Πώς να κάνεις καλύτερες σχέσεις με τις γυναίκες

Ας κάνουμε μία υπενθύμιση για όσα έχουμε πει ως τώρα.

Ξεκινήσαμε με τις 5 βασικές αρχές και τα 5 βήματα. Μετά μιλήσαμε για την αυτοπεποίθηση. Και αργότερα μπήκαμε βαθιά –πολύ βαθιά– στην ψυχολογία των γυναικών. Δέκα και κάτι άρθρα για το πώς σκέφονται οι γυναίκες.

Και να φανταστείς ότι δεν τα ‘παμε καν όλα. Αλλά σε έχουμε κάνει ήδη μάγκα… δεν έχεις παράπονο.

Στο σημερινό άρθρο, όμως, βάζουμε πλώρη γι’ άλλο θεματάκι. Έχεις πλέον αρκετές βασικές γνώσεις και εφόδια, για να γίνεις σωστός παίκτης. Αλλά, για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να πούμε δυο λογάκια για το ίδιο το παιχνίδι. 

Δεν μπορείς να το παίξεις, αν δεν ξέρεις πώς παίζεται. Σωστά; Και για να μάθεις να το παίζεις, πρέπει να παίξεις με βάση κάποιους κανόνες. Σωστά; Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο σε αυτό το παιχνίδι; Ότι βάζεις εσύ τους κανόνες που θέλεις.  

Ξεκινάμε, λοιπόν, μία νέα και σχετική μικρή ενότητα που αφορά τους στόχους σου αλλά και την ηθική σου, γύρω από το παιχνίδι του ζευγαρώματος. 

Τα περισσότερα παλικάρια εκεί έξω λένε πως ξέρουν τι ακριβώς θέλουν από τις γυναίκες, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Βέβαια, το ίδιο λένε και οι κοπέλες. Αλλά αυτά τα είπαμε σε προηγούμενα newsletters.

Ας δεχτούμε, λοιπόν, πως αυτό που λένε οι περισσότεροι άντρες ότι θέλουν, συμβαδίζει όντως με αυτό που θέλουν.

Ξέρουν τι ζητάνε, τίποτα δεν μένει πια να τους κρατάει, μόνο αυτό μετράει. Αμ δεν μετράει μόνο αυτό. Γιατί όλοι καλά τα λένε στη θεωρία, αλλά στην πράξη παίζεται το παιχνίδι. Και, πολλές φορές, η πράξη δεν έχει καμία σχέση με τη θεωρία.  

Έχεις ακούσει αυτό το «άλλα θέλω κι άλλα κάνω πώς να σου το πω»; Ακριβώς εκεί τους κατατάσσουμε τους περισσότερους άντρες.

Το ‘χουμε μελετήσει το θεματάκι και καταλήξαμε στο ότι αυτό συμβαίνει, επειδή οι περισσότεροι άντρες είναι πρωταθλητές στα ψέματα.

Ψέματα στον εαυτό τους. Ψέματα στις γυναίκες με τις οποίες φλερτάρουν. Ψέματα στα φιλαράκια τους. Γενικά ψέματα παντού. Αλλά ξέρεις, ε; Όποιος λέει ψέματα πέφτει μες στα αίματα.

Απ’ την άλλη, οι γυναίκες πέφτουν κι εκείνες στα αίματα, διότι, πολλές φορές, κι αυτές δεν έχουν τα κότσια να εκφράσουν χύμα και τσουβαλάτα, τους αληθινούς στόχους και τα «θέλω» τους στο ερωτικό παιχνίδι. 

Στην πραγματικότητα το σεξ δεν είναι περίπλοκο.

Το πουλί μπαίνει στη φωλιά του και γίνεται η δουλίτσα. Αλλά το πέρασμα στη φωλιά, έχει αρχίσει να φαίνεται τόσο δύσκολο, που οι περισσότεροι άντρες καταλήγουν να ζεσταίνουν το πουλάκι τους μόνοι, γιατί δεν υπάρχει φωλίτσα να τους καλοδεχτεί.

Η φύση, όμως, δεν θέλει να τον παίζεις. Βασικά θέλει, αλλά με μέτρο. Κάποια στιγμή πρέπει να βρεις και τη φωλιά σου. Αλλά η κοινωνία, ως γνωστόν, πάει πολλές φορές κόντρα στη φύση του ανθρώπου. Και έτσι, έχουν επικρατήσει δύο μεγάλα ψέματα. 

Ψέμα 1ο: Οι γυναίκες δεν γουστάρουν τις ξεπέτες. Χρησιμοποιούν το σεξάκι, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας οδηγήσουν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει και το έχεις σίγουρα δει με τα ματάκια σου.

Ψέμα 2ο: Οι άντρες δεν γουστάρουν τις σοβαρές σχέσεις. Γουστάρουν μόνο το σεξ. Επειδή, όμως, δεν έχουν άλλον τρόπο να σπρώχουν ασύστολα, χρησιμοποιούν τη σχέση, για να ‘χουν μόνιμο και σταθερό σεξάκι. Κάτι που, επίσης, δεν ισχύει και σίγουρα το έχεις βιώσει. 

Δεν λέμε… σε μερικές, πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτά που στα παρουσιάζουμε ως «ψέματα» μπορεί να είναι πέρα για πέρα αληθινά –εκεί πάμε πάσο.

Αλλά, σε γενικές γραμμές, είναι απλώς πούτσες μπλε. Κι αν το καλοσκεφτείς θα συμφωνήσεις. Γιατί αυτό που μας λένε είναι ότι οι άντρες χρησιμοποιούν την αγάπη μπας και τον βρέξουν, ενώ οι γυναίκες απ’ την πλευρά τους χρησιμοποιούν το σεξάκι μπας και πάρουν αγάπη.

Ένας ατέλειωτος συμβιβασμός… 

Εμείς, όμως, είμαστε σίγουροι πώς είσαι έξυπνο παιδί και καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιες μαλακίες δεν στέκουν. Πρώτον, γιατί υπάρχουν γυναίκες που γουστάρουν μόνο το σεξ. Και, δεύτερον, γιατί υπάρχουν άντρες που το μόνο που θέλουν είναι μια ποιοτική σχέση με μια γυναικάρα.

Σε αυτή τη σειρά από άρθρα, θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την παραπληροφόρηση. Και θα σου αποδείξουμε πως πράγματι υπάρχουν γυναίκες που θέλουν ό,τι ακριβώς θέλεις κι εσύ. Ναι αμέ.

Για να φτάσουμε εκεί, όμως, θα πρέπει να δούμε πώς μπορείς να γίνεις ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τις γυναίκες που αλληλεπιδράς.

Το να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι και το να το επικοινωνήσεις, μπορεί όντως να σε οδηγήσει σε win-win σχέσεις. Αυτές οι σχέσεις είναι ο σκοπός άλλωστε. Ναι ή όχι; Έλα, τα έχουμε πει πόσες φορές.

Κι όταν λέμε σχέσεις, το μυαλό σου δεν πρέπει να πηγαίνει αμέσως σε αφοσίωση ή αποκλειστικότητα. Γιατί ξέρουμε πως κάποιοι από εσάς τα ακούτε και ξερνάτε πεταλούδες, ή ουίσκια απ’ τις καψούρες. Σχέσεις είναι πολλά πράγματα.

Σχέση δεν είναι απλα το να πηγαίνετε μαζί στο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το να πηγαίνετε για σινεμαδάκι, ή το να αναλαμβάνει ο ένας την τούρτα-έκπληξη στα γενέθλια του άλλου.

Σχέση είναι και οποιαδήποτε άλλη συναινετική αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Κάθε συμφωνημένη αλληλεπίδραση με μία κοπέλα –είτε μιλάμε για ένα τυχαίο και σύντομο φιλί είτε για γάμο που οδηγεί σε τρικούβερτο γλέντι– είναι σχέση. Όλα είναι ένα είδος σχέσης. 

Το επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι να μπορείς να καταλάβεις και να διακρίνεις τους τρεις τύπους σχέσεων που υπάρχουν. Θα μιλήσουμε για αυτούς στα επόμενα newsletters.

Μέχρι τότε, αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση με τις γυναίκες που σου αρέσουν, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.


Επιστημονικές πηγές:

  1. Armstrong, H. L., & Reissing, E. D. (2015). Women’s motivations to have sex in casual and committed relationships with male and female partners. Archives of Sexual Behavior, 44(4), 921–934. 
  2. Sprecher, S., & Regan, P. C. (1996). College virgins: How men and women perceive their sexual status. Journal of Sex Research, 33(1), 3–15. 
  3. Pedersen, W. C., Putcha-Bhagavatula, A., & Miller, L. C. (2011). Are men and women really that different? Examining some of Sexual Strategies Theory (SST)’s key assumptions about sex-distinct mating mechanisms. Sex Roles, 64(9-10), 629–643. 

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter