Σε Θέλουν Κακό Παιδί;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί οι γυναίκες γουστάρουν τα κακά παιδιά, τους νάρκισσους, τους μακιαβελιστές και τους ψυχοπαθείς; 

Φίλε, συμβαίνει. Όσο κι αν παλέψουμε να κρύψουμε αυτή τη γυναικεία τάση κάτω απ’ το χαλί, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως, όντως, αυτοί οι άντρες είναι –παραδόξως– ιδιαίτερα ελκυστικοί στα μάτια τους.

Οι άντρες που τους αρέσουν, είναι οι άντρες εκείνοι που χαρακτηρίζονται από τα στοιχεία που απαρτίζουν τη λεγόμενη «σκοτεινή τριάδα» –ή όπως λέμε στο χωριό μου την “dark triad”.

Η επιστημονική ομάδα του Gregory Carter δημιούργησε τα προφίλ ορισμένων ανδρών που σημειώνουν υψηλά ποσοστά και στα τρία στοιχεία: ναρκισσισμό, μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια.

Ας γίνουμε, όμως, λίγο επεξηγηματικοί στο τι ακριβώς σημαίνει κάθε ένα από τα παραπάνω.

Τι κάνει ένα παιδί… «κακό»;

Ναρκισσιστές θεωρήθηκαν οι άντρες που σύμφωνα με τις δικές τους περιγραφές επιθυμούν την προσοχή, τον θαυμασμό και μία κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. 

Μακιαβελιστές είπαν όσους έδειξαν τάση προς χειραγώγηση, εξαπάτηση, κολακεία και εκμετάλλευση των ανθρώπων που βρίσκονται στον κοινωνικό τους περίγυρο. 

Ψυχοπαθείς, τώρα, ονομάστηκαν όλοι όσοι φάνηκαν να μην έχουν ίχνος τύψεων ή ενδιαφέροντος για την ηθική, καμία ευαισθησία για τους συνανθρώπους τους, αλλά αντ’ αυτών έχουν ως χόμπι τον κυνισμό.

Σε δεύτερη φάση, η ίδια ομάδα επιστημόνων πήρε αυτά τα προφίλ και τα διέθεσε σε μια ομάδα γυναικών. Και… ω του θαύματος, σε μεγάλο ποσοστό οι γυναίκες συμφώνησαν πως τα «κακά παιδιά» ήταν πιο ελκυστικά στα μάτια τους.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που, στην πραγματικότητα και εντελώς αντικειμενικά, δεν επρόκειτο καν για ελκυστικά, πλούσια ή κυριλάτα παιδιά.

Το παράδοξο είναι ότι τα κορίτσια μας γνώριζαν καλά ότι οι άντρες που γούσταραν και βαθμολόγησαν αρκετά γενναιόδωρα, ήταν άντρες που θα τους συμπεριφέρονταν με τρόπο που δεν θα τους άρεσε καθόλου. 

Γιατί, φίλε, οι άντρες που έχουν όλα αυτά τα στοιχεία, είναι άντρες διπρόσωποι.

Είναι άντρες που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό με το να εγκαταλείψουν μια γυναίκα, αφού κάνουν σεξ μαζί της.

Είναι άντρες που δεν διστάζουν, ακόμη και να την κερατώσουν. 

Προς επιβεβαίωση των όσων λέμε, παραθέτω μήνυμα φίλης πού δεν ξέρω πώς ακριβώς βρέθηκε σε μια σελίδα που λέγεται GentlemenOnly και είπε (δεν έχουμε αλλάξει ούτε λέξη):

«Κοιτάξτε, ξέρω ότι είναι μεγάλος μαλάκας, αλλά είναι πολύ σέξι και λίγο επικίνδυνος και αυτό με ανάβει ακόμη πιο πολύ».

Πώς φλερτάρει ένα «κακό παιδί»;

Καθώς με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο έβλεπα τη φίλη να βάζει τα χεράκια της και να βγάζει τα ματάκια της, είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω.

Και κατά την αναζήτησή μου, βρήκα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να εξηγήσουν την έλξη των γυναικών στα χαρακτηριστικά της «σκοτεινής τριάδας». 

Αρχικά, έμαθα πως όσο πιο βαθιά είναι χωμένος στην «σκοτεινή τριάδα» ένας άντρας –όσο πιο για τον πούτσο είναι δηλαδή– τόσο πιο γοητευτικός θα είναι κοινωνικά. 

Μιλάμε για άντρες που ξέρουν πώς να μιλάνε και –αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο– ξέρουν πώς να φλερτάρουν.

Γιατί, όταν τα κακά παιδιά ενδιαφέρονται για μια γυναίκα, εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτήν και καταφέρνουν να την κάνουν να νιώσει πως είναι εντελώς ξεχωριστή. 

Αυτό είναι που τους κάνει να μην χάνουν ποτέ, ειδικά, όταν προσεγγίζουν κοπέλες που έχουν βαρεθεί να προσεγγίζονται από ντροπαλούς και αδέξιους άντρες –άντρες, δηλαδή, που δεν έχουν διαβάσει ούτε μισή σελίδα από «Τα Μυστικά της Έλξης». 

Έπειτα, κατά την έρευνά μου, δεν έπεσα ούτε σε μια πηγή που να μην αναφερόταν στην αυτοπεποίθηση των εν λόγω κυρίων της «σκοτεινής τριάδας». 

Οι άντρες αυτοί, λένε, αποπνέουν ακριβώς ό,τι η μέση γυναίκα θέλει ένας άντρας να αποπνέει: αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Έχουμε να κάνουμε με άντρες, οι οποίοι συνήθως στοχεύουν ψηλά σε ό,τι αφορά τόσο το κοινωνικό στάτους, όσο και στα επαγγελματικά.

Άρα… ας μην απορούμε και πολύ πώς οι γυναίκες τους κάθονται.

Πέραν όλων των άλλων, οι περισσότεροι άντρες με όλα αυτά αρνητικά, διακρίνονται από κοινού για κάποια θετικά στοιχεία. 

Ξέρουν να ντύνονται όμορφα και κομψά.

Ξέρουν πώς να σταθούν και πώς να κινηθούν.

Ξέρουν, ακόμη, πώς να μιλήσουν όχι μόνο με τη γλώσσα του στόματος, αλλά και με τη γλώσσα του σώματος. 

Είναι, νομίζω, σαφές ότι το γκομένακι που πέφτει δεν είναι τρελό, γιατί μάλλον αυτοί είναι οι πονηροί αλεπουδιάρηδες άντρες. 

Γιατί αυτοί κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα. 

Και μπορεί πολλά να είναι λάθος πάνω τους, αλλά πιθανότατα κάτι θα κάνουν καλά, γιατί, συνήθως, τα κακά παιδιά κάνουν γαμάτο σεξάκι –λίγο είναι αυτό; 

Αξίζει να είσαι ένα «κακό παιδί»;

Εσύ τι λες… είναι δυνατόν να επωφεληθεί μια γυναίκα κι αλλιώς μέσα από την κακή εμπειρία σύναψης σχέσης με ένα τέτοιο παιδί; 

Καλή ερώτηση φίλε. Και η απάντηση σε αυτήν είναι θετική.

Η βιβλιογραφία λέει πως σε μια τέτοια σχέση οι γυναίκες μπορούν να απολαύσουν δύο σοβαρά και μη αμελητέα προνόμια. 

Αφενός, αν ο τύπος είναι σωστός (και όχι μαλάκας) θα τους παρέχει όλα τα καλά του κόσμου: προστασία από άλλα κατακάθια που κυκλοφορούν εκεί έξω, λεφτά, εμπειρίες ζωής και θετικά συναισθήματα, υλικά αγαθά και πολλά άλλα. 

Αφετέρου, δεδομένου ότι υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που υπονοούν τη σωματική υγεία αυτών των αντρών, η κάθε γυναίκα θα σκεφτόταν –έστω κι υποσυνείδητα– πως η απόκτηση ενός παιδιού με κάποιον από αυτούς, δεν θα ήταν και τόσο κακή ιδέα.

Κι αυτό γιατί το παιδί θα αποκτούσε εξίσου καλά γονίδια με τον πατέρα του και θα έβγαινε σίγουρα δυναμικό και σέξι.

Βέβαια, όλα αυτά είναι λίγο-πολύ εικασίες. 

Και, μάλλον, δεν θα συμβούν και ποτέ. Γιατί οι άντρες που σημειώνουν high score 3/3 στα χαρακτηριστικά της «σκοτεινής τριάδας» ξέρουν καλά πώς να αποφύγουν τον δεσμό ή την αναπαραγωγή, ακόμη κι αν η γυναίκα με την οποία βγαίνουν είναι το πιο καυτό και τρελό μωράκι του ουρανού. 

Κατα πάσα πιθανότητα, λοιπόν, κανένα γυναικάκι δεν θα μπορέσει να μπει στον κόσμο ενός «κακού παιδιού», δεν θα γνωρίσει τους κυριλέ φίλους του και, πιθανότατα, δεν θα παρευρεθεί ούτε σε κάποια εκδήλωση ούτε στο υπερπολυτελές σπιτάκι του. 

Όποια μπλέξει με κακό παιδί, θα ζήσει μαζί του μια βραχυχρόνια, συναρπαστική σχέση, η οποία, βέβαια, θα έχει μακροχρόνια κόστος στη ζωή της.

Κι αυτό επειδή στην αρχή εκείνος μπορεί να την κάνει να νιώσει γαμάτα, αλλά αυτό το θετικό συναίσθημα θα τελειώσει πιο γρήγορα και από παλίκαρο που έχει να γαμήσει 14 μήνες. 

Αλλά άφησέ την αυτή να κάνει ό,τι θέλει. 

Εσένα, φίλε, σε προτρέπω να το «παίξεις» κακό παιδί, αλλά να είσαι ένας ωραίος και σωστός και γαμάτος και καλός άντρας. 

Πώς θα το κάνεις αυτό; 

Μεγάλη κουβέντα!

Πού να χωρέσω τόση γνώση σε ένα μήνυμα…

Σε ένα βιβλίο, όμως, χωράνε όλα άνετα.

Κάνε κλικ εδώ και μάθε όλα «Τα Μυστικά της Έλξης».

Επιστημονικές Πηγές:

  • Paulhus, D.L., & Williams, K.M. (2002). The Dark Triad of Personality: Narcissism, Machiavellianism, and Psychopathy. Journal of Research in Personality, 36(6), 556-563.
  • Jonason, P. K., Li, N. P., Webster, G. D., & Schmitt, D. P. (2009). The Dark Triad: Facilitating short-term mating in men. European Journal of Personality, 23(1), 5–18.
  • Jonason, P. K., Baughman, H. M., Carter, G. L., & Parker, P. (2015). Dorian Gray without his portrait: Psychological, social, and physical health costs associated with the Dark Triad. Personality and Individual Differences, 78, 5–13.
  • Carter, G.L., Campbell, A.C., Muncer, S. (2014). The Dark Triad personality: Attractiveness to women. Personality and Individual Differences, 56, 57-61.
  • Jonason, P.K., Li, N.P., & Buss, D.M. (2010). The costs and benefits of the Dark Triad: Implications for mate poaching and mate retention tactics. Personality and Individual Differences, 48(4), 373-378.
  • Furnham, A., Richards, S.C., & Paulhus, D.L. (2013). The Dark Triad of Personality: A 10 Year Review. Social and Personality Psychology Compass, 7/3, 199-216.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter