Τι παίζει με τις σοβαρές σχέσεις;

Όλα καλά αδερφέ; Το ρίξαμε το κορίτσι; Φορέσαμε και δαχτυλίδι; Και τώρα τι; 

Οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν θέλουν συστάσεις. Όλοι τις ξέρουν και φυσικά όλοι έχουν την αποψάρα τους για αυτές. Όχι που δεν θα την είχαν, άλλωστε.

Άλλοι λένε πως πρέπει να βάλεις στόχο ζωής να βρεις ένα καλό κορίτσι και να πάτε για γάμο. Κι άλλοι λένε να μην μπλέξεις… για το καλό σου. Γενικά, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, όσον αφορά τις μακροχρόνιες, σοβαρές σχέσεις.

Αλλά άστους αυτούς και ας μιλήσουμε για τη σχέση σου. Έστω, λοιπόν ότι με το κορίτσι αποφασίσατε πως είστε μαζί. Και μάλιστα σοβαρά. Μη γελάς, γιατί τα πράγματα είναι όντως σοβαρά.

Η απόφαση για μια σοβαρή σχέση δεν αργεί σώνει και ντε. Δεν είναι ανάγκη να το κουράσετε το πράγμα. Αν νιώσετε πως είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, μπορεί και να περάσετε βέρες –ή και όχι, εσείς αποφασίζετε– μέσα σε 2, 3 ή 4 βδομαδούλες. Ναι, το έχουμε ακούσει κι αυτό.

Κι αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως δεν φτάνει τόσος χρόνος, για να καταλάβεις αν το κορίτσι είναι ή δεν είναι για σένα, έχουμε να σου πούμε πως όταν οι στόχοι της για το ζευγάρωμα είναι ξεκάθαροι, αρκεί μόνο μια στιγμή.

Το καταλαβαίνει απ’ την πρώτη γνωριμία –με την πρώτη ματιά.

Πρέπει, βέβαια, να είσαι και εσύ ξεκάθαρος. Δεν μπορείς να πηγαίνεις για γάμο, αλλά να θέλεις να βιδώνεις από ‘δω κι από κει. Αν θέλεις κάτι τέτοιο, ρίξε πάνω σου ένα σεντόνι και πάρε την πρώτη πτήση για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Βέβαια, μην φαντάζεσαι πως το βίδωμα, οι ξεπέτες ή οι μέτριας διάρκειας σχέσεις είναι ντε και καλά καλύτερες από μια μακροχρόνια σχέση. Γιατί οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν πολλά θετικά που ίσως να μην είχες σκεφτεί μέχρι σήμερα.

Τα πλεονεκτήματα μιας σοβαρής σχέσης

Αρχικά προσφέρουν συναισθηματική ικανοποίηση.

Μπορείς να μοιραστείς τις ελπίδες και τα όνειρά σου. Να αποκτήσεις εμπειρίες. Να δώσεις αγάπη και να αγαπηθείς. Οκ… το κοβούμε, γιατί αρχίζει να κολλάει το newsletter από τα μέλια.

Ας περάσουμε σε κάτι πιο kinky.

ΣΕΞ. Θυμάσαι τι είναι το σεξάκι; Εεε, αν είχες μια σοβαρή σχέση δεν θα το ξεχνούσες ποτέ. 

Θα ένιωθες άνετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, γιατί θα ‘χες απέναντί σου το γυναικάκι της ζωής σου.

Θα δοκιμάζατε πολλά πράγματα.

Θα δίνατε πόνο.

Θα το κάνατε άλλοτε σε πιο βρώμικο και άλλοτε σε πιο ρομαντικο mode, ανάλογα με τις ορέξεις σας.

Θα τα ζούσατε όλα.

Θα ‘χες καθημερινή και εύκολη πρόσβαση στο σεξάκι.

Αν, λοιπόν, έχεις άγριες διαθέσεις, να ξέρεις πως είναι πιο πιθανό να τις εκπληρώσεις μέσα σε μία σοβαρή σχέση. Γιατί εκεί οι γυναίκες δέχονται πράγματα, όχι μόνο για να βελτιώσουν το σεξ που κάνετε, αλλά για να βελτιώσουν και τη σχέση σας. 

Βέβαια, ως σύντροφος δεν έχεις να μάθεις πράγματα μόνο για το σεξ.

Θα πάρεις πολλά μαθήματα που θα αφορούν τον κάθε τομέα της ζωής σου.

Θα γνωρίσεις καλύτερα το πώς λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις.

Θα μάθεις καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό.

Θα μπορέσεις να συνδεθείς ανθρώπινα και συναισθηματικά με μια γυναίκα.

Καλά όλα αυτά. Αλλά οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν και τα προβληματάκια τους. Γιατί σε μια σοβαρή σχέση, δεν θα περνάτε αποκλειστικά τον χρόνο σας γυμνοί και ανέμελοι, τρέχοντας σε καταπράσινα λιβάδια.

Τα μειονεκτήματα μιας σοβαρής σχέσης

Για παράδειγμα, μπορεί αργά ή γρήγορα να νιώσεις πως περνάς την ημέρα της μαρμότας. Όλα θα αλλάζουν, αλλά όλα θα μένουν ίδια. Θα εφησυχάζεσαι και θα ζεις κάθε μέρα την ίδια μέρα.

Δεν θα υπάρχει τίποτα το νέο ή το φρέσκο. 

Και το πιο κακό ξέρεις πιο είναι; Δεν μπορείς καν να επιχειρήσεις να ανανεωθείς ζώντας μια νέα εμπειρία όπως το να σπρώξεις ένα καινούριο κομενάκι. Πολύ απλά γιατί σε μια σοβαρή σχέση είστε πλέον τα δυο σας.

Πάει. Δεσμεύτηκες. Κοψ’ το κεφάλι σου και βρες τρόπο να τα βρείτε.

Αν, βέβαια, δεν έχεις τα κότσια να ψαχτείς και να βελτιωθείς, για να σώσετε παρέα αυτό που έχετε, τότε θα συνεχίσεις να μην περνάς καλά. Θα εγκλωβιστείς σε μια σοβαρή σχέση της κακιάς ώρας. 

Μέχρι που θα ρθει η ώρα, η χειρότερη.

Ο χωρισμός. Είναι κι αυτή μια πιθανότητα… έτσι δεν είναι;

Όσα κι αν έχεις ζήσει με μια γυναίκα, όσα κι αν επένδυσες στη σχέση σας, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα γεράσετε παρέα. Οι όρκοι αγάπης που δώσατε, μπορεί να πέσουν στο κενό. Όταν αγαπάς και δίνεσαι, ρισκάρεις.

Πρόσεχε, λοιπόν, ποια αγαπάς και σε ποια δίνεσαι. 

Αν δεν μπορείς να πάρεις το ρίσκο, απλά μείνε μόνος. Αλλά μην κλαφτείς. Γιατί θα είναι δική σου επιλογή. 

Όπως κάθε άλλος τύπος σχέσης, έτσι και οι μακροχρόνιες δεν είναι απλά καλές ή κακές. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να είναι υγιείς και ποιοτικές –αυτή είναι η επιτυχία μιας σχέσης. 

Φυσικά, δεν θέλει βιασύνη. Έλεγξε τις συνθήκες και πάρε τις αποφάσεις που θα σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Τις πιο όμορφες εμπειρίες. Τις καλύτερες σεξάρες. 

Αυτά για τώρα. Και μπορεί σήμερα να τελειώσαμε με τους 3 τύπους σχέσεων, έρχονται όμως κι άλλα, πολύ δυνατά newsletters, σχετικά με τις γυναίκες και το φλερτ. Τα λέμε σύντομα.

Μέχρι τότε, αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση με τις γυναίκες που σου αρέσουν, τότε πάτα εδώ για να μάθεις περισσότερα.


Επιστημονικές πηγές:

  1. Amato, P. R., Booth, A., Johnson, D., & Rogers, S. (2007). Alone together: How marriage in America is changing. Harvard University Press.
  2. Stanley, S. M., Rhoades, G. K., & Whitton, S. W. (2010). Commitment: Functions, formation, and the securing of romantic attachment. Journal of Family Theory & Review, 2(4), 243-257.
  3. Litzinger, S., & Gordon, K. C. (2005). Exploring relationships among communication, sexual satisfaction, and marital satisfaction. Journal of Sex & Marital Therapy, 31(5), 409-424
  4. Fisher, H. E., Aron, A., Mashek, D., Li, H., & Brown, L. L. (2002). Defining the brain systems of lust, romantic attraction, and attachment. Archives of Sexual Behavior, 31(5), 413-419.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter