Η Αξία Ενός Άντρα στη Σεξουαλική Αγορά

i axia enos antra sti sexoualiki agora new
«Είναι η γυναίκα που διαλέγει τον άντρα που θα τη διαλέξει.»
Πωλ Λεφέβρ Ζεραλντύ


Ένας μη ελκυστικός, σαν ανάποδο γαμώτο, νευρικός άντρας πλησιάζει μια γυναίκα και λέει: «Γεια σου, τι κάνεις;» σχεδόν σκοντάφτοντας στα ίδια του τα λόγια.

Η γυναίκα τον κοιτάζει με ένα ύφος «γιατί μου μιλάς ρε μπακαλιάρε;» και φεύγει, χωρίς να πει τίποτα, αφήνοντας τον άντρα να αισθάνεται απογοητευμένος και άχρηστος.

Την επόμενη μέρα, ένας ελκυστικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση άντρας πλησιάζει την ίδια γυναίκα και λέει ακριβώς τα ίδια λόγια: «Γεια σου, τι κάνεις;».

Η γυναίκα τον κοιτάζει, χαμογελάει και απαντάει: «Είμαι πολύ καλά, εσύ;»

Αυτή, αδερφέ, είναι η δύναμη της αξίας ενός άντρα στην σεξουαλική αγορά.

Ο μη ελκυστικός άντρας έχει χαμηλή σεξουαλική αξία, ενώ ο ελκυστικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση άντρας έχει υψηλή σεξουαλική αξία.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι επιτυχημένοι ηθοποιοί και οι επαγγελματίες αθλητές είναι τόσο ελκυστικοί για τις γυναίκες;

Επειδή έχουν μια διασημότητα που αυτόματα τους προσδίδει υψηλή αξία.

Έχουν σχεδόν απεριόριστες επιλογές με τις γυναίκες. Είναι πλούσιοι, επιτυχημένοι και –μερικές φορές, αλλά όχι πάντα– ταλαντούχοι.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος, για να προσελκύσεις όμορφες γυναίκες στη ζωή σου, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσεις τη σεξουαλική σου αξία.

i axia enos antra sti sexoualiki agora 2


Όταν μια γυναίκα απορρίπτει έναν άντρα επειδή είναι παχύσαρκος, τον απορρίπτει επειδή εκείνη είναι ένα ρηχό, επιφανειακό άτομο ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη πιο βαθιά εξήγηση;

Η αλήθεια είναι ότι ο παχύσαρκος άντρας απορρίπτεται επειδή το υπερβολικό σωματικό του λίπος σηματοδοτεί στη γυναίκα ότι δεν σέβεται τον εαυτό του.

Κάθε άντρας που επιτρέπει στον εαυτό του να γίνει παχύσαρκος και μη ελκυστικός, προφανώς δεν νοιάζεται τόσο για την εμφάνισή του.

Δεύτερον, το υπερβολικό σωματικό λίπος υποδηλώνει έλλειψη πυγμής και φτωχό αυτοέλεγχο –ένα παχύσαρκο σώμα αποτελεί ένδειξη γενικής τεμπελιάς και έλλειψης φιλοδοξίας.

Οι περισσότερες ελκυστικές γυναίκες δεν θα εξετάσουν καν το ενδεχόμενο να βγουν με έναν παχύσαρκο άντρα, εκτός αν εκείνος είναι ιδιαίτερα κοινωνικός ή πλούσιος.

Μπορεί τώρα να σκέφτεσαι ότι οι γυναίκες είναι επιφανειακές και ρηχές, επειδή συμπεριφέρονται μ’ αυτόν τον τρόπο.

Αλλά, επειδή μια συμπεριφορά φαίνεται επιφανειακή δεν σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις ανθρώπινες συμπεριφορές, συχνά, κάτω απ’ την επιφάνεια, κρύβονται περισσότερα απ’ ό,τι αρχικά φαίνεται.

Πάρε, για παράδειγμα, το να φτιάξεις το σώμα σου.

Επιφανειακά, η ανάπτυξη του σώματός σου είναι η ανάπτυξη των μυών σου. 

Αν το ψάξεις βαθύτερα, ωστόσο, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι η βελτίωση της σωματικής σου διάπλασης στέλνει ένα πολύ πιο ισχυρό μήνυμα στον κόσμο.

Ο άντρας με καλή σωματική διάπλαση σηματοδοτεί ότι είναι δυνατός, υγιής, έχει καλά γονίδια, αυτοσεβασμό, φιλοδοξία, συγκέντρωση και επιμονή.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για άλλα στοιχεία.

Ο άντρας με πλούσια γένια σηματοδοτεί αρρενωπότητα, υγεία και παρουσία τεστοστερόνης.

Ο άντρας με ωραία μυρωδιά σηματοδοτεί καθαριότητα, καλή περιποίηση, κοινωνική ευφυΐα, υγεία, τεστοστερόνη, σεξουαλική συμβατότητα και αρρενωπότητα.

Ο άντρας με καλό ντύσιμο σηματοδοτεί εξουσία, επιρροή, κοινωνική νοημοσύνη, στυλ, αίγλη και κοινωνική ευφυΐα.

Καθώς, λοιπόν, αυξάνεις τη σεξουαλική σου αξία, αυξάνεις την πιθανότητα να σε βρίσκουν ελκυστικό οι γυναίκες, μέσα απ’ όλα όσα σηματοδοτείς.

Με απλά λόγια, η χαμηλή σεξουαλική αξία οδηγεί σε λιγότερες επιλογές, ενώ η υψηλή σεξουαλική αξία οδηγεί σε περισσότερες επιλογές.

i axia enos antra sti sexoualiki agora 3


Βιολογικά, οι νέες και σέξι γυναίκες –σε γόνιμη ηλικία– αναζητούν άντρες με τους οποίους μπορούν να αναπαραχθούν και έτσι να γεννήσουν δυνατούς, υγιείς απογόνους.

Βέβαια, απ’ τη σκοπιά της γυναίκας στη σεξουαλική οικονομία, η προσφορά αντρών υψηλής αξίας είναι τρομερά περιορισμένη.

Φαινομενικά, μπορεί όλοι οι άντρες να μοιάζουμε μεταξύ μας σε πολλά πράγματα.

Όλοι βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα και έχουμε τις ίδιες επιθυμίες.

Όλοι θέλουμε σεξ, αγάπη, στοργή, ασφάλεια, ευτυχία, ενθουσιασμό και περιπέτεια.

Όλοι βιώνουμε την απώλεια, τη θλίψη, την απελπισία, την ήττα και την αβεβαιότητα.

Αυτές είναι οι ομοιότητες που μας ενώνουν, ανεξαρτήτως ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης.

Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε όλοι διαφορετικοί.

Όλοι έχουμε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης, πλούτου, φυσικών ικανοτήτων, ανοχής στον κίνδυνο, πυγμής, φιλοδοξίας, αυτοπεποίθησης και ευκαιριών.

Αυτές είναι μερικές μόνο απ’ τις διαφορές που διαχωρίζουν τον άντρα υψηλής αξίας απ’ τον άντρα χαμηλής αξίας.

Οι άντρες χαμηλής αξίας –δηλαδή, τα βήτα αρσενικά– είναι παντού: είναι η πλειοψηφία, όχι η εξαίρεση.

Σε έναν κόσμο όπου είναι πιο εύκολο να ακολουθείς τυφλά ό,τι σου μαθαίνει η κοινωνία παρά να παίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου, ο άντρας χαμηλής αξίας επικρατεί.

Σε έναν κόσμο όπου είναι πιο εύκολο να είσαι ξαπλόπουλος παρά να γυμνάζεσαι, ο άντρας χαμηλής αξίας είναι ο κανόνας.

Σε έναν κόσμο όπου είναι πιο εύκολο να είσαι τεμπέλης παρά φιλόδοξος, ο άνθρωπος χαμηλής αξίας ευδοκιμεί.

Μια επιστημονική μελέτη1Kniffin, K. M., & Wilson, D. S. (2004). The effect of nonphysical traits on the perception of physical attractiveness. Evolution and Human Behavior, 25(2), 88-101. doi:10.1016/s1090-5138(04)00006-6 σχετικά με την ελκυστικότητα ενός άντρα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior, έδειξε ότι οι γυναίκες αξιολογούν τους άντρες που είναι τεμπέληδες και μη φιλόδοξοι ως λιγότερο ελκυστικούς.

Με βάση τους νόμους των οικονομικών, όταν η προσφορά αντρών υψηλής αξίας μειώνεται, η ζήτηση για άντρες υψηλής αξίας αυξάνεται.

Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες επιθυμούν, αγαπάνε, λατρεύουν και σέβονται περισσότερο έναν άντρα υψηλής αξίας.

i axia enos antra sti sexoualiki agora 4


Δυστυχώς, στην πραγματικότητα δεν μπορεί κάθε άντρας να είναι άντρας υψηλής αξίας –αυτή είναι μια από τις σκληρές αλήθειες της ζωής.

Οι περισσότεροι άντρες τρώνε τα μούτρα τους στη ζωή, επειδή ακολουθούν τον δρόμο της μικρότερης αντίστασης, του ελάχιστου πόνου.

Και είναι ικανοποιημένοι με το να ζουν σε αυτή την κατάσταση, αφού αυτή απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια ή μηδενικό ρίσκο.

Οι περισσότεροι άντρες αναζητούν το σύντομο μονοπάτι και την άμεση ικανοποίηση.

Μια απ’ τις μεγαλύτερες διαφορές που διαχωρίζει τους άντρες υψηλής αξίας απ’ τους άντρες χαμηλής αξίας είναι η τάση του άντρα υψηλής αξίας να παίρνει ρίσκα και να λαμβάνει περισσότερη δράση.

Αυτή η δράση του άντρα υψηλής αξίας είναι αυτό που τον διαχωρίζει απ’ τους κατώτερους άντρες.

Ένας άντρας με υψηλή σεξουαλική αξία προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τον εαυτό του τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και ψυχικά.

Τώρα, πολλοί άντρες πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γυναίκες έλκονται μόνο από άντρες που είναι επιτυχημένοι.

Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό ακριβώς το είδος σκέψης είναι που τους οδηγεί στην φτωχή νοοτροπία έλλειψης (σε αντίθεση με τη νοοτροπία αφθονίας που αναλύουμε στο βιβλίο μας).

Οι γυναίκες δεν έλκονται μόνο από άντρες που είναι επιτυχημένοι και φιλόδοξοι. 

Οι γυναίκες έλκονται και από άντρες που έχουν «τρελές δυνατότητες».

Ένας άντρας που επιδεικνύει φιλοδοξία, επιμονή, πυγμή, ενέργεια, δημιουργικότητα και έχει μια αποστολή ζωής είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχημένος στο μέλλον.

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να είσαι επιτυχημένος αυτή τη στιγμή, για να κερδίσεις το γκομενάκι.

Πρέπει απλά να δημιουργήσεις την αντίληψη –στις γυναίκες εκεί έξω– ότι έχεις αυτό που χρειάζεται, για να είσαι επιτυχημένος στο μέλλον –το αν θα γίνεις επιτυχημένος ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία.

Οι περισσότεροι άντρες, ωστόσο, το μόνο που κάνουν είναι να ονειρεύονται.

Ονειρεύονται να αποκτήσουν το τέλειο γκομενάκι, το τέλειο σπίτι, την τέλεια δουλειά, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Οι θεμελιώδεις νόμοι της φυσικής υπαγορεύουν ότι πρέπει να αναλάβεις δράση για να επηρεάσεις τον κόσμο γύρω σου.

Αυτό που σκέφτεσαι δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχεις την ικανότητα να μετατρέψεις τις σκέψεις σου σε πράξεις και τις πράξεις σου σε αποτελέσματα.

Ο κόσμος των σκέψεων και των συναισθημάτων είναι ο κόσμος της γυναίκας, ένας κόσμος που αλλάζει συνεχώς και είναι αβέβαιος.

Ο κόσμος των αντρών είναι ο κόσμος της δράσης.

Οι άντρες που αναλαμβάνουν δράση έχουν τρία πράγματα που οι γυναίκες αναζητούν: σταθερότητα, πυγμή και σκοπό.

Ο σκοπός μας είναι να σε βοηθήσουμε να γίνεις ακαταμάχητος με τις γυναίκες και να διατηρήσεις την σεξουαλική έλξη τόσο σε βραχυπρόθεσμες όσο και σε μακροπρόθεσμες σχέσεις μαζί τους.

Σε αυτό το άρθρο και στα προηγούμενα, είπαμε μερικά πράγματα για το πώς να αυξήσεις τη σεξουαλική σου αξία σε επιφανειακό επίπεδο, προβάλλοντας ελκυστικά, αντρικά στοιχεία.

Αυτό, όμως, δεν είναι ακόμα αρκετό, επειδή πρέπει να μάθεις να ενσαρκώνεις αυτήν την αρρενωπότητα –πρέπει να την ζεις και να αναπνέεις μέσα της.

Πρέπει να αποκτήσεις τη νοοτροπία ενός άλφα αρσενικού, αν θέλεις να μεταμορφωθείς στο είδος του άντρα που οι γυναίκες βρίσκουν ακαταμάχητο.

Εγώ, προσωπικά, άλλαξα τη ζωή μου διαβάζοντας τα μυστικά που έχει ανακαλύψει η επιστήμη για το παιχνίδι, τις γυναίκες και τη σωστή αντρική νοοτροπία.

Μέσα σε έναν χρόνο, διπλασίασα τις γυναίκες με τις οποίες είχα πάει σε όλη μου τη ζωή.

Αν αυτό δεν είναι εξέλιξη, τότε τι είναι;

Αν σε ψήνει κι εσένα, λοιπόν, μια τέτοια εξέλιξη, τσέκαρε το βιβλίο με «Τα Μυστικά της Έλξης».

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter