Γιατί οι Πολύ Έξυπνοι Άντρες Αποτυγχάνουν με τις Γυναίκες

γιατι οι εξυπνοι αντρες αποτυγχανουν με τις γυναικες

Όλοι μας τα έχουμε περάσει: γνωρίζουμε κάποια γυναίκα, μας αρέσει, νιώθουμε ότι επικοινωνούμε, κι εκεί που πιστεύουμε πως όλα πάνε καλά και κατά πάσα πιθανότητα η βραδιά θα καταλήξει με χαλαρό κρασάκι στο σπίτι κι οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει, βρισκόμαστε παρατημένοι στα κρύα του λουτρού. Και η ερώτηση είναι: τυχαίο;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό το σενάριο το έχουν βιώσει λίγο-πολύ όλοι οι άντρες.

Αυτού του είδους η απόρριψη βασανίζει επί χρόνια όλους αυτούς που ψάχνουν είτε απλά να περάσουν καλά το βράδυ τους, είτε την ιδανική σχέση. Το περίεργο είναι ότι το παθαίνουν ακόμα περισσότερο αυτοί που τα καταφέρνουν απίστευτα καλά σε άλλους τομείς της ζωής τους, όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Μάλιστα, οι περισσότεροι άντρες που είναι υπερβολικά έξυπνοι είναι και αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις γυναίκες. Παρ’ όλο που το μυαλό τους κόβει σαν ξυράφι, κάτι γίνεται και όταν πλησιάζουν μια γυναίκα όλα καταρρέουν σαν πυργάκι από άμμο. Πόσες φορές έχετε σκεφτεί «Αφού είμαι υπερβολικά έξυπνος, γιατί δεν έχω επιτυχία με τις γυναίκες;»

Απ’ ότι φαίνεται φίλε μου, το πανέξυπνο μυαλό σου, δυστυχώς, όσον αφορά τις γυναίκες ίσως δεν είναι και τόσο χρήσιμο. Υπάρχουν κάποια θέματα-κλειδιά που όταν πρόκειται για τις γυναίκες και την σχέση σου με αυτές, η μοναδική σου ευφυΐα μπορεί να αποδειχτεί άχρηστη ή ακόμα και επιζήμια. Και τώρα θα σκεφτείς «γίνεται να βλάψει η εξυπνάδα;». Και όμως, γίνεται.

Αλλά ας τα πάρουμε απ’ την αρχή.

Οι έξυπνοι άντρες έχουν ένα μεγάλο όπλο, που ταυτόχρονα όμως μπορεί να αποτελέσει και  το μεγάλο τους μειονέκτημα: ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.

Μάλιστα, έχουν δίκιο τόσες πολλές φορές, που το έχουν συνηθίσει και το θεωρούν αυτονόητο. Αν, λοιπόν, τύχει κάποια φορά να έχουν άδικο, τα παρατάνε και φεύγουν τρέχοντας. Ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα βρουν κάτι άλλο στο οποίο θα έχουν και πάλι δίκιο.

Παράλληλα με αυτό, οι ευφυείς άντρες θέλουν να είναι οι ειδικοί σε όλα. Ακόμα και σε πράγματα για τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα, αδυνατούν να παραδεχτούν ότι είναι αρχάριοι και χρειάζονται βοήθεια. Τρελαίνονται και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να φανούν αδύναμοι ή να τα κάνουν μαντάρα. Αποτέλεσμα;

Όταν πρόκειται για τις γυναίκες, και υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουν ή δεν κάνουν σωστά, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να παραδεχτούν την αδυναμία τους, και ακόμα περισσότερο αποφεύγουν να ζητήσουν βοήθεια. Αντί να πουν «Λοιπόν ξέρεις κάτι; Δεν έχω ιδέα πώς να λειτουργήσω με τις γυναίκες, είχα και μερικές αποτυχίες στην σειρά, επομένως κάπου κάνω λάθος και χρειάζομαι βοήθεια», επιμένουν στην ξεροκεφαλιά τους ότι είναι σε όλα τέλειοι και ότι έχουν πάντα δίκιο.

Μετά από μερικές αποτυχίες στα ραντεβού και τις σχέσεις τους, και πιστεύοντας ότι είναι σωστοί σε όλα και δεν κάνουν ποτέ λάθη, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για το όλο θέμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. Κι επειδή ως γνωστόν δεν τους αρέσει να είναι αρχάριοι σε τίποτα, αρνούνται να κάτσουν να μάθουν και το παρατάνε τελείως.

Θες να είσαι καλός με τις γυναίκες; Σταμάτα να είσαι ξεροκέφαλος και ξερόλας!

Επίσης, οι περισσότεροι έξυπνοι άντρες τα βρίσκουν μπαστούνια όσον αφορά τις γυναίκες λόγω έλλειψης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Κοίταξε φίλε μου, ας είμαστε ειλικρινείς. Κανένας άνθρωπος στην γη, όσο έξυπνος και να είναι, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ζωή του αν όλοι τον αντιπαθούν. Να σου πω και άλλο ένα μυστικό; Οι έξυπνοι άντρες είναι υπερόπτες. Αρνούνται να παραδεχτούν ότι μια έξυπνη απάντηση μπορεί να προέρχεται από κάποιον πιο «βλάκα» από αυτούς, κι έτσι απορρίπτουν οποιαδήποτε ιδέα προτείνει ένα «εμφανώς λιγότερο ευφυές άτομο» πριν καν την δοκιμάσουν.

Απ’ την μια, λοιπόν, θεωρούν ότι οι κοινωνικές δεξιότητες είναι για κατώτερα όντα που έχουν την ανάγκη να παίζουν παιχνιδάκια, και ότι φυσικά δεν αξίζει να αφιερώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να τις μάθουν, και απ’ την άλλη, ακόμα κι αν βλέπουν άντρες να ρίχνουν τις γυναίκες με αυτές, το υποτιμούν, γιατί αυτοί έχουν μικρότερη ευφυΐα απ’ τους ίδιους.

Σκεφτείτε το λίγο όμως.

Αν σου χαλάσει το αμάξι θα το πας στον γιατρό να σου το φτιάξει γιατί «είναι πιο έξυπνος»; Προφανώς όχι! Θα το πας στον μηχανικό γιατί είναι ειδικός. Ακούγεται γελοίο, έτσι; Μήπως, λοιπόν, πρέπει να βάλεις τις αλαζονείες στην άκρη και να αρχίσεις να παίρνεις μαθήματα απ’ τους «βλάκες», που όμως έχουν επιτυχία στις γυναίκες;

Ένας ακόμη λόγος που αποτυγχάνουν οι έξυπνοι άντρες

Ένα άλλο θέμα που απομακρύνει τους υπερβολικά έξυπνους άντρες απ’ το πολυπόθητο έπαθλο είναι η τετραγωνισμένη λογική των έξυπνων αντρών τους κάνει να ψάχνουν συνεχώς πληροφορίες για όλα. Μάλιστα, οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ είναι η εύκολη απάντηση για όλα τα προβλήματα. Με το που κολλήσει κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή θα ψάξουν ό, τι πληροφορία υπάρχει στο διαδίκτυο προκειμένου να το φτιάξουν.

Όμως, όταν έχετε ένα πρόβλημα που είναι συναισθηματικής ή σωματικής φύσης, το να διαβάσετε πέντε εκατομμύρια θεωρίες γύρω από αυτό μάλλον δεν θα σας βοηθήσει και πάρα πολύ. Γιατί; Γιατί όταν θα είστε ραντεβού με την γυναίκα και θα σας πειράξει για να δει αν «τσιμπάτε», δεν θα μπορείτε να ανατρέξετε σε όλα αυτά που έχετε μάθει και να δείτε ποια τεχνική είναι καλύτερη για να απαντήσετε ή ποιος είναι ο ορισμός αυτού που έκανε. Η πετυχημένη αλληλεπίδραση με τις γυναίκες μαθαίνεται στην πράξη και όχι στα βιβλία.

Όση περισσότερη εμπειρία αποκτάτε με το αντικείμενο, τόσο καλύτεροι γίνεστε σε αυτό. Νόμος.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο σημαντικό. Οι υπερβολικά έξυπνοι άντρες επικεντρώνονται στην λογική και όχι στο συναίσθημα. Που είναι το κακό σε αυτό; Οι γυναίκες είναι απ’ την φύση τους συναισθηματικά όντα. Με άλλα λόγια, ΔΕΝ ΕΛΚΥΟΝΤΑΙ απ’ τους άντρες που τις κάνουν να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, αλλά απ’ αυτούς που τις κάνουν να ΝΙΩΘΟΥΝ.

Τι κάνουν όμως οι περισσότεροι ευφυείς άντρες όταν γνωρίζουν μια γυναίκα; Ανοίγουν μια συζήτηση βασισμένη στην λογική.

Ξεκινάνε να μιλάνε για τα πολιτικά, για την δουλειά, για τον καιρό, αντί να τις ρωτήσουν πως ΕΝΙΩΣΑΝ που μάλωσαν με μια φίλη τους ή που πήραν προαγωγή. Στην πραγματικότητα, μπορούν να τις ρωτήσουν για οποιοδήποτε πράγμα αρκεί να έχει σχέση με το «πώς ένιωσαν». Να το πούμε και αλλιώς: Όταν αρχίζετε μια λογική συζήτηση με μια γυναίκα που μόλις γνωρίσατε είναι σαν να βγάζετε έξω μια πινακίδα ΝΕΟΝ που λέει «είμαι άσχετος με τις γυναίκες» και να την καρφώνετε στο κεφάλι σας. Λέτε να δουλεύει;

Επιπροσθέτως, η δύναμη ενός έξυπνου άντρα είναι το μυαλό του. Η αδυναμία του είναι συνήθως τα συναισθήματά του. Οι έξυπνοι άντρες συχνά ακινητοποιούνται απ’ τα συναισθήματά τους, είτε είναι φόβος είτε ενθουσιασμός, και δυσκολεύονται να τα αντιμετωπίσουν.

Το καλό όμως είναι ότι όλοι οι άντρες μπορούν να μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους. Ακόμα κι όταν νιώθουν αυτόν τον ατελείωτο φόβο που θέλει να τους τραβήξει πίσω ή να τους κάνει να θέλουν να το βάλουν στα πόδια, μπορούν να παλέψουν με τα συναισθήματά τους και να μάθουν να τα βάζουν στην άκρη. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο στην αρχή και θα χρειαστεί προσπάθεια και χρόνο, αλλά κάθε έξυπνος άντρας ξέρει ότι οτιδήποτε θέλει να κατακτήσει στην ζωή του χρειάζεται και τον αντίστοιχο κόπο.

Αναμφίβολα, το κοφτερό μυαλό των ευφυών αντρών τους δίνει πολλά προβαδίσματα σε πολλούς τομείς της ζωής τους σε σχέση με τον μέσο άντρα. Παρ’ όλο όμως που είναι πολύ καλοί στο να καταλαβαίνουν τα πράγματα, δεν μπορούν να καταλάβουν τις γυναίκες.

Αντίθετα, πολλοί άντρες που δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι μοιάζει να έχουν μια φυσική άνεση με το αντίθετο φύλο. Τις καταλαβαίνουν πολύ καλά, ξέρουν να τις χειρίζονται, τις κάνουν να τους κυνηγάνε, και πάντα μοιάζουν να ελκύουν οποιοδήποτε θηλυκό υπάρχει γύρω τους. Επομένως, το να έχει κάποιος επιτυχία στις γυναίκες δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ’ την λογική.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο, όπως είναι οι κοινωνικές δεξιότητες, η διάθεση για συνεργασία, το να είναι κάποιος ευχάριστος και να δείχνει ότι νοιάζεται. Μπορεί λοιπόν κάποιος να μην είναι καθόλου έξυπνος και να είναι πάρα πολύ καλός με τις γυναίκες, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και πολύ έξυπνος και πολύ καλός με τις γυναίκες.

Σίγουρα, οι τελευταίες δεν είναι τελείως απρόσιτες και αδύνατον να τις καταλάβει κανείς, αλλά χρειάζεται μεγάλος προσωπικός και εσωτερικός αγώνας για να ξεφορτωθεί κανείς όλες αυτές τις συνήθειες που απωθούσαν τα θηλυκά από κοντά του και να καταφέρει να γίνει πραγματικά άνετος και «ειδικός» με οποιαδήποτε γυναίκα συναντάει στον δρόμο του. Στο τέλος τέλος, όλα από μας εξαρτώνται.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter