“Θα τα Καταφέρω Μόνος Μου”- Η Συνταγή της Καταστροφής

almos bechtold d0ikvXIRAVA unsplash min

Έχεις ήδη παρακολουθήσει κάμποσα video στο YouTube και ίσως έχεις διαβάσει και κάποια βιβλία, προσπαθώντας να βρεις απαντήσεις.

Θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου και μάλιστα αυτή την φορά είσαι αποφασισμένος. Σε ενδιαφέρει να αυξήσεις τις επιλογές σου στις γυναίκες και να ζήσεις μοναδικές στιγμές μαζί τους.

Έχεις κάνει τις λίστες σου με τα βήματα που πρέπει να εκτελέσεις, έχεις δει το τελευταίο βίντεο που περιγράφει την τεχνική που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, για να κάνεις τις γυναίκες να σε θέλουν και βγαίνεις να τα δοκιμάσεις στην κοινωνικά αρένα.

Τα πράγματα τελικά όμως δεν πάνε όπως τα περίμενες. Ίσως καταφέρεις να έχεις 2-3 θετικές αντιδράσεις από γυναίκες αλλά μέχρι εκεί. Είναι πιθανό να πήρες και ένα τηλέφωνο στο οποίο η κοπέλα που στο έδωσε θα απαντήσει ψυχρά ή δεν θα απαντήσει ποτέ. 

Συνεχίζεις να διαβάζεις και να βλέπεις videos… την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις! Δοκιμάζεις ξανά, με μέτρια αποτελέσματα και με μεγαλύτερη απογοήτευση από την προηγούμενη φορά. 

Αν βλέπεις τον εαυτό σου στις παραπάνω γραμμές, έχεις πέσει θύμα της ψευδαίσθησης “θα τα καταφέρω μόνος μου”.

Όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι κι εσύ, σπαταλάς πολύ ενέργεια και χρόνο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ξοδεύεις ότι πιο πολύτιμο έχεις αλλά παρόλα αυτά καταλήγεις να είσαι πάλι σε αδιέξοδο.

Γιατί δεν θα τα καταφέρεις μόνος σου;

1. Η γνώση που συγκεντρώνεις είναι πολύ γενικευμένη

Τα βιβλία και τα video που διαβάζεις έχουν πολύ ωραίες συμβουλές αλλά είναι γενικού χαρακτήρα. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ρυθμό και τρόπο να μαθαίνει. Επίσης ο κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες ανάγκες και απορίες στο εκάστοτε θέμα. 

Η γνώση που αφομοιώνεις ισχύει γενικά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η γνώση δεν καλύπτει πλήρως την τωρινή σου κατάσταση. Δεν εξηγεί πως να την εφαρμόσεις ειδικά στην δική σου περίπτωση, κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες σου

Διαβάζοντας ένα βιβλίο με γενικές κατευθύνσεις είναι σαν να επιβιβάζεσαι σε ένα πλοίο με σκοπό να πας σε ένα νησί του Αιγαίου χωρίς να έχεις χάρτη και πυξίδα. Το πιθανότερο είναι να περιπλανιέσαι άσκοπα μέσα στο πέλαγος και στην καλύτερη περίπτωση να περάσεις κοντά από το νησί που σε ενδιαφέρει.

image6

2. Δεν παίρνεις feedback για τις πράξεις σου

Καθώς συγκεντρώνεις γνώσεις και δοκιμάζεις να τις εφαρμόσεις στην πραγματική ζωή, κανείς δεν είναι δίπλα σου για να σου πει αν το κάνεις σωστά ή πως να το προσαρμόσεις την τεχνική που έμαθες ώστε να ταιριάξει πλήρως στα δικά σου δεδομένα.

Ποτέ δεν θα μάθεις πόσο κοντά στην επιτυχία έφτασες ή ποια αλλαγή πρέπει να υιοθετήσεις στην συμπεριφορά σου για να πετύχεις τον στόχο σου. Το βιβλίο και το  βίντεο θα παραμείνουν “σιωπηλά” αφήνοντας σε να πειραματίζεσαι μόνος σου, με αμφίβολα αποτελέσματα. 

Επειδή είσαι αποφασισμένος, ίσως επιλέξεις να αυξήσεις την δράση σου ελπιζοντας να πετύχεις. Αυτό θα σε εξουθενώσει ακόμα περισσότερο και θα σε απογοητεύσει μακροπρόθεσμα.

3. Το “εγώ” σου παρεμβαίνει στην διαδικασία

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σίγουρα είσαι ένας κινητοποιημένος άνθρωπος που έχεις καταφέρει πράγματα στην ζωή σου και πιστεύεις ότι και αυτή την φορά τα καταφέρεις εξίσου καλά.

image1

Η παραπάνω πεποίθησή σου είναι πολύ σωστή αλλά στην προκειμένη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρει να κάνει, είναι να σε παγιδεύσει. Η θέληση σου, όταν δεν συνοδεύεται από καθοδήγηση και συμβουλές από ανθρώπους που έχουν πετύχει, θα σε οδηγεί να πράττεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. 

Το “εγώ” σου, που μέχρι τώρα σε βοήθησε να φτάσεις ως εδώ, δεν σε βοηθάει πλέον. Δεν σε αφήνει να δεις περαιτέρω επιλογές που υπάρχουν όπως το να αναζητήσεις βοήθεια από άλλους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει. Δεν σε αφήνει να παραδεχτείς ότι αν όντως ήταν εφικτό θα τα είχες καταφέρει ως τώρα από μόνος σου.

Τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου;

1. Αναζήτησε την βοήθεια ενός μέντορα

Όσα θα σου μάθει ένας επιτυχημένος άνθρωπος σε μια ώρα δεν θα μάθεις μόνος σου σε ένα χρόνο. Ο μέντορας έχει βαδίσει το μονοπατι που βαδίζεις και έχει αντιμετωπίσει ήδη τις δυσκολίες. Μάλιστα, έχει δει το ταξίδι μέχρι το τέλος του και είναι πολύ εύκολο να διακρίνει σε σένα τι χρειάζεσαι άμεσα να βελτιώσεις ή πως πρέπει να προσαρμόσεις μια συγκεκριμένη τακτική.

Μπορεί να σε οδηγήσει με ταχύτητα και ασφάλεια στην επιτυχία γλυτώνοντας σου χρόνο, ενέργεια και χρήμα. Θα είναι κάθε λεπτό δίπλα σου να σε καθοδηγεί και να σε προστατεύσει από επικίνδυνες, λάθος ή αχρείαστες επιλογές. 

Η επιτυχίες που θα βιώνεις λόγω της καθοδήγησης θα αρχίσουν να τρέφουν την αυτοπεποίθησή σου και την θέλησή σου. Θα μπεις σε μια θετική ροή πηγαίνοντας από επιτυχία σε επιτυχία ή όταν αποτυγχάνεις θα μαθαίνεις άμεσα τι πήγε λάθος και θα το διορθώνεις. 

Σύντομα όλα θα δουλεύουν υπέρ σου γιατί η επιτυχία ελκύει περισσότερη επιτυχία!

image4

2. Γνώρισε και συνεργάσου με ανθρώπους που έχουν ίδιους στόχους με σένα. 

Τίποτα δεν παρακινεί τον άντρα περισσότερο από μια παρέα που κυνηγάει τους ίδιους στόχους. Το αίσθημα ότι ανήκεις σε μια ομάδα που έχει ίδιο τρόπο σκέψης με σένα, κοινούς προβληματισμούς και ψάχνει λύσεις, είναι ανεκτίμητο. 

Η ανταλλαγή απόψεων, οι συζητήσεις και αναλύσεις των αποτυχιών και επιτυχιών μπορούν να σου δώσουν ανεκτίμητες γνώσεις που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα άκουγες. Η συντροφικότητα και οι δεσμοί που αναπτύσσεις σε βοηθούν να παραμείνεις δεσμευμένος στις δύσκολες στιγμές.

image2

Το κυριότερο όλων είναι ότι θα συνειδητοποιήσεις οτι δεν είσαι μόνος σου σε αυτό τον αγώνα και τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις τελικά είναι κάτι πολύ κοινό μεταξύ των ανδρών.

3. Δήλωσε συμμετοχή σε σεμινάρια που σχετίζονται με τους στόχους σου

Η καλύτερη ευκαιρία για να συνδυάσεις τα δύο παραπάνω είναι να συμμετάσχεις σε ένα σεμινάριο ή κάποια παραπλήσια διοργάνωση. Εκεί θα λαβεις συγκεκριμένη γνώση που σε ενδιαφέρει άμεσα με πρόσθετο πλεονέκτημα ότι θα πάρεις απαντήσεις σε κάθε πιθανή απορία

Επίσης, εκεί θα γνωρίσεις άλλους ανθρώπους σαν κι εσένα! Είναι η καλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσεις νέες επαφές, να ανταλλάξεις τηλέφωνο και να δημιουργήσεις νέες παρέες και νέες ευκαιρίες για μάθηση, βελτίωση αλλά και ευχάριστες στιγμές.

Κάθε νέος άνθρωπος που γνωρίζεις είναι σαν να έχεις άμεση πρόσβαση σε μια ένα εγκυκλοπαίδεια. Επιπλέον κάθε νέος άνθρωπος είναι και μια νέα ευκαιρία να ανακαλύψεις καινούρια πράγματα και εμπειρίες.

image3

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Είσαι ένα βήμα πριν την επιτυχία. Έχεις την θέληση και βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης. Μην επιτρέψεις να σου ξεφύγει η νίκη μέσα από τα χέρια. Τώρα πλέον ξέρεις τι φταίει που δεν έχεις σοβαρά αποτελέσματα και επίσης ξέρεις τι να κάνεις. 

Καθώς σερφάρεις στο internet έχε υπόψιν σου να βρεις το κατάλληλο μέσο που θα σε φέρει κοντά σε ανθρώπους και μέντορες. Δήλωσε συμμετοχή στο επόμενο διαθέσιμο σεμινάριο και ετοιμασου να δεις άμεσα τις πρώτες αλλαγές στην ζωή σου!

Μοιράσου τους προβληματισμούς σου και τις απορίες σου και θα διαπιστώσεις ότι δεν είσαι μόνος σε αυτή την αναζήτηση. Σύντομα θα αρχίσεις να έχεις τις πρώτες επιτυχίες και τότε θα μετανιώσεις που δεν είχες αναζητήσει μέντορες νωρίτερα.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter