5 Κύρια Σημάδια που Δείχνουν ότι μια Γυναίκα σε Γουστάρει και σε Θέλει

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχα ποτέ ήταν το να κατανοήσω τα ερωτικά σημάδια μιας γυναίκας.

Το συγκεκριμένο άρθρο αμφισβητεί τον φίλο σου που έχει να σταυρώσει ένα δυνατό κομμάτι από το 2013 και έχει την γνωστή καραμέλα του «όλα είναι θέμα τύχης».

Το κομμάτι της έλξης μεταξύ του αντρικού και του γυναικείου φύλου όχι μόνο δεν είναι θέμα τύχης, αλλά έχει στάνταρ βήματα.

Πολλοί από εμάς έχουμε στο μυαλό μας το ιδανικό γυναικείο φλερτ: μια κοπέλα να έρχεται δίπλα μας και να μας ψιθυρίζει «πάμε να φύγουμε».

Συγγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά δεν είσαι ούτε ο Will Smith, ούτε ο Leonardo DiCaprio.

Το ίδιο το γυναικείο φλερτ αποτελείται από ερωτικά σημάδια που όλοι μας έχουμε παρατηρήσει, αλλά δεν ήμασταν αρκετά ξύπνιοι να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ.

Καθώς βρισκόμουν σε μια συζήτηση μεταξύ των λεγόμενων «αντρών παλαιάς κοπής», έμαθα κάποιες από τις κυριότερες εκφράσεις αντρικού φλερτ που υπήρχαν πριν από την δεκαετία του ‘90.

Πέρα από το θάρρος που είχαν τότε οι άντρες, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στον τρόπο που εκφράζει το ενδιαφέρον του ένας άντρας.

Οι περισσότεροι από εμάς θα πέσουν με τα μούτρα πάνω στις γυναίκες και οι γυναίκες θα σκεφτούν την κάθε τους λέξη και την κάθε τους κίνηση, πριν δείξουν οποιοδήποτε σημάδι ενδιαφέροντος.

Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτοπεποίθησης που έχουμε οι άντρες (δικαίως), αφού όλοι έχουμε μάθει να ακούμε πόσο όμορφοι είμαστε μόνο από την μάνα μας.

Η αλήθεια είναι πως μία γυναίκα δεν θα σου πει ποτέ ότι της αρέσεις ευθέως: 9/10 φορές ο άντρας είναι αυτός που θα εκφράσει πρώτος το ενδιαφέρον του, ενώ η γυναίκα θα το κάνει με έμμεσος τους τρόπους… αν το κάνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό βασίζεται στις βασικές διαφορές αντρών και γυναικών.

Και παρά το γεγονός ότι δεν έχεις τη δύναμη να αντιστρέψεις την ανθρώπινη φύση, μετά από αυτό το άρθρο να είσαι σίγουρος ότι θα κατέχεις την ικανότητα να καταλάβεις πως λειτουργεί το γυναικείο φλερτ και ποια είναι τα 5 βασικά σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα σε θέλει.

1. Εγγύτητα

Ξεκινάμε με το πρώτο σημάδι, το οποίο δεν έχει σχέση ούτε με τη λεκτική έκφραση της γυναίκας αλλά ούτε και με τον τρόπο που σε κοιτάει ή σε ακουμπάει.

Έχει να κάνει ξεκάθαρα με το που βρίσκεται μία γυναίκα όταν είναι στον ίδιο χώρο με εσένα.

Μπορεί πολλές φορές να μην το έχεις καταλάβει και να σου περνάει απαρατήρητο, αλλά η εγγύτητα είναι ένα φαινόμενο που δείχνει εάν η κοπέλα ενδιαφέρεται για σένα.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι μια κοπέλα να βρίσκεται δίπλα σου χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Μπορεί να μην έχετε ξεκινήσει τη συζήτηση καν κι εσύ να μιλάς με τους φίλους σου για το στοίχημα που έχασες στο ντέρμπι της Β’ Γαλλίας.

Οπότε, πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Μία γυναίκα που θέλει να μειώσει την απόσταση μεταξύ σας ούτε θέλει να σε δει να φλερτάρεις με άλλες κοπέλες ούτε να μάθει γιατί έπαιξες Χ τον αγώνα Σοσό – Τουλούζ.

Το ότι έρχεται κοντά σου μπορεί να σημαίνει πως απλά ότι θέλει να έχει κάποια επαφή μαζί σου και ελκύεται απ’ την ίδια την παρουσία σου, κάτι που αποτελεί από μόνο του ένα πολύ καλό πρώτο βήμα και δείχνει ότι μια γυναίκα μπορεί να σε θέλει.

2. Κουβεντούλα

Μετά την εγγύτητα, αφού δηλαδή έρθει δίπλα σου και ξεκινήσετε κουβεντούλα, έχουμε το δεύτερο σημάδι που είναι το λεκτικό ενδιαφέρον.

Η εγγύτητα από μόνη της δεν λέει πολλά, επειδή μια γυναίκα μπορεί να θέλει να μειώσει την απόσταση μεταξύ σας και μόλις αρχίσεις να της μιλάς να απαντάει μονολεκτικά και να μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που έφυγε από την παρέα της κι από άλλους 10 λιγούρηδες που την περιτριγύριζαν.

Εδώ το δυνατό σου σημείο θα πρέπει να είναι η λεκτική επικοινωνία, γιατί μία κοπέλα η οποία ελκύεται απ’ τον χαρακτήρα σου και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι θα θέλει να συνεχίσει και να συμμετάσχει ολοένα και πιο ενεργά στην κουβέντα.

Αλλά το τι λες έχει μεγάλη σημασία.

Αν εσύ μιλάς μόνο για τη δουλειά σου και για άλλα βαρετά θέματα, εκείνη θα αρχίσει να βλέπει τα stories του πρώην της.

Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν την κατάσταση.

Οι περισσότεροι έχουμε και μια εμπειρία από μεγάλες φιλοσοφικές συζητήσεις την ώρα που παίζει Ρέμο σε ένα bar στις 3 τα ξημερώματα.

Όλοι ξέρουμε πως ό,τι ξέρεις από Πλάτωνα και Αριστοτέλη στα έχει πει περιληπτικά ο πατέρας σου.

Αλλά, αν η κοπέλα δείχνει ενδιαφέρον ακόμα και για τις αμπελοφιλοσοφίες σου, τότε δείχνει πως ελκύεται από τις «γνώσεις» σου, οπότε συνέχισε.

(Καταλαβαίνουμε πως η ανάγνωση μπορεί και να μην είναι το φόρτε σου, ή ακόμα καλύτερα, να είσαι περισσότερο οπτικοακουστικός μαθητής, γι’ αυτόν το λόγο, λοιπόν, στο YouTube κανάλι μας θα έχεις την ευκαιρία να δεις το αντίστοιχο βίντεο του σημερινού άρθρου, μαζί και πολλά άλλα γαμάτα βιντεάκια.)


3. Μη λεκτική επικοινωνία

Το επόμενο ερωτικό σημάδι ενδιαφέροντος έχει να κάνει με τη μη λεκτική επικοινωνία, γιατί η λεκτική είναι μόνο ένα μικρό μέρος του φλερτ και του παιχνιδιού.

Μην ξεχνάς πως υπάρχει το ενδεχόμενο μια κοπέλα να είναι ευγενική μαζί σου και να μην απαντάει μονολεκτικά, αλλά να ψιλοβαριέται και να θέλει να μιλήσει με κάποιον άλλον.

Το ότι έχετε αναλύσει την θεωρία της σχετικότητας ενώ από πίσω παίζει το Gucci φόρεμα, δεν σημαίνει πως η γυναίκα θέλει ντε και καλά να φύγει μαζί σου απ’ το μαγαζί.

Η λεκτική επικοινωνία είναι με το ζόρι το 10% του παιχνιδιού, με το υπόλοιπο 90% να ανήκει στη μη λεκτική επικοινωνία.

Άρα το μη λεκτικό ενδιαφέρον που δείχνει μια γυναίκα είναι τρομερά σημαντικό.

Όταν μια γυναίκα σε κοιτάει στα μάτια, χαμογελάει όταν μιλάτε, δείχνει ενθουσιασμό και προσπαθεί να έχει μία ζωντανή συζήτηση, τότε σου δείχνει ότι ενδιαφέρεται.

Αν μια κοπέλα, καθώς μιλάτε, δείξει αμηχανία, αρχίσει να κοιτάει από δω κι από κει ενώ παράλληλα είναι πιο ανέκφραστη και από αλεξιπτωτιστή όταν δίνει αναφορά, τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά και, μάλλον, δεν υπάρχει σωτηρία.

Θα πρέπει εσύ ως σωστός «γυπαετός» να συνεχίσεις το φλερτ, αφού πρώτα ανοίξεις τα φτερά σου και πας σε άλλη κοπέλα.

Και να θυμάσαι ότι το σημείο κλειδί είναι το χαμόγελο.

Όσο περισσότερο χαμογελάει μια κοπέλα, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον σου δείχνει.

4. Γέλιο

Μιλήσαμε για τα λεκτικά και τα μη λεκτικά σημάδια που δείχνουν ότι μια κοπέλα ενδιαφέρεται και έλκεται απ’ τον χαρακτήρα σου και την προσωπικότητά σου.

Εδώ, λοιπόν, πρέπει να αναφέρουμε έναν από τους πιο βασικούς παράγοντες που θα δημιουργήσουν ερωτική έλξη: το χιούμορ. 

Το ξέρω, φίλε μου.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μην είσαι χαβαλές απ’ τη φύση σου, αλλά και πόσο ψυχοπλακωτική είναι η αμήχανη σιωπή μετά την χιουμοριστική σου ατάκα.

Προσοχή: το συγκεκριμένο σημάδι δεν αποτελεί πρόβλημα για τα άτομα που έχουν απίστευτες χιουμοριστικές υπερδυνάμεις.

Το σημάδι αυτό το αναφέρω για τα άτομα τα οποία ψάχνουν στο Google «πώς να γίνεις αστείος σε μια παρέα» ή διαβάζουν ακόμα και ανέκδοτα πριν από την βραδινή έξοδο (για εμένα δηλαδή, πριν μερικά χρόνια).

Είναι σίγουρα προτέρημα να έχεις το χιούμορ μέσα σου και να μπορείς να κάνεις μία γυναίκα να γελάσει.

Παρόλα αυτά, αν μία γυναίκα δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προσωπικότητά σου και τον χαρακτήρα σου, μπορεί εσύ να λες καλύτερα αστεία κι απ’ τον Τσουβέλα αλλά η κοπέλα δεν θα διασκεδάσει ούτε λίγο.

Αυτό είναι και ένα θετικό χαρακτηριστικό για όσους δεν έχουν πολύ χιούμορ.

Να θυμάσαι ότι εάν η κοπέλα γελάει θερμά και δυνατά με οτιδήποτε λες, τότε είναι πολύ πιθανό να ενδιαφέρεται.

5. Σωματική επαφή

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάνουμε στο πιο εκδηλωτικό ερωτικό σημάδι ενδιαφέροντος που μπορεί να δείξει μία κοπέλα: το άγγιγμα.

Η αλήθεια είναι πως η κοπέλα στο μπαρ προχθές δεν καθόταν δίπλα σου και σε ακουμπούσε στην πλάτη χωρίς λόγο.

Θέλω να γνωρίζεις πως όταν μια γυναίκα σε αγγίζει, όχι μόνο δεν είναι τυχαίο αλλά γίνεται πάντα, μα πάντα σκοπίμως.

Μην προσέχεις μόνο τον τρόπο που σε αγγίζει μια κοπέλα αλλά και το αν η κοπέλα αποδέχεται τα αγγίγματά σου.

Προχωρημένη συμβουλή εδώ: να αφήνεις πρώτα τη γυναίκα να σε αγγίξει και μετά να αγγίξεις εσύ.

Όταν μια κοπέλα σε αγγίξει αλλά αποδεχτεί και το άγγιγμά σου, τότε φυσικά και δεν πρέπει να δείξεις ότι είναι η πρώτη φορά που μια κοπέλα ανταποδίδει.

Θέλει πολύ προσοχή για να μην γίνεις λιγούρης.

Το ότι η γυναίκα δείχνει ενδιαφέρον μέσω αγγιγμάτων δεν σημαίνει αυτομάτως ότι σήμερα θα είναι η τυχερή σου μέρα.

Σημαίνει πως πρέπει αργά και σταδιακά να κλιμακώσεις και να προχωρήσεις την αλληλεπίδρασή σας.

Ανακεφαλαιώνοντας

1. Η σημασία της εγγύτητας: Όσο περισσότερες αφορμές βρίσκει να έρχεται δίπλα σου, τόσο περισσότερο ενδιαφέρεται.

2. Θέλει να μάθει για σένα και να σε γνωρίσει: Σημαντικό να καταλάβεις αν το κάνει από ερωτικό ενδιαφέρον ή από ευγένεια.

3. Μη λεκτικό ενδιαφέρον: Η κοπέλα δείχνει χαρά, οπτική επαφή, συναισθήματα, ενθουσιασμό. Ξεκάθαρο σημάδι-κλειδί: χαμόγελο.

4. Θετικές αντιδράσεις και γέλιο: Προσοχή γιατί μπορεί να γελάει επειδή είσαι απλά αστείος και όχι απαραίτητα ελκυστικός.

5. Το πιο εκδηλωτικό σημάδι είναι το άγγιγμα: Πρέπει να ζυγίσεις λίγο την κατάσταση πριν κλιμακώσεις.

Στο τέλος αυτού του άρθρου για τα ερωτικά σημάδια ενδιαφέροντος μιας γυναίκας πρέπει να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό: τα πέντε σημάδια τα οποία ανέφερα προηγουμένως έχουν νόημα όταν γίνονται πολλά ή όλα μαζί.

Εάν για παράδειγμα μια κοπέλα γέλασε με κάτι που είπες αλλά στη συνέχεια έφυγε από δίπλα σου, χωρίς να θέλει να ξαναβρεθείτε ποτέ, τότε σίγουρα το γέλιο της δεν έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον.

Πρέπει να κατανοήσεις τη λεπτή γραμμή μεταξύ ευγένειας και ερωτικού ενδιαφέροντος μιας γυναίκας.

Μπορεί να απλώσεις το χέρι σου και η κοπέλα να μην τον βγάλει από πάνω της επειδή δεν θέλει να είναι αγενής, αλλά παράλληλα όταν της μιλάς να μην σου δίνει σημασία και να απαντάει μονολεκτικά και λακωνικά.

Επίσης, μπορεί να κάθεται δίπλα σου αλλά να ενδιαφέρεται και για άλλους άντρες.

Όμως, το ότι κάθεται δίπλα σου σημαίνει ότι έχεις ελπίδες και πως άπαξ και δεις κι άλλα σημάδια, θα πρέπει να κάνεις ένα δυναμικό σπριντ στο τέλος της πίστας για να την διεκδικήσεις.

Μην αγχώνεσαι, το θέμα είναι να καταλαβαίνεις τα σημάδια που έχουν νόημα, έτσι ώστε είτε να προχωράς στην επόμενη όταν κάποια δεν ενδιαφέρεται είτε να συνεχίσεις την προσπάθεια όταν η γυναίκα απέναντί σου έχει αρχίσει διστακτικά να εκδηλώνει ερωτικό ενδιαφέρον για σένα.

Μέχρι τότε…

Αν είσαι στην Αθήνα και σου αρέσει το υλικό μας, έλα να γνωριστούμε κι από κοντά σε ένα από τα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριά μας.

Πάτα εδώ, για να δηλώσεις συμμετοχή στο επόμενο δωρεάν σεμινάριο που θα γίνει.

Αν είσαι εκτός Αθήνας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον ΔΩΡΕΑΝ οδηγό μας.

Πάτα εδώ για να τον κατεβάσεις δωρεάν και μάθε πως σκέφτονται οι γυναίκες, τι γουστάρουν σε έναν άντρα, ποια είναι τα συχνότερα λάθη των αντρών στο παιχνίδι και τι μπορείς να κάνεις για να τα διορθώσεις.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter