Τι παίζει με τη γυναικεία ομορφιά;

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη γυναικεία ομορφιά.

Αν συναντήσεις μια γυναίκα και την θεωρήσεις όμορφη να ξέρεις ότι βλέπουμε ό,τι ακριβώς βλέπεις κι εσύ. Δεν είσαι ο πρώτος που πρόσεξε τη σπάνια ομορφιά της. Και μάλλον δεν θα ‘σαι ούτε ο τελευταίος… 

Το ζήτημα της ελκυστικότητας έχει απασχολήσει αρκετά τους επιστήμονες.

Στις περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει, οι άντρες συμφωνούν στις αξιολογήσεις τους για τα πρόσωπα και τα σώματα των γυναικών. Με απλά λόγια, οι ωραίες γυναίκες είναι ωραίες για όλους τους άντρες. Για όλους μας, τα δεκάρια είναι δεκάρια, ενώ τα τριάρια είναι τριάρια.

Αυτό σημαίνει ότι απ’ τη στιγμή που μια τύπισσα ξεκίνησε να θεωρείται αντικειμενικά όμορφη από τους άντρες, εκείνοι την έχουν θαυμάσει, της έχουν σφυρίξει ή την έχουν παρενοχλήσει πάμπολλες φορές.

Όλο και κάποιος παππούς που έχουν ξεχάσει να του πάρουν το δίπλωμα, θα της κόρναρε στον δρόμο. Όλο και κάποιο παλικάρι θα την χούφτωσε στο σχολείο. Όλο και κάποιος θα της τρίφτηκε στο κλαμπ. Όλο και κάποιος θα φωτογράφισε τα οπίσθιά της εν αγνοία της.

Γενικά, με τέτοιες συμπεριφορές, μια γυναίκα μπορεί να έχει σιχαθει τη ζωή της, το σώμα της και το σύνολο των αντρών εκεί έξω.

Και όλα αυτά της τα ‘χουν κάνει αγόρια και άντρες από 16 μέχρι 106 ετών. Συμμαθητές της, δάσκαλοι, προπονητές, συνάδελφοι, αφεντικά και διάφοροι ρίεργοι πεσιματίες από διάφορες σχολές πεσιματικής. Μια γυναίκα, λοιπόν, έχει βιώσει αρκετές, δύσκολες καταστάσεις.

Πολλοί από τους τύπους που της την έπεσαν ήταν κατά κύριο λόγο κρίπουλες ή κοινωνιοπαθείς. Και αυτό συνέβη γιατί συνήθως τα ωραία και εντάξει αγόρια, διστάζουν να προσεγγίσουν τα ωραία και εντάξει κορίτσια. Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται τις ωραίες γυναίκες. Και πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να κάνουν παρέα με άλλες πολύ ωραίες γυναίκες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για μια ωραία γυναίκα.

Οπότε, η ομορφιά για ένα θηλυκό είναι και ευχή και κατάρα. 

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι άσκοπο, ανούσιο και αναποτελεσματικό να θυμίζεις διαρκώς σε μία γυναίκα το πόσο ωραία είναι. Αν έχεις μόνο αυτό να της πεις, καλύτερα να μην της πεις τίποτα. Δεν έχει νόημα να της λες αυτό που ξέρει από μικρή. Ούτε αυτό που έχει ήδη ακούσει εκατοντάδες φορές από άντρες που την προσέγγισαν, πριν την προσεγγίσεις εσύ.  Άρα… τι πρέπει να κάνεις;

Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι ουσιαστικά. Ρώτησέ την ποια είναι τα ενδιαφέροντα ή οι φιλοδοξίες της. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που κάνει παρέα ή πώς βλέπει τη δουλειά της. Ρώτα την αν βάζει κιμά στα γεμιστά. Αν πίνει τον καφέ της σκέτο, μέτριο –σαν τον μέσο άντρα– ή γλυκό – σαν την ίδια. Ποια είναι η γνώμη της για το τέλμα των ανθρωπίνων σχέσεων. Σε ποια γωνιά της γης θέλει να ζήσει. Και αν όντως πιστεύει ότι η γη έχει γωνίες, αφού μπορεί και να είναι επίπεδη. Αν απαντήσει ναι, σήκω φύγε. 

Για να ξεχωρίσεις, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να της μιλάς σαν να είναι δεδομένο ότι την βρίσκεις ωραία.

Παράλληλα, όμως, να φαίνεται και το ότι η ομορφιά της δεν είναι το μόνο στοιχείο για το οποίο την έχεις ξεχωρίσει. Να φαίνεται ότι την εκτιμάς για όσα έχει πετύχει στη ζωή της. Για όσα πέτυχε επειδή προσπάθησε. Για την προσωπικότητά της. Και όχι επειδή είναι ελκυστική από τη φύση της.

Πρέπει να κατανοείς πως παλεύει στη ζωή της, όπως κάθε άλλος άνθρωπος.

Και η κωλάρα ή οι βυζάρες δεν είναι το μόνο της όπλο στις μάχες της ζωής της. Ναι, η ομορφιά αποτελεί απλά ένα όπλο. Ένα όπλο, όμως, που αρκεί για να κερδίσει μόνο στα καλλιστεία. Όλα τα άλλα στη ζωή, θέλουν σκληρή δουλειά…

Βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη ειρωνεία σχετικά με τη γυναικεία ομορφιά.

Μια γυναίκα εξακολουθεί να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το πρόσωπο, το σώμα της, τα ρούχα ή τα αξεσουάρ της. Όμως, την ίδια στιγμή νιώθει και αμήχανα γι’ αυτά. Δεν καταλαβαίνει πλήρως τους λόγους για τους οποίους καυλώνεις για την πάρτη της.

Γιατί ακόμα και οι πιο όμορφες γυναίκες συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλες, που θεωρούν ακόμη πιο ωραίες από τις ίδιες. Π.χ. με διάσημα μοντέλα ή ηθοποιούς. Με αηδιαστικά τέλειες κοπέλες που βρίσκονται σε εξώφυλλα περιοδικών. Οι οποίες, βέβαια, είναι ψεύτικες γιατί το photoshop έχει πάει τρένο.

Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι το μέσο αγοράκι τον παίζει για τα αδύνατα μοντέλα των περιοδικών.

Περιοδικών, που εμείς ούτε καν αγοράζουμε. Ούτε καν διαβάζουμε. Ούτε καν ξέρουμε ότι υπάρχουν. Και φυσικά κάνουν λάθος σε αυτό. Γιατί, κάθε πρόσφατη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες. Τύπου Σοφία Βεργκάρα, Μέγκαν Φοξ, ή Κιμ Καρντάσιαν κτλ –αν και η τελευταία ίσως είναι λίγο υπερβολή. 

Γενικά εμείς θέλουμε γυναίκες που δείχνουν σωματικά υγιείς.

Γυναίκες που φαίνονται ικανές. Με δυνατούς μύες και κόκαλα. Γυναίκες με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Γυναίκες που δεν φοβάσαι ότι θα σπάσουν αν τις αγγίξεις. Γιατί αυτές οι γυναίκες, δίνουν την εντύπωση ότι μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική σεξουαλική σύντροφο. Να γίνουν προστατευτικές μητέρες, ή μακροχρόνιες σύντροφοι.  

Οι γυναίκες ξέρουν ότι σκέφτονται με πιο σύνθετο τρόπο από εμάς.

Θεωρούν πως ο δικός μας τρόπος σκέψης είναι εντελώς απλός. Τόσο απλός που μένουμε μόνο σε έναν απλό διαχωρισμό των γυναικών σε χοντρές και αδύνατες. Στον οποίο διαχωρισμό βρίσκουμε πάντοτε τις χοντρές λιγότερο ελκυστικές και τις αδύνατες περισσότερο ελκυστικές. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν το κάνουμε αυτό. Υπάρχει μία ανοιχτή ανδρική αγκαλιά για κάθε γυναικείο σώμα. «Την χοντρή την παίρνει ο Daddy, την λεπτή την παίρνει ο FY» έλεγε το χιτάκι του καλοκαιριού το 2022. 

Αυτή η παρανόηση, βάζει τις γυναίκες σε έναν συνεχή αγώνα αδυνατίσματος.

Ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που ακολουθούν αυστηρές εώς εξαντλητικές δίαιτες. Ή που ακολουθούν κάθε κακή διατροφική συμβουλή που τους υπόσχεται επίπεδη κοιλιά ή γυμνασμένη κωλάρα σε λίγες μόνο μέρες. Το θέμα είναι ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπονομεύσουν την ελκυστικότητά τους. Αφού πέρα από επίπεδη κοιλιά, αργά ή γρήγορα η θαυμάσια δίαιτα που ακολούθησαν τους προσφέρει επίπεδο κώλο ή στήθος. 

Να θυμάσαι το εξής: οι γυναίκες δεν εξελίχθηκαν για να τις ελκύουν οι γυναίκες ή τα γυναικεία χαρακτηριστικά, όπως μας ελκύουν εμάς τους άντρες.

Επομένως, της φαίνεται λίγο περίεργο το ότι την βρίσκεις καυλιάρα εξ αρχής. Αν ήταν άντρας, ίσως να καταλάβαινε. Αλλά δεν είναι άντρας, επομένως δεν βγάζει πολύ νόημα για αυτήν. Ένα κομμάτι της, την έκανε να αναρωτιέται αν αρέσει και γιατί αρέσει στα αγόρια, ήδη από όταν ήταν έφηβη. Και αυτό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, ακόμα κι αν δεν είναι πλέον έφηβη. 

Όλη αυτή η αμηχανία επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της εμφάνισής τους.

Οι γυναίκες βάζουν πολλή σκέψη στο πώς θα ντυθούν. Αφιερώνουν τρελό χρόνο και ενέργεια σε αυτό. Και ξαφνικά, αρχίζει να βγάζει τρομερό νόημα το γιατί αργούν τόοοοσο πολύ στα ραντεβού.

Όλα όσα φοράει και δείχνει είναι αποτέλεσμα πολύωρης σκέψης και είναι πραγματικά συνειδητές επιλογές. Και κάθε επιλογή της είναι ταυτόχρονα μια δήλωση. Άσχετα από το αν αυτή η δήλωση πετυχαίνει πάντα τον σκοπό της. 

Το πρόβλημα είναι ότι οι γυναίκες σχεδόν ποτέ δεν λαμβάνουν ειλικρινή σχόλια για την εικόνα τους.

Οι φίλες τους είναι υπερβολικά ευγενικές, για να πούνε ακριβώς αυτό που σκέφτονται. Γι’ αυτό και η μέση κοπέλα έχει κατά μέσο όρο δώδεκα σχόλια κάτω από κάθε δημοσιευμένη φωτό που τονίζουν το πόσο όμορφη, κουκλάρα ή μοντελάρα είναι. Τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ένα ψέμα.

Απ’ την άλλη, ο μέσος άντρας είναι υπερβολικά καυλωμένος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ του τι θέλει να δηλώσει μια γυναίκα με τις επιλογές της και του τι πραγματικά δηλώνει. Γιατί, τελικά, το μόνο που βλέπει ο μέσος άντρας είναι κινούμενα στήθη και κωλομέρια. Έτσι δεν είναι;

Ο μέσος άντρας εκτοξεύει την αμηχανία μιας γυναίκας στο 20, σε μία κλίμακα από 1 εώς 10, όσο δεν καταλαβαίνει τα μηνύματα και τα σημάδια της. Και το κρίμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν και σημάδια ενδιαφέροντός. 

Αν μια γυναίκα ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρίσκεται κοντά σου. Θα κάνει ό,τι μπορεί να μην περνάει απαρατήρητη. Θα κάνει ό,τι μπορεί να δείχνει ότι είναι διαθέσιμη. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να σου δείξει ότι ενδιαφέρεται. Αν ένας άντρας είναι τόσο τρόμπας που δεν βλέπει όλα τα παραπάνω, μπορεί μια γυναίκα να κάνει μέχρι και το πρώτο βήμα –αρκετά σπάνιο, αλλά γίνεται.

Εν ολίγοις, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι γυναίκες ξέρουν ότι το ισχυρό τους όπλο είναι η ομορφιά τους.

Ξέρουν, επίσης, ότι οι περισσότεροι άντρες κοιτάνε μόνο αυτό. Οπότε, αν θες να ξεχωρίσεις, πρέπει να μην τυφλώνεσαι και να μην θολώνεις απ’ την ομορφιά μιας γυναίκας. Πρέπει να δίνεις βάση σε στοιχεία της προσωπικότητάς της. Αυτό από μόνο του θα σε ξεχωρίσει από το 90% των αντρών εκεί έξω.

Και, προφανώς, θα σου φέρει πολλά περισσότερα αποτελέσματα.

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter