Η παρερμηνεία του τι είναι να είσαι άντρας με αυτοπεποίθηση

Διαβάστηκε από: 22 άτομα
Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιουλίου, 2022
Βασισμένο σε Επιστημονικές Έρευνες
πως να εχω αυτοπεποιθηση

Ιδιαίτερα στους κύκλους αυτοβελτίωσης και γνωριμιών, οι άντρες λατρεύουν να κάνουν κήρυγμα για το τι «είδος» αρσενικού πρέπει να είσαι. Αν είσαι ένα άλφα αρσενικό, είσαι ο αρχηγός της αγέλης και παίρνεις όλες τις γυναίκες. Αν είσαι βήτα αρσενικό, είσαι ένας αποτυχημένος και αξιοθρήνητος loser που κανείς δεν θα αγαπήσει ποτέ.

Όλα αυτά είναι ανοησίες και η ταξινόμηση είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Οι άντρες παθιάζονται τόσο πολύ με αυτή την ιδέα που βασίζουν κάθε τους πράξη στο αν είναι ή όχι «άλφα αρσενικά». Απολαμβάνουν να γελάνε με τους αδύναμους βήτα και νιώθουν ανώτεροι εξαιτίας αυτού.

Το αστείο είναι ότι έχουμε παρατηρήσει ότι οι άντρες που είναι πιο φωνακλάδες γι’ αυτό είναι συνήθως οι πιο ανασφαλείς. Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να έχεις πραγματική αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποιούν την αλαζονεία ως έναν τρόπο για να προστατεύουν τον εαυτό τους από το να έχουν πραγματικές σχέσεις με τους ανθρώπους. Έχουν την ανάγκη να αποδείξουν ότι είναι αληθινοί άντρες με το να υποτιμάνε τους άλλους. Μπορείς σχεδόν να τους ακούσεις να φωνάζουν: «Κοιτάξτε όλοι, είμαι ένα αλφάρας!»
Είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε αυτό που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάνει ένα «άλφα αρσενικό» και να σου δείξουμε τι σημαίνει να είσαι ένας πραγματικός άνθρωπος με αυτοπεποίθηση.

Τι σημαίνει να είσαι ένας πραγματικός άνθρωπος με αυτοπεποίθηση;

πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση

Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να νιώθεις κανένα «αδελφίστικο» συναίσθημα.

Οι άφλα ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να αισθάνεσαι φόβο, άγχος, θλίψη, μοναξιά, ντροπή ή αυτοαμφισβήτηση. Αν νιώθεις έτσι, υποτίθεται ότι πρέπει να αγνοήσεις, να αποφύγεις και να διώξεις αυτά τα συναισθήματα. ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΦΑ.

Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι φυσιολογικά ανθρώπινα συναισθήματα που όλοι βιώνουν. Χωρίς αυτά, θα δυσκολευτείς με την ενσυναίσθηση και τη σχέση με τους άλλους. Το κλειδί είναι να μην θάψεις αυτά τα συναισθήματα, αλλά να μάθεις πώς να τα διαχειρίζεσαι και να τα αποδέχεσαι. Το να προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτά το μόνο που καταφέρνεις είναι να εντείνεις τον έλεγχό τους πάνω σου.

Ναι, η καθημερινή σου ζωή και οι προοπτικές σου δεν πρέπει να διέπονται από αυτά τα συναισθήματα. Αλλά θα τα νιώσεις κάποια στιγμή και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Υπενθύμησε στον εαυτό σου ότι είναι φυσιολογικό, προσωρινό και δεν προσδιορίζει τον χαρακτήρα σου συνολικά. Έχεις το θάρρος να τα επεξεργαστείς και να αμφισβητήσεις τη ζώνη άνεσής σου. Η δράση θα οδηγήσει σε περαιτέρω αυτοπεποίθηση.

Η έλξη είναι το παν όταν γνωρίζεις γυναίκες

Όταν οι άντρες παίρνουν συμβουλές για γνωριμίες νομίζουν ότι πρέπει να «παίζεις» συνεχώς με τις γυναίκες. Αν σταματήσετε το φλερτ, το πείραγμα, τα σεξουαλικά υπονοούμενα, τον σαρκασμό, την αυθάδεια ή τη σωματική επαφή έστω και για ένα δευτερόλεπτο, εκείνη θα φύγει. Πιστεύουν ότι πρέπει πάντα να αποδεικνύεις την αξία σου και να κεντρίζεις την έλξη για να είσαι γυναικάς.

Γίνεσαι ένας κλόουν που δεν μπορεί να κάνει μια κανονική σχέση. Όλα αυτά δείχνουν την ανασφάλειά σου. Κοίτα φίλε, είμαστε υπέρ του να είσαι σεξουαλικά διεκδικητικός από την αρχή. Αλλά θα πρέπει να το κάνεις με φυσικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, χρησιμοποιήστε τον κανόνα 80/20 ως αρχική κατευθυντήρια γραμμή. Το 80% της συζήτησής σας θα είναι να γνωριστείτε, να σχετιστείτε και να μοιραστείτε τα πάθη σας σαν αντρόγυνο. Το 20% θα είναι το φλερτ, το άγγιγμα και το παιχνίδι. Αυτές οι αναλογίες θα αλλάξουν όταν κλιμακωθείτε σε πιο οικείες στιγμές.

Ο συνδυασμός του να έχεις πραγματικά καλή συζήτηση και να την ερεθίζεις είναι η απόλυτη αποπλάνηση.

Πρέπει να έχεις τον έλεγχο όλη την ώρα

Αν δεν ηγείσαι κάθε συζήτησης ή δεν παίρνετε κάθε απόφαση, θεωρείται ότι είσαι αδύναμος βητάς. Αυτοί οι ανασφαλείς άντρες απαιτούν ένα έχουν συνεχές αίσθημα ελέγχου, αλλιώς νιώθουν ανίσχυροι. Όταν δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. Χρειάζονται αυτή την επικύρωση απεγνωσμένα.

Φυσικά το να ηγείσαι, να είσαι αποφασιστικός και να διεκδικείς για τον εαυτό σου είναι ελκυστικό και σημαντικό. Δείχνει ότι εμπιστεύεσαι αυτό που είσαι κατά βάθος. Αλλά ένας άντρας με αυτοπεποίθηση ξέρει επίσης πότε να αφήσει τους άλλους ανθρώπους να λάμψουν και δεν νιώθει να απειλείται από αυτό. Κατ’ εξοχήν ηγείται στις σχέσεις του, αλλά εκτιμά τη φωνή της γυναίκας με την οποία είναι μαζί.

Τελικά, είναι αυτός που αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο ή να τον παραδώσει. Το κάνει αυτό όχι από φόβο αλλά από αυτοπεποίθηση.

Το να την αγνοείς σε κάνει ελκυστικό στα μάτια της

Αμ δε, κούνια που σε κούναγε κακομοίρη μου. Οι άλλοι νομίζουν ότι πρέπει να προσποιηθούν ότι δεν ενδιαφέρονται, αλλιώς θα νομίζει ότι είσαι ένας άντρας χαμηλής αξίας χωρίς επιλογές. Κάποιοι μάλιστα προτείνουν να φέρεσαι λίγο αγενώς και να αποστασιοποιείσαι από τη συζήτηση, κοινώς να είσαι καραγκιόζης. Η ιδέα του να προσποιείσαι αντιβαίνει σε αυτό που κάνει έναν άντρα με αυτοπεποίθηση: την ευαλωτότητα. Δηλαδή να μην ντρέπεσαι και να μην φοβάσαι να εκφράσεις ποιος είσαι και τι θέλεις.

Αλλά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι λειτουργεί σε ορισμένες γυναίκες. Υπάρχουν γυναίκες που θα το φάνε όταν ένας άντρας παίζει παιχνίδια και συμπεριφέρεται σαν να μην μπορεί να δώσει δεκάρα για την παρουσία της. Συχνά είναι ανασφαλείς, απολαμβάνουν το δράμα και θα ικετεύουν για επιβεβαίωση. Το σωστό είναι να κοιτάς για μια ποιοτική γυναίκα που να έχει μια υγιή αίσθηση της αυτοεκτίμησης.

Τίποτα δεν χρειάζεται περισσότερο θάρρος από έναν άντρα που κοιτάζει μια γυναίκα στα μάτια και λέει: «Θέλω να σε γνωρίσω καλύτερα». Δείχνει ότι ξέρεις τι επιθυμείς και δεν φοβάσαι να το κυνηγήσεις στη ζωή σου. Αν κυνηγάς συνεχώς κορίτσια που παίζουν παιχνίδια, θα παίζουν πάντα παιχνίδια μαζί σου.

Δεν πρέπει ποτέ να νοιάζεσαι για τι λένε οι άλλοι.

Η θεωρία πίσω από αυτό είναι ότι η ευτυχία σου θα πρέπει να πηγάζει από το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και όχι από το πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Ενώ συμφωνούμε ολόψυχα, ορισμένοι άνδρες το φτάνουν αυτό στα άκρα και αρνούνται να ακούσουν ή να εκτιμήσουν τις απόψεις των άλλων. Ο εγωισμός τους είναι τόσο εύθραυστος που δεν μπορούν να ακούσουν ειλικρινή κριτική χωρίς να αμυνθούν.

Είναι άλλο πράγμα να ζεις τη ζωή σου προσπαθώντας να ικανοποιήσεις όλους τους άλλους ή να αναζητάς ακατάπαυστα την έγκριση. Αυτό οδηγεί στη δυστυχία και είναι ένα κλασικό σύμπτωμα του συνδρόμου του καλού παιδιού. Αλλά το να χρησιμοποιείς την εποικοδομητική ανατροφοδότηση για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις τη ζωή σου είναι ο τρόπος με τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι αναπτύσσονται.

Κράτα από ένα feedback ό,τι αισθάνεσαι ότι σε ωφελεί και εφαρμοσέ το ανάλογα. Μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου χωρίς να πνίγε τις φωνές των άλλων.

Πρέπει να πας με πολλές γυναίκες

Είναι εκπληκτικό το πώς οι «alpha» ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει ποτέ να χρειάζεσαι εξωτερική επιβεβαίωση, αλλά στη συνέχεια βασίζουν ολόκληρη την αυτοεκτίμησή τους στο να πηδήξουν. Και αν είσαι άντρας που δεν κοιμάται με δεκάδες γυναίκες, τότε προφανώς είσαι αξιολύπητος.

Για πολλούς άντρες το να έχουν πηδήξει την μισή Ελλάδα πριν αποκατασταθούν είναι κρίσιμο για να καταλάβουν τι θέλουν και πώς να γίνουν καλύτεροι συνολικά. Αλλά, δεν υπάρχει απόλυτος αριθμός γυναικών με τις οποίες πρέπει να κάνεις σεξ – όλα εξαρτώνται από το τι ψάχνεις. Αν αυτό σημαίνει πολύ σεξ με διαφορετικές γυναίκες, αυτό είναι ωραίο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Πολλοί άντρες με αυτοπεποίθηση δεν θα μπορούσαν να νοιαστούν λιγότερο για περιστασιακές επαφές. Πολλοί από αυτούς είναι έμπειροι αλλά τώρα ψάχνουν για μια ποιοτική γυναίκα. Θέτουν υψηλά πρότυπα για τον εαυτό τους (όχι ως μηχανισμό άμυνας), έχουν νοοτροπία αφθονίας και απορρίπτουν τακτικά γυναίκες. Δεν θέλουν να κοιμούνται με γκόμενες που δεν βλέπουν ως μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Επιμένουν για κάτι περισσότερο από την εμφάνιση και δεσμεύονται όταν βρίσκουν μια γυναίκα υψηλού επιπέδου.

Για κάποιους, οι κενές σχέσεις μπορεί να είναι πραγματικά καταστροφικές.

Η προσωπική ευτυχία, η επίτευξη σημαντικών στόχων ζωής, η επιτυχία στην καριέρα σου, η δημιουργία ενός συναρπαστικού τρόπου ζωής, η προσφορά αξίας σε αυτόν τον κόσμο, το να είσαι καλός πατέρας και οι υγιείς σχέσεις δεν σημαίνουν τίποτα; Για πολλούς άντρες, το μόνο πράγμα που έχει σημασία σε αυτόν τον κόσμο είναι να μετράς το πόσα μουνάκια έχεις φάει.

Οι πραγματικοί δεσμοί είναι για σχέσεις, όχι για πηδήμα της στιγμής

πως να εχω αυτοπεποιθηση

Δεν σου λέμε να γίνεις δειλός, να ανοίξεις την καρδιά σου ή να ερωτευτείς αν θέλεις μια περιπετειούλα. Αλλά δεν πρέπει επίσης να είναι μια ψυχρή, αποστασιοποιημένη επαγγελματική ανταλλαγή. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι σε αυτήν εκτός από το αιδοίο της, ακόμα και κάτι τόσο μικρό όσο το πόσο προσγειωμένη είναι, που να σε κάνει να θέλεις να μοιραστείς μια προσωπική στιγμή. Γενικά κάτι που να σε τραβάει πέρα από το οικογενειακό της λεύκωμα.

Οι άνδρες που δεν μπορούν να κάνουν καμία σύνδεση για τα one-night-stands συχνά έχουν προβλήματα με την ευαλωτότητα, τον μισογυνισμό ή έλλειψη ενσυναίσθησης. Κλείνουν τα συναισθήματά τους επειδή φοβούνται μήπως πληγωθούν ή κριθούν. Είναι αγανακτισμένοι απέναντι στις γυναίκες και χρησιμοποιούν το σεξ ως έναν τρόπο για να πάρουν εκδίκηση και να νιώσουν δυνατοί. Ή απλά δεν δίνουν δεκάρα για τους άλλους ανθρώπους.

Οι συναισθηματικές συνδέσεις οδηγούν σε πιο καυτό και παθιασμένο σεξ. Ενισχύεις και τις υγιείς απόψεις σου για τις γυναίκες και η κοπέλα δεν νιώθει ότι την χρησιμοποιείς.

Δεν πρέπει ποτέ να δείχνεις αδύναμος

πως να εχω αυτοπεποιθηση

Ό,τι κάνεις πρέπει να είναι φοβερό και τίποτα λιγότερο. Κυριαρχεί η αντίληψη του αν δεν λες ότι είσαι ο καλύτερος σε κάτι οι γκόμενες θα σε περνάνε για βήτα.

Αλήθεια; Αν είσαι συνεχώς αυτοσαρκαστικός και βλέπεις τα σημεία που πρέπει να βελτιώσεις ως αρνητικά, αυτό είναι ανθυγιεινό. Οι άνδρες που δεν μπορούν να παραδεχτούν ανοιχτά τα ελαττώματά τους με θετικό τρόπο δεν θα γίνουν ποτέ ο καλύτερος εαυτός τους.

Θέλεις να μάθεις πώς να γίνεις πραγματικός άντρας; Σταμάτα να επικεντρώνεσαι στον τίτλο του «άλφα αρσενικού» και αντ’ αυτού μάθε να αγαπάς αυτό που είσαι μέσα και έξω. Διαχειρίσου τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές και τα όριά σου. Δείξε τον πραγματικό εαυτό σου στους άλλους χωρίς ντροπή. Δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες και την ευτυχία σου.

Νομίζεις ότι οι άντρες με πραγματική αυτοπεποίθηση κάθονται και ανησυχούν αν είναι αρκετά άλφα;