Απόρριψη: Πώς να μη σε νοιάζει

απορριψη πως να μην σε νοιαζει

Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για την απόρριψη. Ολόκληρη σχεδόν η μουσική βιομηχανία, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της, έχει στηθεί με τραγούδια που αφορούν την απόρριψη. Όταν τη βιώνουμε, αναζητάμε παρηγοριά σε καλλιτέχνες, ποιητές, λογοτέχνες και μουσικούς (ΟΧΙ, οι Τράπερς δεν πιάνονται για μουσικοί, ούτε καλλιτέχνες).

Μια συμβουλή που δίνουμε είναι να μην παίρνεις ποτέ την απόρριψη προσωπικά. Αλλά, δεν έχουμε γράψει έναν οδηγό που να εξηγεί πώς να το κάνεις αυτό. Μέχρι τώρα.

Η ίδια η απόρριψη είναι αυτό που εμποδίζει πολλούς άντρες να πάρουν αυτό που θέλουν στον έρωτα. Σε κάνει να νοιάζεσαι πάρα πολύ κάθε φορά που τρως μία απόρριψη. Αφήνεις το κάθε κοράσιο να πληγώνει τον εγωισμό σου και σε κάνει να θέλεις να τα παρατήσεις.

Να τα παρατήσεις; Ούτε καν, μπρο.

Ετοιμάσου, συναγωνιστή, να σε φτιάξουμε με αυτά που έχουμε να σου πούμε. Φύγαμε.

Το να είσαι εντάξει με την απόρριψη δεν είναι τόσο απλό όσο το να αγνοείς τα συναισθήματά σου. Πρέπει να αρχίσεις να αλλάζεις τη νοοτροπία και την συμπεριφορά σου, οι οποίες στη συνέχεια θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την απόρριψη.

Τόνωσε την αυτοεκτίμησή σου

απορριψη
Και κάπου εδώ αγνοφαίνονται τα κοπάδια με τις κατακτήσεις μου.

Όσο περισσότερο αγαπάς αυτό που είσαι, τόσο λιγότερο σε νοιάζει το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Αυτή είναι η ουσία της αυτοεκτίμησης: επικυρώνουμε την αξία μας ως άτομο. Γιατί αν σεβόμαστε πραγματικά αυτό που είμαστε, οι εξωτερικές συνθήκες δεν θα καθορίζουν το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας.

Αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Είναι μία συνεχής διαδικασία στην οποία πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς.

  • Επένδυσε στον εαυτό σου. Πρέπει να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας.

    Θέλουμε από εδώ και πέρα, αδερφέ, να δεσμευτείς να τρως πιο υγιεινά και να αρχίσεις να γυμνάζεσαι. Άρχισε να ασχολήσε με το grooming σου και βρες το στυλ σου. Ξεκίνα νέα χόμπι ή βελτίωσε μια δεξιότητα που ήδη κατέχες. Δούλεψε τη στάση του σώματος σου, τη φωνή σου και το βλέμμα σου. Κάνε φίλους και φίλες και άρχισε να ασχολείσαι με τα επαγγελματικά σου.

    Όσα περισσότερα καταφέρεις, τόσο πιο πολύ θα νιώθεις γεμάτος. Αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι μετράς.
  • Εξασκήσου στο να είσαι… ευάλωτος. Αποκάλυψε ποιος είσαι στους φίλους. Βασικά, σε όλους.

Πες τη γνώμη σου για πράγματα για τα οποία μέχρι τώρα φοβόσουν και απέφευγες να μιλήσεις. Ρώτα την κοπέλα που σε ενδιαφέρει πράγματα που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις αν κολλάτε ή όχι.

Εκθέτοντας, με την καλή έννοια, τον εαυτό σου θα πάψεις να προσπαθείς πολύ για να κερδίσεις την αποδοχή των άλλων. Αντιθέτως, θα αξιολογείς τους άλλους ανθρώπους για να δεις αν είναι αυτό που θέλεις και αν μπορούν να εκτιμήσουν τον πραγματικό σου εαυτό. Αν δεν είναι, τότε θα καταλάβεις ότι αυτό είναι θετικό μακροπρόθεσμα και μπορείς να επικεντρωθείς στο να βρεις κάποιον που να είναι.

Κοίτα, δεν λέμε ότι η απόρριψη δεν πονάει. Πονάει, ειδικά όταν πρόκειται για κάποια με την οποία ήθελες πραγματικά να συνδεθείς. Αλλά όταν έχεις υψηλή αυτοεκτίμηση, δεν πρόκειται να σε αποτρέψει από το να ξαναβγείς εκεί έξω. Να θυμάσαι μία μαγική λεξούλα που λέμε στον εαυτό μας κάθε φόρα όταν συναντάμε την απόρριψη: ΑΦΘΟΝΙΑ. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω που έχεις κυριολεκτικά αναρίθμητες επιλογές.

Ξέρεις ότι αξίζεις το καλύτερο και σου αξίζει η ευτυχία.

Think big

16 17 1024x1024 1
Winston Churchill Fabbyquotes

Αν έχεις λίγες επιλογές, είναι λογικό να μένεις προσκολλημένος σε αυτές. Όταν έχεις, λοιπόν, εμμονή με μία γκόμενα, αν φας χυλόπιτα θα καταστραφείς… κυριολεκτικά.

Το να προσπαθείς να σκεφτείς μια ντουζίνα τρόπους για να ξανακερδίσεις μία γκόμενα δεν αξίζει σχεδόν ποτέ τον χρόνο σου. Το να κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα όσα θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά δεν πρόκειται να διορθώσει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μόνο στο μυαλό σου. Ό,τι, όμως, και να σου λέμε, μόνο εσύ μπορείς να το αποδείξεις αυτό στον εαυτό σου. Ακόμα περισσότερο, πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι αρέσεις σε πολλές άλλες γυναίκες.

Δημιουργώντας πολλές επιλογές για τους εαυτούς μας, έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε πολύ εύκολα πίσω το παρελθόν μας και τους ανθρώπους που μας απέρριψαν ή θα μας απορρίψουν.

Να αναζητάς την απόρριψη

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν την απόρριψη όπως ο Δράκουλας το σκόρδο. Αναζητούν την τελειότητα.

Γιατί μόλις συναντήσουν την απόρριψη, η απόρριψη καταρρακώνει την πραγματικότητά τους. Έχουν συνηθίσει να κάνουν τα πάντα τέλεια και μια απόρριψη σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς. Γίνεται μια μεγάλη, προσωπική υπόθεση – ακόμη κι αν δεν είναι.

Πρέπει να αποδεχθούμε ότι η απόρριψη στην ζωή είναι αναπόφευκτη. Είναι κάτι το φυσικό και όλοι λίγο πολύ την έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτήν.

Μην ντρέπεσαι

απορριψη
Τώρα αυτός κρύβεται από ντροπή ή κάνει promo τα βραχιόλα του;

Κάθε φορά που τρώμε απόρριψη, αρχίσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες.

Τι εννοείς πώς δεν καταλαβαίνεις τι εννοούμε; «Την καριόλα! Αυτή χάνει

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: «Είμαι αποτυχημένος. Δεν με θέλει καμία

Και οι δύο τρόποι αντιμετώπισης είναι λάθος, γιατί στην τελική κανείς δεν φταίει.

Θα μπορούσαν να είχαν πάει όλα ρολόϊ και πάλι να την έτρωγες. Από την άλλη θα μπορούσες να είχες εφαρμόσει σε άλλη γκόμενα ακριβώς τα ίδια και να είχες πετύχει.

Απλά όλοι έχουμε τις δικές μας προτιμήσεις και ανάγκες. Κανείς δεν είναι ελκυστικός για όλους. Και δεν επιλέγουμε ποιος ή τι μας ελκύει. Οπότε, αυτή η κοπέλα δεν είναι καριόλα ή ελλεεινίδα επειδή διάλεξε κάποιον άλλο.

Όταν αρχίσουμε και τα συνειδητοποιούμε όλα αυτά είναι που πλέον αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι δεν φταίμε εμείς για αυτό. Δεν μας αφορά. Είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Σε κάποιες αρέσουν οι μπουζουκόβιοι. Σε άλλες οι σοφιστικέ ή οι κουλτουρέ. Κάποιες προτιμάνε πιο σκληρούς τυπάδες με περισσότερα tattoo κι από φυλακόβιο.

Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές εκεί έξω και δεν μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου για να ικανοποιήσεις το γούστο του καθενός. Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, βρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε.

Ακόμα κι αν η απόρριψη που έφαγες έχει να κάνει με κάτι που έκανες εσύ, θυμήσου ότι είναι κάτι προσωρινό.

Δεν θα απορρίπτεσαι από κάθε ελκυστική γυναίκα για πάντα. Μπορεί να αισθάνεσαι ένοχος μεν αλλά όχι ντροπιασμένος για τις πράξεις σου. Ενοχή είναι σα να λες «τα σκάτωσα», ενώ η ντροπή είναι σα να λες «είμαι ένα μάτσο σκάτά».

Κλείνοντας, όποια λάθη κι αν έκανες, στο τέλος η επιλογή να μάθεις από αυτά είναι δική σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βελτιώσεις και την αυτοεκτίμηση και συνάμα και την αυτοπεποίθησή σου. Είναι στο χέρι σου… σαν τη μαλακία.
Όταν σταματάμε να ψάχνουμε για λάθη και αρχίσουμε να προχωράμε, η απόρριψη χάνει κάθε έλεγχο πάνω μας. 

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter