8 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα τις γυναίκες

Ας μείνει μεταξύ μας: μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακόμα τις γυναίκες.

Δέκα newsletters, δυστυχώς, δεν φτάνουν για να τις καταλάβεις πλήρως. Πάρε, λοιπόν, ένα ακόμη. Τόσο γενναιόδωροι είμαστε! Βέβαια δεν αρκεί απλώς να στα λέμε…

Θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, αν θέλεις όντως να καταλάβεις τι αντιμετωπίζει μια γυναίκα καθημερινά. Και αν θέλεις να πετύχεις, δεν γίνεται να μην θέλεις. Θα ΠΡΕΠΕΙ να την καταλάβεις.

Η κατανόηση των γυναικών είναι ένα σπορ. Και όπως σε όλα τα σπορ, έτσι και σε αυτό θα γίνεσαι καλύτερος όσο προπονείσαι. Ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, βδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα.

Προς το παρόν τα χεις καταφέρει, αλλά μόνο σε ένα γενικό, θεωρητικό επίπεδο.

Τι γίνεται, όμως, στην πράξη; Πώς θα εξατομικεύσεις τις γενικές γνώσεις πάνω στην επιλογή σου; Πώς θα καταφέρεις να δεις όχι απλώς την οπτική μιας οποιασδήποτε γυναίκας… Αλλά την οπτική της συγκεκριμένης γυναίκας, για την οποία ενδιαφέρεσαι; 

Την επόμενη φορά που θα είσαι σε ένα καφέ, ή σε κάποιο κλαμπάκι διάλεξε μια γυναίκα από το πλήθος.

Τόσες υπάρχουν… Αν ΔΕΝ βγαίνεις σε γήπεδα και σε προποτζίδικα, θα υπάρχουν όντως πολλές γυναίκες γύρω σου. Οι γυναίκες αποτελούν το 51,5% του πληθυσμού της χώρας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεις κάποια γυναίκα γύρω σου που να σου κινεί το ενδιαφέρον.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι την βρήκες.

Προσπάθησε, αφού την διαλέξεις, να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση της. Στο είχαμε πει απ’ την αρχή: Για να πετύχεις με τις γυναίκες, θα πρέπει να δεις μέσα από τα μάτια τους. Λοιπόν, βάλε τα γυναικεία γυαλιά και προχώρα.

Ξεκίνα μετά να θέτεις μερικά ερωτήματα.

Όχι ρητορικά, του τύπου από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Ερχόμαστε κατά πάσα πιθανότητα ο καθένας απ’ το σπίτι του. Και πού πηγαίνουμε; Πηγαίνουμε να παίξουμε. Αυτά είναι τα αυτονότητα.

Θέσε, τώρα σημαντικά ερωτήματα για την κοπελιά και προσπάθησε να τα απαντήσεις.

1. Έχει κάποιο μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό;

Η απάντηση είναι «σίγουρα ναι». Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το ανακαλύψεις. Θα σε βοηθήσει σίγουρα να καταλάβεις πώς λειτουργεί και τι πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να την κάνεις δική σου.

2. Ποιες είναι οι πιθανές απειλές γύρω της στο συγκεκριμένο μέρος; Τη συγκεκριμένη στιγμή;

Η απάντηση είναι «πολλές». Ίσως να είναι πολύ φοβισμένη και να θεωρεί απειλή και εσένα αλλά και κάθε άλλο παλικάρι που υπάρχει γύρω της. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην γίνεις creepy, όταν θα της πιάσεις την κουβέντα.

Κάν’ την να νιώσει άνεση και ασφάλεια. Αυτό κάνουν οι άντρες! Αν ήθελε να χεστεί πάνω της θα περπατούσε σε κανένα παρακμιακό κωλόστενο ανάμεσα σε περίεργους. Δεν θα ‘ταν στο κλαμπ. 

3. Τι πιστεύει για τα παλικάρια που την περιστοιχίζουν;

Η απάντηση είναι «πιθανότατα τα χειρότερα». Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να της αποδείξεις πως έχει άδικο. Είσαι ωραίος τύπος; Απόδειξέ το, μάγκα μου!  

4. Ποια είναι η πιθανότητα να πιστεύει ότι είσαι ένας από τους πιο ελκυστικούς άντρες που βρίσκονται στο οπτικό της πεδίο;

Η απάντηση είναι «μάλλον μηδαμινές».

Τα είπαμε αυτά: Τα κορίτσια είναι εξαιρετικά επιλεκτικά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πολλές πλαστικές επεμβάσεις μέχρι να μοιάσεις στον Μπραντ Πιτ. Χαχα. Πλακίτσα. Αρκεί, φίλε, να είσαι ένας ωραίος, περιποιημένος τύπος.

Από ‘κει και πέρα απλώς πίστεψέ το, παίξε σωστά και (ίσως) γίνει… 

5. Για ποια σημεία του σώματός της ντρέπεται και για ποια αισθάνεται περήφανη;

Στο ερώτημα αυτό θα καταφέρεις να απαντήσεις μόνο αν την παρατηρήσεις με προσοχή. Εεε μην καρφώνεσαι όμως. 

6. Γιατί επέλεξε να φορέσει τα συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ σήμερα;

Φοράει κάτι που να αναδεικνύει το στήθος της ή κάτι που να την υπερκαλύπτει; Τονίζει το μπούστο ή τον κώλο της ή έχει κρύψει τα πάντα όλα και εσύ δεν βλέπεις τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση τα ρούχα είναι ρούχα και όπως μπαίνουν, έτσι βγαίνουν κιόλας. Αλλά σίγουρα μια γυναίκα με το ντύσιμο της σου λέει πολλά παραπάνω από όσα νομίζεις. 

7. Με τι άντρες την φαντάζεσαι να κάνει σεξ και να ικανοποιείται;

Σκέψου το. Μην το κάνεις και πολύ εικόνα, όμως, γιατί μπορεί να έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα. 

Απλώς σκέψου αν κάποιος άντρας που θα επέλεγε η συγκεκριμένη γυναίκα, βρίσκεται κάπου γύρω σας. Αν όχι, μπορεί αυτός ο άντρας να είσαι εσύ. Αν όμως αυτός ο άντρας υπάρχει και δεν είσαι εσύ, τότε και να την είδες πρώτος, δεν έχει σημασία… μάλλον τα τέτοια σου θα πάρεις. Ρίχνεις TYN από μακριά και πας παρακάτω.  

8. Συνοδεύεται από κάποια παρέα; Με ποιους ή ποιες μιλάει πιο πολύ; Και αν επέλεγε να κάνει ένα σεξάκι της ώρας, ποιος ή ποια θα ήταν πιο επικριτικός απέναντί της;

Συνήθως, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις.

Οι επικριτικοί τύποι φαίνονται από μακριά. Κάνουν πολλή φασαρία και στο φινάλε δεν λένε και τίποτα. Πώς επηρεάζει, όμως, αυτό τη συμπεριφορά και τις επιλογές της κοπέλας που έχεις σταμπάρει; Γιατί σίγουρα κάπως την επηρεάζει.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην την εκθέσεις. Αν υπάρχει χημεία, συγκρατήσου. Μην ξεκινήσεις να την φασώνεις ανάμεσα στο πλήθος, μην ζητήσεις μπίμπο στην τουαλέτα, ή μην την τρέχεις μέχρι το παρκαρισμένο σου αυτοκίνητο για ένα στα γρήγορα.

Καλύτερα να ανταλλάξεις στοιχεία, να κάνεις υπομονή και να τα πείτε αργότερα. Αν είναι να γίνει, θα γίνει!

Τι πρέπει να κάνεις τώρα;

Οι παραπάνω ερωτήσεις δεν επιδέχονται πάντα συγκεκριμένες απαντήσεις.

Δες το απλώς σαν ένα νοητικό πείραμα. Σαν μια εξάσκηση της σκέψης. Γιατί όσο σκέφτεσαι κάτι, τόσο περισσότερο το κατανοείς. Και η κατανόηση είναι απαραίτητη, πριν την πλησιάσεις. 

Πίστεψέ το, και αυτές κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Διαβάζουν περιοδικά, βλέπουν βιντεάκια στο youtube, συζητάνε με τις φίλες τους. Πολλές φορές τα βιντεάκια ή τα περιοδικά ή οι φίλες τους είναι χάλια και λένε μαλακίες. Αλλά και μόνο με την προσπάθεια τους να μας κατανοήσουν καλύπτουν κάποια απόσταση.

Οι άντρες δεν θα γίνουν γυναίκες. Και οι γυναίκες δεν θα γίνουν άντρες. Και φυσικά κανένα από τα δύο φύλα δεν θα ξεκινήσει να σκέφτεται σαν το αντίθετο φύλο.

Μπορούμε, όμως και μεις να κάνουμε κάτι, για να καλύψουμε την υπόλοιπη απόσταση. Όποιος το κάνει, δεν θα χάσει. Αντιθέτως, θα κερδίσει πολλά παραπάνω απ’ όσο νομίζει. Αξίζει, λοιπόν. Δοκίμασέ το. 

Και εδώ ολοκληρώνεται η σειρά των newsletters που φτιάξαμε με σκοπό να δώσουμε μια μικρή ιδέα για το πώς σκέφτονται και το πώς δρουν οι γυναίκες.

Όλες αυτές οι γνώσεις θα σε βοηθήσουν όχι μόνο στα γκομενικά σου, αλλά και γενικά στις σχέσεις σου με τις γυναίκες. Μάνες, αδερφές, φίλες, θείες, γιαγιάδες και πάει λέγοντας.  Οπότε μην σνομπάρεις όσα είπαμε, θα τα βρεις μπροστά σου. Και αν δεν τα ξέρεις, θα αναρωτιέσαι γιατί και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις.

Γι’ αυτό η γνώση είναι δύναμη. Επένδυσε σ’ αυτήν.

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.


Επιστημονικές πηγές:

  1. Atik, C. (2013). Modern dating: A field guide. Ontario, Canada: Harlequin.
  2. Miller, G. F. (2000). Courtship in the Pleistocene. In G. F. Miller, The Mating Mind (pp. 177–223). New York: Doubleday.
  3. Sandberg, S. (2013). Lean in: Women, work, and the will to lead. New York: Knopf.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter