Καλησπέρα σας κύριε ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΓΛΟΥ

Anxious Man

Το σκηνικό που θα περιγράψουμε είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι από τις ιστορίες που επαναλαμβάνονται σαν φάρσα, για κάποιον, μάλιστα, ανεξήγητο λόγο σχεδόν με ίδιο τρόπο.

Άνδρας μέτριας εμφάνισης και βεληνεκούς γνωρίζει εμφανίσιμο και τίμιο κοράσιο τύπου διπλανής πόρτας. Τα βλέμματά τους διασταυρώνονται, εκείνος νιώθει ένα ρίγος να τον διαπερνά, εκείνη παίζει δήθεν αθώα με τα μαλλιά της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και έχει μαζέψει όλο το θάρρος που χρειάζεται για να της μιλήσει – δεν είναι δα και λίγο, λίγες ώρες μετά και έχουν αρχίσει να γνωρίζονται καλύτερα, λίγες μέρες και δύο ραντεβού μετά και τσουπ, σε κάποιο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου μπαίνει το γκολ.

Και ενώ εκείνος αρχικά καμαρώνει γεμάτος περηφάνεια για τη νέα του κατάκτηση στους φίλους του, η ανακούφιση που νιώθει μέσα του δεν περιγράφεται – 10 μήνες ήταν αυτοί. Δέκα μήνες αγαμίας, του στοίχισε πολύ φαίνεται ο προηγούμενος χωρισμός. Αλλά τώρα τουλάχιστον ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Δεν ήταν τίποτα τελικά, τώρα που πήρε μπρος ποιος τον σταματά εξάλλου.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κορασίδα όμως του καλάρεσε, οπότε ξανακανονίζει να βρεθούνε άλλη μια φορά. Η μια φορά γίνεται δύο, και οι δύο τέσσερις. Οι Τετάρτες πλέον είναι αφιερωμένες σε σεξάκι, το ίδιο και οι Κυριακές. Τα μηνύματα αυξάνονται, καληνύχτα, καλημέρα, τι κάνεις βρε Μαράκι, πότε θα πάμε για κανέναν καφέ. Το Μαράκι γίνεται Μαρία, η Μαρία γίνεται Μαρία μου και σε ένα μήνα έχει δέσει το γλυκό και το σκάφος έχει προσαράξει στο λιμάνι για τα καλά. Αφού καλά περνάω γιατί να μην κάνω μια σχέση βρε αδερφέ, λέει στους φίλους του, πριν τους τη γνωρίσει λέγοντάς τους “από δω το κορίτσι μου”.

Οι μήνες περνάνε, της παίρνει δώρα και λουλούδια. Βρίσκονται πιο συχνά, πάνε και μια εκδρομούλα τα Χριστούγεννα. Όχι πως τίποτα από τα παραπάνω είναι κακό, ίσα ίσα. Είναι ωραίο να περνάς χρόνο με ένα άτομο που σου αρέσει. Εξάλλου αν δεν τη βλέπει τόσο συχνά μπορεί να τον αφήσει για άλλο. Εξάλλου προς το παρόν όλα πάνε καλά. Εξάλλου αυτή αρχίζει να σημαίνει πράγματα για εκείνον. Εξάλλου αυτή δεν είναι σαν τις άλλες, αυτή δεν θα τον χώριζε ποτέ..

«Δεν νιώθω πια το ίδιο για σένα». ΝΤΡΙΝΝΝ, η πραγματικότητα τον χτυπά κατακέφαλα ένα ωραίο πρωινό, ενώ είναι γυμνοί στο κρεβάτι.

«Μα κάνω τα πάντα για σένα. Γιατί δεν το βλέπεις; Θα κάνω ακόμα περισσότερα για να δεις πόσο σε αγαπώ..», της αποκρίνεται, και το εννοεί. Θέλει να την κάνει χαρούμενη, να βγαίνουνε μαζί βόλτες, να ακούσει τα παράπονά της, να αλλάξει. Θα κάνει τα πάντα και ακόμα περισσότερα.

Τζίφος. Όσο προσπαθεί να την κρατήσει κοντά του, τόσο η γυναίκα απομακρύνεται περισσότερο από αυτόν. Χωρίς να ξέρει το γιατί, όσο περισσότερο προσπαθεί να φανεί καλός, να την παρακαλάει, τόσο εκείνη φεύγει και το χάσμα ανάμεσά τους μεγαλώνει.

«Είσαι καλό παιδί, αλλά θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ», είναι τα τελευταία της λόγια προτού οριστικοποιήσει την απόφασή της: χωρίζουνε, γιατί… ανάθεμα και αν η ίδια καταλαβαίνει το γιατί. Εκείνη βρίσκει άλλον μέσα στον επόμενο μήνα ή δύο, η αυλαία πέφτει, και εκείνος ακόμα ψάχνει την επόμενη. Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

Έχουμε βρεθεί όλοι κάποτε στη ζωή μας σε αυτή τη θέση. Ξέρετε ποια θέση λέω, τα “κορόιδα”. Το ξέρω, κάνουμε όλοι λάθη, εξάλλου είναι μαθήματα και είναι λογικό. Μέχρι ένα σημείο όμως.. Τα μαθήματα είναι για να μαθαίνουμε από αυτά και τα λάθη για να τα κάνουμε μια-δύο φορές. Όχι τρεις και τέσσερις, ούτε δεκαπέντε. Ούτε μια ολόκληρη ζωή.

Ξέρεις πως λέγεται ο άνθρωπος που προσπαθεί να πείσει την άλλη να μείνει μαζί του; Που προσπαθεί να αλλάξει για να μην την χάσει; Που φοβάται ότι αν τη χάσει θα καταστραφεί ο κόσμος του, χώρια πως θα ψάχνει πάλι ένα χρόνο να πηδήξει; Απελπισμένος λέγεται. Έχω υπάρξει πολλές φορές απελπισμένος στη ζωή μου.

Όχι μόνο απελπισμένος, αλλά κύριος Κακομοίρογλου. Ο κακομοίρης που τον χώρισε η γκόμενα, αφού τον έκανε ότι ήθελε. Ο κακομοίρης που είναι μόνος του οκτώ μήνες. Ο κακομοίρης που έφαγε χυλόπιτα, που αναρωτιέται πώς γίνεται να φέρεσαι καλά σε έναν άνθρωπο και να σε εγκαταλείπει. Αν αναρωτιέσαι και εσύ κάτι τέτοιο, καλωσήρθες στην ανθρώπινη φύση. Ελπίζω να είσαι έτοιμος να μπεις μαζί μας στα μονοπάτια της, ξεκινώντας από δύο βασικές αρχές:

Η έλξη δεν αποτελεί επιλογή.

Καλά άκουσες. Δεν διαλέγουμε συνειδητά αυτόν/αυτή τον οποίο γουστάρουμε, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Για παράδειγμα σκέψου: Πόσες γυναίκες βλέπεις στο δρόμο ή την τηλεόραση και, χωρίς να το σκεφτείς, θες να τις γ… σου αρέσουν τελοσπάντων; Ή, πολλές φορές, κοιτάς μια γκόμενα, νιώθεις κάτι και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα σκέφτεσαι «πωωω καλό κομμάτι αυτό».. Συνεπώς, η έλξη δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή. Το ίδιο, μάλιστα, συμβαίνει και με τις γυναίκες.

Και παρότι ανάλογα με την κουλτούρα διαφοροποιούνται τα γούστα μας, οι βασικές αρχές των γυναικών παραμένουν ίδιες πάνω κάτω. Μάντεψε τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος γνωρίζει πάνω κάτω τι βρίσκει μια γυναίκα ελκυστικό και το εφαρμόσει στον εαυτό του. Καλά φαντάζεσαι!

Οι γυναίκες δεν νιώθουν ποτέ έλξη για όσους συμπεριφέρονται σαν απελπησμένοι

Μπορεί πολλές φορές να το παίζουμε άνετοι και αστείοι. Να θέλουμε να κάνουμε καλή εντύπωση στην κοπέλα με την οποία μιλάμε, να φανούμε φοβεροί και τρομεροί, ενώ βαθιά μέσα μας είμαστε κύριοι Κακομοίρογλου. Μην τρέφεις αυταπάτες, τα «ραντάρ» της γυναίκας μπορούν να ανιχνεύσουν αυτό που είσαι πολύ καλύτερα από ότι νομίζεις. Ξέρεις τι θα συμβεί τη στιγμή που το κάθε θηλυκό καταλάβει πως ο άνδρας απέναντί της είναι απελπισμένος για το κορμί της; Θα γίνει καπνός. Απλά και ωμά.

Το θέμα είναι αγαπητέ μου αναγνώστη πως κ. Κακομοίρογλου έχουμε υπάρξει όλοι στη ζωή μας. Μερικοί όμως δεν το αντέξαμε για πολύ… Το ερώτημα λοιπόν είναι, μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αντικρίσεις κατάματα την αλήθεια; Τότε μπράβο σου. Ίσως το να μάθεις μερικές ακόμα αλήθειες σχετικά με το Φλερτ να σε βοηθήσει.

Έχεις όμως την διορατικότητα να δεις τον εαυτό που πραγματικά θες να χτίσεις; Έχεις τη δύναμη να αφήσεις πίσω σου τον κύριο Κακομοίρογλου και να αγκαλιάσεις αυτό που πραγματικά θες να καταφέρεις; Θα ζήσεις σαν αυτός που θες να είσαι ή θα τρέχεις μια ζωή πίσω από τα «θέλω λίγο χρόνο» της κάθε κοπελίτσας; Η απόφαση είναι δική σου, και όταν της πάρεις, να ξέρεις υπάρχει τρόπος.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter