Πώς να γίνεις ελκυστικός άντρας κλείνοντας τρύπες

Η αποτελεσματικότητα ενός άντρα ισοδυναμεί με βιολογική αρμοστικότητα. Οπότε είναι ελκυστική στο μυαλό μιας γυναίκας. Αλλά υπάρχει ένα θέμα εδώ.

Ένα θέμα για τους περισσότερους άντρες. Βασικά για όλους. Άρα μάλλον και για σένα.

Το να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την αποτελεσματικότητα σου είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το να μειώσεις την αναποτελεσματικότητά σου.

Γουάτ; Κάηκες λίγο ε;

Μπαλίτσα βλέπουμε; Εεε βέβαια… τι είσαι κάνας τυχαίος; Λοιπόν. Σκέψου αυτό που σου είπα πριν με δεδομένα μπάλας, δεδομένα ποδοσφαίρου.

Αν παίζεις μπαλίτσα, ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις την ομάδα σου δεν είναι να προπονείσαι μέρα-νύχτα για να γίνεις τόσο καλός που θα βαράς τα φάουλ σαν τον Μπέκαμ ή τον Τσιάρτα στα ντουζένια τους.

Δεν λέω. Καλό θα κάνει, αλλά μάλλον δεν θα φτάσεις ποτέ σε τέτοιο επίπεδο.

Οπότε, ξέρεις τι θα είναι καλύτερο για την ομάδα; Το να μην βαράς τα φάουλ στο γάμο του Καραγκιόζη. Το να βαράς κομπλέ φαουλάκια. Το να βαράς γενικά.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το ίδιο δεν ισχύει και στα γκομενικά σου;

Πρώτα πρέπει να σταματήσεις να βαράς στο γάμο του καραγκιόζη –δηλαδή, να κάνεις μαλακίες.

Αυτό θα σε βάλει στο παιχνίδι. Θα μπεις στον αγώνα και θα παίξεις.

Και μετά πρέπει να δουλέψεις στο να είσαι γαμάτος –δηλαδή, στο να κάνεις μαγκιές– το οποίο θα σου κερδίσει τον αγώνα.

Οι περισσότερες γυναίκες, τις περισσότερες φορές γουστάρουν την αποτελεσματικότητα ενός άντρα. Αλλά, όπως είπαμε και στο προηγούμενο newsletter, η αναποτελεσματικότητα είναι σκέτη αηδία.

Κάνει τις γυναίκες να αηδιάζουν ψυχολογικά και σωματικά, γιατί πολλοί δεν ξέρουν τι σημαίνει αποσμητικό, ή, ακόμα χειρότερα, μπάνιο.

Άρα όλες οι γυναίκες ξενερώνουν με την αναποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη Γη που να έλκεται από την αναποτελεσματικότητα. Στον Άρη μπορεί, εδώ όχι.

Κι όταν λέμε αναποτελεσματικότητα εννοώ πολλά πράγματα όπως: μυϊκή αδυναμία, ψυχολογική αδυναμία, ανεργία, αφραγκία, ακαυλία –να μην σου σηκώνεται– και γενικά την ανικανότητα.

Οπότε, το να καλλιεργήσεις στοιχεία αποτελεσματικότητας είναι γαμάτο. Αλλά ξέρεις τι είναι πιο γαμάτο; Να σταματήσεις να δείχνεις στοιχεία αναποτελεσματικότητας.

Κι αυτό, να ξέρεις, ισχύει για τα περισσότερα είδη στον πλανήτη. Τα θηλυκά επιλέγουν αρσενικά όχι τόσο για την αποτελεσματικότητα τους, αλλά για την έλλειψη αναποτελεσματικότητας.

Γι’ αυτό οι γυναίκες νιώθουν, συνήθως, μια τόσο ισχυρή, σπλαχνική, σεξουαλική απέχθεια προς τους ψυχοπαθείς, τους σχιζοφρενείς, τους νάρκισσους, τους κρίπουλες, τους τρελούς, τους stalkers, τους βαρεμένους και τους ηλίθιους.

Μια σχεσούλα με έναν στοργικό και γενναιόδωρο άντρα μπορεί να βοηθήσει και να προστατέψει μια γυναίκα. Απ’ την άλλη, μια σχεσούλα με έναν ψυχωτικό και βίαιο άντρα μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα σε πολύ κακά μονοπάτια. Κι όταν λέω κακά, εννοώ πολύ κακά. Πιο κακά από κακά.

Για παράδειγμα, αν σε ένα one-night standάκι με ένα πολύ όμορφο αντράκι παίξει ατυχηματάκι με σπασμένο προφυλακτικάκι, τότε το μωρό θα έχει καλά γονίδια. Αν, όμως, σε ένα one-night με έναν συφιλιάρη παίξει το ίδιο ατύχημα, τότε το γκομενάκι θα πει αντίο στην ικανότητά της να κάνει παιδάκια. Μπορεί να πει μέχρι και γενικά αντίο… στη ζωή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, η γυναικεία επιλογή είναι πολύ περισσότερο risk-averse όπως λένε το χωριό μου.

Στις μεγάλες πόλεις το λένε: «φοβάμαι πολύ περισσότερο να χάσω, απ’ ότι επιθυμώ να κερδίσω.» Φοβάμαι πολύ περισσότερο να χάσω 1000 ευρώ, απ’ ότι επιθυμώ να κερδίσω 1000 ευρώ. Το πιάνεις;

Τι σημαίνει, τώρα, αυτό για σένα, για εμένα, για όλους μας;

Σημαίνει πώς αυτή η ασυμμετρία ανάμεσα στη χασούρα και στο κέρδος απλά υπάρχει –είναι δεδομένο της φύσης. Μην το κάνουμε και πολύ θέμα.

Το θέμα, λοιπόν, είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα;

Το γυρνάς υπέρ σου με το να αναγνωρίσεις και να διορθώσεις τις αδυναμίες σου, αντί να προσπαθείς να γίνεις τέλειος σε τομείς που είσαι ήδη καλός.

Μην ανησυχείς για το αν έχεις κοιλιακούς. Να ανησυχείς για το αν πρώτα στρίβει η κοιλιά και μετά εσύ.

Μην έχεις εμμονή με το να φαίνεσαι ο πιο έξυπνος απ’ όλους. Να έχεις εμμονή με το να ΜΗΝ είσαι ανίδεος γενικά. Κλείσε τις τρύπες και άσε το γυάλισμα για μετά.

Μεταφορικά το είπα, αλλά θα δεις ότι έτσι θα κλείνεις και περισσότερες τρύπες κυριολεκτικά, πέρα από μεταφορικά. Και να ξέρεις… μπορεί εσύ να μην βλέπεις καλά τις τρύπες σου και να λες «τι τρύπες έχω ρε μάγκες, αφού είμαι άτρυπος;» αλλά οι γυναίκες σε κοιτάνε και σε βλέπουν σαν τυρί έμενταλ.

Καλό το έμενταλ, δεν λέω, αλλά σαν την φέτα δεν έχει. Κλείσε τρύπες, λοιπόν και γίνε φέτα. Όχι φέτες.

Κάνε κλικ εδώ αν σε ενδιαφέρει να κλείσεις τρύπες, βελτιώνοντας τις κοινωνικές σου δεξιότητες, για να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση με τις γυναίκες που σου αρέσουν.


Επιστημονικές πηγές:

  1. Buss, D. M. (Ed.). (2014). Evolutionary psychology (5th Ed.). New York: Pearson.
  2. Tadelis, S. (2013). Game theory: An introduction. Princeton, NJ: Princeton University Press.
  3. Thornhill, R., & Gangestad, S. W. (2008). The evolutionary biology of human female sexuality. Oxford: Oxford University Press.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter