Ένα Υπερόπλο που Μαγνητίζει τις Γυναίκες

ena yperoplo pou magnitizei tis gynaikes new
«Κάθε άντρας είναι δημιούργημα της στολής του.»
— Ναπολέων Βοναπάρτης


Ένας απ’ τους πιο σίγουρους τρόπους για να αποκτήσεις επιρροή και να γίνεις πιο ελκυστικός είναι το να φοράς τα σωστά ρούχα.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ό,τι βλέπουν και είναι γρήγοροι στο να κρίνουν και να κάνουν υποθέσεις, με βάση τα ρούχα και την εμφάνιση και μόνο.

Ο πιλότος μιας αεροπορικής εταιρείας που φοράει στολή πιλότου θεωρείται ικανός, επαγγελματίας, έξυπνος και επιτυχημένος.

Ένας μαλάκας που φοράει την ίδια στολή πιλότου στις απόκριες πάλι θεωρείται απ’ τον κόσμο ικανός, επαγγελματίας, έξυπνος και επιτυχημένος.

Είτε σου αρέσει είτε όχι, λοιπόν, τα ρούχα παίζουν τεράστιο ρόλο.

Αν ξέρεις πώς να ντύνεσαι με στυλ, τότε έχεις ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο παιχνίδι.

Δεν μας πιστεύεις; Διάβασε παρακάτω και δες τι έδειξε μια ενδιαφέρουσα μελέτη που αναφέρεται στο βιβλίο “Adapting Minds” του David J. Buller.1Buller, D. J. (2005). Adapting minds: Evolutionary psychology and the persistent quest for human nature. MIT Press.

Οι επιστήμονες εξέτασαν το είδος της σχέσης που μια γυναίκα ήταν διατεθειμένη να έχει με έναν άντρα, ανάλογα με το είδος των ρούχων που φορούσε (τα ρούχα αυτά ήταν είτε «χαμηλού», είτε «μεσαίου», είτε «υψηλού» στάτους).

Το είδος της σχέσης που ήταν πρόθυμη να συνάψει η γυναίκα διαχωρίστηκε σε έξι διαφορετικές κατηγορίες:

 1. Καφές και συζήτηση
 2. Ραντεβού
 3. Μόνο σεξ
 4. Σοβαρή σχέση με προοπτικές γάμου
 5. Σεξουαλική και σοβαρή, με προοπτικές γάμου 
 6. Γάμος

Στόχος της έρευνας ήταν να εξεταστεί η επίδραση που είχαν τα ρούχα στις απαντήσεις των γυναικών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έλκονταν περισσότερο απ’ τον ίδιο άντρα όταν τα ρούχα σηματοδοτούσαν «υψηλό» στάτους.

Μέχρι στιγμής, δεν μας κάνει κάτι εντύπωση.

Ωστόσο, η μελέτη ανακάλυψε επίσης ότι οι γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να επιλέξουν τον άντρα και για τις έξι κατηγορίες εάν τα ρούχα του ήταν ρούχα που σηματοδοτούν «υψηλό» στάτους, σε αντίθεση με το «χαμηλό» ή το «κανονικό» στάτους.

Με άλλα λόγια, αν ψάχνεις για ξεπέτα, φόρα ρούχα που σηματοδοτούν υψηλό στάτους. Αν ψάχνεις για μια μακροχρόνια, σοβαρή σχέση, φόρα ρούχα που σηματοδοτούν υψηλό  στάτους. Βασικά, ό,τι κι αν ψάχνεις, φόρα ρούχα που σηματοδοτούν υψηλό στάτους.

ena yperoplo pou magnitizei tis gynaikes 2


Περαιτέρω έρευνες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες βρίσκουν τους καλοντυμένους άντρες πιο σέξι, πιο έξυπνους, επιτυχημένους, πιο δημοφιλείς και πιο ιδανικούς για σχέση.

Τα επιστημονικά αυτά ευρήματα μας δείχνουν ότι τα ρούχα κάνουν πραγματικά τεράστια διαφορά.

Οπότε, ο ευκολότερος τρόπος για να γίνεις άμεσα πιο ελκυστικός στις γυναίκες είναι να είσαι καλοντυμένος.

Παρόλα αυτά, αυτές οι πληροφορίες είναι άχρηστες αν δεν ξέρεις πώς να επιλέξεις τα σωστά ρούχα, για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου.

Πώς να διαλέξεις τα κατάλληλα ρούχα για σένα

Όταν επιλέγεις ρούχα που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο ελκυστικός, το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι τι είδους εικόνα θέλεις να προβάλλεις.

Αν είσαι ψιλονέρντ, είναι μαλακία να προσπαθήσεις να παίξεις μπάλα με λουκ μηχανόβιου.

Απ’ την άλλη, αν είσαι ροκάς, είναι μαλακία να πας να το παίξεις κυριλές.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να αναρωτιέσαι αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος εμφάνισης που ταιριάζει σε κάθε άντρα.

Ο κανόνας λέει ότι είναι πάντα καλύτερο να ντύνεσαι καλά (και είναι πάντα καλύτερο να ντύνεσαι υπερβολικά καλά παρά να ντύνεσαι για τον μπούτσο).

Μια επιστημονική μελέτη2Well Dressed Men Survey. (n.d.). Retrieved from https://www.keltonglobal.com/in-the-media/should-you-still-dress-to-impress-at-work/ που διεξήχθη απ’ την “Kelton Research” διαπίστωσε ότι οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες που ντύνονται καλά ως πιο σέξι, πιο έξυπνους και πιο επιτυχημένους.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον σε αυτήν την έρευνα ήταν ότι το 85% των γυναικών πίστευαν ότι ένας καλοντυμένος άνδρας ήταν πιο σέξι από έναν άνδρα με πολλά χρήματα. 

Το καλό ντύσιμο δείχνει ότι είσαι κοινωνικός και ότι έχεις κοινωνική ευφυΐα –δύο χαρακτηριστικά που ελκύουν τις γυναίκες.

Η μελέτη ανακάλυψε, επίσης, ότι τρεις στους τέσσερις άντρες ήταν κακοντυμένοι τις περισσότερες φορές –ένα απ’ τα πολλά τραγικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άντρες, τα υπόλοιπα τα αναλύουμε εδώ.

Φυσικά, είναι πιο άνετο να βολτάρεις με ένα άνετο φούτερ και μια φόρμα, αλλά πώς περιμένεις να ξεχωρίσεις όταν όλοι οι άλλοι μπαγλαμάδες είναι ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο;

Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να μετατρέψει ορδές αντρών σε φάσιο άικο, αλλά να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη σεξουαλική σου αξία στην αγορά και, ταυτόχρονα, να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη συνολική σου εμφάνιση, ώστε να γίνεις πιο ελκυστικός.

Και η σωστή επιλογή ρούχων είναι ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους, για να πετύχεις αυτούς τους στόχους.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να εξαφανίσεις απ’ την ντουλάπα σου όλα τα ρούχα που σε κάνουν να φαίνεσαι μη ελκυστικός.

Αν η ντουλάπα σου είναι γεμάτη με ρούχα που είναι είτε πολύ στενά είτε πολύ φαρδιά –κοινώς για τον πέοντα– μπορείς κάλλιστα να τα πετάξεις στα σκουπίδια, να τα κάψεις ή να τα δωρίσεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, επειδή αυτά τα ρούχα σκοτώνουν την εικόνα σου.

Το να φοράς εφαρμοστά ρούχα όπως πουκάμισα, σακάκια, παντελόνια και, ενίοτε κάνα κοστούμι, θα σε κάνει να δείχνεις επαγγελματίας και επιτυχημένος.

Και εκεί που κάποτε οι γυναίκες μετά βίας σε πρόσεχαν, η νέα σου εμφάνιση θα σε βάζει σταθερά στο γυναικείο ραντάρ.

Κι ένα απ’ τα πολλά μυστικά των γυναικών είναι ότι το ραντάρ τους δουλεύει όλη την ώρα, από απόσταση, σε υψηλές ταχύτητες και με μεγάλη ακρίβεια.

ena yperoplo pou magnitizei tis gynaikes 3


Το γαμάτο με τα σωστά, εφαρμοστά ρούχα είναι ότι λειτουργούν για όλους τους άντρες, ανεξάρτητα από το ύψος, το μέγεθος, την ηλικία και την εμφάνιση.

Είτε είσαι ροκάς γεμάτος τατουάζ είτε ψιλοσπασίκλας, ένα καλό κοστούμι ή ένα εφαρμοστό πουκάμισο θα βελτιώσει, χωρίς καμία αμφιβολία, την εμφάνισή σου.

Και ενώ μπορεί να διστάζεις να θυσιάσεις το άνετο ντύσιμό σου για κάτι πιο «επίσημο», πρέπει να σκεφτείς τα οφέλη του καλού ντυσίματος, όχι μόνο στις σχέσεις σου αλλά και στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή.

Όταν φτιάχνεις την γκαρνταρόμπα σου, η πρώτη σου προτεραιότητα είναι να βεβαιωθείς ότι τα ρούχα σου ταιριάζουν και δείχνουν καλά.

Τώρα, υπάρχουν αμέτρητες, σωστές πηγές απ’ τις οποίες μπορείς να πάρεις έμπνευση.

Σε ενθαρρύνω να μελετήσεις αυτές τις πηγές, για να πάρεις μια ιδέα του τι εστί σωστό αντρικό ντύσιμο.

(Αν σε ενδιαφέρει, έχουμε κάνει ολόκληρο online σεμινάριο για το αντρικό ντύσιμο στην πλατφόρμα μας.)

Και όταν πας να δοκιμάσεις ρούχα, μην μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις κάτι μόνο και μόνο επειδή «νομίζεις» ότι θα σου πηγαίνει ή επειδή είναι σε έκπτωση.

Τα ρούχα σου πρέπει να σου ταιριάζουν απ’ όλες τις απόψεις.

Επειδή ένα ρούχο φαίνεται καλό στο ράφι, δεν σημαίνει ότι θα σου ταιριάζει ή ότι θα σου πηγαίνει.

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στη μόδα είναι να ξεκινήσετε εστιάζοντας στα θεμελιώδη στοιχεία του αντρικού στυλ.

Σε αυτή την περίπτωση, τα κοστούμια, τα επίσημα πουκάμισα και τα εφαρμοστά πουκάμισα δείχνουν γαμάτα σχεδόν σε κάθε άντρα που είναι σε φόρμα.

Μόλις νιώσεις άνετα με αυτά τα ρούχα και έχεις αναπτύξει την ικανότητα να διακρίνεις τι σου ταιριάζει και τι όχι, μπορείς να επεκταθείς σε άλλους τομείς της μόδας για να εμπλουτίσεις την γκαρνταρόμπα σου και να της δώσεις περισσότερο βάθος.

Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς τη δύναμη του καλού ντυσίματος, γιατί ένας καλοντυμένος άντρας είναι πάντα ένας ελκυστικός άντρας.

Τι κερδίζεις αν είσαι καλοντυμένος

Μερικά απ’ τα πλεονεκτήματα του καλού αντρικού ντυσίματος είναι τα εξής:

 • Θα φαίνεσαι επιτυχημένος.
 • Οι γυναίκες θα σε προσέχουν.
 • Θα σε θεωρούν πιο ελκυστικό.
 • Θα κάνεις καλή πρώτη εντύπωση.
 • Θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
 • Θα έχεις άμεσο σεβασμό απ’ τους άλλους.
 • Θα συμπεριφέρεσαι με πιο ελκυστικό τρόπο.
 • Οι γυναίκες θα ενδιαφέρονται περισσότερο για σένα.

Όπως βλέπεις, τα οφέλη είναι απτά και πραγματικά και η ανανεωμένη αίσθηση του στυλ σου θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι γυναίκες και ο κόσμος γύρω σου.

Ένα απ’ τα βασικά πράγματα που λέμε και στο βιβλίο μας είναι ότι πρέπει να βγεις απ’ τη ζώνη άνεσής σου.

Αν μπορείς να το κάνεις αυτό σε μόνιμη βάση, θα τα γαμήσεις όλα.

ena yperoplo pou magnitizei tis gynaikes 4


Παρόλα αυτά, προτού σκεφτείς να κάνεις περαιτέρω αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ορισμένα τραγικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άντρες και σκοτώνουν την ερωτική έλξη.

 • Φοράνε μόνο αθλητικά ρούχα.
 • Φοράνε ρούχα που είναι τέρμα στενά.
 • Φοράνε ρούχα που είναι τέρμα φαρδιά.
 • Φοράνε κακούς χρωματικούς συνδυασμούς.
 • Κλείνουν όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου σου.
 • Φοράνε ρούχα που δεν σου ταιριάζουν καθόλου.
 • Φοράνε ρούχα με μεγάλα λογότυπα και συνθήματα.

Αν μπορέσεις να αποφύγεις αυτά τα τραγικά λάθη, όχι μόνο θα βελτιώσεις την εικόνα σου, αλλά θα αρχίσεις να δημιουργείς και μια ισχυρή πρώτη εντύπωση.

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να μην συγχέεις το “peacocking” –το να τραβάς δηλαδή τα βλέμματα φορώντας υπερβολικά ρούχα– με το να είσαι μοντέρνος και κομψός.

Ο άνδρας που το παίζει παγώνι (ντύνεται υπερβολικά ή επιδεικτικά για να τραβήξει την προσοχή) θέτει τον εαυτό του σε σοβαρό κίνδυνο: όχι μόνο τραβάει τη λάθος προσοχή, αλλά φαίνεται και γελοίος ταυτόχρονα.

Το “peacocking” δεν είναι μόνο γελοίο, αλλά κάνει έναν άντρα να φαίνεται απελπισμένος.

Να θυμάσαι, λοιπόν, ότι δεν χρειάζονται υπερβολές στο ντύσιμο.

Η διακριτική γοητεία και η κομψότητα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

Ποια είναι τα πιο ελκυστικά χρώματα

Δεν είναι όλα τα χρώματα το ίδιο και δεν έχουν όλα το ίδιο αντίκτυπο στην ερωτική έλξη.

Είναι σημαντικό να ξέρεις ποια χρώματα βρίσκουν ελκυστικά οι γυναίκες, όταν πρόκειται να δημιουργήσεις μια γαμάτη πρώτη εντύπωση και να επιλέξεις τα κατάλληλα ρούχα για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου.

Μια επιστημονική έρευνα3Elliot, A. J., Niesta Kayser, D., Greitemeyer, T., Lichtenfeld, S., Gramzow, R. H., Maier, M. A., & Liu, H. (2010). Red, rank, and romance in women viewing men. Journal of Experimental Psychology: General, 139(3), 399-417. doi:10.1037/a0019689 που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Experimental Psychology” έδειξε ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο απ’ το κόκκινο χρώμα.

Το κόκκινο είναι σύμβολο εξουσίας απ’ τη ρωμαϊκή εποχή: οι πιο ισχυροί άντρες στην αρχαία Ρώμη ήταν γνωστοί ως Coccinati –που σημαίνει «αυτοί που φορούν κόκκινο».

Το να έχεις κόκκινα πουκάμισα, γραβάτες και κασκόλ στην γκαρνταρόμπα σου είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει την εμφάνισή σου και θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις απ’ την μάζα, καθώς γυναίκες από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Κίνα αξιολόγησαν τους άντρες ως πιο ελκυστικούς όταν φορούσαν κόκκινα.

ena yperoplo pou magnitizei tis gynaikes 5


Μια άλλη έρευνα4Roberts, S. C., Owen, R. C., & Havlicek, J. (2010). Distinguishing between Perceiver and Wearer Effects in Clothing Color-Associated Attributions. Evolutionary Psychology, 8(3), 147470491000800. doi:10.1177/147470491000800304 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Evolutionary Psychology” εξέτασε λεπτομερέστερα την επίδραση του χρώματος στην ερωτική έλξη.

Για άλλη μια φορά, το κόκκινο χρώμα βρέθηκε να είναι το πιο ελκυστικό χρώμα μαζί με το μαύρο.

Ο λόγος για τον οποίο τα χρώματα αυτά είναι τόσο δημοφιλή, ωστόσο, παραμένει μυστήριο.

Βέβαια, οι ερευνητές της μελέτης υπέθεσαν ότι το κόκκινο και το μαύρο είναι χρώματα που δείχνουν ωραία στους περισσότερους ανθρώπους και ότι τα χρώματα αυτά ενδεχομένως να έχουν κάποια εξελικτική σημασία, προσδίδοντας μεγαλύτερη αρρενωπότητα και δύναμη σε αυτόν που τα φοράει.

Η ίδια μελέτη ανακάλυψε επίσης ότι οι γυναίκες βρήκαν τα ακόλουθα χρώματα τα πιο ελκυστικά (κατά σειρά προτίμησης): κόκκινο, μαύρο, μπλε, πράσινο, κίτρινο και λευκό.

Όταν επιλέγεις τα κατάλληλα ρούχα, η επιλογή των σωστών χρωμάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβεις υπόψιν.

Απ’ τη στιγμή που παίρνεις τον έλεγχο της εμφάνισής σου, ξεχωρίζεις αμέσως, γιατί ένας καλοντυμένος άνθρωπος δεν είναι μόνο σωματικά ελκυστικός αλλά και ψυχολογικά ελκυστικός.

Φίλε, πρέπει να μάθεις να ντύνεσαι καλά –τέλος.

Απλά κάν’ το και θα μας θυμηθείς, όταν αρχίσεις να δέχεσαι ματιές απ’ τις ωραίες γυναίκες που θέλεις να σφίξεις.

Το ντύσιμο, όμως, σου εξασφαλίζει απλά το πρώτο εισιτήριο.

Για να πας στην επόμενη πίστα, θα χρειαστείς γνώσεις και δεξιότητες, γιατί χωρίς αυτές το έργο δεν θα πάει πολύ μακριά.

Ρίξε μια ματιά εδώ που στα έχουμε βάλει όλα πακέτο.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter