Πως να Ξεκινήσεις την Κουβέντα και να Κάνεις Νέες Γνωριμίες

Πως να Ξεκινήσεις την Κουβέντα και να Κάνεις Νέες Γνωριμίες

Θα πρέπει πριν πούμε οτιδήποτε άλλο να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει το τέλειο μέρος ή η τέλεια στιγμή για να γνωρίσεις κόσμο και ειδικά γυναίκες. Φτιάχνουμε στο μυαλό μας δικαιολογίες όπως «Δεν είμαι έτοιμος ακόμα» ή «Δεν έχω τι να πω» στην προσπάθειά μας να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας που δεν θέλει να κάνει κάτι το οποίο είναι αντικειμενικά δύσκολο. Η «τέλεια» στιγμή όμως και το «τέλειο» μέρος δεν θα έρθουν ποτέ αν δεν το πάρουμε απόφαση να σταματήσουμε τις δικαιολογίες και να ξεκινήσουμε να μιλάμε στον κόσμο γύρω μας.

Κόσμο συναντάμε παντού, το ίδιο και γυναίκες, άρα υπάρχουν άπειρα μέρη στα οποία μπορούμε να πάμε και να γνωρίσουμε γυναίκες.

Μερικά από τα σημεία τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις είναι:

 • Σούπερ Μάρκετ
 • Καφετέριες
 • Βιβλιοπωλεία
 • Καταστήματα ρούχων
 • Εμπορικά Κέντρα
 • Γυμναστήρια
 • Πάρκα
 • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
 • Κοινωνικές εκδηλώσεις, διάφορες δραστηριότητες και χόμπι
 • Μπαρ και κλαμπ
 • Online εφαρμογές
 • Σχολείο, Πανεπιστήμιο, εργασία

Προσοχή όμως!

Πριν σε στείλουμε στο στόμα του λύκου και αρχίσεις τα ‘’Ιάσω κόκλα’’, θα πρέπει να σου εξηγήσουμε κάποια πραγματάκια. Θα πρέπει να καταλαβεις ένα βασικό κανόνα. Ο κανόνας αυτός είναι ο κανόνας του ‘’Risk vs Benefit’’ (Ρίσκο σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος). Αυτό στα οικονομικά ορίζεται ως:

Η αρχή ότι κάθε αύξηση του προσδοκώμενου κέρδους επιφέρει και αύξηση του προσλαμβανόμενου ρίσκου.

Χαμηλά επίπεδα ρίσκου σχετίζονται και με χαμηλό προσδοκώμενο κέρδος (ανταμοιβή), ενώ στον αντίποδα υψηλά επίπεδα ρίσκου σχετίζονται και με υψηλό προσδοκώμενο κέρδος. Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα και την σχέση ρίσκου – κέρδους, προκύπτει ότι οποιαδήποτε επένδυση θα επιφέρει και μεγάλα κέρδη μόνο αν είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το ρίσκο του να χαθεί τελείως η επένδυσή μας.

Τι σχέση έχει αυτό με τις γνωριμίες και τις γυναίκες; Τι επενδύεις όταν μιλάς σε γυναίκες και το χάνεις αν σε απορρίψουν; Επενδύεις κόπο, χρόνο και ψυχική δύναμη. Όλα αυτά είναι πράγματα που επενδύεις και είσαι διατεθειμένος να τα χάσεις όταν φλερτάρεις.

Γενικά θα πρέπει να καταλάβεις ότι αν είσαι ευθύς και δείξεις τις προθέσεις σου από νωρίς σε μια νέα σου γνωριμία (αναλάβεις δηλαδή υψηλό ρίσκο απόρριψης) αυξάνεις τις πιθανότητες να κλιμακώσεις πιο γρήγορα μια νέα σου γνωριμία σε κάτι ερωτικό. Αν πάλι προτιμήσεις να πιάσεις απλώς μια κουβεντούλα (δηλαδή να πάρεις χαμηλό ρίσκο απόρριψης) χωρίς να δείξεις από την αρχή τις προθέσεις σου, θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να κλιμακώσεις την νέα σου γνωριμία σε κάτι ερωτικό.

Κάποιες φορές πρέπει να τα παίξεις όλα για όλα και να δείς εξ αρχής τις προθέσεις της, με το ρίσκο να σε απορρίψουν  γρήγορα, και αν αισθάνονται το ίδιο να προχωρήσετε πιο γρήγορα. Αν δεν έχεις πολλές απορρίψεις μάλλον λοιπόν το πας πολύ συντηρητικά.

Τέλος όμως η θεωρία και τα οικονομικά, πάμε να δώσουμε λίγο πιο πρακτικές συμβουλές. Έχουμε κατηγοριοποιήσει, για σένα, τους τρόπους με τους οποίους μπορείς ν’ απευθυνθείς σε μια γυναίκα σε δύο κατηγορίες μεθόδων:

 1. Έμμεσα – Ρώτα κάτι σχετικά αθώο ή την άποψή της για κάτι. (χαμηλό ρίσκο – χαμηλό κέρδος)
  Παράδειγμα: «Ξέρεις που κάνουν καλό καφέ στην περιοχή;»
 2. Συγκυριακά – Σχολίασε κάτι που ταιριάζει στη στιγμή. (μέτριο ρίσκο – μέτριο κέρδος)
  Παράδειγμα: «Τι ωραίο σκυλάκι. Πώς τον λένε;»

Όλες οι μέθοδοι που αναφέρουμε παραπάνω έχουν τα πλεονεκτήματά τους και τα αντίστοιχα μειονεκτήματά τους. Η αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου εξαρτάται τόσο από τον δικό σου χαρακτήρα και το τι σου ταιριάζει αλλά και από τον χαρακτήρα της γυναίκας την οποία προσεγγίζεις. Η πρόταση μας είναι να χρησιμοποιήσεις και τις τρεις, να δεις ποια σου ταιριάζει εσένα περισσότερο και να προσαρμοστείς ανάλογα από εκεί και πέρα.

Μην φοβάσαι να πειραματιστείς και να εξελίσσεσαι. Όπως είπαμε η μέθοδος του ευθέως μπορεί να έχει υψηλό κέρδος, αν όμως εσένα σε αγχώνει και σε μπλοκάρει μπορείς να δοκιμάσεις τη δεύτερη μέθοδο κάνοντας κάποιο αστείο για μια συγκυρία στην οποία βρεθήκαμε. Ότι και να διαλεξεις να θυμασαι ότι πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και πάντα να είσαι αυθεντικός σε αυτά που λες, αποφεύγοντας να κοκορεύεσαι και να λες ψεματάκια για να την εντυπωσιάσεις.

Το να βρεις και έναν φίλο σου που έχετε τους ίδιους στόχους στο κομμάτι του φλερτ και να βγαίνεται μαζί θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Άλλωστε το φλερτ είναι ένα παιχνίδι και σκοπός όλων το παιχνιδιών είναι να περνάμε καλά. Βγες, παίξε και απόλαυσέ το.

Αγάπησε την διαδικασία με όλα της τα καλά και τα δύσκολα, γιατί στην τελική αυτή η διαδικασία είναι που θα σε κάνει να πετύχεις τους στόχους σου.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter