Τι προσέχουν οι γυναίκες σε έναν άντρα

Σε πολλά είδη του ζωικού βασιλείου, το θηλυκό προσέχει ένα και μόνο ένα πράγμα –ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό στοιχείο ενός αρσενικού.

Στα παγώνια, για παράδειγμα, το θηλυκό καυλώνει με την μεγάλη ουρά ενός αρσενικού. Σε ένα είδος βατράχου, το θηλυκό καυλώνει με το καυλερό κόασμα ενός αρσενικού –την κραυγή του βατράχου.

Σε πολλά είδη, το ένα πολύ συγκεκριμένο σεξουαλικό στοιχείο του αρσενικού που προσέχει το θηλυκό είναι ένα τόσο γαμάτο στοιχείο που προδίδει τον γονότυπο και τον φαινότυπο του αρσενικού.

Λαϊκά γονότυπος και φαινότυπος θα πει το εξής: τα γονίδια από μέσα και όλο το πακέτο απ’ έξω.

Υπάρχουν διάφοροι μαλάκες εκεί έξω που λένε πως τα ανθρώπινα θηλυκά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Λένε ότι οι γυναίκες προσέχουν ένα πολύ συγκεκριμένο στοιχείο ενός άντρα όπως: πλούτος, στάτους, αρρενωπότητα, ή συναισθηματική νοημοσύνη.

Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο λένε μαλακίες. Όποιοι λένε ή γράφουν ότι οι γυναίκες κοιτάνε ένα πράγμα, είναι στην καλύτερη άσχετοι και στην χειρότερη αγάμητοι.

Σκέψου πόσο τραγελαφικό θα ήταν αν μια μπλόγκερ σε γυναικείο σάιτ έγραφε ότι οι άντρες προσέχουν ένα και μόνο ένα πράγμα: τα βυζιά. Αυτό. Τίποτα άλλο.

Όλα τα άλλα, θα έλεγε, είναι άσχετα. Κώλος, πόδια, μαλλιά, πρόσωπο, ευγένεια, στυλ, σεξουαλική φήμη –όλα ένα τίποτα. Θα γέλαγες αν άκουγες ή διάβαζες κάτι τέτοιο. Θα γέλαγες γιατί έχεις γνωρίσει άπειρες γυναίκες με βυζάρες με τις οποίες, όμως, δεν σου σηκωνόταν ούτε με 3 κουτιά με μπλε χαπάκια.

Κι αυτό, πολύ απλά, γιατί όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της δεν πληρούσαν τα κριτήριά σου. Π.χ. τα ωραία βυζία μπορεί να ήταν κολλημένα σε μια αλκοολική, πενηντάρα, μητέρα έξι παιδιών, η οποία σου την έπεσε στο σούπερ μάρκετ.

Εμείς οι άντρες, λοιπόν, δεν προσέχουμε ένα και μόνο ένα πράγμα στις γυναίκες και το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.

Η πιο συχνή μαλακία που βλέπουμε, ακούμε προέρχεται από κάποιον άσχετο τρόμπα που λέει ότι οι γυναίκες νοιάζονται για ένα και μόνο ένα πράγμα, το οποίο είναι συνήθως το πορτοφόλι. Άντε, μερικές φορές είναι και η εξωτερική εμφάνιση.

Όταν τα ακούνε αυτά οι γυναίκες στην καλύτερη κριντζάρουν και στην χειρότερη αηδιάζουν.

Και καλά κάνουν. Γιατί έρχονται στο μυαλό τους αναμνήσεις από τύπους που έχουν αυτό το ένα χαρακτηριστικό, οι οποίοι ήταν κρίπουλες, ρίεργοι ή γενικά μαλάκες.

Πλούτος; Ντόναλντ Τραμπ –αηδία. Στάτους;

Πούτιν –ψυχοπάθεια.

Αρρενωπότητα; Μάικ Τάισον –σίχαμα.

Συναισθηματική νοημοσύνη; Το καλό παιδί –γλοιώδες.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ πιο περίπλοκες.

Πολλά στοιχεία, σήματα, αποδείξεις απαιτούνται για να εκφράσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να διαλέξουμε που θα μπούμε σεξουαλικά.

Αλλά κανένα από αυτά δεν φέρνει την κοινωνική και σεξουαλική επιτυχία. Και κάποια από αυτά δεν αποτελούν καν επιλογή.

Οπότε, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η ερωτική έλξη είναι μια συναισθηματική, υποσυνείδητη αντίδραση σε ένα σύνολο από στοιχεία που οι άντρες δείχνουν στις γυναίκες. ΔΕΝ είναι μια συνειδητή επιλογή που κάνουν οι γυναίκες μετά από πολλή σκέψη.

Και αυτός είναι και ο λόγος που το ανθρώπινο ζευγάρωμα είναι μεγάλη, περίπλοκη και, πολλές φορές, εκνευριστική διαδικασία και για τους άντρες και για τις γυναίκες.

Η αξιολόγηση στοιχείων είναι, σε πολλές περιπτώσεις, μια αστραπιαία, ενστικτώδεις διαδικασία που επικεντρώνεται σε βαθιά, γενικά, σταθερά και κληρονομούμενα χαρακτηριστικά που προβλέπουν την μελλοντική σου συμπεριφορά είτε ως άντρας με καλά γονίδια, είτε ως καλός σύντροφος, είτε ως δυνητικά καλός πατέρας.

Κι αυτή η λίστα –γιατί περί λίστας μιλάμε– είναι ενστικτώδης και καθορίζει τι σημαίνει ένας ελκυστικός άντρας ή μια ελκυστική γυναίκα. Και, πίστεψέ με, η λίστα είναι ατελείωτη. Ειδικά για εμάς τους άντρες.

Μπορεί να σε τρομάζει το ότι οι γυναίκες σε αξιολογούν υποσυνείδητα με βάση μια τεράστια λίστα με στοιχεία και αποδείξεις. Αλλά το γεγονός ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για πολλά, διαφορετικά πράγματα σε έναν άντρα είναι γαμώ τα νέα για σένα.

Πόσο καταθλιπτικό θα ήταν αν ήσουν ένα παγώνι με πολύ μέτρια ουρά; Δεν θα είχες ελπίδα. Οι γαμάτες ουρές εξελίχθηκαν επειδή είναι ειλικρινή στοιχεία καλών γονιδίων και καλής υγείας.

Δεν μπορεί ένα παγώνι να πει ψέματα για την ουρά του, έτσι δεν είναι; Αν δεν έχεις γαμάτη ουρά ως παγώνι, τον ήπιες. Δεν μπορείς να κλέψεις πούπουλα από τους άλλους παγώνους και να τα κολλήσεις στον κώλο σου. Δεν μιλάμε για το καρναβάλι της Πάτρας εδώ.

Τα νέα είναι καλά, όμως, για σένα.

Είμαστε μέλη ενός είδους, στο οποίο τα θηλυκά δεν έλκονται από ένα και μόνο ένα στοιχεία αλλά από πολλά και διαφορετικά. Τα οποία στοιχεία μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να επιδείξουμε.

Αυτό, αυτομάτως, σημαίνει ότι έχεις πολλές επιλογές στο μονοπάτι της αυτοβελτίωσής σου, όταν θες να γίνεις καλύτερος και πιο ελκυστικός άντρας.

Και όλες οι επιλογές είναι εξίσου λετζίτ, αφού όλες οι επιλογές σηματοδοτούν αποτελεσματικότητα με τον δικό τους τρόπο. Άσε που όλες έχουν μεγάλο ποσοστό κοινωνικής και σεξουαλικής επιτυχίας.

Μάγκας θα γίνεις, μην το ψάχνεις.

Αυτό το σύνολο στοιχείων είναι και ο λόγος που οι γυναίκες πάντα σκάβουν κάτω από την επιφάνεια σου.

Η συμπεριφορά σου δεν είναι ποτέ μόνο η συμπεριφορά σου. Η συμπεριφορά σου πάντα δίνει στοιχεία για τα υποβόσκοντα χαρακτηριστικά σου.

Όταν το καταλάβεις αυτό, τότε η θολούρα και το μπέρδεμα που νιώθεις για το γυναικείο φύλο θα ξεκαθαρίσει και θα είναι σα να τα βλέπεις όλα 4κ πλέον.

Όσα, λοιπόν, περισσότερα στοιχεία καλλιεργήσεις και βελτιώσεις, τόσο πιο ελκυστικός θα είσαι, άρα και τόσο πιο ευτυχισμένος, άρα και τόσο πιο ευτυχισμένες θα είναι οι γυναίκες που σε έχουν.

Κάνε κλικ εδώ αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση με τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter