Με το να είσαι μαλάκας ΔΕΝ σημαίνει ότι έχεις και αυτοπεποίθηση

αυτοβελτιωση συμβουλες

Όλοι ψάχνουν για μια γρήγορη λύση που θα τους φέρει περισσότερα γκόμενες. Ποιος ο λόγος να επενδύεις χρόνο και προσπάθεια όταν μπορείς να κόψεις δρόμο;

Πολλοί άντρες που δυσκολεύονται να συνδεθούν με γυναίκες απογοητεύονται και αναζητούν την εύκολη λύση. Τελικά, έχουν μια στιγμή Εύρηκα! όπως…

«Εαυτέ ξέρεις κάτι; Μάλλον είμαι μαλάκας

Καταλαβαίνουμε ότι είναι λογικό από τη δική τους οπτική γωνία.

Στις αμερικάνικες ταινίες βλέπουμε ότι στα κολλέγια, οι αλαζόνες της αδελφότητας πηδάνε σαν ροκ σταρ. Πήγαινε σε ένα μπαρ και συχνά βλέπεις τον πιο φωνακλά, τον πιο αντιπαθητικό τύπο να φιλιέται με κορίτσια μέχρι το τέλος της βραδιάς. Και όλοι έχουν έναν φίλο που φέρεται στις γυναίκες σαν να είναι σκατά, αλλά πάντα έχει κάποια να πάει σπίτι του να την φιλέψει κανένα… μεζέ.

Υποθέτουν ότι η δική τους έλλειψη επιτυχίας οφείλεται στο ότι είναι πολύ καλοί. Οπότε πιστεύουν ότι πρέπει απλά να σταματήσουν να νοιάζονται για τα κορίτσια που γνωρίζουν. Πρέπει να τις αντιμετωπίζουν ως σεξουαλικές κατακτήσεις και τίποτα περισσότερο. Πρέπει να τις υποτιμούν, να τις αγνοούν και να τις κάνουν να ζηλεύουν καθώς κοιμούνται με άλλες γυναίκες.

Βασικά, πρέπει να γίνουν αλαζονικοί και ναρκισσιστές. Αν το κάνουν αυτό, όλα τα προβλήματά τους με τις γυναίκες θα λυθούν.

Το να είσαι μαλάκας μπορεί να σε κάνει να πηδήξεις, αλλά συνήθως δεν είναι επειδή είσαι μαλάκας. Έχει να κάνει περισσότερο με τις άλλες ιδιότητες που συχνά ενσωματώνουν αυτοί οι μαλάκες.

Αυτοί οι άντρες τείνουν να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι διεκδικητικοί, ειλικρινείς, πρόθυμοι να θέσουν τα όριά τους, παιχνιδιάρηδες και σεξουαλικοί. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχουν καμία σχέση με το να είσαι μαλάκας – πολλά «καλά παιδιά» άντρες τα μοιράζονται επίσης.

Η αλήθεια είναι ότι άλλοι άντρες δυσκολεύονται επειδή δεν δουλεύουν πάνω στο να γίνουν πιο ελκυστικοί. Συχνά νιώθουν ότι δικαιούνται τις γυναίκες μόνο και μόνο επειδή είναι καλά παιδιά ή καλοί φίλοι. Δεν είναι ότι είναι πολύ στοργικοί, αλλά επειδή συμπεριφέρονται απελπισμένα, δειλά και είναι πιεστικοί. 

Όταν αυτό δεν λειτουργεί, δυσανασχετούν και προσπαθούν να αντισταθμίσουν χρησιμοποιώντας τη γρήγορη λύση: «Απλά γίνε μαλάκας.» Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό έχει μεγάλο κόστος που απλά δεν αξίζει τον κόπο. Να γιατί:

Ελκύεις περισσότερους μαλάκες

αυτοπεποιθηση συμβουλες

Σου αρέσει το δράμα; Σου αρέσει να σου λένε ψέματα, να σε χειραγωγούν συναισθηματικά και απλά να μην σε σέβονται; Δεν το νομίζουμε.

Αλλά αν είσαι αγενής, συγκαταβατικός και συναισθηματικά απόμακρος, μην εκπλαγείς όταν προσελκύεις παρόμοιες γυναίκες. Μας ελκύουν οι άνθρωποι που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Το όμοιο έλκει το όμοιο.

Αν ψάχνεις μόνο για φλερτ, μπορεί να μην πιστεύεις ότι αυτό έχει σημασία. Ποιος νοιάζεται αν τα φτιάξεις με μία παλαβή για σύντομο χρονικό διάστημα;

Πίστεψέ μας, θα σε νοιάζει όταν θα τρελαίνεται κάθε φορά που θέλεις να δεις τους φίλους σου. Ή σου κόβει τα λάστιχα. Ή σε τρομάζει με την εγκυμοσύνη. Ή ακόμα και όταν σε απειλεί με ψευδείς κατηγορίες για βιασμό.

Ναι, έχουν περάσει πολλοί άντρες που έχουν αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή.

Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση είναι ευχαριστημένα με αυτό που είναι. Ως εκ τούτου, δεν βρίσκουν και πολύ ωραίο να βρίσκονται γύρω από τοξικούς, ασεβείς ανθρώπους. Γιατί να το κάνουν; Έχουν πολύ μεγάλη αυτοεκτίμηση για να το ανεχτούν αυτό μόνο και μόνο για να νιώσουν ότι «αρέσουν» σε κάποιον.

Οι άνθρωποι που κυνηγούν άλλους που τους φέρονται άσχημα είναι ανασφαλείς. Αναζητούν την έγκριση από μαλάκες επειδή δεν σέβονται ή δεν αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους. Αυτές δεν είναι οι γυναίκες που ψάχνεις, ειδικά αν θέλεις κάποια στιγμή μια υγιή σχέση.

Χτίζεις τοξικές σχέσεις με ημερομηνία λήξης

Ίσως σταθείς τυχερός και προσελκύσεις κανένα καυτό μουνέτο και καταλήξετε σε σχέση. Όταν είσαι μαλάκας, συνήθως συμβαίνει ένα από τα παρακάτω πράγματα:

  • Θα σε αφήσει. Λίγοι άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν μια σχέση με κάποιον που τους κακομεταχειρίζεται. Η καινοτομία του να είσαι με έναν μαλάκα φθείρεται και η κοπέλα σου θα βαρεθεί. Όταν βρει το κουράγιο να φύγει και να ανεξαρτητοποιηθεί, θα το κάνει. Γυναίκες που είναι παντρεμένες 20 χρόνια αφήνουν τους συζύγους τους όταν δεν αντέχουν άλλο.
  • Θα σε απατήσει. Δεδομένου ότι οι ανασφαλείς άνθρωποι βασίζουν την αξία τους στην επιβεβαίωση από τους άλλους, η φίλη σου θα ανυπομονεί να προχωρήσει στην επόμενη συγκίνηση.

Τελικά, κάποιος άλλος άντρας θα της φερθεί σαν μαλάκας, θα τον βρει ελκυστικό και θα θέλει να τον κερδίσει. Θα το κάνει πίσω από την πλάτη σου ή θα σε παρατήσει όταν ξέρει ότι αυτός ο νέος τύπος είναι σίγουρος.

Αν, δε, σου πετάξει και την ατάκα «καλύτερα να μην βλεπόμαστε για να ένα διάστημα. Θέλω να μείνω μόνη μου να σκεφτώ», τότε γάμα τα με κεφαλαία γράμματα.

Από την εμπειρία μας τόσα χρόνια στην κοινότητα, αυτό είναι πιο συνηθισμένο στις πιο νέες γκόμενες. Παλεύουν ακόμα με την αυτοεκτίμησή τους και λανθασμένα βλέπουν τα κακά αγόρια ως αυτοπεποίθηση.

Αλλά ας πούμε ότι δεν τα κάνει όλα αυτά. Υπάρχουν πολλές ανασφαλείς γυναίκες που δεν κυνηγούν άλλους μαλάκες. Αντιθέτως, συνειδητοποιούν ότι χάνουν κάτι βαθύτερο από τους μαλάκες που είναι ήδη μαζί. Όταν το καταλάβουν, θα βρουν έναν άντρα που μπορεί να προσφέρει αυτή την ουσιαστική σύνδεση και θα σε απατήσουν για πλάκα.

Θα έχετε μια ανθυγιεινή, άνιση σχέση. Εντάξει, υπάρχουν κάποιες γυναίκες που παντρεύονται και μένουν με μαλάκες όλη τους τη ζωή. Και ίσως αυτό να μπορούσε να συμβεί και σε σένα.

Αλλά επειδή κάποιος μένει μαζί σου, δεν σημαίνει ότι είναι υγιές και για τους δυο σας.

Θα κολλήσεις με κάποιον που δεν σε σέβεται, δημιουργεί προβλήματα χωρίς λόγο, σε χρησιμοποιεί, παίρνει τα χρήματά σου και στην πραγματικότητα δεν δίνει δεκάρα για σένα. Ή μπορείς να έχεις έναν εντελώς υποταγμένο, μη ισότιμο σύντροφο. Κάποια που δεν σου προκαλεί, δεν σε βοηθά να αναπτυχθείς, δεν σε διεγείρει πνευματικά ή δεν σου τι λέει ποτέ.

Αυτό μπορεί να αρέσει σε μερικούς άντρες, αλλά πίστεψέ μας, θα σε κουράσει γρήγορα.

Γίνεσαι απόμακρος με τους άλλους

Το όμοιο έλκει το όμοιο, θυμάσαι;

Έτσι, όταν συνδέεσαι κυρίως με γυναίκες χαμηλής ποιότητας, αποκτάς μια στενόμυαλη άποψη για το ποιος υπάρχει εκεί έξω. Πιστεύεις ότι αυτό αρέσει σε όλες τις γυναίκες και ότι όλες αγαπούν τη σκατοσυμπεριφορά.

Περιμένεις το χειρότερο στις γυναίκες. Τις βλέπεις σαν να είναι πιο λίγες. Δεν τις εμπιστεύεσαι και είσαι πάντα σε θέση άμυνας. Δυσκολεύεσαι να ανοιχτείς σε οποιονδήποτε, γεγονός που σε κάνει να χτίζεις αδύναμες σχέσεις.

Πρόκειται για την λεγόμενη προκατάληψη επιβεβαίωσης. Και αρχίζεις να ενισχύεις κυνικές, μισογυνικές πεποιθήσεις που δεν είναι αληθινές.

Γι’ αυτό βλέπεις τύπους από κοινότητες όπως οι Incels ή οι MGTOW να πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι ρηχές. Πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι ψυχρές απατεώνισσες που χρησιμοποιούν τους άντρες και ανταποκρίνονται μόνο σε «άλφα αρσενικούς μαλάκες». Όταν στην πραγματικότητα, απλά συναντούν περισσότερες από αυτές τις γυναίκες λόγω του τύπου των ανθρώπων που είναι οι ίδιοι.

Αρχίζεις να μισείς τον εαυτό σου και τη ζωή σου

αυτοβελτιωση συμβουλες πως να εχω αυτοπεποιθηση

Το να είσαι ένας μαλάκας που περιβάλλεται από μαλάκες είναι μίζερο συναίσθημα.

Όλες οι σχέσεις είναι ρηχές. Δεν υπάρχει σεβασμός. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Καμία αληθινή αγάπη. Απλά πολλή συναισθηματική αναταραχή και πόνος.

Το πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους είναι πάντα μια αντανάκλαση του πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σας. Όταν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που είσαι, δεν έχεις καμία επιθυμία να βλέπεις τους άλλους να υποφέρουν. Αντίθετα, θέλεις να χτίζεις τους ανθρώπους και να τους βλέπεις να πετυχαίνουν κι αυτοί.

Και αν είσαι απλά ένας κόπανος ως τακτική για να προσελκύσεις γυναίκες, αυτό δεν είναι βιώσιμο ή ικανοποιητικό. Μετά από λίγο καιρό θα νιώθεις σκατά εξαιτίας αυτού που έχεις γίνει. Μια μέρα θα θέλεις μια υγιή σχέση με αγάπη, συμπόνια και ειλικρίνεια.

Μόνο οι άνθρωποι που δεν έχουν ενσυναίσθηση ή είναι κοινωνιοπαθείς μπορούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς αυτά τα πράγματα.

Ορισμένα πράγματα στη ζωή δεν είναι προορισμένα για συντομεύσεις, ή shortcuts όπως λένε στα αγγλικά. Δεν υπάρχει εύκολη λύση για επιτυχημένες σχέσεις και προσωπική ανάπτυξη – είναι ένα ταξίδι που διαρκεί μια ζωή.
Αν θέλεις να γίνεις ένας σπουδαίος άνθρωπος που έχει σπουδαίους ανθρώπους γύρω του, πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να δουλέψεις σκληρά. Μπορεί να μην φαίνεται έτσι από έξω, αλλά οι μαλάκες πάντα χάνουν στο τέλος.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter