Αν θες να ΠΕΤΥΧΕΙΣ, πρέπει να παντρευτείς τον ΠΟΝΟ

Rejected Man

Εκτός εάν ήδη ξυπνάς καθημερινά περικυκλωμένος από καμια δεκαριά γυναίκες και σε περιμένει στην κουζίνα σου μια επιταγή κάποιων χιλιάδων ευρώ. Αν όμως είσαι ο συνηθισμένος άντρας, δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Πού είναι το κακό, θα αναρωτηθείς. Πουθενά. Σίγουρα όλο και κάποια κοπέλα βρίσκεις, είτε σε ένα μήνα, είτε σε δύο είτε σε δώδεκα. Μπορεί να έχεις και καμιά δουλίτσα, και να ζεις άνετα, ή να είσαι φοιτητής και να σε συντηρούν οι γονείς σου. Μπορεί ακόμη και να αποτελείς μια σχετική εξαίρεση, και να νιώθεις ότι το έχεις με τις κοπέλες, αλλά να σου λείπει πλούτος ή το αντίστροφο.

Το ερώτημα είναι εάν νιώθεις ευχαριστημένος με αυτά που έχεις. Και όταν λέμε ευχαριστημένος, εννοούμε ότι είσαι πλέον σίγουρος πως δεν σου χρειάζονται ούτε παραπάνω γυναίκες, ούτε καλύτερες, ούτε παραπάνω χρήματα. Ότι θεωρείς πως ο εαυτός σου τόσα μπορεί να καταφέρει και μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει – και είσαι απόλυτα ευτυχισμένος με αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση, χάρηκα πολύ που ο δρόμος σου σε έφερε σε τούτο δω το άρθρο, αλλά ειλικρινά δε νομίζω ότι έχει κάτι άλλο να σου προσφέρει.

Αν όμως, έστω και λίγο, νιώθεις πως τα πράγματα που έχεις στη ζωή σου δεν σου είναι αρκετά, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Μπορεί να θες παραπάνω κοπέλες – και αυτό είναι εντάξει. Μπορεί να έχεις βαρεθεί να δουλεύεις άπειρες ώρες για λίγα χρήματα και να ψάχνεις μια λύση. Μπορεί να έχεις βαρεθεί να σε παρατάει το Μαράκι της διπλανής πόρτας και να θες να ανέβεις επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, σε καλωσορίζω με ένα καλό και ένα κακό νέο. Η μάλλον πολλά κακά.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως αγαπητέ αναγνώστη, ότι και να θες μπορείς να το πετύχεις. Δόξα την τεχνολογία, αν δεν είσαι άστεγος ή σοβαρά άρρωστος, με τις κατάλληλες γνώσεις, επιρροές και πρόσωπα μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Το δυσάρεστο είναι ότι… θα πονέσεις.

Αν αράζεις στον καναπέ σου και σκέφτεσαι “καλά είμαι μωρέ, ήθελα και παραπάνω χρήματα/φίλες/κοπέλες”, σόρυ, αλλά μάλλον δεν θα τα αποκτήσεις ποτέ.

Το δυσάρεστο είναι πως οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό το άρθρο μάλλον θα περιοριστούν σε μια ζωή μέτρια. Μια ζωή η οποία ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στο “θα ήθελα παραπάνω” και στο “και όσα έχω τώρα είναι αρκετά εντάξει”. Θα ζήσουν σε μια ενδιάμεση κατάσταση, στην οποία η δυσφορία για όσα δεν έχουν δεν είναι αρκετή να τους παρακινήσει, στην οποία όσα έχουν ήδη τους περιορίζουν σε μια μόνιμη κατάσταση ημι-μιζέριας.

Ξέρεις για ποιά κατάσταση μιλάω. Για μια μονιμη βαρεμάρα και ανία, στην οποία τίποτε νέο και συναρπαστικό δεν συμβαίνει, καμία κατάσταση δεν αλλάζει δραστικά και βαδίζεις κάθε μέρα, αργά και σταθερά, την σίγουρη πορεία προς την μετριότητα. Μια πορεία που χαράξανε άλλοι για σένα. Οι γονείς, το σχολείο, η κοινωνία, ο εργοδότης. Μια πορεία στην οποία δεν είσαι αρκετά ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά της, αλλά δεν είσαι και αρκετά δυσαρεστημένος για να αλλάξεις.

Γιατί, αγαπητέ αναγνώστη, όλοι θέλουν παραπάνω πράγματα. Όλοι θέλουν να γαμήσουν, όλοι θέλουν να κονομήσουν, όλοι. Κανείς όμως, ίσως ούτε εσύ που το διαβάζεις, δεν είναι διατεθειμένος να περάσει ότι χρειάζεται για να το πετύχει.

Νομίζεις πως “ντάξει μωρέ όλα μια χαρά”, “θα βρω καμια κοπελίτσα”, “θα πιάσω καμια δουλίτσα” και όλα μέλι γάλα. Δεν είναι έτσι όμως. Η πραγματικότητα του μέσου ανθρώπου εκεί έξω είναι μια πραγματικότητα μέσα στη φτώχεια. Φτωχός σε κατακτήσεις, φτωχός σε φίλους, φτωχός σε επαγγελματικό επίπεδο, φτωχός σε χαρούμενα συναισθήματα. Νομίζεις πώς είναι τόσο απλό να ξεφύγεις;

Για να ξεφύγεις δεν χρειάζεται μονάχα να βρεις το πώς. Αυτό είναι εύκολο, το να βρεθείς σε αυτή την ιστοσελίδα είναι το πρώτο βήμα. Σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλία και άνθρωποι που θα σε κατευθύνουν υπάρχουν πολλοί, αυτό που δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει είναι η δική σου θέληση.

Αν διαβάζεις ακόμα θέλω να ξεχάσεις ότι πίστευες. Και ό,τι σου λέγανε. Δεν υπάρχει “δεν γίνεται”. Οι περιπτώσεις είναι πάμπολες, τόσο σε γκομενικά όσο και σε επαγγελματικά θέματα. Υπάρχει τρόπος, υπάρχει μέθοδος, υπάρχει δρόμος για όλα. Αρχικά θέλω να το πιστέψεις. Και ύστερα να καταλάβεις.

Να καταλάβεις πως ακόμη και να σου δείξουν το δρόμο, πρέπει ο ίδιος να τον σκάψεις. Και όχι μια φορά, αλλά καθημερινά. Όλες σου οι κατακτήσεις, όλες οι γυναίκες και τα χρήματα στη ζωή σου δεν θα έρθουν εύκολα. Δεν θα έρθουν έτσι απλά. Θα απαιτήσουν την καθημερινή σου προσπάθεια και ιδρώτα. Θα απαιτήσουν σκληρή προσπάθεια και επιμονή. Και δεν ξέρω κατά πόσο είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

Κάνε το εξής απλό πείραμα. Δοκίμασε να κάνεις ένα κρύο ντους. Κι ας είναι χειμώνας, μην ανάψεις θερμοσίφωνα και μπες να λουστείς με κρύο νερό. Μια φορά μονάχα, προσποιήσου πως αν το καταφέρεις θα έχεις κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα προς την επιτυχία. Θα αντέξεις ένα λεπτό κάτω από το κρύο νερό; Ή με το πρώτο σοκ θα το γυρίσεις στο ζεστό, αναζητώντας τη θαλπωρή και τη χαλάρωση;

Αν σου έδειχνα ένα σεντούκι με όλες σου τις επιθυμίες μέσα του, δεν θα ήθελες να το ‘χεις; Ναι αλλά αν το σεντούκι ήταν στην κορυφή ενός ψηλού βουνού θα είχες το κίνητρο να το ανέβεις; Και αν έπρεπε να περάσεις μέσα από αγκάθια; Αν ήξερες να επιβιώσεις, θα προσπαθούσες να το κατακτήσεις ή θα τα παράταγες;

Θέλω να γνωρίζεις πως οι αλλαγές και οι επιτυχίες δεν έρχονται εύκολα. Απαιτούν να σηκώσει κανείς τα μανίκια πάνω, να στρωθεί κάτω και να δουλέψει. Κι ας πονάει. Δεν θα σου χαριστούν ποτέ ούτε γυναίκες ούτε λεφτά έτσι απλόχερα. Η φύση είναι στυγνή και αμείλικτη: Αν θες κάτι, πρέπει να προσπαθήσεις για αυτό. Και όσο μεγαλύτερο το βραβείο, τόσο περισσότερη προσπάθεια.

Μερικοί δεν έχουν καν τη δύναμη ή τη θέληση να παρακολουθήσουν ένα απλό σεμινάριο. Μερικοί το παρακολουθούν και ύστερα φεύγουν, αφού καταλάβουν πόση προσπάθεια χρειάζεται. Για όσους από εμάς μένουμε μετά, και συνεχίζουμε την προσπάθεια, στο τέλος του δρόμου μας περιμένει ότι εσύ δεν μπορείς καν να φανταστείς.

Ελπίζω όμως μια μέρα να βρεθούμε κάπου στη διαδρομή και να ανέβουμε παρέα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter