζουν πιο ελκυστικά στις γυναίκες.

Το σκόρδο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν την κακή οσμή του σώματος και οι ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου βοηθούν στην εξόντωση των μικροοργανισμών που μυρίζουν έντονα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Μια άλλη μελέτη5Craig Roberts, S., Little, A. C., Lyndon, A., Roberts, J., Havlicek, J., & Wright, R. L. (2009). Manipulation of body odor alters men’s self-confidence and judgments of their visual attractiveness by women. International Journal of Cosmetic Science, 31(1), 47-54. doi:10.1111/j.1468-2494.2008.00477.x που δημοσιεύθηκε στο “International Journal of Cosmetic Science” διαπίστωσε ότι οι άντρες που βάζουν άρωμα στην καθημερινή τους ζωή αισθάνονται πιο ελκυστικοί και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με τους άντρες που δεν φορούν καθόλου άρωμα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές κατέγραψαν βουβά βίντεο με τους άντρες συμμετέχοντες να «φορούν» ή να «μην φορούν» ένα άρωμα.

Στη συνέχεια, έδειξαν το βίντεο σε διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Όλες οι γυναίκες αξιολόγησαν τους άντρες που φορούσαν άρωμα ως πιο ελκυστικούς από τους άντρες που δεν φορούσαν καθόλου άρωμα (παρόλο που οι γυναίκες δεν είχαν τρόπο να γνωρίζουν απ’ το βίντεο αν οι άντρες φορούσαν άρωμα ή όχι).

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι οι άντρες που φορούσαν άρωμα πρέπει να συμπεριφέρονταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και, επομένως, να φαίνονταν πιο ελκυστικοί στο βίντεο.

Πώς το κατάλαβαν, ρε μαλάκα, οι μαριόλες; Λαγονικά μιλάμε. Όλο μυστικά είναι αυτές οι γυναίκες.

Ελπίζω να σε έπεισα, λοιπόν, για το ότι πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα της φυσικής τεστοστερόνης στο σώμα σου και, ως αποτέλεσμα, να παράγεις μεγαλύτερες ποσότητες ανδροσταδιενόνης (της φερομόνης που προσελκύει τις γυναίκες και μειώνει τις άμυνές τους).

Επίσης, αν φοράς μια κολώνια που περιέχει “hedione”, τότε θα τα γαμήσεις όλα… και όλες.

Όχι μόνο θα είναι πιο ελκυστική η μυρωδιά σου, αλλά θα συμπεριφέρεσαι και με τρόπο που είναι πιο ελκυστικός στα μάτια των γυναικών.

Η κολώνια, όμως, είναι ένας απ’ τους πολλούς τρόπους.

Εδώ έχουμε κι άλλους 87, αν σε ενδιαφέρει.

Τέλος πάντων, φίλε, πρέπει να μυρίζεις ωραία.

Βρες, λοιπόν, μια κολώνια που σου ταιριάζει και μην ξεχνάς να την φοράς κάθε μέρα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter