Γιατί οι γυναίκες απορρίπτουν έναν άντρα

Ο μέσος άντρας βρίσκει τη μέση γυναίκα τουλάχιστον λίγο καυλιάρα.

Την επόμενη φορά που θα περπατάς στον δρόμο ή θα αράζεις σε κάποιο στέκι όπου υπάρχουν πολλές γυναίκες, αναρωτήσου το εξής: ποιο ποσοστό των γυναικών που βλέπεις εκεί έξω θα βίδωνες, αν ήταν εύκολο, ασφαλές και φυσικά αν και αυτές «άνοιγαν» για να μπεις. Σκέψου το. Νομίζω ξέρουμε καλά την απάντηση.

Ο μέσος άντρας είναι απείρως καυλωμένος και συνήθως στο background της ζωής του παίζει ο ύμνος που λέει «έχω να γ*μήσω 14 μήνες, αγάπη μου…». Άρα, στην προηγούμενη ερώτηση ο μέσος άντρας θα έλεγε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό. Ίσως μεγαλύτερο από 70 τοις εκατό. Ακόμα κι αν μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται μανάδες και πιο ηλικιωμένες γυναίκες. Ο μέσος άντρας βλέπει γύρω του γυναίκες και σκέφτεται ότι τις περισσότερες θα ‘θελε να τις αγαπήσει –και με την καρδιά και με το κάτω κεφάλι.

Αυτή είναι η αντρική φύση: άπειρη πρόσβαση σε άπειρο σεξ.

Απ’ την άλλη, η μέση γυναίκα βρίσκει τον μέσο άντρα στην καλύτερη αδιάφορο, στη μεσαία ντεκαυλέ και στη χειρότερη τελείως αποκρουστικό. Μόνο ένα μικρό ποσοστό αντρών κάνει μια γυναίκα να πει πως θα ‘θελε να της αλλάξει τα φώτα. Και οι περισσότεροι άντρες που ανήκουν σε αυτό το ποσοστό έχουν ήδη μετακομίσει στη Νέα Υόρκη ή το Χόλιγουντ για να γίνουν ηθοποιοί ή μοντέλα. Αν είσαι πάνω από 25 και δεν το έχεις κάνει, τότε δεν είσαι ένας από αυτούς τους άντρες. Λυπάμαι, μάγκα μου.

Αυτή είναι μία απ’ τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

Οι άντρες θέλουν να σπείρουν όσα περισσότερα χωράφια γίνεται. Απ’ την άλλη, οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιλεκτικές με τους σπόρους που διαλέγουν. Εμείς ρίχνουμε με καραμπίνα που χρησιμοποιεί φυσίγγια διασποράς, ενώ αυτές ρίχνουν με σνάιπερ.

Δεν λέω… και εμείς είμαστε επιλεκτικοί, άλλα όχι τόσο –ειδικά όταν μιλάμε απλά σεξάκι. Κι αυτό γιατί ο μέσος άντρας έχει πήξει στην μαλακία και αν μυριστεί σεξ, τρέχει σαν μαλάκας. Και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, αν σκεφτείς ότι τα τελευταία χρόνια η αγαμία των αντρών έχει βαρέσει κόκκινα. Αυτά δεν τα λέμε εμείς –τα λένε πρόσφατες, κοινωνιολογικές έρευνες.

Απ’ την άλλη, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν σεξ όποτε θέλουν, αλλά είναι επιλεκτικές ως προς το με ποιον θα το κάνουν.

Αν εμείς οι άντρες μπορούσαμε να κάνουμε σεξ αβέρτα-κουβέρτα, τότε θα κάναμε σεξ αβέρτα-κουβέρτα. Ωστόσο, δεν είμαστε τόσο θολωμένοι. Κι εμείς γινόμαστε επιλεκτικοί όταν πρόκειται να δεσμευτούμε –να κάνουμε σχεσούλα– ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Και λέω θα έπρεπε επειδή ο μέσος άντρας –σαν πεινασμένος λύκος που είναι– δεν έχει κριτήρια ούτε στις σχέσεις.

Ο μέσος άντρας έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις σχεδόν για κάθε όμορφη και σέξι γυναίκα που γνωρίζει.

Έλα… ξέρουμε και οι δυο μας ότι ισχύει. Απ’ την άλλη, μία γυναίκα έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις σχεδόν για κανέναν άντρα απ’ όσους γνωρίζει. Και αυτό επειδή οι γυναίκες –απ’ τη φύση τους– δεν έχουν καν όσες σεξουαλικές φαντασιώσεις έχουμε εμείς.

Σκέψου ότι δεν αυτοϊκανοποιούνται όσο εμείς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το κάνουν καθόλου. Εννοείται ότι κι αυτές αυτοϊκανοποιούνται. Τι; Δεν το ‘ξερες; Το ‘χει δηλώσει άλλωστε ευθαρσώς και το Δεσποινάκι: «Τι κάνω μόνη μου μεσ’ το σαλόνι μου;». Μάλλον κάτι καλό θα κάνει και αν εσύ φαντάζεσαι τι, μην νομίζεις ότι το κάνει και κάθε μέρα. Δεν είναι σαν τον μέσο άντρα που τον έχει κάνει λάστιχο. Άρα δεν έχει στο μυαλό της όλη τη μέρα το σεξ.

Το σεξ μια γυναίκα το έχει σχεδόν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Το ότι μια γυναίκα μοιράζει άκυρα σε όσους την προσεγγίζουν, δεν σημαίνει ότι δεν προτιμάει σεξουαλικά τους άντρες. Το ότι ρίχνει χυλόπιτες δεν σημαίνει ότι δεν γουστάρει το σεξ. Μια χαρά το γουστάρει. Το θέμα είναι με ποιον θα το κάνει.

Η μέση γυναίκα δέχεται άπειρες προσεγγίσεις. Της την πέφτουν –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο– πολλοί άντρες. Οι περισσότεροι, δυστυχώς, είναι σαν ανάποδα γαμώτο. Οπότε η μέση γυναίκα δεν έχει άλλη επιλογή. Και η καημένη δεν προσπαθεί να χτίσει καριέρα με τα «όχι» της –απλά όντως δεν της αρέσει κανείς– και κάτι της φταίει. 

Τι μπορεί να είναι αυτό που της φταίει όμως;

Μπορεί να της φταίει η εμφάνιση ή το ντύσιμό σου. Το να ενδιαφερθείς για τα ρούχα και το στυλ σου ή το να είσαι περιποιημένος και καθαρός δεν σε καθιστά φλώρο. Και πρέπει επιτέλους να το καταλάβεις. Τα κακά σου ρούχα δεν φωνάζουν αντρίλα. Φωνάζουν απλά κακό γούστο. Και το κάθε κορίτσι εκεί έξω θα σε κοιτάξει ΚΑΙ για τα ρούχα σου. Αν είναι μεταξύ τους αταίριαστα ή αν είναι ασιδέρωτα ή αδιάφορα, τότε δεν πρόκειται εκείνη να σε κοιτάξει, ή θα σε κοιτάξει για τους εντελώς λάθος λόγους. Αλλά αυτό το ζήτημα θα το συζητήσουμε αναλυτικότερα σε άλλη φάση. 

Όταν μία γυναίκα σε κοιτάει, μπορεί να δει μέσα σου. Όχι, δεν μπορεί να μαντέψει τι ακριβώς υπάρχει κάτω από τα ρούχα σου. Μην αγχώ! Το βλέμμα της δεν είναι τόσο διαπεραστικό, για να δει τι υπάρχει κάτω από το μποξεράκι σου –εκτός αν είναι η Supergirl. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει αν είσαι ένας τεμπέλης που δεν φροντίζει το σώμα του. Και μπορεί να αναρωτηθεί: «Αν δεν φροντίζει πρώτα τον εαυτό του, πώς θα καταφέρει να φροντίσει εμένα;». Και όχι άδικα… Απ’ την άλλη, αν είσαι υπερ-γυμνασμένος, εύκολα μπορεί να σε δει ως ένα ναρκισσιστικό γουρούνι. Και μπορεί να πει από μέσα της: «Αυτός τη βρίσκει με το να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη.». Και πάλι, ίσως όχι άδικα. 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, λοιπόν.

Η μαλακία φαίνεται να είναι η μόνη λύση. Αλλά μην απαγοητεύεσαι. Στη μέση γυναίκα, της αρέσει αυτό που της αρέσει. Και πολύ απλά αυτό που της αρέσει μπορεί να ΜΗΝ είσαι εσύ. Και πρέπει να είσαι ΕΝΤΑΞΕΙ με αυτό. Εξάλλου, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Η κατάσταση, όμως, αρχίζει να γίνεται προβληματική όταν ένας άντρας δεν λέει να πάρει χαμπάρι ότι μπορεί να μην αρέσει σε μια γυναίκα. Όταν, δηλαδή, πιστεύει λανθασμένα ότι της αρέσει και συνεχίζει να πιέζει την κατάσταση. Τραγικό λάθος. Και αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι γυναίκες δυσκολεύονται να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ειδικά όταν ένας άντρας απαιτεί μία ξεκάθαρη απόρριψη με εξηγήσεις, τις οποίες μπορεί να μην είναι έτοιμος να ακούσει. 

Και κάπου εδώ μπορεί να αναρωτιέσαι: «Γιατί, ρε πούστη μου, να είναι τόσο επιλεκτικές οι γυναίκες;».

Και με το δίκιο σου. Όντως, οι γυναίκες προτιμάνε να μας απορρίπτουν. Το «όχι» φαίνεται να είναι πιο αυτοματοποιημένη απάντηση κι από αυτή του τηλεφωνητή. Και η τάση τους αυτή προς την απόρριψη είναι κάτι που υιοθέτησαν εξελικτικά.

Οι γυναίκες απορρίπτουν τους περισσότερους άντρες για να ελαχιστοποιήσουν τους πιθανούς κινδύνους. Απ’ το να είναι σε ένα δωμάτιο με έναν άντρα και να μην νιώθει ασφαλής, μια γυναίκα θα προτιμήσει να μην είναι καν σε ένα δωμάτιο με έναν άντρα. Έτσι γλιτώνει τον πιθανό μελλοντικό εξευτελισμό, την παρενόχληση ή την βία που θα μπορούσε κάποιος να της ασκήσει.

Τελείως ενστικτωδώς, μια γυναίκα προσπαθεί συνέχεια να μειώσει τους πιθανούς κινδύνους. Γιατί κίνδυνοι υπάρχουν. Και υπάρχουν επειδή –όπως ξανάπαμε– υπάρχουν και πολλοί πραγματικοί μαλάκες εκεί έξω. 

Οπότε, αν μια γυναίκα σου κόψει τα φτερά, τότε δεν θα ‘σαι πλέον ο γύπας που την πολιορκεί.

Και τότε μπορεί να επιλέξει να σε κρατήσει στη ζωή της με άλλον τρόπο. Το να μην σε θέλει για γκόμενο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σε θέλει για φίλο. Καλώς ήρθες στο αγαπημένο friendzone! Αν μπεις στην ζώνη, να θυμάσαι ότι το κορίτσι δεν προσπαθεί να σου γαμήσει τον εγκέφαλο. Επιλέγει απλά να σε κρατήσει στον φιλικό της κύκλο, αντί να σε στενοχωρήσει και να σε διαγράψει τελείως απ’ την ζωή της. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, το θέμα είναι να καταλάβεις ότι το χάσαμε το κορμί πατριώτη.

Ακου πώς θα καταλάβεις ότι μια γυναίκα ΔΕΝ σε βλέπει ερωτικά. Αυτή θα το παίζει κουλ, ενώ πραγματικά δεν θα ‘ναι. Θα διατηρεί προς εσένα μία σωματική και συναισθηματική απόσταση. Θα έρχεται όσο λιγότερο μπορεί σε επαφή μαζί σου. Θα κόψει το πολύ μπλα-μπλα μεταξύ σας. Κομμένα και τα χαδάκια, τα νάζια ή ό,τι άλλο θα μπορούσε να παρερμηνευτεί ως σεξουαλικό σημάδι ενδιαφέροντος. Πιθανόν να σε αποκαλεί «ρε φίλε» ή «ρε μαλάκα». Και το χειρότερο είναι να ξεκινήσει να σου μιλάει για τον πρώην της. Τότε είναι που πρέπει να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται με τίποτα να γίνεις ο νύν της. 

Αν όλα αυτά δεν λειτουργήσουν –δηλαδή αν δεν σου κόβει καθόλου– μπορεί να αρχίσει να γίνεται ακόμη πιο ψυχρή. Σιγά-σιγά θα αρχίσεις να λαμβάνεις ξεκάθαρα vibes απόρριψης. Μην κάνεις το λάθος να την θεωρήσεις σκληρή, γιατί αν ήταν, θα έβαζε τον αδερφό ή τον πατέρα της να καθαρίσει.

Οπότε… να θυμάσαι ότι οι γυναίκες είναι βαθιά συναισθηματικά όντα.

Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, για να σε απορρίψουν χωρίς να σε ταπεινώσουν. Ωστόσο, μην ξεχνιέσαι. Δεν είναι δική της ευθύνη να σου ρίξει άκυρο με τρόπο. Απ’ την άλλη είναι εκατό τοις εκατό δική σου ευθύνη να φύγεις με τρόπο. Όταν η ατμόσφαιρα ξεκινάει να μυρίζει χυλόπιτα, τότε πρέπει να την κάνεις.

Ακόμα και να πεινάς, μην κάτσεις –δεν έχει νόημα. Γιατί, όταν τελικά φας την χυλόπιτα, διαπιστώνεις πως δεν είναι καθόλου νόστιμη. Και άμα τη φας και συνεχίζεις, απλά θα γίνεις φορτικός και περίεργος.

Άρα, να θυμάσαι ότι γυναίκες έχουν υψηλά κριτήρια, όσον αφορά τις σεξουαλικές τους επιλογές.

Αν ένας άντρας δεν πληροί τα κριτήρια μιας γυναίκας, τότε εκείνη δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου. Και ο λόγος είναι βιολογικός-εξελικτικός, άρα δεν αλλάζει. Γι’ αυτό, λοιπόν, μάγκα μου, πρέπει να γίνεις καλύτερος ως άντρας. Και μπορείς να γίνεις καλύτερος. 

Αυτό που χρειάζεσαι είναι γνώση και προπόνηση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ: για να βοηθήσουμε.

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Επιστημονικές πηγές:

  • Ambady, N., & Skowronski, J. J. (Eds.). (2008). First impressions. New York: Guilford Press.
  • Ellis, L. (2008). Sex differences. New York: Psychology Press.
  • Mullen, P. E., et al. (2008). Stalkers and their victims (2nd Ed.). Cambridge: Cambridge University Press.
  • Shackelford, T. K., & Goetz, A. T. (Eds.). (2012). The Oxford handbook of sexual conflict in humans. Oxford: Oxford University Press.
  • Fleischman, D. S. (2014). Women’s disgust adaptations. In V. A. Weekes-Shackelford & T. K. Shackelford (Eds.), Evolutionary perspectives on human sexual psychology and behavior (pp. 277–296). New York: Springer.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter