Γιατί οι γυναίκες φοβούνται το… φίκι-φίκι

Οι γυναίκες είναι υπέροχα πλάσματα, αλλά ταυτόχρονα είναι και υπέροχα περίπλοκες.

Πολλές φορές δυσκολεύεσαι να τις καταλάβεις. Γιατί όντως είναι δύσκολο. Και άλλες φορές, τότε που φτάνεις στο Αμήν, λες πως μπορεί να είναι και ακατόρθωτο.

Ο μέσος άντρας είναι ένας τεμπέλης του κερατά που βαριέται. Προτιμάει εύκολες και γρήγορες λύσεις και δεν δουλεύει αρκετά για να γίνει καλύτερος. Και επειδή βαριέται, δεν κάνει καν επανάληψη σε όσα μαθαίνει. Η επανάληψη, όμως, είναι η μάνα της μάθησης. Και επειδή αγαπάμε τις μανάδες, θα την κάνουμε παρέα. 

Σημαντικό μέρος της επιτυχίας μιας προσέγγισης οφείλεται στην κατανόηση.

Πρέπει να καταλαβαίνεις πού μιλάς, όταν πηγαίνεις να μιλήσεις. Σίγουρα θα πας κουβά αν ξεκινήσεις με ένα σιχαμερό «τι κάνεις κούκλα;» ή με ένα άκυρο «πού είναι η τάδε καφετέρια;». Πρέπει να παίξεις διαφορετικά το παιχνίδι του φλερτ.

Οι γυναίκες θέλουν ειδικούς χειρισμούς. Και για να αποκτήσεις αυτούς τους ειδικούς χειρισμούς χρειάζεται να κατανοήσεις τη γυναικεία οπτική. Και για να κατανοήσεις τη γυναικεία οπτική, χρειάζεσαι τη σωστή γνώση.

Στα τελευταία newsletters, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια. Με σύμμαχο την επιστήμη, προσπαθούμε να σου δείξουμε πώς είναι να είσαι γυναίκα. Και καταλήξαμε στο ότι είναι πρακτικά δύσκολο για έναν άντρα να καταλάβει. Πολύ απλά επειδή δεν μπορεί ένας άντρας να δει τον κόσμο όπως τον βλέπει μια γυναίκα. Και αυτό επηρεάζει άπειρα πράγματα.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες γύρω σου έχουν δεχτεί άπειρο φλερτ.

Το περισσότερο φλερτ που δέχτηκαν ήταν αποτυχημένο, απρεπές ή απλά τέρμα ενοχλητικό. Ξεκινήσαμε λέγοντας πως ένα τεράστιο λάθος των αντρών, είναι το ότι βλέπουν τις γυναίκες σαν αντικείμενα. Και είπαμε πως ίσως ΚΑΙ για αυτό οι ίδιες βλέπουν όλους τους άντρες σαν μαλάκες.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι πως οι γυναίκες είναι φυσικά ευάλωτες και το γνωρίζουν.

Την ίδια στιγμή, όσο ευάλωτες κι αν είναι, άλλο τόσο όμορφες είναι. Κάτι που επίσης γνωρίζουν. Εσύ, όμως, δεν πρέπει να επικεντρώνεσαι σε αυτό, γιατί αυτό κάνει η μάζα και αποτυγχάνει. Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορεί να μην είσαι ο τύπος της και πρέπει να είσαι εντάξει με αυτό.

Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι οι φόβοι των γυναικών γύρω απ’ την φήμη τους.

Φοβούνται ότι ένας άντρας μπορεί να διαδώσει ψευδείς φήμες για εκείνες –γιατί είναι μαλάκας. Φοβούνται ότι μπορεί να τις κακοποιήσει –γιατί είναι μεγάλος μαλάκας. Φοβούνται ότι μπορεί να κάνει κακό στο κοινωνικό της status –γιατί στον έξω κόσμο περνιέται για μαλάκας. 

Όμως, οι φόβοι μιας γυναίκας δεν σταματούν εκεί.

Το χειρότερο είναι πως ίσως δεν φοβάται άδικα τους άντρες. Όταν είσαι γυναίκα, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι στις συναναστροφές σου με τους άντρες. Πολύ απλά επειδή οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν σε άπειρα πράγματα.

Μιας που είπαμε «εγκυμονούν», η εγκυμοσύνη είναι η βασικότερη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. Και διαφοροποιεί όχι μόνο τους άντρες από τις γυναίκες. Διαφοροποιεί τον σκύλο από την σκύλα, τον γάτο από την γάτα, ή το γουρούνι από την γουρουνίτσα. Πολλές από τις διαφορές στις στρατηγικές ζευγαρώματος μεταξύ των δύο φύλων, απορρέουν ακριβώς από αυτήν την πρώτη και σημαντική διαφορά. 

Η εγκυμοσύνη είναι ένα περίπλοκο ζήτημα για τις νέες κοπέλες.

Μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μιας γυναίκας, είναι να έρθει η στιγμή που θα βρει τον ιδανικό σύντροφο και θα κάνει μαζί του οικογένεια. Την ίδια στιγμή, όμως, η εγκυμοσύνη αποτελεί και έναν τεράστιο φόβο. Γιατί πολλές γυναίκες θέλουν μία εγκυμοσύνη, αλλά σχεδόν καμία δεν θέλει μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. 

Ένα μωρό που θα ‘ρθει στη ζωή της από το πουθενά, μπορεί να καταστρέψει την καριέρα της –γιατί ναι, υπάρχουν και τέτοιοι εργοδότες. Μπορεί να ντροπιάσει την οικογένειά της –γιατί ναι, νοιάζονται ακόμη για το τι θα πούνε οι άλλοι. Μπορεί να μειώσει την αξία της ίδιας ως συντρόφου –γιατί έτσι πάει στην σεξουαλική αγορά εκεί έξω.

Πολλές ανθρωπολογικές μελέτες συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα.

Όταν σε μια κοινωνία κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ο πατέρας εγκαταλείπει την μητέρα, η πιθανότητα να επιβιώσει το μωρό μειώνεται δραματικά. Αυτό είναι ένα τεράστιο κόστος για την μητέρα και γι’ αυτό η κάθε γυναίκα δεν ψάχνει απλά σεξουαλικό σύντροφο ή γκόμενο για να περνάει καλά. Έχει εξελιχθεί να έχει ένα ραντάρ αναζήτησης και εύρεσης του πατέρα των παιδιών της.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη.

Η ύπαρξη ενός παιδιού και η αφοσίωση που πρέπει να δείξει σε αυτό η μάνα του, μειώνει εξαιρετικά την ελκυστικότητά της προς τους άντρες που πρόκειται να συναντήσει στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άντρες που θα δέχονταν να γίνουν θετοί πατεράδες του παιδιού ενός άλλου είναι πολύ λίγοι. Και αυτό το γνωρίζει η κάθε μάνα που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί.

Οι γυναίκες μένουν έγκυες από πάντα. Τα αξιόπιστα προφυλακτικά δημιουργήθηκαν περίπου το 1855. Το αντισυλληπτικό χάπι βγήκε σε κυκλοφορία το 1960. Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, αλλά μάλλον όχι αρκετά, για να κάνουν πολλούς άντρες να καταλάβουν κάποια απλά και βασικά πράγματα.

Για παράδειγμα, να επαναπροσδιορίσουν τις προτιμήσεις τους στο σεξ και να φοράνε καπότες. Γιατί θεωρητικά, αν το έκαναν, θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερο περιστασιακό σεξ, χωρίς να γίνονται πατεράδες παιδιών, τη στιγμή που οι ίδιοι είναι ακόμη πιο ανόητοι από ένα παιδί.

The last, but not least: ΣΜΝ! Σκέψου ότι υπάρχουν γυναίκες που ολοκληρώνουν το λύκειο, ή το πανεπιστήμιο, ή που βρίσκονται στη φάση της νεαρής ενηλικίωσης και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από την απειλή της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Ναι, το λέμε αυτό γιατί αν δεις τα γραφήματα των αμβλώσεων στην χώρα μας, θα δεις ότι η έκτρωση πάει σύννεφο.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι γνωρίζεις ένα κορίτσι. Και το κορίτσι αυτό, δεν έγινε μάνα πριν το αποφασίσει. Και σίγουρα αυτή είναι μια πρώτη επιτυχία. Πρέπει, όμως, να συνεχίσει να προσέχει γιατί τα απρόσκλητα βρέφη που έρχονται με φόρα κατά πάνω της, δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει να αποκρούσει.

Υπάρχουν ένα κάρο σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που έχουν αράξει πάνω στο πουλί του μέσου άντρα που δεν βάζει καπότα. Και επειδή βαρέθηκαν τη «χερσόνησό» του, λένε να δούνε τι παίζει και στον «κόλπο» της. Και μπορεί τα πράγματα να μην γίνουν ακριβώς έτσι. Ωστόσο, εντελώς ασυνείδητα, ακριβώς έτσι νομίζει ένα κορίτσι πως θα γίνουν.

Η αλήθεια είναι πως τα ΣΜΝ, όπως η γονόρροια, ο έρπης των γεννητικών οργάνων ή τα κονδυλώματα προτιμούν όντως τις γυναίκες.

Είναι πολύ πιο εύκολο για τους ιούς ή τα βακτήρια να πάνε από το πουλί ενός άντρα στον κόλπο μιας γυναίακς, παρά το αντίστροφο. Ακόμη και αν είναι μάγκας και χρησιμοποιεί πάντοτε προφυλακτικό, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι. Γιατί το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει, ή να γλιστρήσει ή να είναι τόσο προικισμένος άρχοντας που να μην τον καλύπτει.

Αν, λοιπόν, ένας άντρας έχει κάποια πληγή ή κονδυλώματα στη βάση του πουλιού του, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να μολύνει τη σεξουαλική σου σύντροφο. 

Το να κολλήσει ένας άντρας κάποιο ΣΜΝ είναι συνήθως μια προσωρινή ταλαιπωρία. Για μια γυναίκα, όμως, είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ όσο μπορεί να νομίζεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να προκαλέσει στειρότητα ή να μολυνθεί το βρέφος κατά τη γέννηση.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: Οι εν λόγω ιοί και τα βακτήρια παίζουν all in, όταν έρθουν σε επαφή με ένα γυναικείο σώμα. 

Δεν πρέπει, λοιπόν, να σου προκαλεί εντύπωση το ότι μια γυναίκα διστάζει να κάνει one-night-stand ή παρτούζα ή κάτι τρελό που κάνουν στις τσόντες. Πολύ απλά δεν ψήνεται, γιατί όλοι αυτοί οι φόβοι την κάνουν να νιώθει μια υποσυνείδητη σεξουαλική αποστροφή. Σκέφτεται «αφού δεν το ευχαριστιέμαι και είναι πιθανόν να φύγω με χλαμύδια, τότε γιατί να το κάνω;», οπότε το αποκλείει για λόγους υγιεινής. 

Απ’ την άλλη, ο μέσος άντρας υποτιμά την υγιεινή.

Μπορεί να είναι ο πιο ωραίος άντρας του κόσμου, αλλά όταν την πλησιάζει εκείνη να σκέφτεται ότι μυρίζεις χειρότερα από δημόσια τουαλέτα. Αυτό την κάνει να κρατήσει αποστάσεις. Αν, όμως, σε πλησιάσει εκείνη, μην φοβηθείς –να σε μυρίσει θέλει.

Την νοιάζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις το πώς μυρίζεις.

Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική για μια γυναίκα. Γιατί όλα τα θηλαστικά απελευθερώνουν φερομόνες, προκειμένου να προκαλέσουν συγκεκριμένες αντιδράσεις στα υπόλοιπα θηλαστικά. Βέβαια, αν ένας άντρας είναι αρνητής μπάνιου, το μόνο σίγουρο είναι ότι απελευθερώνει μόνο βρώμα. Και ότι οι φερομόνες του, είναι εγκλωβισμένες κάτω από ένα παχύ στρώμα μπίχλας.

Οπότε, εν ολίγοις, αν το καλοσκεφτείς, δεν έχεις να κάνεις και πολλά: μπάνιο, αποσμητικό, άρωμα, καπότες και ανάληψη ευθυνών. Το ‘χεις;

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter