Γιατί γίνεσαι υποχείριο της κάθε καρακαηδόνας;

αυτοβελτιωση συμβουλες πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση

Ζούμε σε μια γενιά θυμωμένων αντρών. Άντρες που τρέφουν τεράστια δυσαρέσκεια προς τις γυναίκες και τις κατηγορούν για τις ερωτικές τους αποτυχίες. Έχουν, άραγε δίκιο;

Ισχυρίζεσαι ότι οι γυναίκες σε χρησιμοποιούν και σε παρασύρουν. Ότι δεν σέβονται τον χρόνο σου. Ότι πάντα σε απορρίπτουν χωρίς λόγο. Πας μετά στο διαδίκτυο και κάνεις δηλώσεις όπως: «Οι γυναίκες βγαίνουν μόνο με μαλάκες». Και μετά λες στον εαυτό σου: «Γι’ αυτό, κι εγώ, δεν προσπαθώ καν.»

Σε καταλαβαίνουμε. Είσαι απογοητευμένος από την έλλειψη επιτυχίας. Και αυτό πονάει. Πολύ.

Αλλά, ίσως, θα έπρεπε να δείξεις με το δάχτυλο τον εαυτό σου. Εσύ το άφησες να συμβεί. Αν επιτρέπεις συνεχώς στον εαυτό σου να μην σε σέβονται, τότε εσύ φταις. Είναι δική σου δουλειά να το αποτρέψεις να συμβεί ή να το σταματήσεις όταν συμβεί.

Ας γίνουμε προληπτικοί και ας αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους νιώθεις ότι σε χρησιμοποιούν οι γυναίκες:

Περιμένεις να σου κάτσουν με το να είσαι απλά εκεί

«Ήμουν τόσο καλός μαζί της. Άκουγα όλα τα προβλήματά της. Της φέρθηκα με σεβασμό! Και τι κέρδισα μ’ αυτό; Να μου λέει ότι είμαι ένας καταπληκτικός φίλος, ενώ εκείνη κοιμάται με κάποιον άλλο άντρα. Την πουτάνα…» Ω ρε, νιντίλα που στάζουν αυτές οι σκέψεις.

Ακούς καν τον εαυτό σου; Ξέρεις πόσο μαλάκας ακούγεσαι; Παραδέχεσαι ότι περίμενες να κάνει σεξ μαζί σου απλά και μόνο επειδή περνούσες χρόνο μαζί της. Έκανες όλες αυτές τις «φιλικές» χειρονομίες με δεσμεύσεις.

Σκέψου μια κοπέλα στη ζωή σου για την οποία είχες μηδενικά ρομαντικά αισθήματα. Ίσως μια συνάδελφος ή μια σχολική φίλη-μπάζο που δεν σου έκανε κούκου. Αν έκανε παρέα μαζί σου και μετά περίμενε αυτόματα να τα φτιάξεις μαζί της, πώς θα ένιωθες; Θα κοιμόσουν μαζί της μόνο και μόνο επειδή ήταν καλή μαζί σου; Μην είσαι και εσύ γλοιώδης.

Αποδέξου ότι η έλξη είναι ένα συναίσθημα που απαιτεί κάτι περισσότερο από το να στέκεσαι απλά τριγύρω. Η μόνη στιγμή που μια κοπέλα υποτίθεται ότι πρέπει να κοιμηθεί μαζί σου είναι όταν είναι έτοιμη. Και δεν θα είναι ποτέ έτοιμη μέχρι να σε δει υπό σεξουαλικό πρίσμα.

Επενδύεις με το πορτοφόλι σου, όχι με τον εαυτό σου

αυτοβελτιωση συμβουλες 1

Δεν χρειάζεται να πνίγεις μια κοπέλα με χρήματα ή δώρα για να την κερδίσεις. Και αν αυτό είναι που χρειάζεται, τότε δεν αξίζει την επένδυση.

Δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να είσαι τσιγκούνης. Αν θέλεις να πληρώσεις για ένα ποτό ή ένα δείπνο, τότε τέλεια. Αλλά μη δίνεις 200 ευρώ για ένα μπουκάλι κρασί ή πλούσια δώρα πριν καν χτίσετε κάτι ουσιαστικό. Επίσης, είναι έντονο για πολλά κορίτσια και τους ασκεί μεγάλη ανεπιθύμητη πίεση.

Προσπάθησε να το δεις από τη δική της οπτική γωνία. Το μόνο που θα σκεφτεί είναι: «Αυτός ο τύπος δεν με ξέρει και είναι ήδη πρόθυμος να ξοδέψει όλα αυτά τα χρήματα. Πρέπει να είναι απελπισμένος». Ακόμα και αν είναι υποσυνείδητο, θα σε κατηγοριοποιήσει κυρίως ως πάροχος και όχι ως εραστής.

Αλλάζεις το ποιός είσαι προκειμένου να τις κερδίσεις

Αναζήτησε γυναίκες που σε συμπαθούν. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις μια σχέση προσποιούμενος ότι είσαι κάποιος άλλος. Το μόνο που δείχνει είναι ότι είσαι ανασφαλής και ότι θα κάνεις τα πάντα για την αποδοχή.

Πιστεύεις ότι μια γυναίκα θα σε σέβεται περισσότερο ή λιγότερο όταν βλέπει ότι διαμορφώνεσαι τόσο εύκολα; Δεν θα σε δει ποτέ ως ισότιμο σύντροφο.

Φυσικά, καθώς μια σχέση εξελίσσεται, ο συμβιβασμός είναι σημαντικός. Αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί θα πρέπει να είναι δίκαιοι και μέσα στα πλαίσια της λογικής.

Να είσαι ευθύς εξαρχής για το ποιος είσαι και τι θέλεις. Μην κρύβεις τις συνήθειες σου με το κάπνισμα, το τσιγάρο ή το ποτό. Μην σταματήσεις να παίζεις βιντεοπαιχνίδια (και πάλι, σε λογικά πλαίσια) επειδή εκείνη τα θεωρεί ηλίθια. Μην αλλάξεις τη διατροφή σου για να ταιριάζει με τη δική της. Και μην αγνοείς τις φιλίες, εκτός αν οι φίλοι σου κακομεταχειρίζονται εσένα ή εκείνη.

Είναι πολλές οι φορές που έχουν έρθει περιπτώσεις τύπων που γράφτηκαν σε σχολές χορού για να γνωρίσουν γκόμενες. Εκεί προσποιούνταν ότι τους αρέσει να βγαίνουν έξω και να χορεύουν ενώ στην πραγματικότητα λιώνανε στο Dark Souls στο ps4. Ε, μετά από λίγο αυτό βγήκε προς τα έξω. Οι περισσότεροι ξέρεις πως καταλήξανε; Κερατωμένοι, και μάλιστα έφταιγαν αυτοί για αυτό.

Δεν δείχνεις τις προθέσεις σου

Αν περνάς χρόνο με μια κοπέλα που σου αρέσει και δεν εκφράζεις τις σεξουαλικές σου προθέσεις, το μόνο που έχεις να κατηγορήσεις είναι ο εαυτός σου. Είσαι ανέντιμος και με ψέματα μπαίνεις στη φιλική ζώνη. Μια γυναίκα πρέπει να ερεθιστεί από εσένα για να σε εξετάσει ακόμη και ως σεξουαλική προοπτική.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι σατανικά τέρατα που τη βρίσκουν με το να σε σέρνουν γύρω τους. Είτε δεν ξέρουν πώς αισθάνεσαι επειδή προσποιείσαι ότι είσαι φίλος. Ή ξέρουν, αλλά κοιτάζουν τον εαυτό τους. Δεν θέλουν να χρειαστεί να σε απορρίψουν. Δεν θέλουν να σε χάσουν από φίλο. Λατρεύουν την προσοχή και εσύ την δίνεις δωρεάν.

Έχει πολύ πλάκα όταν οι άντρες προσπαθούν να υπερασπιστούν τις πράξεις τους με το: «Μα θέλω πραγματικά να της φέρομαι καλά. Δεν προσπαθώ απλά να την πλησιάσω όπως όλοι οι άλλοι μαλάκες.» Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως ανώτερους άντρες επειδή δεν φλέρταραν μαζί της ενώ στην πραγματικότητα είναι χειριστικοί μέχρι αηδίας. Απλά είναι τόσο ανίκανοι όσον αφορά τα social skills που δεν μπορούν να χειριστούν ούτε κουταβάκι.

Σταμάτα να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τους φόβους και τις ανασφάλειές σου με το να καταπιέζεις την ανάγκη σου για σεξ. Κατά βάθος, θέλεις να κοιμηθείς μαζί της όσο και οποιοσδήποτε άλλος. Την παρουσιάζεις ως θύμα των αρπακτικών, ενώ είναι εκείνη που επιλέγει ενεργά να τα φτιάξει μαζί τους και όχι εσύ.

Μπορείς ακόμα να νοιάζεσαι για μια γυναίκα και να θέλεις να χτίσεις μια ουσιαστική σχέση ενώ είσαι σεξουαλικά προσηλωμένος. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι οι άντρες που προσελκύουν τις πιο ποιοτικές γυναίκες. Ο συνδυασμός γνήσιας σύνδεσης και ωμής σεξουαλικής έλξης είναι το απόλυτο αφροδισιακό. Το να δείχνεις το ενδιαφέρον σου δεν σε κάνει μαλάκα, σε κάνει άνθρωπο.

Επενδύεις χρόνο σε αυτές που δεν επενδύουν σε σένα

Μην κυνηγάς και μην προσπαθείς να τις πείσεις να σε συμπαθήσουν. Επίσης, μην περιμένεις εβδομάδες ή μήνες να σπάσεις το κεφάλι σου για να δεις τι θέλει. Καλύτερα να μάθεις όσο πιο νωρίς γίνεται αν θέλει ή όχι σχέση.

αυτοβελτιωση συμβουλες πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση

Βάζεις όλα τα αυγά σε ένα καλάθι

Μέχρι να συμβεί κάτι σεξουαλικό ανάμεσα σε σένα και μια γυναίκα, μην κλείνεις ποτέ τις άλλες επιλογές σου. Ακόμα και όταν συμβεί κάτι, είναι στο χέρι σου να θέσεις τις προσδοκίες για το τι ψάχνεις – είτε αυτό είναι περιστασιακό είτε δεσμευτικό.

Συνεχίστε να συστήνεσαι σε νέες κοπέλες. Πάρε αριθμούς τηλεφώνου ή social. Πήγαινε σε πάρτι με φίλους και να φλερτάρεις με γυναίκες. Συνέχισε να κανονίζεις ραντεβού. Συνέχισε να κλιμακώνεις αυτά τα ραντεβού προς τα εμπρός.

Το να περιορίζεις την προσοχή σου σε ένα άτομο δεν έχει κανένα όφελος. Πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, αν δεν πετύχει.

Αν είσαι ταγμένος σε μια κοπέλα, θα έχεις την τάση να βλέπεις αυτό το άτομο ως τη μοναδική σου ευκαιρία και να το τοποθετείς σε ένα βάθρο. Δεν θα τον αξιολογείς αντικειμενικά. Θα συμβιβαστείς λόγω της νοοτροπίας έλλειψης και όχι επειδή είναι η κατάλληλη για σένα. Και θα δυσκολευτείς να απομακρυνθείς από κακομεταχείριση ή γυναίκες χαμηλής ποιότητας.

Αν γίνεις ρομαντικός και αποδειχθεί ότι είναι η μόνη κοπέλα που θέλεις, τότε μπορείς να σταματήσεις να κυνηγάς άλλες. Μέχρι τότε, βγες ραντεβού και απόκτησε πολύτιμες εμπειρίες στο ενεργητικό σου.

Ακολούθα αυτές τις οδηγίες και θα σταματήσεις να ανέχεσαι τους άλλους να σε χρησιμοποιούν. Δεν θα αισθάνεσαι σκατά για τα πράγματα που κάνεις. Δεν θα ξοδεύεις τα χρήματά σου άσκοπα. Δεν θα σε ξαναπαγιδεύσουν ποτέ, επειδή θα αναλάβεις δράση και θα επενδύεις μόνο σε γυναίκες που σε ελκύουν.

Και θα συνειδητοποιήσεις ότι όποιες αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να είχες, ήταν δικό σου λάθος. Είτε ανέχτηκες την κακομεταχείριση είτε ήσουν εσύ αυτός που δεν σεβάστηκε τις ανάγκες σου με το να μην είναι αυθεντικός.

Τότε ξαφνικά, η δυσαρέσκεια θα εξαφανιστεί. Αν βρήκες κάτι που να σου έκανε κλικ στα παραπάνω, και λογικά για να βρίσκεσαι μέχρι εδώ πιθανότατα σου έκανε, τότε μπορείς:

  • Πρώτον, να ξεφύγεις από την μάζα. Να αποδράσεις από το 80-90% των άβουλων όντων της κοινωνίας και να ανακαλύψεις όλες τις συμβουλές χρυσάφι που θα σου δείξουν τον δρόμο από εδώ και πέρα. Για να το κάνεις αυτό και να περάσεις από την αντίπερα όχθη του φράχτη ξέκινα από εδώ. 

Δεύτερον, αφού πάρεις μια ιδέα για το τι ισχύει στην πραγματική φύση, εκεί έξω, το επόμενο και πιο καθοριστικό βήμα είναι να μας επιτρέψεις να σου δείξουμε τον δρόμο.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter