Πως να είσαι Ελκυστικός Ακόμα και αν είσαι Μπάζο

πως να αποκτησω αυτοπεποίθηση

Ας το παραδεχτούμε, κάποιοι γεννιούνται άσχημοι. Αυτό δεν έχει να κάνει με την προσωπική κρίση του καθενός – είναι γεγονός.

Οι άνθρωποι με αντικειμενικά όμορφα χαρακτηριστικά έχουν κατά μία έννοια την τύχη με το μέρος τους. Οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο φλερτ, έχουν περισσότερες πιθανότητες για προαγωγή, μεγάλο κοινωνικό κύκλο και η λίστα απλά δεν τελειώνει.

Οι λιγότερο ελκυστικοί άνθρωποι συχνά κρίνονται αυστηρά και δυσκολεύονται να προσελκύσουν τους ανθρώπους που θέλουν. 

Υπάρχει και μία μερίδα αντρών η οποία δεν καταφέρνει να προσελκύσει γυναίκα ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Για αυτούς μάλιστα έχει επικρατήσει στο διαδίκτυο ο όρος INCEL ή involuntarily celibate, δηλαδή αγάμητος θέλοντας και μη.

Αν ανήκεις στους λιγότερο ελκυστικούς άντρες, δεν είμαστε εδώ για να σου χαϊδέψουμε τα αυτιά. Η εξωτερική εμφάνιση έχει και παραέχει σημασία στον πραγματικό κόσμο.

πως να αποκτησω αυτοπεποίθηση

Είμαστε εδώ, όμως, για να σε ταρακουνίσουμε. Είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι μπορείς και πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό. Αν θέλεις πραγματικά να χτίσεις μία ευτυχισμένη ζωή, πραγματικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 

Η ανάγκη για συντροφικότητα είναι βαθιά χαραγμένη μέσα μας. Μπορείς να κάνεις ότι την αγνοείς ή ακόμα και οικειοθελώς να πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις σχέσεις (οι λεγόμενοι MGTOW) αλλά αυτό δεν είναι μία βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση.

Η έλλειψη ανθρώπινης σύνδεσης προκαλεί συνεχή πόνο. Η κοινωνική απομόνωση είναι βασανιστική. Σε κάνει να δυσανασχετείς, να θυμώνεις, ακόμα και να είσαι βίαιος απέναντι στους άλλους ή στον εαυτό σου.

Το ότι μπορεί να μην έχεις μία άλφα εμφάνιση δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Κοίτα λίγο γύρω σου. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μη εμφανίσημων αντρών που κυκλοφορούν αντικειμενικά όμορφες γυναίκες.

Τα παραδείγματα άπειρα. Σε προκαλούμε να κάνεις μία βόλτα και θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι το τι συμβαίνει εκεί έξω. Βέβαια αυτό θα σου δημιουργήσει και την εξής εύλογη απορία:

Πώς αυτοί οι άνδρες κατάφεραν το ακατόρθωτο;

Γιατί κάποιοι άσχημοι άντρες τα καταφέρνουν και κάποιοι όχι;


Αυτοί που πετύχαν αποδέχθηκαν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ήξεραν ότι δεν θα ήταν εύκολο και ρίχτηκαν με τα μούτρα στη μάχη. Και ποια μάχη; Τη μάχη που πρέπει να δώσουν, με τις πιθανότητες φαινομενικά να είναι εναντίον τους.

Ήξεραν ότι δεν επρόκειτο να αλλάξουν αυτό στο οποίο οι γυναίκες ανταποκρίνονται βιολογικά εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Έτσι αποφάσισαν και δεσμεύτηκαν να αντισταθμίσουν την εμφάνισή τους με άλλα εξίσου σημαντικά (ίσως και σπουδαιότερα) χαρακτηριστικά.

Δεν υιοθέτησαν τη νοοτροπία του θύματος. Επίσης, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σου λίγο εδώ. Το να καταφεύγεις στον μισογυνισμό ΔΕΝ είναι λύση και είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα. 

Είναι πολύ εύκολο να πεις ότι γυναίκες είναι ρηχές, για να μην πούμε τι άλλο χαρακτηρισμό προσάπτουν οι περισσότεροι άντρες.

Εσύ, μόρτη μου, τότε τι είσαι; Που, με το που σκάσει μύτη το κοράσιο, σου σηκώνεται η κεραία όπως του Βέγγου στο ΘΟΥ-ΒΟΥ. Με το που βλέπεις ένα ζευγάρι βυζγιά χάνεις την αίσθηση του χρόνου.

Να σε πω τώρα και κάτι ακόμη; Την άλλη κοπέλα που πέρασε δίπλα την πρόσεξες; Τι ποια κοπέλα; Εκείνη την αρκετά γεματούλα με το μουστάκι, το οποίο δεν απέχει πολύ από το να αρχίσει να το στρίβει;

Α, εκείνη ούτε που την είδες. Αν μάθαινες με κάποιο τρόπο ότι είναι φοβερό τυπάκι και προπάντων καλό κορίτσι για σπίτι; Ούτε τώρα ε;

πως να αποκτησω αυτοπεποίθηση

Γιατί, λοιπόν, από την στιγμή που δεν θα έκανες ποτέ των ποτών κάτι με μία τέτοια κοπέλα να έχεις την απαίτηση να σου κάτσει η σούπερ γουάου γκόμενα; Γιατί οι γυναίκες να είναι διαφορετικές στα κριτήρια τους, όσον αφορά την ερωτική συνεύρεση;

Αντ’ αυτού, αυτές τουλάχιστον έχουν όντως και άλλα κριτήρια αξιολόγησης πέραν της εμφάνισης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζει και αυτή τον ρόλο της.

Κρατόντας το τελευταίο, μάθε πως οι άσχημοι άντρες που αξιοποίησαν την ενέργεια τους δημιουργικά στο να ανελιχθούν έξω στον πραγματικό κόσμο είναι που έκαναν την διαφορά σε σχέση με αυτούς που επέλέξαν τον βολικό δρόμο του να κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα για την κατάστασή τους.

Αν είσαι ακόμα εδώ ήρθε η ώρα για μερικές πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες συμβουλές.

Ξεκίνα με την αλλαγή στη νοοτροπία σου

πως να αποκτησω αυτοπεποίθηση
Ένας τύπος που κοιτάει στο υπερπέραν. Μου φάνηκε πολύ motivational και το έβαλα.

Θα δυσκολευτείς να προσελκύσεις γυναίκες είσαι θυμωμένος μαζί τους.

Θεωρούμε ότι ο θυμός πηγάζει συνήθως από δύο σημεία:

  • Αισθάνεσαι ότι πρέπει να δουλέψεις παραπάνω για να ρίξεις μία γυναίκα σε σχέση με έναν όμορφο άντρα.
  • Μισείς το γεγονός του ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από την εμφάνιση και να δουν τον εσωτερικό σου κόσμο.

Αυτός ο θυμός είναι αβάσιμος. Αυτό που πρέπει να κάνεις να για φύγει από μέσα σου είναι να συνειδητοποιήσεις δύο πράγματα:

  1. Eνώ κάποιοι εξαιρετικά ελκυστικοί άντρες τραβούν αμέσως την προσοχή, η συντριπτική πλειοψηφία δεν κατακλύζεται από γυναίκες. Στην πραγματικότητα, οι «μέτριοι» άντρες πρέπει να περάσουν από την ίδια διαδικασία αξιολόγησης με εσένα. 
  2. Ούτε κι εσύ κυνηγάς μη ελκυστικές γυναίκες. Αυτό συμβαίνει η έλξη δεν είναι κάτι που μπορείς εσύ να ελέγξεις. Δεν μπορείς να επιλέξεις ποια θα σου αρέσει και ποιά όχι. Απλά όταν συμβεί το νιώθεις.

Τώρα, για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό δεν σε κάνει κακό άνθρωπο. Αντιθέτως, είναι απόλυτα ανθρώπινο. Για τον ίδιο λόγο δεν έχει νόημα να εκνευρίζεσαι με τις γυναίκες.

Ξέρεις, όμως, ποιο είναι το μυστικό; Ότι κι εσύ μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου απείρως πιο ελκυστικό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όπως μια γυναίκα φοράει make up ή σέξι ρούχα, έτσι κι εσύ μπορείς να βελτιώσεις τους αντίστοιχους τομείς που έχουν αξία για μία γυναίκα.

Χαμηλώσε προσωρινά τα στάνταρ σου

Οι άνδρες με μικρή εμπειρία συχνά θεοποιούν τις πιο καυτές γυναίκες. Τοποθετούν την ομορφιά στο υψηλότερο βάθρο. Έχουν εμμονή με τα μοντέλα του Instagram

Το πρόβλημα είναι ότι όσο πιο ελκυστική είναι μια γυναίκα, τόσο περισσότερος και ο αντρικός ανταγωνισμός. Έτσι, έχει περισσότερες επιλογές και μπορεί να είναι πιο επιλεκτική.

Οπότε, αν θες να έχεις ευκαίρια, θα πρέπει να ξεχωρίσεις από την μάζα

Για παράδειγμα, θα πρέπει να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες. Μην φρικάρεις με αυτό. Είναι το ίδιο με το να μάθεις ένα μουσικό όργανο: χρειάζεσαι την καθοδήγηση κάποιου που μπορεί να δει τα αδύναμα σημεία σου. Κάποιου που θα σε βοηθήσει να καταγράψεις την πρόοδο σου και να επιτύχεις γρηγορότερα τους στόχους σου.

Απλά οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιούν την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν απογοητεύονται και τα παρατάνε.

Υπάρχει, όμως, μια εύκολη λύση: μετριάσε τις προσδοκίες σου για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν σου λέω να πας με γυναίκες που δεν γουστάρεις καθόλου. Απλά παίξε με αυτές που πληρούν κάποια από τα κριτήριά σου.

Αυτές θα είναι πολύ πιο δεκτικές στο φλερτ σου και αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσει εμπειρία. Θα αρχίσει να γράφει χιλιόμετρα το κοντέρ.

Αξιοποίησε τα δυνατά σου σημεία

Οι περισσότεροι άντρες που συναντάμε παραπονιούνται ότι είναι «πολύ άσχημοι» και παραμελούν την προσωπική τους υγιεινή και το ντύσιμό τους. Περιμένουν ή μάλλον απαιτούν από τις γυναίκες να τους θέλουν έτσι όπως είναι. Δεν είναι μαλακία αυτό;

Προσωπικά έχουμε ιδρώσει πάρα πολύ για να φτιάξουμε την εμφάνισή μας. Πολλοί από εμάς βγάλανε τα γυαλιά μυωπίας. Τηρήσαμε ένα πρόγραμμα διατροφής και σε συνδυασμό με γυμναστική χάσαμε μερικά κιλάκια και κάναμε ένα ωραίο αντρικό σώμα. Προσπαθήσαμε να μάθουμε τα βασικά για το σωστό ντύσιμο. Η λίστα είναι μεγάλη, άλλα ψιλοκατάλαβες.

Αυτό που απλά θέλουμε να σου περάσουμε είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο σούπερ θεός σε εμφάνιση. Θα κάνεις μεν ότι μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνισή σου, αλλά από εκεί πέρα θα κινηθείς σε άλλους πιο ουσιαστικούς παράγοντες που κάνουν τη διαφορά.

4 τρόποι για να ανέβεις επίπεδο

Πάμε να δούμε τι άλλα χαρακτηριστικά προσέχουν οι γυναίκες στους άντρες:

  1. Αυτοπεποίθηση. Εξασκήσου στο να είσαι διεκδικητικός και ηγέτης. Γίνε πιο ειλικρινής και εκφραστικός. Θέσε τα όριά σου και μην είσαι πιεστικός. Μίλα με πολλούς ανθρώπους και δούλεψε το κοινωνικό σου άγχος. 
  2. Υψηλό στάτους.  Διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο. Διοργάνωσε πάρτι ή εκδηλώσεις. Κυνήγα την καριέρα σου και συνέχισε να διεκδικείς καλύτερες θέσεις εργασίας.
  3. Χιούμορ. Αν νομίζεις ότι δεν είναι σημαντικό, δες τι κομμάτι κυκλοφορεί τόσα χρόνια ο Σεφερλής. Είναι ελκυστικός με την κλασική έννοια του όρου; Αν αυτός με το «άχα, καλό ε» τα κατάφερε δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί όχι και εσύ.
  4. Ισχυρή μη λεκτική επικοινωνία. Βελτίωσε τον τόνο της φωνή σου. Πρόσεξε την γλώσσα του σώματός σου. Εξάσκησε το βλέμμα σου και το πως κινείσαι στον χώρο. Μην ξεχνάς ποτέ ότι το παιχνίδι είναι κατά 80% μη λεκτικό.

Εκτός απ’ όλα αυτά θα πρέπει να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθηση σου. Με απλά λόγια, να μάθεις να καταλαβαίνεις πως νιώθουν οι άλλοι και να μπορείς να μπεις στη θέση τους. Με ακόμα πιο απλά λόγια, η ικανότητα να δημιουργείς πραγματικούς δεσμούς με άλλα άτομα.

Πριν πολλά χρόνια, αν μας μιλούσες για όλα αυτά θα τρελαινόμασταν. Εμείς σε πάρτυ; Είσαι σοβαρός, φιλαράκι; Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε με τίποτα το ενδιαφέρον σε μια κουβέντα πάνω από δύο λεπτά. 

Και το πιο αστείο; Είχαμε ακόμα και ατάκες-κονσέρβες, ρουτίνες και επικοινωνιακά πλάνα προβαρισμένα. Ναι… αμέ! Το θέμα είναι ότι όλα αυτά κάνουν την επικοινωνία λιγότερο αυθόρμητη και σε εμποδίζουν να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό και τις αξίες που πρεσβεύεις.

Μην έχεις προκαταλήψεις για τις γυναίκες

Σίγουρα έχει πάρει το αυτί σου μία ατάκα που διαδίδουν οι incels τα τελευταία χρόνια: «Δεν ήταν ποτέ δικιά σου, απλά ήταν η σειρά σου.»

Επίσης, έχεις σίγουρα ακούσει ότι μία γυναίκα ποτέ δεν θα ερωτευτεί πραγματικά ένα χοντρό ή έναν άσχημο άντρα. Θα μείνει μαζί του για τα χρήματα και, με το που παρουσιαστεί ο παιδαράς, τσακ, θα του ρίξει και ένα κέρατο.

Γνωρίζουμε άπειρες περιπτώσεις που καταρρίπτουν αυτές τις ψευδές πεποιθήσεις.

Εντάξει, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Εννοείται ότι υπάρχει και μία μικρή μερίδα που κυνηγάει αποκλειστικά τους πολύ εμφανίσιμους άντρες, χωρίς να τις νοιάζει αν αυτοί είναι έχουν ηθικούς φραγμούς. 

Ωστόσο, πολλές γυναίκες με ακεραιότητα θα κοιτάξουν πέρα από την εξωτερική εμφάνιση και θα επιλέξουν να συνδεθούν με έναν άντρα με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Όσο για το επιχείρημα των χρημάτων, ναι… υπάρχουν και οι λεγόμενες «gold diggers» και χρησιμοποιούν τους άντρες για τα φράγκα τους. Αλλά, και πάλι, αυτές είναι η εξαίρεση. 

Δεν λέμε ότι τα χρήματα δεν αποτελούν παράγοντα σε ορισμένες σχέσεις. Οι γυναίκες αναζητούν τη σταθερότητα, ιδίως όταν στοχεύουν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Για πολλές, όμως, αυτό δεν είναι το κύριο κίνητρό τους ή αυτό που τις κάνει να θέλουν να είναι με κάποιον.

Αυτό που πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής είναι να προσφέρεις τον εαυτό σου και όχι το πορτοφόλι σου. Δεν θα εξαγοράσεις ποτέ με χρήματα το πραγματικό ενδιαφέρον μιας γυναίκας.

Επέλεξε γυναίκες που 1) σε γουστάρουν για αυτό που είσαι και 2) επενδύουν σε σένα. Τέλος, μην τις αφήσεις ποτέ να σε χρησιμοποιήσουν. Και να θυμάσαι: 

Κανείς δεν μπορεί να σε χρησιμοποιήσει εκτός αν τον αφήσεις εσύ. 

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter