Μην είσαι στερημένος. Βουρ στον πατσά της αφθονίας

πως να αποκτησω αυτοπεποιθηση

Για πες μας, λοιπόν, φίλε. Απάντα με ειλικρίνεια στην εξής ερώτηση:

Πότε ήταν η τελευταία φορά που επέλεξες να τερματίσεις οικειοθελώς μια σχέση με μια κοπέλα που γούσταρες;

Για τους περισσότερους, αυτή η απάντηση είναι σπάνια ή και ποτέ. Και όλα ξεκινούν από τον αντρικό μας εγωισμό.

Πολλοί άντρες έχουν εύθραυστο εγωισμό όταν πρόκειται για γυναίκες. Δεν κρίνoυμε κανέναν, η περηφάνια συνήθως μας καταβάλλει όλους. Πάρα πολλοί εκεί έξω δεν μπορούν να αντέξουν την πραγματικότητα της απόρριψης ή της απώλειας μιας κοπέλας – είναι ένας από τους χειρότερους φόβους. Όποιος σκέφτεται έτσι απλά ζει με νοοτροπία έλλειψης.

Η νοοτροπία της έλλειψης είναι η πεποίθηση ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός ευκαιριών στη ζωή μας. Με τις γυναίκες, αν χάσεις μια ευκαιρία, δεν θα έχεις ποτέ άλλη παρόμοια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι βλέπεις τις επαφές σου ως καταστάσεις νίκης ή ήττας. Είναι μαύρο ή άσπρο:

«Αν δεν ρίξω αυτή την γκόμενα, είμαι αποτυχημένος και χαμένος. Θα είμαι μόνος για πάντα. Αλλά αν την πάρω, είμαι ο γαμιάς της γειτονιά.ς»

Στη συνέχεια κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να «κερδίσεις» τα κορίτσια. Θα κυνηγάς ασταμάτητα, θα προσποιείσαι ότι είστε φίλοι για μήνες ή χρόνια, θα την αφήνεις να σε πατάει (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και όλα αυτά επειδή δεν μπορείς να την αφήσεις να φύγει.

Αυτός είναι ένας γάμησέ τα, απελπισμένος και μη ελκυστικός τρόπος σκέψης. Ενισχύεις υποσυνείδητα νοοτροπίες του τύπου:

 • Δεν πρέπει να έχεις πρότυπα για τον εαυτό σου και τις γυναίκες που θέλεις να αποτελούν μέρος της ζωής σου. Επιλέγεις απλά ό,τι σου κάτσει.
 • Επίσης, το ότι η αυτοεκτίμησή σου είναι συνδεδεμένη με την ικανότητά σου να προσελκύεις γυναίκες και να παίρνεις την έγκριση τους είναι κάτι που πρέπει να αποβάλλεις άμεσα από την προσωπικότητά σου.
 • Σκέφτεσαι τις γυναίκες ως αντικείμενα που πρέπει να αποκτήσεις. Έλα τώρα, υποσυνείδητα το κάνεις, και το ξέρουμε και εσύ και εμείς αυτό. Η προσωπικότητά τους, οι αξίες τους και ο αμοιβαίος σεβασμός για σένα δεν παίζουν ρόλο στην επιθυμία σου να κοιμηθείς μαζί τους.
 • Αυτή η νοοτροπία της έλλειψης σε αφήνει ανικανοποίητο και καταστρέφει την αυτοεκτίμησή σου. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να προσπαθείς να χτίσεις μια νοοτροπία αφθονίας.

Θέτοντας στάνταρ και χτίζοντας αυτοεκτίμηση

Η νοοτροπία της αφθονίας είναι η πεποίθηση ότι έχεις πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου. Είναι η σκέψη ότι αξίζεις αυτές τις ευκαιρίες. Είσαι σε θέση επιλογής. ΕΣΥ αποφασίζεις.

Αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται αλλά μάλλον καλλιεργείται στην μετέπειτα πορεία τους. Ξεκινά με το πώς σέβεσαι και εκτιμάς τον εαυτό σου.

Οι 5 εντολές της αυτοεκτίμησης

πως να εχω αυτοπεποιθηση

Επανέλαβε μετά από μας: «Αξίζω…»

 • Να σέβομαι το χρόνο μου
 • Να ικανοποιώ τις ανάγκες μου
 • Να μου φέρονται δίκαια
 • Να συνδέομαι με ανθρώπους που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μου
 • Να συναντώ γυναίκες που είναι πρόθυμες να επενδύσουν και πάλι σε μένα
Οι 5 μεγάλες ερωτήσεις που θα χτίσουν αυτοεκτίμηση και συνεπώς και αυτοπεποίθηση

Πρέπει να θέτεις πρότυπα και να θέλεις περισσότερα για τον εαυτό σου. Και όχι μόνο περισσότερα, αλλά το καλύτερο για τον εαυτό σου. Όταν σκέφτεσαι μια γυναίκα, θα πρέπει να ρωτάς…

 • Καταβάλλει προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας σύνδεσης (συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής) μαζί μου;
 • Εκτιμά το χρόνο μου; 
 • Εκπληρώνει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου; 
 • Κυνηγάω κάτι που δεν οδηγεί πουθενά; 
 • Προσκολλώμαι σε αυτή τη γυναίκα μόνο και μόνο επειδή φοβάμαι ότι θα μείνω μόνος και ότι θα πρέπει να ξαναβγώ στο σεξουαλικό παζάρι;

Συχνά, όταν ένας άντρας έρχεται σε εμάς, απογοητευμένος με μια συγκεκριμένη κοπέλα, κάνουμε τις παραπάνω ερωτήσεις. Όπως είναι φυσικό, η απάντηση σε πολλές είναι ΟΧΙ, και δεν έχουμε καν 1940. Η συμβουλή μας πάντα θα είναι να απομακρυνθείς και να επικεντρωθείς στο να βρεις γυναίκες που εκτιμούν την αξία σου.

Η νοοτροπία της αφθονίας δίνει προτεραιότητα στον εαυτό σου. Οδηγεί στην εκπλήρωση και σε ένα ισχυρό επίπεδο αυτοεκτίμησης.

Από την στιγμή που έχεις πολλές επιλογές γιατί να μην κοιτάξεις να επιλέξεις τις καλύτερες (όχι ενικός) για την πάρτη σου;

Καλλιέργησε την νοοτροπία αφθονίας με το να την ζεις

Εντάξει, τώρα καταλαβαίνεις τη νοοτροπία της αφθονίας και τι πρεσβεύει αυτή. Αλλά το να το σκέφτεσαι απλά δεν θα εσωτερικεύσει αυτές τις ιδιότητες σε σένα. Πρέπει να τις εξασκήσεις και να ζήσεις σύμφωνα με αυτές.

Πρέπει να απομακρυνθείς από εκείνους που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπά σου. Πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς χρόνο σε ανθρώπους που δεν επενδύουν σε σένα και να προσβλέπεις σε ανθρώπους που επενδύουν. Και πρέπει να υπενθυμίζεις συνειδητά στον εαυτό σου ότι υπάρχει άπειρος αριθμός γυναικών που είναι διαθέσιμες για σένα (ναι βρε, για σένα!) και να τις αναζητάς.

Ακολουθούν μερικές «ρομαντικές» καταστάσεις στις οποίες μπορείς να εφαρμόσετε αυτό το σκεπτικό:

 • Μια κοπέλα που γνώρισες δεν σέβεται τους φίλους σου μπροστά σου
 • Γνωρίζεις μια κοπέλα και δεν σου ανοίγεται μετά από 5-10 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν σου κάνει ερωτήσεις, δίνει αόριστες απαντήσεις ή δεν χαμογελάει
 • Πλησιάζεις μια κοπέλα και εκείνη σε απορρίπτει
 • Επιβεβαιώνεις ένα ραντεβού με μια κοπέλα 24-48 ώρες πριν συναντηθείτε. Σε στήνει χωρίς προειδοποίηση
 • Στέλνεις δύο φορές μήνυμα σε έναν αριθμό και δεν λαμβάνεις καμία απάντηση
 • Συνεχίζεις να στέλνεις μηνύματα σε μια κοπέλα για να κανονίσεις σχέδια και εκείνη δεν κάνει ποτέ παρέα
 • Περιμένεις μια κοπέλα που σου έχει πει ότι σε βλέπει μόνο ως φίλο ή ότι δεν ψάχνει κάτι αυτή τη στιγμή
 • Μια κοπέλα με αγόρι σε φλερτάρει συχνά, αλλά ποτέ δεν περνάει χρόνο μαζί σου από κοντά ή δεν προχωράει το θέμα. Ισχυρίζεται ότι είναι δυστυχισμένη στη σχέση της και υπόσχεται ότι θέλει να είναι μαζί σου αλλά δεν τον χωρίζει
 • Βρίσκεσαι σε σχέση με έναν σύντροφο που σε κακοποιεί ή σας ελέγχει. Ενίοτε αφήνει και καμιά κουράδα στο μαξιλάρι σου, σωστά Amber;
 • Βρίσκεσαι σε μια σχέση που σε κάνει δυστυχισμένο ή ανικανοποίητο (συναισθηματικά ή σεξουαλικά)
 • Η κοπέλα σου σε χωρίζει ή σε απατά
 • Έχεις μια πλήρη αναντιστοιχία προσδοκιών που δεν μπορεί να επιλυθεί: εσύ θέλετε μια ανοιχτή σχέση και εκείνη όχι, εσύ θέλεις παιδιά και εκείνη όχι, κ.λπ

Τι δεν ανέχεται ένας άντρας με αυτοπεποίθηση από μία γυναίκα 

Μην κολλάς. Αντί να κάθεσαι και να την κυνηγάς, να αναστατώνεσαι ή να τα βάζεις με τον εαυτό σου, πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά.

Αυτό σημαίνει να μην της δίνεις τελεσίγραφα. Ή να την παρακαλάς να σε δεχτεί πίσω. Ή να της την πέφτεις και να κάθεσαι και να βράζεις από οργή. Ή να δυσανασχετείς με όλες τις γυναίκες. Ή να χτυπάς τον εαυτό σου. Ή να χρησιμοποιείς αυτά τα πρότυπα ως μηχανισμό άμυνας για να αποφύγεις να γνωρίσεις περισσότερα κορίτσια.

Ένας άντρας με αφθονία δεν σπαταλά την ενέργειά του όταν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει περαιτέρω τη δική του ζωή. Λέει απλά: «Δεν επενδύει ή δεν ενδιαφέρεται για μένα, δεν πειράζει. Θα επικεντρώσω τις προσπάθειές μου σε κάποια που θα είναι.»

Κάνοντας τα παραπάνω θα γνωρίσεις τόνους από άξια μουνέτα, θα αυξήσεις την ευτυχία σου, θα μειώσεις τα επίπεδα απογοήτευσης και θα σφυρηλατήσεις ισχυρότερες σχέσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα εκτιμήσεις τον εαυτό σου και θα αποκτήσεις πραγματική αυτοπεποίθηση.
Οι άντρες με αφθονία είναι πρόθυμοι να χάσουν τη λάθος κοπέλα για να βρουν τη σωστή. Ξέρουν ότι το να έχουν το θάρρος να απομακρυνθούν προέρχεται από μια θέση δύναμης, όχι αδυναμίας. Δεν είναι ποτέ μια κατάσταση νίκης ή ήττας γι’ αυτούς, είναι πάντα μια κατάσταση που κερδίζουν όλοι.

Γράψου στο newsletter μας και μπες στο τοπ 10% των αντρών που έχουν επιτυχίες και ζούνε τη ζωή όπως που εκείνοι θέλουν.

Subscribed to Newsletter