Αυτοπεποίθηση ή ανασφάλεια, μέσα από τη μάσκα του μισογυνισμού

Αυτοπεποίθηση ή ανασφάλεια, μέσα από τη μάσκα του μισογυνισμού

Μπορούμε να εντοπίσουμε τη διαφορά μεταξύ ενός άντρα με αυτοπεποίθηση και ενός ανασφαλή άντρα από μίλια μακριά. Δεν είναι και πολύ δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξεις πώς μιλούν και πώς συμπεριφέρονται στις γυναίκες.

Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που την έχουν δει Brad Pitt και παριστάνουν τους γκόμενους. Καυχιούνται για το πόσο γαμάτοι είναι, με πόσα κοράσια κοιμούνται και όταν τους απορρίπτουν, πάντα βρίσκουν κάτι λάθος με τη γυναίκα. Είναι τέλειοι από κάθε άποψη, γιατί αν πίστευαν οτιδήποτε άλλο, θα κατέρρεαν.

Συνήθως, τέτοια προβλήματα ξεκινάνε από τις πρώιμες αλληλεπιδράσεις τους με το αντίθετο φύλο. Μπορεί να είπαν σε μια κοπέλα ότι τους αρέσει και εκείνη να γέλασε. Ίσως η κοπέλα τους στο λύκειο ή στο κολέγιο τους κεράτωσε και τους διέλυσε. Ίσως να μην έχουν βγει ποτέ τους με κάποια κοπέλα. Η μοναξιά, η απογοήτευση και ο θυμός τους μετατρέπονται σε δυσαρέσκεια, ανασφάλεια και το αντισταθμίζουν με το να είναι αλαζόνες.

Μέχρι να φτάσουν στην ενηλικίωση, τα συναισθήματά τους είναι τόσο εύθραυστα που κλείνονται εντελώς στον εαυτό τους. Προστατεύουν τον εαυτό τους από τους ανθρώπους (ειδικά τις γυναίκες) και δυσκολεύονται να τους αφήσουν να μπουν μέσα τους. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη δημιουργία υγιών δεσμών και διαιωνίζει έναν κύκλο δυστυχίας. Όσο περισσότερο συνεχίζεται, τόσο χειρότερα γίνεται.

Τότε αρχίζουν να ξεσπούν. Απολαμβάνουν να υποτιμούν τις γυναίκες. Τους παρηγορεί να σκέφτονται τις γυναίκες ως αντικείμενα: άλλη μια επιτυχία στο παλμαρέ τους, άλλη μια κατάκτηση για την οποία μπορούν να καυχηθούν. Πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες είναι ψυχρές, χρησιμοποιούν ανθρώπους και ότι οι ανεξάρτητες, σεξουαλικά απελευθερωμένες γυναίκες είναι τσούλες. Γίνονται ελεγκτικοί, ζηλιάρηδες και χειριστικοί σύντροφοι.

V7jSVOvQ1lkxe7sxXi4r5eOcUF1qaQZsU

Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ότι οι άλλοι άντρες συχνά εξιδανικεύουν αυτούς τους τύπους. Τους επευφημούν, το θεωρούν αστείο και θαυμάζουν την αρνητική τους στάση και την κακομεταχείριση των γυναικών. Αυτή η ανίδεη νοοτροπία είναι μεταδοτική και κάνει περισσότερους άντρες να υιοθετούν τη μισογυνική μέθοδο ως τρόπο προσέλκυσης γυναικών.

Είναι εύκολο να μπερδέψεις την αυτοπεποίθηση με το να είσαι μαλάκας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Αυτοπεποίθηση εναντίον ανασφάλειας

RBPe2nzsA
  • Παραδέχεσαι ότι είσαι νευρικός ή φοβισμένος έναντι του να βρίσκεις δικαιολογίες για να μην της μιλήσεις.
  • Να είσαι διεκδικείς έναντι του να ξεπερνάς τα όρια.
  • Να θέλεις πραγματικά να τη γνωρίσεις έναντι του να σκοτώνεις την ώρα σου μέχρι να κοιμηθεί μαζί σου.
  • Να δέχεσαι την απόρριψη στα ίσα έναντι του να την κατηγορείς και μετά να κάνεις υποτιμητικά σχόλια.
  • Να είσαι ειλικρινής για τις προθέσεις σου έναντι του να λες ψέματα για τα συναισθήματά σου για να τη ρίξεις στο κρεβάτι

Αφήσε τις άμυνές σου να υποχωρήσουν. Ο δρόμος του μίσους και του κυνισμού οδηγεί σε μια ζωή με ανεκπλήρωτες σχέσεις και καχεκτική προσωπική ανάπτυξη. Οι ισχυρότεροι άντρες είναι εκείνοι που συμβιβάζονται με τα συναισθήματά τους και επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι ευάλωτοι. Αυτό απαιτεί αληθινό θάρρος.

Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, είναι δειλία να κρατάς κακίες από το παρελθόν σας και να ξεσπάς σε γυναίκες που δεν έκαναν τίποτα κακό. Η μάσκα του μισογυνισμού προσπαθεί, αλλά αποτυγχάνει να κρύψει τη βαθιά ανασφάλεια. Αφαίρεσέ την και γίνε καλύτερος άντρας. Είναι το πρώτο βήμα για την αυτοβελτίωση.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter