Παίζει τελικά ρόλο η εξωτερική εμφάνιση;

Όταν γνωρίζεις μια γυναίκα, εκείνη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις ανάγκες και τα θέλω σου.

Δεν σου χρωστάει δραχμή. Εσύ μπορείς αν θες να της μιλήσεις, αλλά εκείνη δεν σου χρωστάει ούτε λέξη. Μπορεί να την κάνεις να γελάει όταν είστε μπαράκι, αλλά εκείνη δεν σου χρωστάει το τηλέφωνο ή το ίνστα της.

Με λίγα λόγια, οι σεξουαλικές σου επιθυμίες είναι τόσο αδιάφορες όσο αδιάφορες σου είναι για εσένα οι τεχνικές του γυναικείου μακιγιάζ.

Να θυμάσαι, λοιπόν, να βάζεις φον ντε τε, πάντα μετά την ενυδατική. Πλάκα κάνουμε. Κάτι άλλο πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ.

Οι αρχέγονοι πρόγονοι αυτής της γυναίκας –οι προ-προ-προ-προ-προ εις την νιοστή-γιαγιάδες της– δεν αναπαράχθηκαν επιτυχώς δίνωντας τσίμπο σε τυχαίους αγνώστους.

Ούτε πηγαίνοντας με παραμορφωμένα αγοράκια επειδή τους λυπόντουσαν. Ούτε με βίαους και τρελούς άντρες. Ούτε με μαλακοπίτουρες που θα της άφηναν έγκυες και μετά μη τον είδατε τον Κίτσο τον Λεβέντη.

Οι αρχέγονοι πρόγονοι των σημερινών γυναικών αναπαράχθηκαν επιτυχώς επιλέγοντας άντρες που πληρούσαν όσα περισσότερα κριτήρια γινόταν.

Κριτήρια όπως, για παράδειγμα, αυτά της αποτελεσματικής πατρότητας. Τα οποία κριτήρια σχημάτισαν, έπλασαν, σμίλευσαν, καθόρισαν –και μας τελείωσαν τα ρήματα σε -σαν– τις προτιμήσεις των γυναικών.

Με απλά λόγια, οι αρχέγονοι πρόγονοι μιας γυναίκας αναπαράχθηκαν επιτυχώς λόγω συγκεκριμένων κριτηρίων.

Τα οποία κριτήρια τα χρησιμοποιούν οι γυναίκες σήμερα για να επιλέξουν τσαπού. Και όταν λέω τσαπού εννοούμε την αξία ενός άντρα.

Με ακόμα πιο απλά λογάκια, οι γυναίκες είναι εδώ σήμερα επειδή οι πρόγονοι τους επέλεγαν να ζευγαρώσουν με τους καλύτερους δυνατούς άντρες.

Οπότε, πάμε και στο ζουμί.

Οι γυναίκες κάνουν 3 βασικές ερωτήσεις όταν σε αξιολογούν –δηλαδή όταν αξιολογούν την αξία σου. Σήμερα θα μιλήσουμε για την πρώτη. Η οποία είναι η εξής: «Κουβαλάει καλά γονίδια αυτός ο άντρας;»

Για τις γυναίκες, η απόλυτη εξελικτική φαντασίωση είναι να βρουν ένα νέο αρσενικό εραστή που έχει υπέροχα χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν απόδειξη του πόσο γαμάτο ή σπάνιο γενετικό υλικό έχει.

Κι αυτό επειδή παλιά σε μια φυλή δεν υπήρχε μεγάλη γενετική ποικιλομορφία, οπότε αν ερχόταν ένας ξένος τουρίστας μοντέλο από άλλη φυλή, τα γκομενάκια της φυλής λέγανε «καλέ τι γκόμενος είναι αυτός;»

Σπάνια και καλά γονίδια, λοιπόν.

Αυτά είναι που λένε στον εγκέφαλο μιας γυναίκας ότι αξίζει να ζευγαρώσει με έναν άντρα απόψε. Ίσως να θέλει υποσυνείδητα να κάνει και παιδάκι μαζί του. Και τώρα καταλαβαίνεις το 90% των γυναικείων σεξουαλικών φαντασιώσεων και των μυθιστορημάτων που διαβάζουν ή σειρών και ταινιών που βλέπουν.

Αν ένας άντρας δεν παρέχει κάποιου είδους καλά γονίδια, τότε δεν έχει νόημα για μια γυναίκα να πάει να κάνει παιδάκι μαζί του.

Γιατί; Επειδή η φυσική επιλογή θα εξαφανίσει τον απόγονό τους μέσα σε 1 άντε το πολύ 2 γενιές.

Σόρυ που τα λένε χύμα, αλλά έτσι δουλεύει η ζωή. Τι να κάνουμε; Και μήνυση να της κάνεις δεν αλλάζει.

Γύρω στα 1,2 δις χρόνια πριν από σήμερα, βγήκε στην πιάτσα η σεξουαλική αναπαραγωγή. Από τότε, λοιπόν, όλα τα θηλυκά ζώα στο ζωικό βασίλειο, θέλουν ο απόγονός τους να πάρει τα καλύτερα δυνατά γονίδια, για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπαραχθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Τώρα… αν είσαι σαν εμένα εμφανισιακά και δεν είσαι ούτε εσύ μοντέλο –αν δεν τρελαίνεις ούτε εσύ τον γυναικείο πληθυσμό με το γενετικό σου προφίλ– τότε όλα αυτά μπορεί να σου ακούγονται επίπονα.

Μπορεί να σε ενοχλούνε και να σε τσούζουν και να μην θες να τα αποδεχτείς. Να νιώθεις λες και είσαι καταδικασμένος σε σεξουαλική θανατική ποινή. Να νιώθεις ότι δεν έχεις ελπίδα. 

Όχι. Όλα αυτά δεν στα λέμε για να τα βάψεις μαύρα και να χορέψεις το χορό του ζαλόγγου. Δεν στα λέμε για να σε αποθαρρύνουμε. Δεν στα λέμε για να αποκτήσεις κατάθλιψη.

Το ακριβώς αντίθετο.

Στα λέμε, για να αποδεχτείς ότι υπάρχουν κάποιοι φυσικοί περιορισμοί για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις πολλά.

Όσο πιο γρήγορα τα αποδεχτείς, λοιπόν, τόσο πιο γρήγορα θα δώσεις βάση στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου εκεί που χωράει βελτίωση.

Πού χωράει; Στον χαρακτήρα σου, στις κοινωνικές σου δεξιότητες, στο ντύσιμο, στην επικοινωνία και σε άπειρα άλλα πράγματα.

Οι γυναίκες δεν κοιτάνε μόνο το γενετικό προφίλ ενός άντρα, όταν επιλέγουν. Αλλιώς θα ζευγάρωναν μόνο με μοντέλα. Και δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ μοντέλο. Αλλά μια χαρά τα έχουμε καταφέρει, έτσι δεν είναι;

Οπότε αφήνουμε το πρώτο μέτωπο των καλών γονιδίων και πάμε να παίξουμε μπαλάρα στα άλλα δύο μέτωπα. Για τα οποία θα μιλήσουμε στο επόμενο και το μεθεπόμενο newsletter. Μείνε συντονισμένος.

Μέχρι τότε, αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση με τις γυναίκες που σου αρέσουν, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.


Επιστημονικές πηγές:

  1. Gangestad, S. W., & Thornhill, R. (1997). The evolutionary psychology of extrapair sex: The role of fluctuating asymmetry. Evolution and Human Behavior, 18(2), 69-88. 
  2. Rhodes, G., Simmons, L. W., & Peters, M. (2005). Attractiveness and sexual behavior: Does attractiveness enhance mating success? Evolution and Human Behavior, 26(2), 186-201.
  3. Thornhill, R., & Gangestad, S. W. (2006). Facial sexual dimorphism, developmental stability, and susceptibility to disease in men and women. Evolution and Human Behavior, 27(2), 131-144.
  4. Feinberg, D. R., Jones, B. C., Law Smith, M. J., Moore, F. R., DeBruine, L. M., Cornwell, R. E., … & Perrett, D. I. (2006). Menstrual cycle, trait estrogen level, and masculinity preferences in the human voice. Hormones and Behavior, 49(2), 215-222.
  5. Fink, B., & Penton-Voak, I. (2002). Evolutionary psychology of facial attractiveness. Current Directions in Psychological Science, 11(5), 154-158.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter