Πώς να Έχεις Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες

πωσ να εχω αυτοπεποίθηση 0

Είναι δύσκολο να διατηρείς την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θες. Και είναι εύκολο να κατηγορείς τον ίδιο σου τον εαυτό για αυτήν την κατάσταση.

Σήμερα, αγαπητέ μας φίλε, θα ασχοληθούμε με το πώς μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες. Ακόμα κι αν «δεν το έχεις», υπάρχουν τρόποι οι οποίοι έχουν μάλιστα άμεση εφαρμογή.

Φανταζόμαστε πως πιστεύεις ότι επειδή δεν κέρδισες την γενετική λοταρία και δεν έχεις την εμφάνιση που θα ήθελες, δεν θα γίνεις ποτέ ένας από αυτούς τους τυχερούς τύπους που «το έχουν» με τις γυναίκες.

Ναι, κάποιοι άντρες έχουν ένα πλεονέκτημα. Είναι, άραγε, οι εμπειρίες που αποκόμισαν μεγαλώνοντας; Είναι η ανατροφή τους; Ποιος ξέρει;

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να καλλιεργήσει τις ίδιες δεξιότητες και συνήθειες ως ενήλικας, και εξηγούμε:

Στην πραγματικότητα, οι άντρες που καταβάλλουν συνειδητή προσπάθεια να βελτιωθούν, συχνά αναπτύσσουν καλύτερες δεξιότητες από τους λεγόμενους «naturals».

Οι άντρες που μαθαίνουν ενεργά πώς να βγαίνουν ραντεβού συνήθως αποκτούν γυναίκες υψηλότερης ποιότητας, έχουν περισσότερες επιλογές και δημιουργούν υγιέστερες σχέσεις μέσω της αυτοανάλυσης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Οι λεγόμενοι «naturals» ή ελληνιστί «νατσουράλια» μαθαίνουν πώς να ενεργούν μέσω της εμπειρίας και δεν γνωρίζουν απαραίτητα γιατί ορισμένα πράγματα λειτουργούν γι’ αυτούς ή πώς να συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Πήγαινε να ρωτήσεις έναν φίλο που νομίζεις ότι απλά «καταλαβαίνει» ποιο είναι το μυστικό του με τις γυναίκες. Συνήθως θα λάβεις απαντήσεις όπως: «Απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου» ή «πρέπει να έχεις μπλα, μπλα» (α ρε Αλέκο, με ζάλισες με αυτό το μπλα μπλα)

Δεν κατανοούν ακριβώς την επιτυχία τους και ως εκ τούτου δυσκολεύονται να την αξιοποιήσουν.

Η δουλειά που έχεις να κάνεις, αν θέλει να δεις άσπρη μέρα, είναι να προσπαθήσεις να καταλάβεις το πως σε επηρέασαν οι εμπειρίες από το παρελθόν και να αρχίσεις να τις καταγράφεις. Έτσι, θα αρχίσεις να εξασκείς νέες συμπεριφορές και θα ξεπεράσεις τις παλιές.

Έλλειψη πατρικής φιγούρας

πωσ να εχω αυτοπεποίθηση 2
Άστο καλό! Συγκινήθηκα κοιτάζοντάς το.

Κάποιοι από εμάς είχαμε πατεράδες που ήταν πάντα απόμακροι – συναισθηματικά ή/και σωματικά.

Ίσως δεν επέστρεφαν ποτέ στο σπίτι επειδή δούλευαν πολύ. Ίσως να ήταν πάντα έξω και έπιναν ή απατούσαν τις μανάδες μας. Ίσως απλά δεν ανοίγονταν ποτέ και δεν μας έδειχναν ζεστασιά ή στοργή. Υπάρχουν και κάποιοι που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν γνώρισαν καν τον πατέρα τους.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύο:

  1. Δεν έχεις εκείνο το πρότυπο που θα σου δείξει πώς να είσαι πιο αρρενωπός. Χάνεις στοιχεία όπως η ηγεσία και η αποφασιστικότητα.
  2. Δεν αφήνεις τους άλλους να σε πλησιάσουν πολύ και γενικά δεν θες να δείχνεις ευάλωτος προς τα έξω.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να καταλήγεις με γυναίκες που δεν σε έχουν ως προτεραιότητα και δεν σε σέβονται.

Πως να αλλάξεις τα πράγματα υπέρ σου

Αναζήτησε βοήθεια στο πρόσωπο ενός μέντορα. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα θέλω και τις ανάγκες σου και να αποδεχτείς την αξία του εγωισμού. Στη συνέχεια, ξεκίνα να διεκδικείς. Μάθε να ηγείσαι χωρίς να ελέγχεις.

Αν δυσκολεύεσαι να αφήσεις τους ανθρώπους να σε πλησιάσουν, ξεκίνα να μοιράζεσαι τις προσωπικές σου ιστορίες. Κάτσε και κατέγραψε τα διάφορα χόμπι που σε ενδιαφέρουν, ώστε να έχεις κάτι να αναφέρεις όταν βρίσκεσαι σε μια κουβέντα. Να είσαι άνετος με το να εκφράζεις τις απόψεις σου και να μην μένεις μόνο στην ψιλοκουβέντα.

Κοινωνικός προγραμματισμός

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, έχουμε και την πλύση εγκεφάλου που μας κάνει η κοινωνία. Να είσαι καλό παιδί και άξιο παλικάρι, σου λέει η μαμά σου. Όταν τρως ένα χαστούκι γύρνα και το άλλο μάγουλο, σου λέει η εκκλησία. Όχι στις προγαμιαίες σχέσεις. Για την μία και μοναδική μιλάνες οι ταινίες. Ακόμα και ο Όμηρος μιλάει για την πιστή Πηνελόπη. Εντάξει, Οδυσσέα, αλώνιζε εσύ τις επτά θάλασσες και άσε την Μπιλιώ να φορτώνει δυο-δυο τους μνηστήρες.

πωσ να εχω αυτοπεποίθηση 3
Η Πηνελόπη εν ώρα εργασίας.

Αν έχεις χωρισμένους γονείς, είναι πολύ πιθανό η μάνα σου να κατηγορούσε συχνά τον πατέρα σου. Εσύ, λόγω της αγάπης που της τρέφεις, σίγουρα ήθελες να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην γίνεις σαν τον πατέρα σου.

Όλα τα παραπάνω σε έκαναν να νιώθεις ενοχές όταν πας να δείξεις τις ερωτικές σου προθέσεις σε μία γυναίκα. Νομίζεις πως ένας τζέντλεμαν ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Έχεις την αίσθηση ότι το φλερτ είναι κάτι το λάθος.

Εξαιτίας, όμως, αυτών των πεποιθήσεων καταλήγεις ο φιλενάδας της κάθε καρακαηδόνας. Πας εσύ με τον υποχθόνιο σκοπό να το παίξεις φίλος και βλέπεις πως αυτές πάνε με τον πρώτο τυχόντα, χωρίς να τον ξέρουν καν από χθες. Τι συμβαίνει εδώ;

Πρέπει να δεις ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν το φλερτ από έναν άντρα που τους αρέσει. Και μέρος του να τις κάνεις να σε συμπαθήσουν είναι να τις φλερτάρεις.

Οι περισσότεροι άντρες που αισθάνονται έτσι δυσκολεύονται να κρατήσουν οπτική επαφή με μια ελκυστική γυναίκα. Νιώθουν άβολα να επικοινωνήσουν την πρόθεσή τους με αυτόν τον τρόπο.

Μπορείς να εξασκηθείς κάνοντας κομπλιμέντα στον κόσμο ή σε ένα ραντεβού. Μπορείς ακόμα και να τα κάνεις και πιο τολμηρά. Θα διαπιστώσεις ότι αυτό αρέσει στις γυναίκες και το βρίσκουν κολακευτικό.

Ξεκίνα γενικά να χτίζεις μικρές συνήθειες που με την πάροδο του χρόνου θα σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί που θες.

Αν είσαι πολύ ντροπαλός, μπορείς να ξεκινήσεις τα κομπλιμέντα μέσω tinder και όταν νιώσεις πιο άνετα προχωράς και στις τετ α τετ επαφές.

πωσ-να-εχω-αυτοπεποίθηση
Δεν μπορεί να πιάσει το κινητό του από τις φουσκάλες.

Να θυμάσαι ότι πρέπει να δουλέψουμε στο να χτίσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειές μας. Όλα αυτά ξεκινούν με τον αυτοσεβασμό. 

Μάθε να δείχνεις στον εαυτό σου εμπιστοσύνη και να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Να επιδιώκεις εμπειρίες που σε κάνουν χαρούμενο και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σου.

Αν η απόρριψη από τις γυναίκες σε φοβίζει ιδιαίτερα, δοκίμασε άλλες μορφές θεραπείας απόρριψης για αρχή. Καθώς αντιμετωπίζεις αυτές τις απορρίψεις, μάθε πώς να τις αντιμετωπίζεις με υγιή τρόπο. 

Τέλος, το να εκθέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο θα σε κάνεις να συνειδητοποιήσεις ότι η αποτυχία είναι ένα προσωρινό εμπόδιο για την ανάπτυξη και όχι μια μόνιμη κατάσταση.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter