Τελικά είναι ελκυστικός ο καλός άντρας;

Στο προηγούμενο newsletter, είπαμε ότι οι γυναίκες κάνουν 3 ερωτήσεις, όταν αξιολογούν έναν άντρα σεξουαλικά.

Είπαμε ότι η πρώτη ερώτηση είναι η εξής: «Κουβαλάει καλά γονίδια αυτός ο άντρας;» Και είπαμε ότι αν κάποιος δεν έχει καλά γονίδια, δεν είναι καταδικασμένος σε αιώνια αγαμία. Ευτυχώς για εμάς δηλαδή.

Οπότε πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς που δεν είμαστε μοντέλα.

Η δεύτερη ερώτηση που κάνει μια γυναίκα όταν αξιολογεί έναν άντρα είναι η εξής: «Θα είναι καλός σύντροφος;»

Τα περισσότερα ανθρώπινα μωρά που έχουν γεννηθεί τα τελευταία 300 χιλιάδες χρόνια δεν γεννήθηκαν σε one-night stands, two-night stands, παρτούζες ή όργια. Κι αυτό δεν ισχύει επειδή ήμασταν συντηρητικοί και δεν κάναμε σεξ, πριν τον γάμο. Δεν υπήρχε καν γάμος 300k χρόνια πριν.

Το πιο κοντινό σε γάμο που υπήρχε ήταν η κοινωνική αποδοχή της φυλής. Τα περισσότερα μωρά, λοιπόν, γεννιόντουσαν σε σχέσεις που αναγνωρίζονταν από τη φυλή. Σχέσεις ερωτικές, μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Το οποίο σημαίνει ότι για τις γυναίκες, το να έχουν έναν σύντροφο πλάι τους είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα ζούσαν και δεν θα ψοφούσαν. Με αποτέλεσμα, να μεγαλώσουν –να γίνουν άντρες ή γυναίκες– και να πάνε κι αυτά να αναπαραχθούν.

Ένας καλός σύντροφος παρέχει μια διασκεδαστική, ασφαλή, σέξι και στοργική σχέση, η οποία δίνει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε μια γυναίκα.

Ακόμα κι αν εν τέλει δεν αναμείξει τα αυγά της με το σπέρμα του. Ακόμα κι αν εν τέλει δεν κάνουν 2.5 παιδιά μαζί. Ακόμα κι αν εν τέλει δεν μεγαλώσουν μαζί αυτά τα παιδιά.

Αυτά τα πλεονεκτήματα μπορεί να είναι υλικά όπως: τροφή, στέγη, γη, πόροι, λεφτά.

Μπορεί να είναι κοινωνικά πλεονεκτήματα όπως: φήμη, δημοτικότητα, στάτους, κύρος, αυτοεκτίμηση.

Μπορεί να είναι μέχρι και προστατευτικά πλεονεκτήματα όπως: να την προφυλάσσει από αρπακτικά, κρίπουλες, ρίεργους, ενοχλητικούς, παρενοχλητικούς και βιαστές.

Μπορεί να είναι απολαυστικά πλεονεκτήματα όπως: να την κάνει να γελάει ή να την κάνει να τελειώνει.

Μπορεί, γενικά, αυτά τα πλεονεκτήματα να είναι οτιδήποτε θέλει μια γυναίκα.

Η τροφή είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα.

Τα θηλυκά σε χιλιάδες είδη ωφελούνται όταν τα αρσενικά τους δίνουν τροφή ως γαμήλιο δώρο ή γαμήσιο δώρο, πριν το γάμο ή πριν το ζευγάρωμα. Το ίδιο ισχύει και στο δικό μας είδος.

Κάθε στοιχείο ενός άντρα που δείχνει ικανότητα και πρόθεση να δώσει τροφή σε μια γυναίκα είναι ελκυστικό.

Από την ευφυΐα του (το να μάθει να κυνηγάει αποτελεσματικά) μέχρι την σωματική του υγεία (την ικανότητα να κυνηγίσει αποτελεσματικά και να φέρει την τροφή πίσω) μέχρι και την κοινωνική αποδοχή (το να έχει φιλαράκια που να τον βοηθάνε να κυνηγάει και να ξεκοιλιάζει μεγάλα θεριά, όπως καμηλοπαρδαλεις ή μαμούθ).

Επίσης, τα θηλυκά σε πάρα πολλά είδη ωφελούνται όταν κάποια γνωστά τους αρσενικά τα προστατεύουν από άγνωστα αρσενικά ή συμμορίες ξένων αρσενικών.

Για παράδειγμα, σκέψου ένα θηλυκό μαϊμούδι που του την πέφτει ένα αρσενικό μαϊμούδι από άλλη φυλή, του οποίου του τρέχουν τα σάλια από την αγαμία. Το θηλυκό θα χεστεί απάνω του, αν δεν έχει κάποιο γνωστό αρσενικό μαϊμούδι να το προστατέψει.

Επικίνδυνα πράγματα για ένα θηλυκό αυτά –δεν παίζεις.

Γι’ αυτό οι γυναίκες τείνουν να γουστάρουν τα χαρακτηριστικά που κάνουν την αντρική προστατευτικότητα πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη.

Στα κάναμε, όμως, λίγο τασάκια. Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο; Πάμε να δούμε τι σημαίνει πρακτικά όλη αυτή η γνώση.

Το να καλλιεργήσεις καλά αντρικά, συντροφικά στοιχεία είναι σημαντικό ακόμα κι αν εσύ δεν θες σοβαρή σχεσούλα –είναι σημαντικό γενικά.

Άκου τι παίζει: οι περισσότερες γυναίκες λένε ότι θέλουν σοβαρή σχέση. Ψάχνουν, βέβαια, τον κύριο Τέλειο και παίρνουν από τα 3 το μακρύτερο γιατί ο Κύριος Τέλειος δεν υπάρχει πια, τον πάτησε το τρένο. Σάμπως υπήρχε και ποτέ;

Και που θα καταλήγουν;

Συνήθως σε κάνα μαλάκα πάλι. Μπορούν, όμως, να καταλήξουν σε εσένα, που δεν είσαι ο κύριος Τέλειος, αλλά είσαι ο κύριος Γαμάτος.

Απ’ την άλλη, υπάρχουν και οι γυναίκες που ψάχνονται μόνο για τσαπού και καυτό σεξ. Μέχρι και αυτές θα σε γουστάρουν πολύ περισσότερο όταν –ως άντρας– θα έχεις στοιχεία ενός καλού συντρόφου.

Σου φαίνεται περίεργο; Λογικό.

Αλλά ακόμα κι αυτές οι γυναίκες θα νιώθουν λιγότερο ευάλωτες στο slut-shaming και θα το απολαμβάνουν περισσότερο, όταν είναι δίπλα σε έναν γαμάτο άντρα-σύντροφο.

Και το σεξ θα είναι πολλές φορές καλύτερο, γιατί ο εγκέφαλος μιας γυναίκας δεν την αφήνει να έρθει σε οργασμό, αν σε βλέπει σαν μια απλή τσαπού κολλημένη σε ένα σώμα. Το σώμα της θα αντιδράσει καλύτερα, αν ο εγκέφαλος της είναι πεπεισμένος ότι αξίζει να κοιμηθεί μαζί σου παραπάνω από μια φορά.

Έτσι δουλεύει ο γυναικείος εγκέφαλος. Ξέρω. Μη ρωτάς πολλά. Ο κατασκευαστής αγνοείται και δεν άφησε οδηγίες. Άσε. Αποδέξου το και πάμε παρακάτω.

Οπότε το ζουμί είναι το εξής: Αν γίνεις ένας ελκυστικός άντρας με μελλοντικό potential συντρόφου, τότε οι σεξουαλικές σου επιλογές θα πολλαπλασιαστούν.

Μπορείς να παίξεις όπως γουστάρεις.

Θες να πηδάς και να βιδώνεις από εδώ κι από εκεί; Θα το έχεις.

Θες να βρεις κάτι σοβαρό κατά το ήμισυ με το οποίο να περνάς καλά, αλλά να μην είναι και τόσο σοβαρό; Το λεγόμενο τραβιόμαστε; Θα το έχεις.

Θες να παίξεις πιο σοβαρά και να βρεις μια γυναίκα κατάλληλη για γάμο; Θα μπορείς… αν και κρίμα δεν είναι;

Συντροφικά στοιχεία, λοιπόν. Πρέπει να τα καλλιεργήσεις.

Γιατί αν το παίζεις μόνο γαμιάς της γειτονιάς και καλλιεργείς μόνο στοιχεία γαμιά, τότε θα χάνεις πολλές ευκαιρίες. Οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να έναν άντρα που το παίζει γαμιάς.

Πρέπει, λοιπόν, να γίνεις ένας καλός και ωραίος άντρας.

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση με τις γυναίκες που σου αρέσουν, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.


Επιστημονικές πηγές:

  1. Buss, D. M., & Shackelford, T. K. (2008). Attractive women want it all: Good genes, economic investment, parenting proclivities, and emotional commitment. Evolutionary Psychology, 6(1), 134–146.
  2. Garcia-Gonzalez, F., et al. (2015). Mating portfolios: Bet-hedging, sexual selection, and female multiple mating. Proceedings of the Royal Society of London B, 282, 20141525.
  3. Milam, E. L. (2011). Looking for a few good males: Female choice in evolutionary biology. Baltimore: Johns Hopkins University Press.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter