Τα 5 βασικότερα ΜΑΘΗΜΑΤΑ που έμαθα όταν ήμουν ΜΟΝΟΣ για χρόνια

5 mathimata

Μπορεί τα ποσοστά ανδρών και γυναικών στο πληθυσμό να είναι 50/50, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για κάθε άνδρα αντιστοιχεί μια γυναίκα. Και, δυστυχώς, αυτό το κατάλαβα με τον σκληρό τρόπο – είχα να κάνω κάτι με γυναίκα 3 χρόνια.

Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο

Είχα μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση. Είχα γίνει μπουχέσας γιατί δεν με ένοιαζε η εμφάνισή μου όσο ήμουν σε σχέση. Kαι γι’ αυτό είχα ξεκινήσει γυμναστήριο – όπως κάθε άνδρας μετά από ένα χωρισμό – γιατί πίστευα πως μόνο με μπράτσα και κοιλιακούς είχα ελπίδες να βρω νέο γκομενάκι.

Αλλά κάτι είχα ξεχάσει, κάτι σημαντικό… Τι να ήταν αυτό άραγε;

Αααα ναι μόλις θυμήθηκα – το να μιλάω σε γυναίκες.

Κι όμως, πρέπει να έχει συμβεί σε όλους μας: είσαι καιρό σε μια σχέση και σταματάς να βγαίνει με τους φίλους σου, σταματάς να μιλάς σε κόσμο – ειδικά σε γυναίκες – και στο τέλος γίνεσαι ανίκανος να κάνεις οτιδήποτε πέρα από το να είσαι το σκυλάκι στη σχέση και να κάνεις ό,τι σου ζητάει η κοπέλα σου για να την κρατήσεις.

Έρχεται, όμως, η καταραμένη η στιγμή του χωρισμού. Και εκεί είναι που στα σκάει κατακέφαλα και θες να βγεις να παρτάρεις και να μιλήσεις σε ό,τι θηλυκό κινείται. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: έχεις ξεχάσει πως.

Και αφού δεν ξέρεις τι να κάνεις, φοβάσαι την αποτυχία και επιλέγεις να μείνεις μόνος, γιατί αυτό είναι το εύκολο. Μετά βέβαια κράζεις μόνο το σύμπαν που δεν έχεις επιτυχίες και ποτέ εσένα που έκανες αυτή την επιλογή.

Φτάνεις, έτσι, σε ένα σημείο που σου φταίνε τα πάντα. Αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι η νοοτροπία σου είναι αυτή που φταίει για όλα. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι αυτός που σε έχει φέρει σε αυτή τη μιζέρια – στο να είσαι μόνος και αγάμητος.

Σε καταλαβαίνω… γιατί και εγώ ήμουν σε αυτή τη θέση. Ήταν μία από τις χειρότερες περιόδους της ζωής μου, και γι’ αυτό έκανα τα πάντα για να βγω από αυτόν τον βούρκο.

Μετά από πολύ σκέψη και αυτο-κριτική κατέληξα σε 5 λόγους που με κρατάγανε πίσω, οι οποίοι έγιναν και 5 από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα από αυτήν την σκατο-περίοδο μιζέριας, μοναξιάς, και αγαμίας.

Τα 5 βασικότερα μαθήματα

Πάμε να δούμε πρώτα ποιοι είναι οι 5 λόγοι που με έκαναν να επιλέξω τη μοναξιά και να παραμείνω μίζερος για χρόνια.

1. Το περιβόητο βόλεμα

Είχα βολευτεί στη σχέση που είχα.

Στην αρχή της σχέσης είστε στα μέλια. Όλα είναι ρόδινα και ωραιά. Είστε μέσα στη καύλα και κάνετε τούμπανο σεξ. Είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου.

Έλα όμως που κάποια στιγμή σε βαράει η ρουτίνα κατακούτελα. Αρχίζουν οι καβγάδες και οι γκρίνιες, και όλα πάνε κατά διαόλου.

Αλλά εσύ επιλέγεις να μείνεις… επειδή φοβάσαι. Έχεις ξεκόψει απ’ όλους τους φίλους σου. Έχεις ξεχάσει πως είναι να μιλάς σε κόσμο. Και το μόνο που ξέρεις είναι να λες “ναι μωρό μου…” σε κάθε πρόταση της κοπέλας σου.

Μέχρι που χωρίζεις και βρίσκεσαι στα κρύα του λουτρού – ανίκανος και μόνος.

Το μάθημα είναι το εξής: ΜΗΝ ξεχάσεις ότι έχεις ζωή πέρα από τη σχέση σου.

Το να είσαι σε σχέση δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να βγαίνεις με τους φίλους και τις φίλες σου ή να μιλάς σε κόσμο γενικότερα.

Μην εξαρτάσαι από κανέναν και από καμία… Να έχεις αξιοπρέπεια και να εκτιμάς τον εαυτό σου – καμία σχέση δεν σε ορίζει.

2. Η έλλειψη ενασχόλησης

Σταμάτησα να ασχολούμαι με το άθλημα του φλερτ.

Είχα ξεχάσει πως είναι να μιλάς σε κόσμο, πόσο μάλλον σε γυναίκες. Οπότε, φοβόμουν να προσπαθήσω γιατί θεωρούσα πως η αποτυχία ήταν σίγουρη.

Ενώ ήξερα ότι δεν το είχα πια και έπρεπε να το ξαναμάθω, αρνιόμουν να ξαναπιάσω το άθλημα. Να αρχίσω να ξαναβγαίνω και να μιλάω σε κόσμο. Να φλερτάρω με γυναίκες και να βελτιώνομαι διαρκώς, χωρίς να με ρίχνει κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

Το μάθημα είναι το εξής: ΜΗΝ φοβάσαι να συνεχίσεις να φλερτάρεις.

Το ότι είσαι σε σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να φλερτάρεις. Το φλερτ είναι κάτι υγιές και μπορεί να είναι και χαλαρό και ήπιο, δεν χρειάζεται να τις ρίξεις όλες στο κρεβάτι και να απατήσεις τη σχέση σου.

3. Ο ασταμάτητος φόβος

Φοβόμουν μέχρι και τη σκιά μου.

Αφού χώρισα και ξαναγύρισα στη κανονική μου ζωή, άρχισα να βγαίνω περισσότερο. Έλα όμως που με το που έβλεπα μια όμορφη γυναίκα, το σκατό μου πήγαινε στην κάλτσα.

Φοβόμουν τα πάντα. Σκεφτόμουν τι έπρεπε να πω, τι έπρεπε να κάνω, τι αντίδραση θα είχε, τι θα μου έλεγε, πως θα το συνέχιζα, τι θα έλεγαν και τι θα έκανα οι φίλες της, και πολλές τέτοιες άσχετες σκέψεις. Με αποτέλεσμα, να φοβάμαι τη σκιά μου.

Έμενα λοιπόν στο ίδιο σημείο, έπινα το ποτό μου και δεν προσπαθούσα καν. Μετά, βέβαια, είχα τύψεις που δεν πήγα και σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν τελικά πήγαινα.

Το μάθημα είναι το εξής: ΜΗΝ φοβάσαι να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Και να μην πήγαινε όπως ήθελα τι θα γινόταν; Τίποτα απολύτως. Θα ήταν άλλο ένα λάθος από το οποίο θα μάθαινα κάτι και θα γινόμουν καλύτερος την επόμενη φορά.

Έμαθα, λοιπόν, να μην φοβάμαι να κυνηγήσω τα θέλω μου. Έμαθα, επίσης, πως κάθε λάθος είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

4. Η πίστη στη μοναδική αγάπη

Το έκανα κι αυτό… πίστευα στη μοναδική αγάπη.

Αχ αυτές οι ταινίες, μας έχουν κάνει τόσο κακό. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε σε πολλούς μύθους που μας έχει μάθει η κοινωνία – ένας από αυτούς είναι και ο μύθος της μοναδικής αγάπης – του άλλου μας μισού.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει, δεν θα προσπαθείς καθόλου γιατί θα απορρίπτεις κάθε γυναίκα με την αφορμή ότι δεν είναι το άλλο σου μισό. Δεν υπάρχει η τέλεια γυναίκα. Όπως δεν υπάρχει και τέλειος άνδρας.

Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθοι. Γι’ αυτό υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους ταιριάζουμε και άνθρωποι με τους οποίους δεν ταιριάζουμε. Αποδέξου το.

Το μάθημα είναι το εξής: ΜΗΝ φοβάσαι να προσπαθήσεις.

Κατάλαβα πως ποτέ δεν θα έβρισκα την τέλεια γυναίκα, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε. Το αποδέχτηκα και βρήκα το θάρρος να προσπαθήσω να γνωρίσω όσο περισσότερες γυναίκες γίνεται. Με κάποιες ταίριαζα, με κάποιες όχι – απολύτως λογικό.

Δεν θα βρεις ποτέ μια γυναίκα που να γουστάρεις πραγματικά αν δεν της δώσεις την ευκαιρία να σε γνωρίσει και να την γνωρίσεις και εσύ αντίστοιχα.

5. Το διαολεμένο ύψος

Προφανώς και είχα κόμπλεξ με το ύψος μου.

Όταν φοβάσαι τη σκιά σου και δεν προσπαθείς καθόλου, θα ρίχνεις πάντα το φταίξιμο κάπου αλλού. Το κάνεις αυτό για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Πίστευα πως το ύψος μου ευθυνόταν για την ανικανότητα μου στο φλερτ, για την έλλειψη γυναικών στη ζωή μου, για τη μοναξιά και τη μιζέρια μου. Για όλα έφταιγε το ύψος.

Δεν είχα καταλάβει πως αυτό που έχει σημασία είναι να εκτιμάς τον εαυτό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση – γιατί αυτό είναι που σε κάνει ελκυστικό.

Το μάθημα είναι το εξής: ΜΗΝ φοβάσαι να αποδεχτείς τις αδυναμίες σου.

Από τη στιγμή που αποδέχτηκα το ύψος μου και ένιωσα άνετα με αυτό, άρχισα να βελτιώνομαι με ταχύτατους ρυθμούς. Έκανα πλάκα με το ύψος μου και έδειχνα ότι έχω αυτοπεποίθηση.

Να θυμάσαι ότι σημασία έχει το να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου.

Ξεκίνα

Η αλλαγή δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη – είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Αλλά, από κάπου πρέπει να αρχίσεις, έτσι δεν είναι;

Δεν χρειάζεται να κάνεις τα λάθη που έκανα εγώ, ούτε να κάνεις τρελά άλματα στην αρχή. Ξεκίνα με μικρά και απλά βήματα.

Σκέψου ποιος από τους 5 λόγους είναι αυτός που σου κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά; Ξεκίνα από αυτόν και προσπάθησε να τον διορθώσεις σιγά-σιγά.

Θα κάνεις πολλά λάθη. Αλλά θα μάθεις από αυτά και θα γίνεις καλύτερος, θα έρχεσαι όλο και πιο κοντά στην επιτυχία.

Μην αφήνεις τη ζωή σου να περνάει. Μην είσαι μόνος και μίζερος από επιλογή. Διάλεξε τη ζωή που θες να ζήσεις και ζήσε την – κάν’ την δικιά σου.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter